سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

8 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

8 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

8 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

8 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

8 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

8 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

8 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

8 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

8 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

8 ماه پیش

Home » چند درصد نیروهای کار در تهران زن هستند؟/ نرخ بیکاری زنان اعلام شد

چند درصد نیروهای کار در تهران زن هستند؟/ نرخ بیکاری زنان اعلام شد

زمان انتشار: 20 ژانویه 2026 ساعت 11:30

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2925295

زمان مطالعه: 9 دقیقه

چند درصد نیروهای کار در تهران زن هستند؟/ نرخ بیکاری زنان اعلام شد

چند درصد نیروهای کار در تهران زن هستند؟/ نرخ بیکاری زنان اعلام شد

به گزارش خبرگزاری سیلاد، یکی از عوامل موثر در توسعه، بهره‌گیری حداکثری از مشارکت بهره‌گیری حداکثری از مشارکت زنان و مردان در نیروی کار است. زنان به عنوان نیمی از نیروی کار بالقوه هر جامعه، با مشارکت در فعالیت های اقتصادی می توانند رشد و توسعه اقتصادی را سرعت بخشند. 

ایسنا نوشت: حقیقت آن است که امروزه نرخ مشارکت زنان در فعالیتهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یکی از معیارهای توسعه یافتگی جوامع به شمار می‌رود، از این رو هرچه حضور زنان در بازار کار افزایش یابد، به همان میزان نرخ بیکاری کاهش یافته و بهره‌وری در محیط کار افزایش پیدا می‌کند.

بسیاری از زنان در کشور دارای تحصیلات عالیه هستند که این امر سطح توقعات و انتظارات از بازار کار را به جهت داشتن جایگاه اجتماعی و کسب درآمد افزایش می‌دهد.در حال حاضر زنان همپای مردان می‌توانند در مشاغل مختلف نقش آفرینی کنند و هیچ منع قانونی برای اشتغال زنان وجود ندارد. در اکثر کشورها نرخ مشارکت زنان یکی از معیارها و شاخصه‌های توسعه یافتگی به شمار می‌رود که افزایش آن در میزان توسعه یافتگی کشورها اثرگذار است.

بر اساس اعلام وزارت کار بیش از ۱۶ میلیون بیمه شده تامین اجتماعی در حوزه کارگری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۳ میلیون نفر را زنان کارگر تشکیل می‌دهند.

بهزاد سام دلیری  – مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران اخیرا در گردهمایی بزرگ جامعه کار و تولید استان تهران ضمن ارائه ارائه آماری از وضعیت جامعه کارگری استان تهران اعلام کرد که در استان تهران بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده وجود دارد که حدود ۳۰ درصد آنان را بانوان تشکیل می‌دهند.

در حالی که ۲۷ درصد از نیروی کار استان تهران را زنان تشکیل می‌دهند سهم آنها در تشکل‌های بانوان کمتر از یک درصد است.

او پایین‌ بودن سهم بانوان در تشکل‌های کارگری و کارفرمایی را یادآور شد و تاکید کرد: از میان حدود ۱۶۰۰ تشکل فعال، سهم تشکل‌های بانوان کمتر از یک درصد است، در حالی که بیش از ۲۷ درصد از نیروی کار استان تهران را زنان تشکیل می‌دهند که این شکاف نشانگر ضرورت تقویت شبکه‌سازی، آموزش و مطالبه‌گری بانوان است.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، مشارکت اقتصادی زنان نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند،بلکه به بهبود شرایط اجتماعی و تقویت بنیان‌های خانواده‌ها می‌انجامد.

در جامعه‌ای که زنان بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، عدم مشارکت آنها در اقتصاد و فراهم نکردن بستر حضور آنها در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی به منزله بی‌نصیب ماندن جامعه از بخش بزرگی از نیروی کار مولد و بالطبع کاهش تولید ناخالص ملی است.

با وجود آنکه نرخ بیکاری زنان از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲.۵ درصد کاهش یافته اما همچنان بخش اعظمی از زنان از منظر شاخص‌های بازار کار غیرفعال هستند.

زنان به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های انسانی، نقش بالقوه‌ای در فرآیند توسعه اقتصادی و اجتماعی ایفا می‌کنند بر این اساس کارشناسان اقتصادی تاکید دارند که بدون مشارکت و حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی،تولید شکل نمی‌گیرد و رشد اقتصادی به دست نمی‌آید.

پیش از انقلاب اسلامی تنها ۶ درصد فارغ التحصیلان را زنان تشکیل می دادند، در حالی که امروز این رقم به بالای ۵۰ درصد رسیده است. شاید در گذشته یک درصد از کرسی‌های استادی دانشگاه‌ها به زنان اختصاص داشت ولی امروز این رقم افزایش قابل توجهی داشته است.

طبق اعلام معاونت اشتغال وزارت کار، نرخ بیکاری زنان از سال ۱۴۰۰ تاکنون کاهش یافته به نحوی که از ۲۶.۵ درصد به ۲۴ درصد رسیده و کاهش ۲.۵ درصدی در نرخ بیکاری زنان اتفاق افتاده است. با این حال زنان بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و عدم مشارکت آنها در اقتصاد به منزله بی‌نصیب ماندن جامعه از بخش بزرگی از نیروی کار مولد است.مرور شاخص‌های اصلی و ویژگی‎‌های بازار کار زنان نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۸ میلیون‌ نفر از زنان ۱۵ ساله و بیشتر کشور از منظر شاخص‌های بازار کار، غیرفعال شناخته می‎‌شوند. بازار کار زنان در ایران، شرایط خاص و دوگانه‌‎ای را تجربه می‎‌کند که هم‎زمانی پایین‎ بودن نرخ مشارکت اقتصادی زنان در کنار بالا بودن آمار بیکاری زنان از جمله آنهاست.

هم اکنون بسیاری از زنان دارای تحصیلات عالیه هستند که این امر سطح توقعات و انتظارات از بازار کار را به جهت داشتن جایگاه اجتماعی و کسب درآمد افزایش می‌دهد. این مسأله برنامه‌ریزان و سیاستگذاران را وادار می‌کند تا به تغییر و بازنگری سیاست‌ها روی آورده و شرایط را به گونه‌ای فراهم کنند که حضور زنان در عرصه‌های مختلف فرهنگی،اقتصادی و اجتماعی بیشتر میسر شود.

به گزارش ایسنا، در شرایط امروز زنان نیازمند مشارکت اقتصادی و اجتماعی هستند و کشور باید از نیروهای کار زنان در جهت توسعه و پیشرفت بهره‌برداری کند.از نگاه کارشناسان،مشارکت اقتصادی زنان نه‌ تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه به بهبود شرایط اجتماعی و تقویت بنیان‌های خانواده‌ها می‌انجامد. بدون حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی تولید شکل نمی‌گیرد و اهداف رشد اقتصاد محقق نمی‌شود.

۲۲۳۲۲۵

برچسب ها
زنان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • شوک پیامکی به متقاضیان مسکن ملی؛ قسط ۲۰۰ میلیونی در کمتر از ۳ ماه/ سهم نهایی آورده متقاضیان چقدر است؟
    شوک پیامکی به متقاضیان مسکن ملی؛ قسط ۲۰۰ میلیونی در کمتر از ۳ ماه/ سهم نهایی آورده متقاضیان چقدر است؟ 9 ساعت پیش
  • شمارش معکوس برای اعلام تصمیم بنزینی / چرا کارشناسان نگران آینده تورم‌اند؟ / ردپای بنزین در رکوردزنی تاریخی قیمت ارز و طلا
    شمارش معکوس برای اعلام تصمیم بنزینی / چرا کارشناسان نگران آینده تورم‌اند؟ / ردپای بنزین در رکوردزنی تاریخی قیمت ارز و طلا 9 ساعت پیش
  • ریزش قیمت طلا و ارز آغاز شد/ سکه ۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان سقوط کرد؛ دلار هزار تومان عقب رفت
    ریزش قیمت طلا و ارز آغاز شد/ سکه ۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان سقوط کرد؛ دلار هزار تومان عقب رفت 9 ساعت پیش
  • مشکل بنزین، بنزین نیست/ نقد حقوقی یک چالش ملی
    مشکل بنزین، بنزین نیست/ نقد حقوقی یک چالش ملی 9 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 19710
  • اقتصاد 13739
  • بازار مالی 2683
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 32
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8620
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 2292
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • خانواده‌ها قرارداد سرویس مدارس را بدون مطالعه امضا نکنند
    خانواده‌ها قرارداد سرویس مدارس را بدون مطالعه امضا نکنند 12 ساعت پیش
  • وزیر راه و شهرسازی: پهپادها بالای سرمان بود، اما خدمت به مردم ادامه داشت
    وزیر راه و شهرسازی: پهپادها بالای سرمان بود، اما خدمت به مردم ادامه داشت 12 ساعت پیش
  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۶طرح محیط‌زیستی فارس با اعتبار ۳۲۹ میلیارد ریال
    افتتاح و کلنگ‌زنی ۶طرح محیط‌زیستی فارس با اعتبار ۳۲۹ میلیارد ریال 13 ساعت پیش
  • آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در خراسان رضوی/ عرضه بیش از ۳ هزار واحد با اجاره حمایتی
    آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در خراسان رضوی/ عرضه بیش از ۳ هزار واحد با اجاره حمایتی 13 ساعت پیش
  • پروژه اجرای طرح هادی روستای نوبهار از توابع شهرستان بیجار
    پروژه اجرای طرح هادی روستای نوبهار از توابع شهرستان بیجار 13 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور