سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » بازار نفت آتش گرفت/ بزرگ‌ترین رشد قیمتی نفت در یک روز رقم خورد

بازار نفت آتش گرفت/ بزرگ‌ترین رشد قیمتی نفت در یک روز رقم خورد

زمان انتشار: 10 مارس 2026 ساعت 14:07

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2942317

زمان مطالعه: 11 دقیقه

بازار نفت آتش گرفت/ بزرگ‌ترین رشد قیمتی نفت در یک روز رقم خورد

بازار نفت آتش گرفت/ بزرگ‌ترین رشد قیمتی نفت در یک روز رقم خورد

به گزارش خبرگزاری سیلاد، رویترز نوشت: در سنگاپور، قیمت نفت در معامله‌های روز دوشنبه (۱۸ اسفند) در پی کاهش تولید شماری از تولیدکنندگان بزرگ نفت در خاورمیانه و نگرانی‌ها درباره اختلال‌های بلندمدت در حمل‌ونقل از مسیر تنگه هرمز به‌دلیل گسترش جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بیش از ۲۵ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح از اواسط سال ۲۰۲۲ میلادی رسید.

کاهش سریالی عرضه تولیدکنندگان کلیدی خاورمیانه

 لازم به توضیح است تولید نفت عراق بیش از ۷۰ درصد کاهش یافته و وضعیت جنگی در اثر اقدامات آمریکا و اسراییل دیگر کشورها و شرکت های بزرگ نفتی را نیز درگیر کرده است. سه منبع صنعتی روز یکشنبه گفتند: برداشت نفت عراق از میدان‌های اصلی در جنوب این کشور با ۷۰ درصد کاهش به تنها یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است، زیرا به‌دلیل تنش‌های خاورمیانه قادر به صادرات نفت از مسیر تنگه هرمز نیست.

یک مقام شرکت دولتی نفت بصره گفت: ذخیره‌سازی نفت خام به حداکثر ظرفیت خود رسیده است.

بازار نفت آتش گرفت/ بزرگ‌ترین رشد قیمتی نفت در یک روز رقم خورد

کویت نیز تصمیم به کاهش تولید نفت گرفته است، در حالی که پیش‌تر هم تولید ال‌ان‌جی قطر به‌دلیل مسدود ماندن تنگه هرمز متوقف شده بود. شرکت نفت کویت هم روز شنبه (۱۶ اسفند) کاهش تولید نفت را کلید زد و برای تحویل محموله‌ها شراط اضطراری اعلام کرد، هرچند اشاره به حجم توقف نکرد.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند امارات متحده عربی و عربستان سعودی هم به‌زودی پس از تکمیل شدن ظرفیت ذخیره‌سازی‌ها مجبور به کاهش تولید می‌شوند. انتخاب سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران و تثبیت جایگاه و قدرت تهران پس از یک هفته درگیری نظامی با آمریکا و رژیم صهیونیستی هم از عوامل افزایش قیمت‌ها بوده است.

در این گزارش آمده است: بازارهای انرژی نگران بحران تردد از تنگه هرمز، گذرگاهی برای عبور حدود یک‌پنجم عرضه نفت و گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) جهان هستند. اختلال در حرکت نفتکش‌ها و افزایش خطرهای امنیتی، فعالیت حمل‌ونقل دریایی را کُند و خریداران آسیایی را با توجه به وابستگی شدید به نفت خام خاورمیانه، آسیب‌پذیر کرده است.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۵۱ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۴ دلار و ۹۶ سنت یا ۲۷ درصد افزایش به ۱۱۷ دلار و ۶۵ سنت برای هر بشکه رسید و در مسیر بزرگ‌ترین جهش در یک روز قرار گرفت.

در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۲۵ دلار و ۷۲ سنت یا ۲۸.۳ درصد افزایش، ۱۱۶ دلار و ۶۲ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

ثبت قیمت نفت نزدیک به ۱۲۰ دلار در ساعت‌های اولیه معاملات بازار آسیا

نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا در ساعت‌های اولیه روز دوشنبه با ۳۱.۴ درصد افزایش به بالاترین سطح خود یعنی ۱۱۹ دلار و ۴۸ سنت برای هر بشکه و برنت نیز با ۲۹ درصد افزایش قیمت ۱۱۹ دلار و ۵۰ سنت را ثبت کرد.

پیش از افزایش قیمت نفت در دادوستدهای روز دوشنبه (نخستین روز معاملاتی هفته جاری)، قیمت نفت خام شاخص برنت در هفته گذشته ۲۷ درصد و نفت خام دابلیوتی‌آی آمریکا ۳۵.۶ درصد افزایش یافته بودند. واسو منون، مدیرعامل بخش راهبرد سرمایه‌گذاری در مؤسسه «اوسی‌بی‌سی» (OCBC) مستقر در سنگاپور گفت: تا زمانی که جریان نفت از تنگه هرمز به‌زودی از سر گرفته نشود و تنش‌های منطقه‌ای کاهش نیابد، احتمال می‌رود فشار افزایشی بر قیمت‌ها ادامه داشته باشد.

پیش‌بینی نفت ۱۲۰ و ۱۳۰ دلاری

ساتورو یوشیدا، تحلیلگر بخش کالا در شرکت اوراق بهادار «راکوتن» در این باره گفت: با انتخاب سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از اهدافش دور شده است.

وی با پیش‌بینی افزایش قیمت نفت خام آمریکا به ۱۲۰ و سپس ۱۳۰ دلار برای هر بشکه در مدت زمانی کوتاه گفت: «این دیدگاه به روند خریدها شتاب بخشید، زیرا پیش‌بینی می‌شود ایران به مسدود نگه‌داشتن تنگه هرمز و ادامه حمله‌ تلافی‌جویانه به مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه ادامه دهد، همان‌طور که هفته گذشته مشاهده شد.

حتی اگر درگیری‌های نظامی در خاورمیانه ظرف یک هفته پایان یابد آثار آن می‌تواند مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها را در سراسر جهان با هفته‌ها یا ماه‌ها افزایش قیمت سوخت روبه‌رو کند، زیرا تأمین‌کنندگان با تأسیسات آسیب‌دیده، اختلال در لجستیک و افزایش خطرهای حمل‌ونقل دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

دنیل هاینز، استراتژیست ارشد کالا در بانک ای‌ان‌زد ANZ گفت: مسئله بعدی این خواهد بود که آیا سرانجام اوضاع به‌گونه‌ای می‌شود که تولیدکنندگان کلیدی نفت در خاورمیانه مجبور به بستن چاه‌های نفت شوند یا خیر و رخ دادن چنین اتفاقی نه‌تنها تأثیری بیشتر بر تولید می‌گذارد، بلکه پس از کاهش درگیری‌ها هم واکنش بازار به مثبت شدن شرایط را به تأخیر می‌اندازد.

تداوم افزایش قیمت‌های نفت برای بلندمدت

وی ادامه داد: این موضوع می‌تواند به‌طور بالقوه سطوح کنونی قیمت‌ها را برای مدت طولانی‌تری حفظ کند.

حمله‌های تلافی‌جویان ایران به مواضع آمریکایی‌ها در منطقه ادامه دارد.

دفتر رسانه‌ای فجیره اعلام کرد که در منطقه صنعتی نفت فجیره امارات در اثر ریزش آوار، آتش‌سوزی رخ داده اما تلفاتی گزارش نشده است.

وزارت دفاع عربستان سعودی هم در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی اِکس (X) اعلام کرد که یک پهپاد را که به سمت میدان نفتی شیبه در حرکت بوده رهگیری کرده است.

اجبار ترامپ به برداشت از ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت

در همین حال با افزایش قیمت نفت، چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنای آمریکا، از ترامپ خواست از ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت ایالات متحده برداشت کند.

رهبر دموکرات‌های سنای آمریکا در بیانیه‌ای گفت: ترامپ باید برای ثبات بازار نفت و پایین آوردن قیمت‌ها همین حالا از ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت ایالات متحده برداشت کند و شوک قیمتی را که خانواده‌های آمریکایی به‌دلیل جنگ بی‌ملاحظه وی احساس می‌کنند، متوقف کند.

۲۲۳۲۲۳

برچسب ها
نفت
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • خبر مهم از بازار نفت / عربستان قیمت فروش به آسیا را کاهش می‌دهد؟
    خبر مهم از بازار نفت / عربستان قیمت فروش به آسیا را کاهش می‌دهد؟ 17 ساعت پیش
  • کارمندان دولت بیشتر مالیات می‌دهند یا حقوق‌بگیران بخش خصوصی؟ + جدول
    کارمندان دولت بیشتر مالیات می‌دهند یا حقوق‌بگیران بخش خصوصی؟ + جدول 17 ساعت پیش
  • مبلغ کالابرگ خردادماه به ۲ یا ۳ میلیون تومان می‌رسد؟/ جزییات تازه درباره تصمیم دولت و مجلس درباره کالابرگ منتشر شد
    مبلغ کالابرگ خردادماه به ۲ یا ۳ میلیون تومان می‌رسد؟/ جزییات تازه درباره تصمیم دولت و مجلس درباره کالابرگ منتشر شد 17 ساعت پیش
  • صلح موقت و سهم ابدی/ رمزگشایی از نبرد پنهان دیپلماسی انرژی ریاض و ابوظبی در دل آتش‌بس
    صلح موقت و سهم ابدی/ رمزگشایی از نبرد پنهان دیپلماسی انرژی ریاض و ابوظبی در دل آتش‌بس 17 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 15751
  • اقتصاد 11621
  • بازار مالی 2394
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7909
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1800
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • مدیران برای حل مشکلات تولیدکنندگان میدانی عمل کنند
    مدیران برای حل مشکلات تولیدکنندگان میدانی عمل کنند 8 ساعت پیش
  • مهلت پرداخت بدهی مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان تمدید شد
    مهلت پرداخت بدهی مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان تمدید شد 8 ساعت پیش
  • تضمین ارتباطات زائران در مرزهای غربی؛ سفر مدیر مخابرات کرمانشاه به مناطق سومار و نفت‌شهر    
    تضمین ارتباطات زائران در مرزهای غربی؛ سفر مدیر مخابرات کرمانشاه به مناطق سومار و نفت‌شهر     8 ساعت پیش
  • دستگاه قضایی استان سمنان مانع از بیکاری ۱۵۰ نیروی کار در شهرستان گرمسار شد
    دستگاه قضایی استان سمنان مانع از بیکاری ۱۵۰ نیروی کار در شهرستان گرمسار شد 8 ساعت پیش
  • کمبود تجهیزات، مهم‌ترین مانع خدمات درمانی در ایلام است
    کمبود تجهیزات، مهم‌ترین مانع خدمات درمانی در ایلام است 8 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور