آموزش آشپزی خانگی مرحله به مرحله با گیلان فود
شکی نیست که آموزش آشپزی یکی از پرمخاطب ترین موضوعات روزمره ما ایرانی هاست و دلیل این امر سادگی و خوشمزگی غذاهای ماست.
برای مثال طبع تند غذاهای جنوبی در کنار غذاهای شرق و غرب ایران که از اقوام آن منطقه الهام گرفته شده جزو سرفصل های اشپزی این کشور است
از طرفی مردم شمال ایران و به خصوص گیلان بدلیل بهره گیری از آب و هوای خاص و دسترسی نزدیک به دریا و گیاهان و سبزیجات محلی آموزش آشپزی گیلان را شاخص تر از سایر قسمت های کشور کرده است.
اگر موافق جملات گفته شده هستید پس بریم باهم یه منوی غذای گیلانی از سه وعده صبحانه و نهار و شام داشته باشیم!
آموزش آشپزی گیلانی برای وعده صبحانه
بهترین پیشنهاد برای وعده صبحانه یه غذای بی نظیر رشتی هستش که از ترکیب خوراک لوبیا و کباب چنجه تهیه میشه.
اونطور که در سایت گیلان فود برای آموزش این غذا نقل شده در ابتدا خوراک لوبیا را با لوبیا قرمز تهیه میکنیم و اجازه میدهیم تا بطور کامل جا بی افته.
بعد یه سیخ کباب چنجه رو با پیاز و نمک و فلفل از شب قبل میزاریم جا بی افته و به سیخ میکشیم تا اماده بشه.
حالا خوراک لوبیا رو تو کاسه می ریزیم تا مثل تصویر بالا بشه.
کنارش نون بربری تازه رو حتما باید داشته باشید.
آموزش آشپزی گیلانی برای وعده نهار
یکی از معروف ترین غذاهای گیلان برای وعده نهار ترش کباب هستش که فرق اساسی با کبابِ ترش داره.
- مرغ متوسط یک عدد
- سیب زمینی ۲ عدد
- گوجه ۴ عدد
- بادمجان قلمی ۳ عدد
- پیاز رنده شده ۱ عدد
- رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
- آبغوره یا آب نارنج ۱ استکان
- روغن به مقدار لازم
- زرچوبه و فلفل و نمک به مقدار لازم
ابتدا مرغ را به چهار قسمت تقسیم کنید سپس در روغن سرخ نمایید.
در قابلمه ای دیگر کمی آبغوره و آب و رب گوجه فرنگی و یا پیاز رنده شده را مخلوط و روی حرارت قرار میدهیم ، بعد از اینکه به جوش آمد نمک و فلفل و زردچوبه و مرغ سرخ شده را درون سس آماده شده میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا مرغ به آرامی بپزد ، سیب زمینی ها را خلالی خورد کرده و درون روغن به همراه مقداری نمک و زردچوبه سرخ میکنیم ، بادمجان و گوجه ها را هم به اندازه های دلخواه خورد و سرخ میکنیم.
در این مرحله دو روش وجود دارد:
در روش اول میتوان مرغ پخته شده را درون کاسه ای گود ریخته و با سیب زمینی و گوجه و بادمجان میل مینماییم.
در روش دیگر طبخ ترش کباب گیلانی میتوان چند دقیقه آخر گوجه و سیب زمینی و بادمجان را به خورشت اضافه کرد اما هم نزنید سپس بعد از ۱۵ الی ۳۰ دقیقه از روی حرارت برداشته و میل کنید.
در این روش باعث میشود گوجه و سیب زمینی و بادمجان به آب خورشت آغشته شوند و طعم بسیار مطلوبی بگیرند .
نکات:
اضافه کردن چند تکه فلفل دلمه به سس عطر بسیار خوبی به غذا میدهد.
در این خورشت میتوان بجای مرغ از تکه ای گوشت استفاده کرد.
بهتر است قبل از سرخ کردن بادمجان ها ابتدا آن ها را درون آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود.
اگر به آبغوره و آب نارنج دسترسی ندارید از آبلیمو استفاده کنید.
آموزش آشپزی شمالی برای وعده شام
شام یکی از مهم ترین وعده غذایی ما ایرانی هاست که معمولا برای آن برنامه خاصی داریم، خصوصاً اگر مهمونی یا مجلس در کار باشه.
حقیقتا برای انتخاب گزینه مطلوب این نوشتار برای وعده شام گزینه های زیادی مثل میرزاقاسمی یا باقلاقاتق و ترش تره یا اناربیج اما زیاد درباره اش نوشته شده پس در ادامه این اموزش اشپزی بهتون شامی ماسوله ای رو یاد میدیم.
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز دوتا متوسط
- رب آلو یه قاشق غذا خوری
- نمک،فلفل سیاه ودارچین
- تخم مرغ دوتا
پیاز رو ریز رنده میکنیم داخل گوشت چرخ کرده و بعد بقیه مواد رو خوب ورز میدیم و حدود یک ساعت بزارید مواد داخل یخچال و بعد سرخ کنید با شعله ملایم تا خوب سرخ شه وبعد گوجه رو حلقه حلقه سرخ میکنید برای کنار شامی ماسوله ای استفاده کنید.
این غذا گیلانی ها بدون روغن میزارن تو ماهیتابه تا با چربی و آب خوده گوشت بپزه و اماده بشه.
موقع سرو هم از برنج کته شَله و سماق و کره استفاده میکنند.
رفع مشکلات آشپزی و آشپزخانه با گیلان فود
این مطلب توسط بنده، امیرحسین ابرشهر از طرف سایت گیلان فود با هدف ترویج سنت های فرهنگی گیلان و شناخته تر شدن غذاهای شمالی جمع آوری شده.
تمام سعی بنده در این سایت بر اینه که در کنار آموزش اشپزی گیلان ، روش های آموزش آشپزی معروف ایرانی و خارجی با منابع درست و مشخص رو گردآوری کنم.
ضمن اینکه در سایر بخش های این سایت مشکلات آشپزی را به صورت جزئی پاسخ داده ایم یا مشکلاتی که معمولا در آشپزخانه با آن درگیر هستیم را برایش راه حل پیشنهاد داده ایم.
سایت گیلان فود با روند رو به رشدی که از سال ۹۷ آغاز کرده به زودی به یکی از معروف ترین دایرکتیوی های حوزه آشپزی و غذا در وب فارسی تبدیل خواهد شد.
۲۱۲۱