سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » دبیر کل خانه کارگر: ضربه شدید جنگ به ۱۳۰ هزار شغل / موج خطرناک اخراج کارگران در راه است / کارفرمایان نان کارگران را نبُرند

دبیر کل خانه کارگر: ضربه شدید جنگ به ۱۳۰ هزار شغل / موج خطرناک اخراج کارگران در راه است / کارفرمایان نان کارگران را نبُرند

زمان انتشار: 4 می 2026 ساعت 11:52

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2952611

زمان مطالعه: 13 دقیقه

دبیر کل خانه کارگر: ضربه شدید جنگ به ۱۳۰ هزار شغل / موج خطرناک اخراج کارگران در راه است / کارفرمایان نان کارگران را نبُرند

دبیر کل خانه کارگر: ضربه شدید جنگ به ۱۳۰ هزار شغل / موج خطرناک اخراج کارگران در راه است / کارفرمایان نان کارگران را نبُرند

به گزارش خبرگزاری سیلاد، علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر، با اشاره به روند تعیین دستمزد کارگران گفت: هدف اصلی در مذاکرات مزدی این بود که سطح حقوق‌ها به‌تدریج به قدرت خرید واقعی کارگران نزدیک شود، اما با وجود بررسی اعداد مختلف، در نهایت افزایش ۶۰ درصدی برای حداقل مزد و ۴۵ درصدی برای سایر سطوح تصویب شد که همچنان پاسخگوی تورم نیست.

دستمزد کارگران از تورم عقب تر است 

وی در گفت‌وگو با صدا و سیما مصادف با روز کارگر افزود: این افزایش‌ها در مقایسه با تورم، نزدیک‌ترین ارقام ممکن بودند، اما همچنان از تورم عقب‌تر هستند و حتی به سطح آن هم نرسیده‌اند.

محجوب با تأکید بر اینکه شیوه فعلی تعیین دستمزد نیازمند بازنگری است، تصریح کرد: با توجه به شرایط تورمی، دیگر افزایش سالانه حقوق معنا ندارد و باید به سمت افزایش‌های ماهانه حرکت کنیم؛ موضوعی که مستلزم اصلاح ماده ۴۱ قانون کار است.

دبیرکل خانه کارگر ادامه داد: در بسیاری از کشورها، از جمله ترکیه، تعیین دستمزد متناسب با شرایط تورمی و در بازه‌های کوتاه‌مدت انجام می‌شود، اما در ایران همچنان سالی یک‌بار این تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد.

وی همچنین نسبت به تشدید مشکلات معیشتی کارگران هشدار داد و گفت: همه ابعاد معیشت را نمی‌توان صرفاً با افزایش دستمزد حل کرد، اما اگر ساختارها اصلاح نشود، فشار بر جامعه کارگری بیشتر خواهد شد.

محجوب با اشاره به افزایش نگرانی‌ها درباره بازار کار اظهار کرد: در حال حاضر نشانه‌هایی از شکل‌گیری موج جدید اخراج نیروها مشاهده می‌شود که فراتر از پیش‌بینی‌هاست و می‌تواند تبعات جدی برای جامعه کارگری داشته باشد.

او افزود: هنوز برآورد دقیقی از میزان بیکاری احتمالی وجود ندارد، اما این روند می‌تواند وضعیت معیشتی کارگران را بیش از پیش تضعیف کند.

او با تأکید بر لزوم ورود دولت و مجلس به این موضوع گفت: انتظار می‌رود دولت و وزارت تعاون و همچنین مجلس شورای اسلامی با مداخله به‌موقع، از گسترش این روند جلوگیری کنند.

وی  خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، اولویت اصلی باید مهار روند تضعیف معیشت و جلوگیری از گسترش اخراج‌ها باشد تا بتوان در ادامه به سایر مطالبات جامعه کارگری پرداخت.

دبیر کل خانه کارگر: ضربه شدید جنگ به ۱۳۰ هزار شغل / موج خطرناک اخراج کارگران در راه است / کارفرمایان نان کارگران را نبُرند

معیشت مهم ترین مسئله کارگران و بازنشستگان است 

همچنین علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر روز گذشته در مراسم روز کارگر ضمن تسلیت شهادت رهبر انقلاب و سایر شهدای جنگ اخیر و گرامیداشت روز کارگر، اظهار کرد: حضور شرکت‌کنندگان در این مراسم روز کارگر، نمادی از ایستادگی است.

وی افزود: رزمندگان کشور در یک جنگ سخت، نامتقارن و ترکیبی، در برابر لشکری عظیم از دشمن که هزینه‌های آن در این جنگ معادل شش برابر بودجه ما بوده است، رشادت‌های بزرگی از خود نشان دادند.

وی در ادامه با اشاره به پیشینه خانه کارگر گفت: نخستین کنگره ما در سال ۱۳۵۸ برگزار شد و در آن زمان، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، که به تعبیر او «رهبر شهید» بود، حضور داشت و توجه و عنایت ویژه‌ای به جامعه کارگری نشان می‌داد و همواره از حامیان این قشر به شمار می‌رفت.

مججوب تاکید کرد: ما تحت هیچ شرایطی از مطالبات صنفی خود عقب‌نشینی نخواهیم کرد. همه کسانی که در این مراسم و حتی در برنامه‌های شبانه این روزها حضور دارند، به‌خوبی می‌دانند که معیشت، مهم‌ترین مسئله کارگران، شاغلان، بازنشستگان و عموم مردم است.

محجوب با اشاره به وضعیت بازنشستگان تصریح کرد: در حال حاضر بازنشستگان در شرایطی قرار دارند که تصمیمات مربوط به افزایش حقوق آن‌ها هنوز به هیأت‌مدیره، هیأت امنا و در نهایت هیأت وزیران ارائه نشده است. به گفته وی، اینکه بخشنامه مربوط به این موضوع هنوز صادر نشده و این روند چند ماه به طول انجامیده، هیچ توجیهی ندارد.

وی ادامه داد: صندوق تأمین اجتماعی از محل حق بیمه‌ها تأمین می‌شود؛ بنابراین حقوق کارگران باید به‌صورت ماهانه و در موعد مقرر پرداخت شود و هیچ‌کس نباید در این روند خللی ایجاد کند.

کارفرمایان نان کارگران را نبُرند 

او همچنین افزود: تعدیل نیروی کار به بهانه شرایط جنگی قابل قبول نیست. مقاومت در شرایط جنگ تنها وظیفه کارگران و اقشار ضعیف نیست، بلکه کارفرمایان نیز باید در این شرایط ایستادگی کنند و نباید معیشت و نان کارگران را تحت تأثیر قرار دهند.

محجوب با تأکید بر رویکرد خانه کارگر گفت: این تشکل برای سکوت ایجاد نشده است. ما واحدهایی را که بدون دلیل اقدام به اخراج نیرو می‌کنند، شناسایی کرده و اعتراضات شدیدی را علیه آن‌ها سازماندهی خواهیم کرد.

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: تشکل‌یابی در میان کارگران یک ضرورت انکارناپذیر است و هم‌افزایی میان تشکل‌ها می‌تواند قدرت قابل توجهی ایجاد کند. او افزود: ما تأکید داریم که گزارش‌ها باید از طریق ادارات کار به دست ما برسد.

به گفته وی، برخی در دولت به‌طور مداوم مصوباتی در حمایت از کارفرمایان صادر کرده‌اند و همین مسئله، در کنار ضعف تشکل‌یابی کارگران، موجب شده امنیت شغلی آن‌ها کاهش یابد و به‌راحتی اخراج شوند.

محجوب خاطرنشان کرد: اگر کارگران از تشکل‌یابی مناسبی برخوردار بودند، با چنین موجی از تعدیل و اخراج مواجه نمی‌شدند. وی در پایان تأکید کرد: کارگران و بازنشستگان، با وجود آگاهی از احتمال سوءاستفاده از اعتراضاتشان، باید مطالبه‌گری و پیگیری حقوق خود را ادامه دهند و در این مسیر سکوت نکنند.

ضربه شدید جنگ به ۱۳۰ هزار شغل

همچنین دبیرکل خانه کارگر در نشست خبری روز ۲ اردیبهشت هم که به مناسبت  گرامیداشت هفته کارگر برگزار شده بود با اشاره به آثار جنگ اخیر بر بازار کار گفت: در جریان این رخدادها حدود ۱۳۰ هزار فرصت شغلی مستقیم از بین رفته است و تبعات بیکاری ناشی از آن می‌تواند در ادامه بسیار گسترده‌تر باشد.

او تأکید کرد که بر اساس گزارش‌های موجود، بیش از ۶۰۰ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه کرده‌اند، اما این رقم به معنای بیکاری قطعی همه افراد نیست و بخشی از آن‌ها در ماه‌های بعد به چرخه اشتغال بازگشته یا به مشاغل غیررسمی منتقل شده‌اند.

وی با بیان اینکه برای روشن شدن ابعاد واقعی این وضعیت نیاز به بررسی‌های میدانی دقیق وجود دارد، افزود: هنوز نمی‌توان تصویر نهایی و قطعی از میزان بیکاری ناشی از جنگ ارائه داد و باید آثار اقتصادی آن در ادامه نیز رصد شود. دبیرکل خانه کارگر همچنین از اقدامات حمایتی دولت و وزارت کار خبر داد و گفت: در حال حاضر برنامه‌هایی برای حمایت از واحدهای تولیدی آسیب‌دیده در دست اجراست و هدف این است که رابطه کارگر و کارفرما در شرایط بحران حفظ شود.

او با اشاره به پیشنهاد استفاده از سازوکارهایی مانند «کار توافقی» و بهره‌گیری از بیمه بیکاری اظهار کرد: این روش می‌تواند به جبران بخشی از کاهش دستمزد کارگران کمک کند و در عین حال مانع تعطیلی کامل بنگاه‌ها شود. وی همچنین بر ضرورت تقویت بن کارگری تأکید کرد و گفت این ابزار باید در جهت بهبود معیشت کارگران احیا شود.

در بخش دیگری از این نشست، به بحران مسکن کارگری نیز اشاره شد و عنوان گردید که حدود ۳۰ درصد درآمد کارگران صرف هزینه مسکن می‌شود. در همین راستا، توسعه تعاونی‌های مسکن کارگری به‌عنوان یکی از راهکارهای اصلی مطرح شد. همچنین برنامه‌های هفته کارگر شامل موضوعاتی مانند ایمنی محیط کار، سلامت روان کارگران، ورزش کارگری و تقدیر از کارگران نمونه اعلام شد.

۲۲۳۲۲۴

برچسب ها
علیرضا محجوب
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • فوری؛ نرخ‌ جدید بلیت‌ اتوبوس در مسیرهای مختلف اعلام شد/ جزییات
    فوری؛ نرخ‌ جدید بلیت‌ اتوبوس در مسیرهای مختلف اعلام شد/ جزییات 9 ساعت پیش
  • ببینید| هشدار مهم سیف/ با چک‌پول‌های درشت پولشویی می‌کنند
    ببینید| هشدار مهم سیف/ با چک‌پول‌های درشت پولشویی می‌کنند 9 ساعت پیش
  • افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ در یک سال شگفت‌انگیز شد/ فقط تخم مرغ 342 درصد گران شد
    افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ در یک سال شگفت‌انگیز شد/ فقط تخم مرغ 342 درصد گران شد 9 ساعت پیش
  • پاسخ دبیر پیشین کانون صرافان به یک سوال روز /  حتی توافق هم دلار را ارزان نمی‌کند
    پاسخ دبیر پیشین کانون صرافان به یک سوال روز / حتی توافق هم دلار را ارزان نمی‌کند 9 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16314
  • اقتصاد 11908
  • بازار مالی 2471
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7990
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1923
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • قزوین میزبان نمایش ۱۰۰ اثر برگزیده جشنواره رضوی
    قزوین میزبان نمایش ۱۰۰ اثر برگزیده جشنواره رضوی 13 ساعت پیش
  • کارگاه «تجربه‌نگاری جنگ» در جهاددانشگاهی قزوین برگزار می‌شود
    کارگاه «تجربه‌نگاری جنگ» در جهاددانشگاهی قزوین برگزار می‌شود 13 ساعت پیش
  • آغاز طرح کنترل و آزمون‌ ترازوهای بازار قزوین
    آغاز طرح کنترل و آزمون‌ ترازوهای بازار قزوین 13 ساعت پیش
  • تحویل ۲۲۴واحد نهضت ملی مسکن مهرگان در استان قزوین تا یک ماه آینده
    تحویل ۲۲۴واحد نهضت ملی مسکن مهرگان در استان قزوین تا یک ماه آینده 13 ساعت پیش
  • بهسازی و آسفالت محور روستایی گلابان ۱ در شهرستان چگنی
    بهسازی و آسفالت محور روستایی گلابان ۱ در شهرستان چگنی 13 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور