سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

5 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

5 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

5 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

5 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

5 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

5 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

5 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

5 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

5 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

5 ماه پیش

Home » مسکن چقدر گران شد؟/ میزان تغییر قیمت مسکن رسما اعلام شد

مسکن چقدر گران شد؟/ میزان تغییر قیمت مسکن رسما اعلام شد

زمان انتشار: 25 می 2026 ساعت 11:22

دسته بندی: مسکن

شناسه خبر: 2956448

زمان مطالعه: 8 دقیقه

مسکن چقدر گران شد؟/ میزان تغییر قیمت مسکن رسما اعلام شد

مسکن چقدر گران شد؟/ میزان تغییر قیمت مسکن رسما اعلام شد

به گزارش خبرگزاری سیلاد، بازار مسکن پیش از آغاز جنگ تحمیلی سوم با تحرکاتی از سوی خریداران و فروشندگان همراه بود، اما با شروع جنگ و در ادامه از زمان برقراری آتش‌بس، به گفته نایب رئیس دوم اتحادیه املاک، در برخی فایل‌های عرضه‌شده افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت مسکن نسبت به ماه‌های گذشته مشاهده شده است.

این در حالی است که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی این ادعا را تأیید نکرده و اعلام می‌کند از زمان وقوع جنگ تحمیلی سوم که از ۹ اسفند آغاز شده تا امروز، برخلاف برخی ادعاها مبنی بر رشد ۵۰ تا ۸۰ درصدی قیمت‌ها، داده‌های سامانه‌ای تنها افزایش حدود ۱۲ درصدی در قیمت معاملات مسکن را نشان می‌دهد.

براساس آخرین آمار اعلامی از سوی مسئولان وزارت راه و شهرسازی، روند ماهانه بازار مسکن نشان می‌دهد در اسفندماه سطح قیمت‌ها در وضعیت نسبتاً ثابت قرار داشته، در فروردین کاهش نسبی را تجربه کرده و در اردیبهشت بار دیگر روند افزایشی به خود گرفته است. این در حالی است که به‌طور معمول فروردین‌ماه در بازار مسکن با ثبات یا تغییرات محدود قیمتی همراه است.

در همین حال، بررسی از تعدادی مشاوران املاک در محدوده پیروزی تهران نشان می‌دهد میزان تماس‌ها، بازدیدها و مذاکرات خرید ملک افزایش یافته است. با این وجود، به گفته فعالان این صنف، به دلیل نبود ثبات قطعی در بازار و ابهام نسبت به تحولات آینده، فروشندگان همچنان با تردید مواجه بوده و در برخی موارد در مراحل نهایی از انجام معامله انصراف می‌دهند.

برخی از مشاوران املاک نیز معتقدند بازار خرید و فروش مسکن طبق روال سنواتی از نیمه دوم سال معمولاً نشانه‌هایی از رونق را تجربه می‌کند، اما در سال جاری از ابتدای سال نشانه‌هایی از جهش مشاهده شده است. همچنین به گفته آنان، اغلب متقاضیان، مستاجران به دنبال واحدهای کوچک‌تر هستند که متناسب با قدرت خریدشان باشد. در عین حال، فعالان بازار معتقدند وام خرید مسکن به دلیل ناکارآمدی، هزینه‌های جانبی و اقساط سنگین، عملاً در افزایش قدرت مالی متقاضیان نقش مؤثری ندارد.

قیمت مسکن در تهران به متری ۱۳۰ میلیون تومان رسید

در ادامه، ایرج رهبر، رئیس کمیسیون عمران اتاق بازرگانی درباره وضعیت بازار و چشم‌انداز قیمت‌ها اظهار کرد: بازار مسکن پیش از جنگ نیز درگیر رکود طولانی‌مدت بوده و حدود دو سال کاهش قابل توجه در حجم خرید و فروش واحدهای مسکونی تجربه کرده است، هرچند در ماه‌های منتهی به جنگ، مقداری رشد قیمتی در بازار مشاهده شد.

وی افزود: پس از جنگ تحمیلی، شرایط تولید مصالح ساختمانی نیز تحت تأثیر قرار گرفته و برخی صنایع از جمله فولاد مبارکه، پتروشیمی‌ها و مجموعه‌های مرتبط با تولید مشتقات ساختمانی با مخاطراتی مواجه شدند که این موضوع به افزایش هزینه مصالح ساختمانی منجر شده است.

رئیس انجمن انبوه‌سازان بیان کرد: در حال حاضر هزینه‌های ساخت افزایش یافته و پروژه‌هایی که به‌تازگی وارد مرحله اجرا می‌شوند، قطعاً با قیمت‌های جدید عرضه خواهند شد.

رهبر ادامه داد: اگر متوسط هزینه ساخت را در نظر بگیریم، در حال حاضر حدود ۳۵ تا ۴۵ میلیون تومان به ازای هر متر مربع برآورد می‌شود، هرچند نمی‌توان رقم ثابتی برای هزینه ساخت اعلام کرد، زیرا قیمت مصالح ساختمانی تقریباً به‌صورت روزانه در حال تغییر است و بازار ساخت‌وساز تحت تأثیر نوسانات مستمر قرار دارد.

وی در پایان درباره میانگین قیمت مسکن در تهران خاطرنشان کرد: متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران در حال حاضر حدود ۱۳۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

مجلس ادعای جهش هزینه ساخت را رد کرد

از سوی دیگر، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جنگ روانی و ضعف نظارت را از عوامل شکل‌گیری گرانی کاذب در بازار مسکن عنوان می‌کنند. در همین راستا، علیرضا نوین، عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به برخی شایعات درباره رسیدن هزینه ساخت به متری حدود ۵۰ میلیون تومان، این موضوع را اقدامی هدفمند برای برهم زدن آرامش روانی بازار دانست و تأکید کرد: در شرایط فعلی، اسکلت بسیاری از ساختمان‌ها بتنی است و سهم اقلام مرتبط با پتروشیمی در ساخت‌وساز نهایتاً ۲۵ درصد بوده و سایر نهاده‌های داخلی تغییر قیمتی قابل توجهی نداشته‌اند.

۲۲۳۲۲۵

برچسب ها
وزارت راه و شهرسازی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • ۳ سناریو برای تعیین سقف اجاره بهای مسکن در پایتخت/ احتمال افزایش تا دو برابر پارسال وجود دارد؟
    ۳ سناریو برای تعیین سقف اجاره بهای مسکن در پایتخت/ احتمال افزایش تا دو برابر پارسال وجود دارد؟ 10 ساعت پیش
  • پشت پرده جهش شدید قیمت خودرو و مسکن مشخص شد/ چند درصد از قیمت تمام‌شده مسکن و خودرو مربوط به فولاد است؟
    پشت پرده جهش شدید قیمت خودرو و مسکن مشخص شد/ چند درصد از قیمت تمام‌شده مسکن و خودرو مربوط به فولاد است؟ 10 ساعت پیش
  • قراردادهای اجاره تمدید یکساله می‌شوند؟
    قراردادهای اجاره تمدید یکساله می‌شوند؟ 10 ساعت پیش
  • لیست قیمت خرید مسکن در میرداماد / خرید آپارتمان ۲ خوابه در این منطقه چقدر هزینه دارد؟ + جدول اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
    لیست قیمت خرید مسکن در میرداماد / خرید آپارتمان ۲ خوابه در این منطقه چقدر هزینه دارد؟ + جدول اردیبهشت ماه ۱۴۰۵ 10 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 15630
  • اقتصاد 11559
  • بازار مالی 2388
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7893
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1767
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • هم‌افزایی برای صیانت از میراث و توسعه گردشگری در سمنان؛ از توران و قلعه‌بالا تا سرخه و آرادان
    هم‌افزایی برای صیانت از میراث و توسعه گردشگری در سمنان؛ از توران و قلعه‌بالا تا سرخه و آرادان 13 ساعت پیش
  • پایان کار سارقان خودروهای پراید در اصفهان با اعتراف به هشت فقره سرقت
    پایان کار سارقان خودروهای پراید در اصفهان با اعتراف به هشت فقره سرقت 13 ساعت پیش
  • تولید  بیش از ۱۰۷ تن گوشت مرغ در لرستان
    تولید بیش از ۱۰۷ تن گوشت مرغ در لرستان 13 ساعت پیش
  • چهارمین جشنواره ورزشی کارکنان دانشگاه فرهنگیان لرستان آغاز شد
    چهارمین جشنواره ورزشی کارکنان دانشگاه فرهنگیان لرستان آغاز شد 13 ساعت پیش
  • راه اندازی دو پروژه برق در کرمان
    راه اندازی دو پروژه برق در کرمان 13 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور