سخنگوی شیائومی: قفل شدن موقت گوشیها برای بررسی احتمال قاچاق آنها بود
چند روز پیش خبری مبنی بر قفل شدن گوشیهای شیائومی در برخی کشورها مانند ایران، کوبا، سوریه، کره شمالی، سودان و کریمه منتشر شد که نگرانیهای زیادی برای کاربران کشورمان در پی داشت. اگرچه انجمن واردکنندگان موبایل در صحبت با دیجیاتو چنین موضوعی را تکذیب کرد، اما شیائومی واکنش رسمی به آن نشان نداده بود. حالا سخنگوی این کمپانی گفته چنین کاری بطور موقت و برای بررسی احتمال قاچاق دستگاهها صورت گرفته و کشور خاصی هدف شیائومی نبوده است.
سخنگوی شیائومی در صحبت با «گلوبال تایمز» گفته هدف از این برنامه دستیابی به اطلاعات درباره قاچاق گوشیها در مناطق خاکستری و محافظت از دادههای کاربران بوده است.
شیائومی گفته بطور موقت برخی گوشیها را قفل کرده تا از قاچاق آنها جلوگیری کند و این موضوع که قاچاق احتمالی میتواند به حریم خصوصی و حقوق کاربران آسیب وارد کند را مورد بررسی قرار دهد. حالا که این کمپانی چینی توانسته به نتایج موردنیازش دست پیدا کند، قفل گوشیهایی که تحت تاثیر این برنامه بودند را میتوان باز کرد.
قوانین صادرات شیائومی به مشتریان اجازه نمیدهد که محصولات را به کشورها و مناطق ممنوعه صادر کنند. با این حال طبق گزارش برخی رسانهها، مناطق خاکستری در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده و این احتمال وجود دارد که کاربران دستگاهی را در منطقه عادی خریداری کنند و آن را در مناطق خاکستری مورد استفاده قرار دهند.
همین موضوع باعث شد که گمانهزنیهایی درباره نقش تحریمهای آمریکا در قفل شدن گوشیهای شیائومی مطرح شود. برخی رسانهها به این موضوع اشاره داشتند که واشنگتن به شیائومی فشار آورده تا گوشیهایش را در کشورها و مناطق تحریم شده قفل کند، اما آنطور که سخنگوی شیائومی میگوید، تمام این گمانهزنیها اشتباه بوده است.
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که انجمن واردکنندگان موبایل چند روز پیش در صحبت با دیجیاتو گفته بود که هیچ یک از گوشیهای شیائومی در بازار کشورمان غیرفعال نشده. همچنین نماینده شیائومی در ایران نیز در گفتگو با دیجیاتو تاکید کرده بود که گوشی کاربران ایرانی مورد تهدید خطری نیست. حالا با توجه به گفته سخنگوی شیائومی، دیگر نگرانی برای کاربران در ایران وجود نخواهد داشت.