سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

9 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

9 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

9 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

9 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

9 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

9 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

9 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

9 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

9 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

9 ماه پیش

Home » ظرفیت اجاره بها پر شد/ همه درآمد مستاجران برای اجاره رفت؛ لطفا دیگر گران نکنید!

ظرفیت اجاره بها پر شد/ همه درآمد مستاجران برای اجاره رفت؛ لطفا دیگر گران نکنید!

زمان انتشار: 31 آگوست 2026 ساعت 12:14

دسته بندی: مسکن

شناسه خبر: 2987921

زمان مطالعه: 8 دقیقه

ظرفیت اجاره بها پر شد/ همه درآمد مستاجران برای اجاره رفت؛ لطفا دیگر گران نکنید!

ظرفیت اجاره بها پر شد/ همه درآمد مستاجران برای اجاره رفت؛ لطفا دیگر گران نکنید!

به گزارش خبرگزاری سیلاد، نرخ‌های اجاره مسکن به قدری بالا رفته که به استناد آمار دیگر ظرفیتی برای رشد ندارد. گزارش رسمی می‌گوید که به طور میانگین، اجاره بها در مقایسه با مرداد سال قبل ۳۱ درصد رشد کرده اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد برخی مالکان در تهران نرخ اجاره را بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد بالا برده‌اند. در مناطق میانی و حتی جنوبی شهر تهران، پول پیش‌ها میلیاردی شده است.

ایسنا نوشت: بازار اجاره مسکن شرایط خاصی را سپری می‌کند. از یک سو تورم سالانه اجاره به استناد گزارش مرکز آمار به کمترین میزان خود از آذرماه سال ۱۴۰۱ رسیده و از طرف دیگر برخی برآوردهای غیررسمی حاکی از آن است که سهم اجاره از درآمد خانوارهای مستأجر به ۵۰ تا ۷۰ درصد رسیده و برای برخی گروه‌های کم‌درآمد بالاتر از ۷۰ درصد گزارش می‌شود.

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تورم سالانه اجاره مسکن در مردادماه امسال به ۳۲.۳ درصد رسید که این میزان از آذر ماه سال ۱۴۰۱ کمترین سطح تورم سالانه در این بازار بوده است. این در حالی است که تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه در این ماه بدون تغییر محسوس نسبت به تیر ماه، به ترتیب در سطح ۲.۵ درصد و ۳۱.۸ درصد، باقی ماند. این موضوع نشان‌دهنده ثبات شرایط تورمی در بازار اجاره مسکن کشور در مقطع زمانی اوج جابه‌جایی مستاجران در بازار اجاره (نیمه تابستان) است.

اطلاعات درج شده در گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده مربوط به مرداد ماه ۱۴۰۵ نشان می‌دهد، تورم شاخص اجاره مسکن خانوارهای کشور، با فاصله محسوس از تورم عمومی این ماه کمتر بوده است. تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در این ماه در حالی ۳۱.۸ درصد اعلام شده که تورم نقطه به نقطه عمومی، ۸۹ درصد یعنی حدود سه برابر بیشتر از تورم اجاره بوده است.

تورم عمومی سالانه نیز حدود ۷۰ درصد گزارش شده که بیش از دو برابر تورم سالانه شاخص اجاره مسکن مرداد ماه (۳۲.۳ درصد) است. همچنین تورم عمومی ماهانه در این ماه ۳.۴ درصد بوده در حالی که تورم ماهانه شاخص اجاره، ۲.۵ درصد اعلام شده است.

بازار اجاره رکورددار کمترین رشد قیمت مرداد ماه

بازار اجاره همچنین در میان ۱۲ گروه از کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، کمترین میزان تورم نقطه به نقطه و سالانه را در مرداد ماه امسال تجربه کرد.

براساس اعلام مرکز آمار ایران، بیشترین میزان تورم نقطه به نقطه در مرداد ماه مربوط به گروه «دخانیات» و گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» به ترتیب با حدود ۱۶۱ و ۱۲۷.۵ درصد بوده است.

تورم سالانه این گروه‌ها نیز به ترتیب ۱۱۵.۶ و ۱۰۳.۷ درصد اعلام شده است که فاصله محسوسی با تورم اجاره مسکن در این ماه داشته است.

با این وجود در حال حاضر اجاره بها سهم قابل توجهی از درآمد خانوارها را به خود اختصاص می دهد. گزارش‌های سال ۱۴۰۳ مرکز آمار، سهم کل هزینه مسکن در سبد خانوار شهری را حدود ۴۳.۷ درصد نشان می‌داد؛ این رقم شامل اجاره، رهن، هزینه‌های مرتبط با مسکن و نگهداری است.

اما در سال ۱۴۰۵ با تشدید فشار اجاره، برخی برآوردها سهم اجاره از درآمد خانوار را در بسیاری از خانوارهای مستأجر به ۵۰ تا ۷۰ درصد رسانده‌اند و برای برخی گروه‌های کم‌درآمد حتی بالاتر از ۷۰ درصد گزارش شده است.

همچنین رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مرداد ۱۴۰۵ اعلام کرد سهم هزینه مسکن از بودجه خانوار به‌طور متوسط از ۵۰ درصد عبور کرده است.

تورم ۳۱.۸ درصدی نقطه به نقطه اجاره مسکن تنها ۶.۸ درصد با نرخ‌گذاری قوای سه‌گانه فاصله دارد. دولت از سال ۱۳۹۹ همزمان با اپیدمی ویروس کرونا سیاست تعیین حد مجاز افزایش اجاره بها را در دستور کار قرار داد و برای هر سال تقریبا عدد ثابت ۲۵ درصد را تعیین کرد. دولت همچنین به مستاجران وام ودیعه مسکن پرداخت می‌کند که در سال جاری سقف این تسهیلات در تهران ۳۶۵ میلیون تومان است.

از طرف دیگر وزارت راه و شهرسازی «طرح مسکن استیجاری» را در دستور کار خود قرار داده و قصد دارد با خریداری واحدهای مسکونی، آنها را با نرخهای پایین در اختیار زوجهای جوان دهک‌های یک تا شش قرار دهد.

تاکنون ثبت‌نام ۵۰۰۰ متقاضی مسکن استیجاری در ۱۵ شهر انجام شده و طبق وعده مسئولان وزارت راه و شهرسازی در هفته دولت اولین واحدها تحویل مستاجران می‌شود. رضا خالقی – مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران – در این زمینه گفته تا پایان سال ۱۴۰۵ در شهرهای تهران، پرند، قرچک و اندیشه ۱۵۴۰ واحد مسکن استیجار تکمیل و به متقاضیان واجد شرایط واگذار می شود.

۲۲۳۲۲۵

برچسب ها
اجاره‌نشینی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • لیست قیمت خرید مسکن در شهران/ هر متر آپارتمان در این منطقه چقدر قیمت دارد؟ + جدول
    لیست قیمت خرید مسکن در شهران/ هر متر آپارتمان در این منطقه چقدر قیمت دارد؟ + جدول 54 دقیقه پیش
  • وضعیت عجیب در بازار مسکن / رکورد کمترین تورم اجاره خانه شکسته شد
    وضعیت عجیب در بازار مسکن / رکورد کمترین تورم اجاره خانه شکسته شد 54 دقیقه پیش
  • کاهش بازدهی مسکن در مقابل دیگر بازارها / قیمت‌ پیشنهادی مسکن ۲ درصد افزایش یافت
    کاهش بازدهی مسکن در مقابل دیگر بازارها / قیمت‌ پیشنهادی مسکن ۲ درصد افزایش یافت 54 دقیقه پیش
  • در این منطقه تهران، خانه متری ۹۰۰ میلیون تومان است/ این خانه ۲۰۷ میلیارد تومان قیمت خورد + جدول
    در این منطقه تهران، خانه متری ۹۰۰ میلیون تومان است/ این خانه ۲۰۷ میلیارد تومان قیمت خورد + جدول 54 دقیقه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 19951
  • اقتصاد 13854
  • بازار مالی 2698
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 32
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8656
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 2306
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • جشنواره گل‌ها در ارومیه از امروز آغاز می‌شود
    جشنواره گل‌ها در ارومیه از امروز آغاز می‌شود 5 ساعت پیش
  • افتتاح ۱۲۶۰ پروژه ۳۷ همتی در همدان به مناسبت هفته دولت
    افتتاح ۱۲۶۰ پروژه ۳۷ همتی در همدان به مناسبت هفته دولت 5 ساعت پیش
  • انتقاد معاون استاندار همدان از قطعی های برق
    انتقاد معاون استاندار همدان از قطعی های برق 5 ساعت پیش
  • بهره‌برداری از یک طرح صنعتی لامرد با سرمایه‌گذاری ۸۱ میلیون دلاری
    بهره‌برداری از یک طرح صنعتی لامرد با سرمایه‌گذاری ۸۱ میلیون دلاری 5 ساعت پیش
  • بهره‌برداری از ۱۲ طرح ارتباطی و مخابراتی در شهرستان الیگودرز
    بهره‌برداری از ۱۲ طرح ارتباطی و مخابراتی در شهرستان الیگودرز 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور