سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

5 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

5 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

5 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

5 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

5 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

5 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

5 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

5 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

5 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

5 ماه پیش

Home » پشت پرده گرانی تازه خودرو/ جاماندگان از این بازار به سمت بازار خودرو رفتند

پشت پرده گرانی تازه خودرو/ جاماندگان از این بازار به سمت بازار خودرو رفتند

زمان انتشار: 16 دسامبر 2025 ساعت 11:12

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2905617

زمان مطالعه: 7 دقیقه

پشت پرده گرانی تازه خودرو/ جاماندگان از این بازار به سمت بازار خودرو رفتند

به گزارش خبرگزاری سیلاد، علی خسروانی، عضو اتحادیه صنف فروشندگان خودرو  در تشریح وضعیت فعلی بازار خودروهای داخلی و خارجی در کشور و عوامل اثرگذار بر این بازار گفت: در یک ماه گذشته، بازار خودرو با افزایش تقاضا و قیمت روبرو شده؛ افزایشی که متاسفانه بخش عمده آن نه از سوی مصرف‌کنندگان واقعی، بلکه از طرف سرمایه‌گذاران و افرادی شکل گرفته که با نگرانی از کاهش ارزش پول، به بازار خودرو ورود کرده‌اند. این در حالی است که طی حدود یک سال گذشته، بازار خودرو تا حد زیادی از ورود سرمایه‌های سوداگرانه فاصله گرفته بود و عمده خریداران را مصرف‌کنندگان واقعی تشکیل می‌دادند؛ چراکه خودرو دیگر جذابیت سودآوری قابل‌توجهی برای سرمایه‌گذاران نداشت.

ایسنا نوشت: وی افزود: با این حال، در یک ماه اخیر، این ترکیب تغییر کرده و بار دیگر بخش قابل‌توجهی از تقاضاها، چه از سوی افراد عادی و چه فعالان این حوزه، با هدف سرمایه‌گذاری (نه مصرف شخصی) شکل گرفته است و این موضوع یکی از عوامل اصلی افزایش تقاضا و متعاقب آن رشد قیمت‌ها در بازار خودرو محسوب می‌شود.

این کارشناس بازار خودرو گفت: به نظر می‌رسد این افزایش قیمت و تقاضا ارتباط مستقیمی با رشد نرخ ارز نداشته است؛ هر چند هم‌زمانی آن با افزایش قیمت دلار بی‌تاثیر نیست و به تشدید این روند کمک کرده است اما در واقع، از حدود دو ماه پیش نشانه‌هایی از تحرکات قیمتی در بازار خودرو مشاهده می‌شد که عمدتا ناشی از عملکرد شرکت‌های خودروساز بود. چراکه کمبود عرضه، عدم تکمیل وجه، تاخیر در صدور دعوت‌نامه برای خودروهای ثبت‌نامی و طرح‌های فروش علی‌الحساب، با بهانه‌هایی نظیر تامین ارز از تالار دوم یا نوسانات نرخ ارز، زمینه افزایش قیمت‌ها را فراهم کرده بود؛ به‌گونه‌ای که حتی در صورت عدم افزایش نرخ دلار نیز، رشد قیمت‌ها در بازار خودرو قابل پیش‌بینی بود.

خسروانی ادامه داد: در نتیجه این شرایط، در بخش‌های مختلف بازار خودرو شاهد افزایش قیمت حدود ۱۰ تا ۲۰ درصدی هستیم که این افزایش ابتدا در خودروهای داخلی نمایان شد چراکه قدرت خرید در این بخش معمولا بیشتر است و پس از آن به خودروهای مونتاژی رسید و در نهایت خودروهای وارداتی را هرچند به مراتب کمتر اما مشمول افزایش قیمت کرد.

وی تصریح کرد: با این حال، خودروهای وارداتی به‌ویژه خودروهای وارداتی قدیمی‌تر مانند مدل‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ کره‌ای، کمترین میزان افزایش قیمت را تجربه کردند؛ چرا که به‌طور کلی جذابیت کمتری برای سرمایه‌گذاران دارند و به دلیل تقاضای محدود، از رونق کمتری در بازار برخوردارند.

این عضو اتحادیه صنف فروشندگان خودرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر، شرکت‌ها بار دیگر طرح‌های ثبت‌نام خودرو را آغاز کرده‌اند، اما رفتار بازار نشان می‌دهد که همچنان فضای انتظاری بر معاملات حاکم است و با توجه به ادامه روند افزایشی نرخ ارز و رشد قیمت طلا در بازارهای داخلی و جهانی، بخشی از فعالان بازار خودرو معتقدند که اگر اقدام به فروش نکنند، ممکن است از موج افزایش قیمت‌ها عقب بمانند که به همین دلیل، برخی فروشندگان از عرضه خودرو خودداری کرده و منتظر افزایش بیشتر قیمت‌ها در روزهای آینده هستند؛ با این حال بازار در رکود نیست و معاملات در جریان است.

خسروانی ادامه داد: بخش قابل‌توجهی از افرادی که اخیرا به سمت ثبت‌نام و خرید خودرو حرکت کرده‌اند، در واقع از جاماندگان بازار طلا محسوب می‌شوند؛ افرادی که به دلیل افزایش شدید قیمت طلا، امکان خرید در آن بازار را از دست داده‌اند و امروز تصور می‌کنند بازار خودرو می‌تواند بخشی از کاهش قدرت خرید یا فرصت سرمایه‌گذاری ازدست‌رفته آن‌ها را جبران کند.

وی در پایان گفت: در مجموع، اگرچه معاملات در بازار خودرو همچنان انجام می‌شود، اما نشانه‌هایی از رکود نسبی نیز قابل مشاهده است. بازار در شرایطی قرار دارد که هم افزایش قیمت را تجربه می‌کند و هم با احتیاط و کاهش نسبی حجم معاملات مواجه است؛ وضعیتی که می‌توان آن را ترکیبی از رکود معاملاتی و التهاب قیمتی توصیف کرد.

223223

برچسب ها
خودروسازان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • اعلام قیمت‌های جدید لبنیات/ ماست دبه‌ای و شیر بطری چند شد؟
    اعلام قیمت‌های جدید لبنیات/ ماست دبه‌ای و شیر بطری چند شد؟ 20 ساعت پیش
  • افزایش وام نهضت ملی مسکن در راه است؟ / اقساط این وام ۳۰ میلیون تومان می‌شود
    افزایش وام نهضت ملی مسکن در راه است؟ / اقساط این وام ۳۰ میلیون تومان می‌شود 20 ساعت پیش
  • پیش‌بینی میزان صرفه‌جویی انرژی/ افزایش چندبرابری محصولات پتروشیمی در بازار خرده‌فروشی هیچ توجیهی ندارد
    پیش‌بینی میزان صرفه‌جویی انرژی/ افزایش چندبرابری محصولات پتروشیمی در بازار خرده‌فروشی هیچ توجیهی ندارد 20 ساعت پیش
  • رمزگشایی از پشت پرده گرانی پلاستیک در بازار/ قیمت‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت
    رمزگشایی از پشت پرده گرانی پلاستیک در بازار/ قیمت‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت 20 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 15657
  • اقتصاد 11559
  • بازار مالی 2388
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7893
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1767
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • کمک ۳۰۰ میلیاردی وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال
    کمک ۳۰۰ میلیاردی وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال 11 ساعت پیش
  • ساماندهی پسماند آمل باید به نتیجه نهایی برسد
    ساماندهی پسماند آمل باید به نتیجه نهایی برسد 11 ساعت پیش
  • پایان نبرد شبانه با حادثه در خط انتقال آب چالوس
    پایان نبرد شبانه با حادثه در خط انتقال آب چالوس 11 ساعت پیش
  • توافق 100 مگاواتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بخش خصوصی
    توافق 100 مگاواتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بخش خصوصی 11 ساعت پیش
  • ترافیک سنگین در جاده‌های ورودی استان مازندران
    ترافیک سنگین در جاده‌های ورودی استان مازندران 11 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور