سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

8 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

8 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

8 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

8 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

8 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

8 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

8 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

8 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

8 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

8 ماه پیش

Home » مردم درباره پشت‌پرده فروش دلار ارزان با تراول درشت چه می‌گویند؟ / از متهم‌کردن آمریکا و اسراییل تا بازی دلالان

مردم درباره پشت‌پرده فروش دلار ارزان با تراول درشت چه می‌گویند؟ / از متهم‌کردن آمریکا و اسراییل تا بازی دلالان

زمان انتشار: 10 می 2026 ساعت 11:50

دسته بندی: بازار مالی

شناسه خبر: 2950737

زمان مطالعه: 9 دقیقه

مردم درباره پشت‌پرده فروش دلار ارزان با تراول درشت 
چه می‌گویند؟ / از متهم‌کردن آمریکا و اسراییل تا بازی دلالان

مردم درباره پشت‌پرده فروش دلار ارزان با تراول درشت
چه می‌گویند؟ / از متهم‌کردن آمریکا و اسراییل تا بازی دلالان

به گزارش خبرگزاری سیلاد، در روزهای اخیر، موضوع فروش دلار با نرخ‌های پایین‌تر از بازار در برخی نقاط تهران به یکی از بحث‌برانگیزترین سوژه‌های ارزی تبدیل شده است. آنچه این ماجرا را داغ‌تر کرده، استفاده از ایران‌چک‌های ۵۰۰ هزار و ۱ میلیون تومانی در این معاملات است؛ موضوعی که هم توجه فعالان بازار را جلب کرده و هم واکنش‌های گسترده‌ای در میان مردم به همراه داشته است. برخی این روند را نشانه‌ای از تغییرات احتمالی در بازار ارز می‌دانند و برخی دیگر آن را به رفتار دلالان نسبت می‌دهند. در هر صورت، این پدیده به سرعت به بحث روز اقتصاد تبدیل شده است.

در میان نخستین واکنش‌ها، نگاه امنیتی به ماجرا به وضوح دیده می‌شود. یکی از کاربران نوشته است: «دقیقا نهادهای امنیتی باید ورود کنند». کاربر دیگری نیز تاکید کرده: «یعنی چی این وضعیت». این نوع نگاه نشان می‌دهد بخشی از افکار عمومی، این رخداد را صرفاً یک موضوع بازار نمی‌دانند، بلکه آن را نیازمند مداخله نهادی تلقی می‌کنند.

در ادامه، نگرانی درباره پیامدهای کلان اقتصادی نیز مطرح شده است. یکی از کاربران نوشته: «آیا خروج ریال از ایران خطرناک نیست؟ آقای وزیر اقتصاد آقای بانک مرکزی زود باشید رسیدگی کنید». این در حالی است که کاربر دیگری پرسیده: «چرا دست از سر ما بر نمی‌دارن یک نفس بکشیم؟»؛ جمله‌ای که بیشتر از تحلیل اقتصادی، نشان‌دهنده فشار روانی ناشی از تلاطم بازار است.

بخش دیگری از کامنت‌ها به ابهام در اصل ماجرا اشاره دارد. یکی از کاربران نوشته: «اخرش نفهمیدم چرا این کارو میکنن». این سردرگمی در کنار تجربه‌های میدانی برخی افراد، تصویر پیچیده‌تری از وضعیت ایجاد کرده است. کاربری نوشته: «فکر می‌کردم دروغه رفتم فردوسی دیدم واقعیت داره. محض اطلاعت دلار ارزان هم خریدم». کاربر دیگری نیز پرسیده: «خود چک پول هم می‌خرند؟»؛ سوالی که نشان می‌دهد دامنه این اتفاق در بازار تا چه حد گسترده شده است.

در کنار این موارد، برخی کاربران این اتفاق را به بازی‌های پشت‌پرده در بازار ارز نسبت داده‌اند. یکی نوشته: «این بازی دلالان است برای اینکه مشتری برای دلارهاشون پیدا کنند که روی دستشون مونده، نگران نباشید». کاربر دیگری تحلیل متفاوتی ارائه کرده و گفته: «احتمالا دلار می‌ریزه به زودی با برقراری آتش‌بس و این‌ها، با این ترفند دارن دلار می‌فروشند». این دو نگاه متضاد، بیانگر  دو برداشت متفاوت از یک رخداد واحد است: یکی رفتار دلالی و دیگری پیش‌بینی ریزش بازار.

در مقابل، برخی کاربران نگاه تندتر و امنیتی‌تری دارند. یکی نوشته: «احتمالا از شکل و قیافه چک پول میلیونی خوششان میاد بابت همین دارند جمع می‌کنند». کاربر دیگری با صراحت بیشتری گفته: «پای آمریکا و اسرائیل جنایتکار وسطه». در ادامه نیز کاربری نوشته: «پیگیر شوید مثل همیشه پای دستگاه‌های امنیتی در کار است، شک نکن برای کارهای تروریستی می‌خواهند». این سطح از تحلیل‌ها نشان می‌دهد بخشی از جامعه، تحولات ارزی را در چارچوب تهدیدهای فراتر از اقتصاد تفسیر می‌کند.

حتی برخی کاربران این موضوع را به حوزه‌های دیگر اقتصادی نیز متصل کرده‌اند. کاربری نوشته: «برای قاچاق سوخت می‌خواهند هزینه کنند و در مقابل تخفیف ویژه می‌گیرند». این نوع برداشت‌ها نشان می‌دهد ذهنیت عمومی در حال اتصال بازار ارز به سایر شبکه‌های غیررسمی اقتصاد است.
در همین حال، واکنش‌های احساسی و تند نیز کم نیست. یکی از کاربران نوشته: «لعنت به دلالی که در شرایط جنگی به کشور خیانت می‌کنه». کاربر دیگری نیز تاکید کرده: «این دلال باید به اشد مجازات برسه و اموال خانوادش مصادره بشه». این واکنش‌ها نشان‌دهنده شدت حساسیت اجتماعی نسبت به نقش دلالان در بازار ارز است.

در مقابل این نگاه‌ها، برخی کاربران دیدگاه متفاوتی دارند و این اتفاق را به تغییرات قیمتی نسبت می‌دهند. یکی نوشته: «پس دلار میشه ارزون‌تر هم باشه». کاربر دیگری نیز گفته: «ریال به درد کی می‌خوره، این را باید دربیاریم؟». و در نهایت کاربری تحلیل متفاوتی ارائه کرده: «نرخ واقعی دلار فعلا ۱۰۰ و زیر صد سقوط می‌کنه، گرونم دارن میدن».

این  تضاد دیدگاه‌ها در کنار حجم بالای نگرانی‌ها، نشان می‌دهد بازار ارز همچنان یکی از حساس‌ترین نقاط اقتصاد برای افکار عمومی است؛ جایی که یک خبر یا مشاهده میدانی، می‌تواند مجموعه‌ای از تحلیل‌های امنیتی، اقتصادی و حتی سیاسی را فعال کند.

در نهایت، ماجرای دلارهای ارزان در فردوسی، فارغ از واقعیت پشت‌پرده آن، به آینه‌ای از ذهنیت جامعه نسبت به اقتصاد تبدیل شده است؛ ذهنیتی که در آن مرز میان شایعه، تجربه واقعی، تحلیل اقتصادی و نگرانی امنیتی به‌سادگی قابل تفکیک نیست و همه در یک نقطه به هم می‌رسند: بی‌اعتمادی و حساسیت شدید نسبت به آینده بازار ارز.

۲۲۳۲۲۴

برچسب ها
دلار
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • پرداخت قریب ۲۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری توسط بانک پارسیان در ۴ ماهه نخست سال
    پرداخت قریب ۲۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری توسط بانک پارسیان در ۴ ماهه نخست سال 18 ساعت پیش
  • حفظ ارزش دارایی؛ کارکرد طلا در اقتصاد تورمی ایران
    حفظ ارزش دارایی؛ کارکرد طلا در اقتصاد تورمی ایران 18 ساعت پیش
  • گام موثر بانک صادرات ایران در حمایت از اشتغال/ اعطای تسهیلات به بخش صنعت ۷۲ درصد رشد کرد
    گام موثر بانک صادرات ایران در حمایت از اشتغال/ اعطای تسهیلات به بخش صنعت ۷۲ درصد رشد کرد 18 ساعت پیش
  • بورس زیر فشار فروش/شاخص کل عقب نشست/ پول حقیقی‌ها راه خروج را در پیش گرفتند
    بورس زیر فشار فروش/شاخص کل عقب نشست/ پول حقیقی‌ها راه خروج را در پیش گرفتند 18 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 19740
  • اقتصاد 13739
  • بازار مالی 2683
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 32
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8620
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 2292
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • اتصال منازل و اصناف شهرستان انار به شبکه اینترنت پرسرعت فیبرنوری
    اتصال منازل و اصناف شهرستان انار به شبکه اینترنت پرسرعت فیبرنوری 10 ساعت پیش
  • فرودگاه شهدای ساری در مسیر یک تحول بزرگ
    فرودگاه شهدای ساری در مسیر یک تحول بزرگ 10 ساعت پیش
  • ۳۱ شهریور فرصت مشارکت در ساختن آینده لرستان با نشان‌دار کردن مالیات
    ۳۱ شهریور فرصت مشارکت در ساختن آینده لرستان با نشان‌دار کردن مالیات 10 ساعت پیش
  • مجتمع آموزشی ۴۸ کلاسه شهید پورجعفری در کرمان به بهره‌برداری رسید
    مجتمع آموزشی ۴۸ کلاسه شهید پورجعفری در کرمان به بهره‌برداری رسید 10 ساعت پیش
  • برگزاری دوره بین‌المللی مدرسی غواصی آتش‌نشانان شیراز در بندرعباس
    برگزاری دوره بین‌المللی مدرسی غواصی آتش‌نشانان شیراز در بندرعباس 10 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور