سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » چرا سقف اجاره ۲۵درصدی روی کاغذ ماند؟/ روایت مستاجران از افزایش‌های نجومی: مالک افزایش ۶۰درصدی اجاره را اعلام کرد؛ اگر نپذیریم، باید خانه را تخلیه کنیم

چرا سقف اجاره ۲۵درصدی روی کاغذ ماند؟/ روایت مستاجران از افزایش‌های نجومی: مالک افزایش ۶۰درصدی اجاره را اعلام کرد؛ اگر نپذیریم، باید خانه را تخلیه کنیم

زمان انتشار: 27 ژوئن 2026 ساعت 12:15

دسته بندی: مسکن

شناسه خبر: 2968495

زمان مطالعه: 10 دقیقه

چرا سقف اجاره ۲۵درصدی روی کاغذ ماند؟/ روایت مستاجران از افزایش‌های نجومی: مالک افزایش ۶۰درصدی اجاره را اعلام کرد؛ اگر نپذیریم، باید خانه را تخلیه کنیم

چرا سقف اجاره ۲۵درصدی روی کاغذ ماند؟/ روایت مستاجران از افزایش‌های نجومی: مالک افزایش ۶۰درصدی اجاره را اعلام کرد؛ اگر نپذیریم، باید خانه را تخلیه کنیم

به گزارش خبرگزاری سیلاد، بازار اجاره مسکن در حالی وارد فصل جابه‌جایی مستاجران شده که مصوبه جدید سران قوا برای کنترل رشد اجاره‌بها، سقف افزایش ۲۵ درصدی را برای قراردادهای اجاره تعیین کرده است؛ تصمیمی که هدف آن حمایت از مستاجران و جلوگیری از جهش‌های ناگهانی قیمت‌هاست، اما در عمل با چالش‌هایی مانند عدم پایبندی برخی مالکان به این سقف مواجه شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: بر اساس این مصوبه، قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی که مدت آن‌ها به پایان می‌رسد، در صورت درخواست مستاجر برای یک سال دیگر تمدید می‌شود و افزایش مبلغ اجاره‌بها و ودیعه نباید بیشتر از ۲۵ درصد باشد.

تا پایان سال سقف اجاره مسکن تعیین شد

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، جزئیات این مصوبه را اعلام کرده و گفته است: تمامی قراردادهای اجاره املاک مسکونی که مدت اعتبار آن‌ها از زمان ابلاغ مصوبه تا پایان سال ۱۴۰۵ به پایان می‌رسد، در صورت تقاضای مستاجر برای تمدید، به مدت یک سال و با رعایت سقف افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها و قرض‌الحسنه تمدید خواهند شد.

وی افزود: در این مصوبه تاکید شده است که مراجع قضایی نباید صرفاً به دلیل پایان مدت قرارداد اجاره و به درخواست موجر، دستور تخلیه صادر کنند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، این تصمیم با توجه به شرایط اقتصادی خانوارها، همزمانی فصل نقل و انتقالات با تحولات اخیر و با هدف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به تصویب سران قوا رسیده است.

چهار استثنا برای تمدید یک‌ساله قراردادها

صادق با اشاره به وجود چهار استثنا در این مصوبه گفت: اگر مالک برای تخریب، احداث ساختمان جدید یا انجام تعمیرات اساسی، مجوزهای لازم از مراجع مربوطه دریافت کرده باشد، این موارد مشمول تمدید اجباری قرارداد نخواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین اگر ملک مورد اجاره پیش از پایان قرارداد یا در دوره تمدید، به‌صورت رسمی معامله شده باشد، مستاجر باید حداکثر ظرف دو ماه پس از انتقال سند رسمی نسبت به تخلیه و تحویل ملک اقدام کند.

وزیر راه و شهرسازی همچنین توضیح داد: در صورتی که نیاز شخصی موجر یا افراد تحت تکفل وی برای سکونت در ملک توسط مرجع قضایی تایید شود، یا مستاجر در پرداخت اجاره‌بها، شارژ و تعهدات قراردادی کوتاهی کرده و موجب ضرر قابل توجه به مالک شده باشد، امکان درخواست تخلیه وجود خواهد داشت.

فاصله میان مصوبه و واقعیت بازار

با وجود تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها، بررسی‌ها از بازار نشان می‌دهد فاصله میان تصمیمات قانونی و شرایط واقعی بازار همچنان یکی از دغدغه‌های اصلی مستاجران است.

بسیاری از مستاجران عنوان می‌کنند که برخی مالکان حاضر به رعایت سقف تعیین‌شده نیستند و هنگام تمدید قرارداد، افزایش‌هایی بالاتر از رقم مصوب را مطالبه می‌کنند؛ موضوعی که فشار اقتصادی بیشتری به خانوارهای اجاره‌نشین وارد کرده و در برخی موارد باعث جابه‌جایی اجباری مستاجران شده است.

مالکان به جای ۲۵ درصد سقف اجاره ۶۰ درصدی تعیین کردند

شریفی، یکی از مستاجران در منطقه یوسف‌آباد، با اشاره به تجربه خود گفت: مالک یک واحد ۱۵۰ متری با عمر ۱۵ سال، افزایش ۶۰ درصدی اجاره را اعلام کرده بود. با وجود چندین بار مذاکره، مالک اعلام کرد در صورت عدم پذیرش مبلغ جدید، باید ملک تخلیه شود و در نهایت به دلیل پیدا نکردن خانه جایگزین مجبور به تمدید قرارداد شدیم.

تقوی، یکی دیگر از مستاجران در محدوده ولیعصر نیز اظهار کرد: در این محدوده بسیاری از مالکان افزایش‌های بالاتر از ۲۵ درصد را مطالبه می‌کنند و همین موضوع باعث شده برخی مستاجران به سمت مناطق پایین‌تر شهر نقل مکان کنند.

تعیین سقف اجاره بها در کوتاه مدت پاسخ گو است

فعالان بازار مسکن معتقدند اجرای موفق این سیاست تنها با اعلام سقف قیمتی امکان‌پذیر نیست و نیازمند نظارت موثر، ثبت دقیق قراردادها و ایجاد سازوکار مشخص برای برخورد با تخلفات است.

حسینی، کارشناس بازار مسکن، با اشاره به شرایط فعلی بازار اجاره گفت: تعیین سقف اجاره‌بها می‌تواند در کوتاه‌مدت از شوک‌های شدید قیمتی جلوگیری کند، اما مسئله اصلی اجرای آن در بازار است. وقتی مالک و مستاجر در شرایط نابرابر قرار دارند، مستاجر ممکن است برای حفظ محل سکونت خود ناچار به پذیرش افزایش‌های خارج از چارچوب شود.

وی افزود: بازار اجاره تحت تاثیر عواملی مانند قیمت مسکن، تورم عمومی، هزینه نگهداری ملک و میزان عرضه واحدهای استیجاری است و اگر سیاست‌های حمایتی تنها به کنترل عدد اجاره محدود شود، بدون افزایش عرضه مسکن و تقویت توان مالی مستاجران، مشکل همچنان پابرجا خواهد بود.

رعایت نکردن نرخ‌های مصوب تبعات قانونی دارد

پیش از این نیز داود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، تاکید کرده بود که رعایت نکردن نرخ‌های مصوب می‌تواند تبعات قانونی داشته باشد و در چارچوب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، برای متخلفان جرایمی پیش‌بینی شده است.

وی همچنین درباره سامانه خودنویس گفت: ثبت قراردادها در این سامانه امکان نظارت و پیگیری بیشتری ایجاد می‌کند، هرچند برخی قراردادها به دلایل مختلف در گذشته امکان ثبت کامل نداشتند.

در مجموع، مصوبه جدید سقف ۲۵ درصدی اجاره‌بها می‌تواند بخشی از فشار بازار را کاهش دهد، اما کارشناسان معتقدند موفقیت آن وابسته به اجرای دقیق قانون، همکاری مالکان، نقش‌آفرینی مشاوران املاک و نظارت دستگاه‌های مسئول است.

گفتنی است بازار اجاره برای رسیدن به ثبات، علاوه بر کنترل رشد قیمت‌ها، به اقداماتی مانند افزایش عرضه مسکن، توسعه اجاره‌داری حرفه‌ای، حمایت مالی از خانوارهای کم‌درآمد و اجرای موثر قوانین موجود نیاز دارد.

۲۲۳۲۲۵

برچسب ها
مسکن
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • روایت مردم از بازار اجاره مسکن/ اجاره از دو برابر هم بالاتر رفته/ مسئولین تا کی جلوی افزایش اجاره مسکن را نمی گیرند؟
    روایت مردم از بازار اجاره مسکن/ اجاره از دو برابر هم بالاتر رفته/ مسئولین تا کی جلوی افزایش اجاره مسکن را نمی گیرند؟ 24 ساعت پیش
  • این خانه در تهران متری یک میلیارد تومان قیمت دارد/ جدول قیمت مسکن در پایتخت
    این خانه در تهران متری یک میلیارد تومان قیمت دارد/ جدول قیمت مسکن در پایتخت 24 ساعت پیش
  • پیش‌بینی خاص یک کارشناس از بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا/ یزدانی: رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای افزایش ۴۰ درصدی قیمت مسکن است
    پیش‌بینی خاص یک کارشناس از بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا/ یزدانی: رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای افزایش ۴۰ درصدی قیمت مسکن است 24 ساعت پیش
  • خبر مهم وزارت راه برای متقاضیان نهضت ملی مسکن/ رقم تسهیلات برای این واحدها ۸۵۰ میلیون تومان شد
    خبر مهم وزارت راه برای متقاضیان نهضت ملی مسکن/ رقم تسهیلات برای این واحدها ۸۵۰ میلیون تومان شد 24 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16939
  • اقتصاد 12260
  • بازار مالی 2533
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8118
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1995
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • آغاز رسمی ساخت راه‌آهن هرات- مزار شریف توسط ایران/ اتصال مستقیم ریلی ایران به چین 5 ساعت پیش
  • چرا سقف اجاره ۲۵درصدی روی کاغذ ماند؟/ روایت مستاجران از افزایش‌های نجومی: مالک افزایش ۶۰درصدی اجاره را اعلام کرد؛ اگر نپذیریم، باید خانه را تخلیه کنیم
    چرا سقف اجاره ۲۵درصدی روی کاغذ ماند؟/ روایت مستاجران از افزایش‌های نجومی: مالک افزایش ۶۰درصدی اجاره را اعلام کرد؛ اگر نپذیریم، باید خانه را تخلیه کنیم 5 ساعت پیش
  • سقوط آزاد فروش گوشی تلفن‌همراه/ رمضان: قیمت گوشی دو برابر شده است؛ مردم به سمت خرید گوشی دست‌دوم رفته‌اند
    سقوط آزاد فروش گوشی تلفن‌همراه/ رمضان: قیمت گوشی دو برابر شده است؛ مردم به سمت خرید گوشی دست‌دوم رفته‌اند 5 ساعت پیش
  • ارزیابی کف و سقف تورم و رشد اقتصادی ۱۴۰۵ / فیاضی: فعلا نباید منتظر کاهش قابل توجه گرانی باشیم/ نتایج مثبت یا منفی مذاکرات تاثیرگذار است
    ارزیابی کف و سقف تورم و رشد اقتصادی ۱۴۰۵ / فیاضی: فعلا نباید منتظر کاهش قابل توجه گرانی باشیم/ نتایج مثبت یا منفی مذاکرات تاثیرگذار است 5 ساعت پیش
  • پیش‌بینی مهم یک کارشناس از وضعیت بازار خودرو تا پایان تابستان/ حباب قیمت خودرو چقدر است؟ / با توافق حباب خودرو می‌ترکد؟
    پیش‌بینی مهم یک کارشناس از وضعیت بازار خودرو تا پایان تابستان/ حباب قیمت خودرو چقدر است؟ / با توافق حباب خودرو می‌ترکد؟ 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور