سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

8 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

8 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

8 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

8 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

8 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

8 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

8 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

8 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

8 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

8 ماه پیش

Home » آیا هیچ مسئولی به مردم توضیح می دهد چرا قبض آب و برق خرداد و تیر 3-4 برابر شده؟

آیا هیچ مسئولی به مردم توضیح می دهد چرا قبض آب و برق خرداد و تیر 3-4 برابر شده؟

زمان انتشار: 5 آگوست 2026 ساعت 12:12

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2980147

زمان مطالعه: 8 دقیقه

آیا هیچ مسئولی به مردم توضیح می دهد چرا قبض آب و برق خرداد و تیر 3-4 برابر شده؟

آیا هیچ مسئولی به مردم توضیح می دهد چرا قبض آب و برق خرداد و تیر 3-4 برابر شده؟

به گزارش سیلاد روزنامه اطلاعات نوشت: این رویداد برای مشترکین عادی رخ داده که دارای منازلی کوچک ومتوسط بوده، معمولا و در ماه‌های قبل در رده خوش مصرف‌ها قرار گرفته اند و بیشتر روزهای هفته و ساعات روز که جزو ساعات پرمصرف محسوب می شوند را درمحل کار به سرمی‌برند.
بدین ترتیب آنان با مشاهده رقم فیش های تیر به معنای واقعی کلمه شوکه شده اند چرا که مثلا فیش برقی که در خرداد ۳۰۰ هزار تومان بوده در تیر به ۸۰۰ تا یک میلیون تومان افزایش یافته است.
البته بخشی از این افزایش رقم به خاطر قرار داشتن در تابستان وافزایش دمای هوا که منجر به استفاده مدام از انواع کولر می شود، طبیعی است اما رقم صورتحساب‌ها به گونه ای افزایش یافته که این طبیعی بودن را زیرسوال برده است.

خواست عمومی این است که شرکت توانیر، شرکت‌های آب و فاضلاب، وزارت نیرو و دولت بدون متوسل شدن به توضیحات پیچیده وگیج کننده که بسیاری از شهروندان ممکن است خیلی متوجه آن نشوند، به گونه‌ای ساده وهمه فهم علت افزایش غیرمتعارف در صورتحساب های برق و آب را توضیح داده وبه اصلاح آن اقدام کنند.

نخستین توضیحی که دراین خصوص باید به مردم داده شود احتمال دستکاری وکاهش الگوی مصرف آب وبرق است. سوال این است که این الگودر سال قبل به ازای هر نفر چقدر بوده وبرای سال جاری میزان آن کاهش یافته یا خیر؟

 این توضیح از این رو ضرورت دارد که ظنی وجود دارد که دولت با کاهش  مقداری الگوی مصرف، زمینه خروج بخش بزرگی از مصرف کنندگان از محدوده الگو ودرنتیجه، افزایش قیمت آب وبرق آنها رافراهم کرده باشد.

همچنین دولت باید توضیح دهد الگوهای مصرف تعیین شده برای آب و برق مصرفی مردم تا چه حد با ضروریات یک زندگی عادی تطابق دارد. 
به عنوان نمونه، این الگو چقدر از مصرف برق متعارف یک منزل مسکونی ۸۰ متری را پوشش می دهد و آیا این گونه نیست که صرفا با کارکردن یک یخچال،تایمر تلویزیون وچند لامپ عادی،با نخستین روشن کردن کولر، الگوی مصرف به پایان رسیده وشخص دررده پرمصرف ها قرار گیرد ومجبور به پرداخت قبض نامتعارف شود؟

 توضیح دادن شفاف و قانع‌کننده این پرسش ها به نمایندگان رسانه ها، دولت رااز این ظن مبرا می کند که با هدف جبران بخشی از کسر بودجه یااهداف مالی دیگر،عامدانه دست به افزایش قیمت آب وبرق زده وبه نوعی مردم را سرکیسه کرده است؛ وگرنه این همه افزایش قیمت برای قشر متوسط ، طبیعی وعادی به نظر نمی رسد.

دیگر موضوعی که دراین باره لزوم پاسخگویی دولت را می طلبد، درصد افزایش قیمت آب وبرق وچگونگی محاسبه آن است.
تاکنون به جز توضیحات پراکنده بودجه ای، وزارت نیرو توضیح شفاف وهمه فهمی برای این محور مهم ارایه نداده ومردم نمی دانند در هر استان و اقلیم افزایش قیمت آب وبرقشان چگونه محاسبه می شود. 

لذا شعبات استانی توانیر وشرکت های آب وفاضلاب باید با برپایی جلسات توضیحی برای نمایندگان رسانه ها دراستانها به طور دقیق افکار عمومی تمام نقاط کشور دراین باره را اقناع کنند.
محور سوم مهم هم توضیح شفاف توانیر و شرکت های آب منطقه‌ای به عنوان شرکت‌های دولتی درباره میزان سودآوری آنها درسال مالی گذشته و اعلام روشن تکلیف بودجه ۱۴۰۵ برای تحقق مقدار سودآوری است.
این محور از آن رو اهمیت دارد که مردم می‌خواهند بدانند این همه پولی که از آنها دریافت می‌شود و سود احتمالی این شرکت‌های دولتی، دقیقا صرف چه اموری می‌شود .
چرا صرف این وجوه به گونه‌ای نبوده که نشانه‌هایی ملموس از رشد کمی و کیفی تامین آب وبرق در زندگی روزمره مردم احساس شود و مشکل برق و آب تابستان، هرساله درحال تکرار است.
درنهایت هم باید به دولت، وزارت نیرو و شرکت‌های دولتی زیرمجموعه‌اش توصیه کرد و هشدار داد در این روزهای سخت بار تبعات جنگ و محاصره اقتصادی بیش از همه بر گرده مردم عادی و قشر آسیب‌پذیر و فرودست آوار شده است.

این شرایط معیشت مردم را بیش از پیش سخت و دشوار کرده است دریافت پول بیشتر از آنان با هر ترفند و بهانه‌ای، موجب کاهش بیشتر سرمایه اجتماعی، افزایش نارضایتی عمومی و مصداق «برشاخه نشستن و بن بریدن» است که دودش به چشم همه خواهد رفت.

17302

برچسب ها
برق
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • شوک بزرگ به بازار نفت / آرامکو از حذف ۲.۶ میلیارد بشکه نفت خبر داد
    شوک بزرگ به بازار نفت / آرامکو از حذف ۲.۶ میلیارد بشکه نفت خبر داد 45 دقیقه پیش
  • وزیر صمت خواستار پیگیری کانتینرهای ایرانی در بندر کراچی شد
    وزیر صمت خواستار پیگیری کانتینرهای ایرانی در بندر کراچی شد 46 دقیقه پیش
  • قیمت مصالح ساختمانی ۱۰۰ درصد گران شد/ رهبر: سازندگان پروژه جدیدی را شروع نمی‌کنند
    قیمت مصالح ساختمانی ۱۰۰ درصد گران شد/ رهبر: سازندگان پروژه جدیدی را شروع نمی‌کنند 46 دقیقه پیش
  • رقابت کشورهای خلیج‌فارس برای دور زدن تنگه هرمز/ ۷ خط لوله نفت در راه است/ عربستان و امارات خط لوله جدید احداث می‌کنند / عراق هم دست به کار شد
    رقابت کشورهای خلیج‌فارس برای دور زدن تنگه هرمز/ ۷ خط لوله نفت در راه است/ عربستان و امارات خط لوله جدید احداث می‌کنند / عراق هم دست به کار شد 46 دقیقه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 18708
  • اقتصاد 13232
  • بازار مالی 2628
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 32
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8459
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 2205
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • صعود بورس پس از ۸‌ روز ریزش/آیا سبزپوشی بازار سرمایه ماندگار خواهد بود؟
    صعود بورس پس از ۸‌ روز ریزش/آیا سبزپوشی بازار سرمایه ماندگار خواهد بود؟ 5 ساعت پیش
  • موج سبز بورس ادامه‌دار شد/بازار سرمایه به مرز ۴.۹ میلیون واحد نزدیک‌شد 5 ساعت پیش
  • مُهر تأیید بر صورت‌های مالی سال ۱۴۰۴ بانک مهر ایران
    مُهر تأیید بر صورت‌های مالی سال ۱۴۰۴ بانک مهر ایران 5 ساعت پیش
  • تصویب صورت‌های مالی سال ۱۴۰۴ بانک صادرات ایران در مجمع عمومی
    تصویب صورت‌های مالی سال ۱۴۰۴ بانک صادرات ایران در مجمع عمومی 5 ساعت پیش
  • مجمع شسپا ۲۰۰ تومان سود نقدی تقسیم کرد
    مجمع شسپا ۲۰۰ تومان سود نقدی تقسیم کرد 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور