سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

5 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

5 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

5 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

5 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

5 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

5 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

5 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

5 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

5 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

5 ماه پیش

Home » پیشنهاد روزنامه اطلاعات:برای مبارزه با تورم، همان کاری را انجام دهید که پوتین در جنگ اوکراین کرد/ نظام بانکی و مالیاتی و پرداخت یارانه باید اصلاح شود

پیشنهاد روزنامه اطلاعات:برای مبارزه با تورم، همان کاری را انجام دهید که پوتین در جنگ اوکراین کرد/ نظام بانکی و مالیاتی و پرداخت یارانه باید اصلاح شود

زمان انتشار: 14 می 2026 ساعت 11:17

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2955497

زمان مطالعه: 9 دقیقه

پیشنهاد روزنامه اطلاعات:برای مبارزه با تورم، همان کاری را انجام دهید که پوتین در جنگ اوکراین کرد/ نظام بانکی و مالیاتی و پرداخت یارانه  باید اصلاح شود

پیشنهاد روزنامه اطلاعات:برای مبارزه با تورم، همان کاری را انجام دهید که پوتین در جنگ اوکراین کرد/ نظام بانکی و مالیاتی و پرداخت یارانه باید اصلاح شود

ه گزارش سیلاد روزنامه اطلاعات نوشت:شاید تجربه روسیه در مقابله با سونامی تورّمی که پس از جنگ با اوکراین پیش آمد بتواند برای ما هم درس آموز باشد. پوتین وقتی فهمید که اگر می‌خواهد در فاصله کوتاهی با  استمرار حاکمیتِ مناسبات اقتصادی غلط گذشته در موضع دفاعی و عقب‌نشینی و ضعف قرار نگیرد به سرعت دست به کار شد. 

هر چه تحریم‌ها بیشتر می‌شد و درآمدهای ارزی رو به افول می‌رفت و تورّم ارقام جدیدی را تجربه می‌کرد او پاشنه آشیل و نقطه ضعف اصلی را بیشتر درک کرد و فهمید اگر می‌خواهد در جنگ زودتر از آنچه فکرش را می‌کند دست‌ها را در برابر آمریکا و ناتو که تمام قد به کمک اوکراین آمده بودند بالا نبرد باید کاری کند، چرا که اگر تورّم دامنگیر می‌شد و قدرت روبل هر روز در برابر دلار ضعیف‌تر می‌شد، پشت جبهه‌ای که باید مقوّم جنگ باشد آسیب می‌دید و کار را بر او سخت می‌کرد. 

او دریافت نمی توان با استمرار مناسبات گذشته که بر پایه قدرت الیگارشی و یکه‌تازی نظام بانکی ،اقتصاد کشور را به گروگان گرفته بود روسیه را  از  جنبه نظامی سرپا نگه دارد. لذا با قدرت نسخه گروه ذی‌نفوذ و قدرتمند الیگارشی را درهم پیچید و بسیاری از الیگارش‌های قدر قدرت کشور را از نفس انداخت. همزمان به حساب شبکه بانکی رسید و دهها بانک خصوصی را منحل یا درهم ادغام کرد تا جلوی چاپ پول گسترده بدون پشتوانه را بگیرد و گرفت.

نتیجه آن شد که در عرض ۶ ماه روند کاهشی روبل متوقف شد و حتی بخشی از کاهش پیش آمده را جبران کرد و به تبع آن تورّم هم پس از دوره‌ای رشد به ثبات نسبی رسید و آثار و تبعات جنگ به زندگی و معیشت جامعه به حداقل رسید.

فارغ از دیدگاهی که به پوتین و روسیه داریم و فارغ از نقدهایی که به نحوه حکمرانی و اقتدارگرایی همسایه شمالی می‌توان داشت که در جای خود محل بحث دیگری است و شاید نادرست هم نیست آنچه که می‌تواند برای ما  آموزه‌هایی داشته باشد اینکه هر چقدر در مقابله با دشمن از بُعد نظامی برگ‌های برنده قوی داشته باشیم و در آن جبهه محکم و مقتدر بایستیم و هر چقدر به حضور حماسی و درخشان مردم خودمان که شب‌ها را به شب‌های بی‌بدیل و جاودانه حماسه بدل کرده‌اند افتخار و تکیه کنیم اگر به یک مولفه بسیار حیاتی قدرت مقاومت یعنی حوزه اقتصاد و معیشت مردم کم‌توجهی شود یا از دست یازیدن به اقدامات انقلابی و همراستا با شرایط جنگ و مقاومت بهراسیم و نگران شویم و مماشات پیشه کنیم، آسیب می‌بینیم. 

در حال حاضر نه مصرف انرژی ما نسبتی با اقتضائات شرایط جنگ دارد و نه مناسبات سوداگرانه حاکم بر بازار و غارتی که توسط عده‌ای معدود صورت می‌گیرد و نه نظام بانکی و مالیاتی ما و نه جولانی که الیگارشی رانت‌خوار بی‌خیال منفعت‌طلب پس از چند ماه توقف نصفه نیمه مجدداً به راه انداخته است و نه این سطح از تورم برای اکثریتی که از قبل تحت فشار بوده‌اند و حال پس از آثار و تبعات جنگ اخیر و تورم افسارگسیخته هر روز بیش از روز قبل آستانه تحملشان پائین می‌آید. با ادامه امر موقتی و امروز را به فردا کشاندن و تاخیر در انجام اصلاحات ساختاری هیچ فرجی در کار نیست. 

اینکه سرنوشت جنگ چه می‌شود، چه میزان می‎‌توان از محل کنترل بر تنگه هرمز درآمد داشت و یا پس از رفع کامل تحریم‌ها و آزادشدن پول‌های بلوکه‌شده ایران چه گشایش در آینده پیش خواهد آمد همه و همه موکول به آینده است و در حال حاضر قطعیتی ندارد که بخواهیم بر پایه آن برنامه‌ریزی کنیم و کار امروز را به فردا بیفکنیم. چه بسا هر چه در این باب غفلت کنیم قدرت چانه‌زنی خود را در مذاکرات با دشمن کمتر و کمتر دریابیم. 

دولت تا به حال به هر زحمتی بود تمشیت امور کشور  را به بهترین شکل صورت داد و همین که شاهد کمترین کمبود در احتیاجات مردم هستیم شایسته قدردانی است. اما نیک می‌دانیم که چه توان محدودی دارد برای نگاه داشت و تثبیت موقعیت فعلی با وجود خسارت‌های جنگ و کمبود درآمد و هزینه‌های فراوان… لذا ضمن آنکه در همه اجتماعات و سخنرانی‌ها و میتینگ‌ها باید همگان را به حداکثر صرفه‌جویی و قناعت به ویژه در مصرف و ویژه‌تر در مورد انرژی ترغیب کرد. همزمان باید برای جلوگیری از مناسبات غارتی دلّال ها و ایجاد سازوکار جدید در حوزه اقتصاد و اصلاحات ساختاری در آن از جمله مهم‌ترین و عاجلترین آنها  که بازنگری در نظام یارانه‌ها از جمله یارانه انرژی و اصلاح فوری نظام بانکی و سیستم مالیاتی است، اقدامی فوری انجام داد و این کار نیازمند اقدامِ نه تنها دولت بلکه همه قوای سه‌گانه و اراده حاکمیت است.

23302

برچسب ها
روسیه
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • اعلام قیمت‌های جدید لبنیات/ ماست دبه‌ای و شیر بطری چند شد؟
    اعلام قیمت‌های جدید لبنیات/ ماست دبه‌ای و شیر بطری چند شد؟ 21 ساعت پیش
  • افزایش وام نهضت ملی مسکن در راه است؟ / اقساط این وام ۳۰ میلیون تومان می‌شود
    افزایش وام نهضت ملی مسکن در راه است؟ / اقساط این وام ۳۰ میلیون تومان می‌شود 21 ساعت پیش
  • پیش‌بینی میزان صرفه‌جویی انرژی/ افزایش چندبرابری محصولات پتروشیمی در بازار خرده‌فروشی هیچ توجیهی ندارد
    پیش‌بینی میزان صرفه‌جویی انرژی/ افزایش چندبرابری محصولات پتروشیمی در بازار خرده‌فروشی هیچ توجیهی ندارد 21 ساعت پیش
  • رمزگشایی از پشت پرده گرانی پلاستیک در بازار/ قیمت‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت
    رمزگشایی از پشت پرده گرانی پلاستیک در بازار/ قیمت‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت 21 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 15657
  • اقتصاد 11559
  • بازار مالی 2388
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7893
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1767
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • کمک ۳۰۰ میلیاردی وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال
    کمک ۳۰۰ میلیاردی وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال 12 ساعت پیش
  • ساماندهی پسماند آمل باید به نتیجه نهایی برسد
    ساماندهی پسماند آمل باید به نتیجه نهایی برسد 12 ساعت پیش
  • پایان نبرد شبانه با حادثه در خط انتقال آب چالوس
    پایان نبرد شبانه با حادثه در خط انتقال آب چالوس 12 ساعت پیش
  • توافق 100 مگاواتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بخش خصوصی
    توافق 100 مگاواتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بخش خصوصی 12 ساعت پیش
  • ترافیک سنگین در جاده‌های ورودی استان مازندران
    ترافیک سنگین در جاده‌های ورودی استان مازندران 12 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور