سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » منابع آگاه: ترامپ ۴۸ جنگنده پیشرفته اف-۳۵ به بن سلمان می‌دهد / برتری نظامی سعودی نسبت به اسرائیل خاورمیانه را دگرگون می‌کند

منابع آگاه: ترامپ ۴۸ جنگنده پیشرفته اف-۳۵ به بن سلمان می‌دهد / برتری نظامی سعودی نسبت به اسرائیل خاورمیانه را دگرگون می‌کند

زمان انتشار: 5 نوامبر 2025 ساعت 12:01

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2874359

زمان مطالعه: 9 دقیقه

منابع آگاه: ترامپ ۴۸ جنگنده پیشرفته اف-۳۵ به بن سلمان می‌دهد / برتری نظامی سعودی نسبت به اسرائیل خاورمیانه را دگرگون می‌کند

منابع آگاه: ترامپ ۴۸ جنگنده پیشرفته اف-۳۵ به بن سلمان می‌دهد / برتری نظامی سعودی نسبت به اسرائیل خاورمیانه را دگرگون می‌کند

به گزارش سیلاد، در گزارش رویترز آمده است: این فروش احتمالی، تغییری مهم در سیاست‌های واشنگتن محسوب می‌شود که می‌تواند توازن نظامی در خاورمیانه را دگرگون کرده و تعریف آمریکا از حفظ برتری نظامی (رژیم) اسرائیل را به چالش بکشد.

بنا بر گزارش ایرنا، بر اساس این گزارش، به گفته یکی از منابع مطلع و یک مقام آمریکایی، عربستان سعودی اوایل سال جاری میلادی (۲۰۲۵) درخواست مستقیم خود را به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده ارائه کرده و مدت‌هاست که به جنگنده ساخت شرکت لاکهید مارتین علاقه‌مند است.

گزارش رویترز می‌افزاید: وزارت جنگ آمریکا اکنون در حال بررسی فروش احتمالی ۴۸ فروند از این هواپیماهای پیشرفته است.

در گزارش رویترز آمده است: یک مقام آمریکایی دیگر که تائید کرده این معامله تسلیحاتی در حال طی مراحل اداری است، اعلام کرد که هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده و مراحل بیشتری از جمله تائید در سطح کابینه، امضای ترامپ و اطلاع‌رسانی به کنگره لازم است.

این گزارش می‌افزاید: به گفته یکی از مقام‌های وزارت جنگ آمریکا که نخواست نامش فاش شود، اداره سیاست‌گذاری پنتاگون ماه‌ها روی این معامله احتمالی کار کرده و اکنون پرونده به سطح وزیر در وزارت جنگ آمریکا رسیده است.

بر اساس گزارش رویترز، پنتاگون، کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا هنوز به درخواست‌های رسانه‌ای برای اظهار نظر پاسخ نداده‌اند و سخنگوی شرکت لاکهید مارتین نیز اعلام کرده که فروش‌های نظامی از طریق دولت‌ها انجام می‌شود و این موضوع باید از سوی واشنگتن بررسی شود.

به نوشته رویترز، واشنگتن همواره فروش تسلیحات به خاورمیانه را به‌گونه‌ای تنظیم می‌کند که برتری نظامی رژیم صهیونیستی حفظ شود؛ به این معنا که این رژیم تسلیحات آمریکایی پیشرفته‌تری نسبت به کشورهای عرب منطقه دریافت می‌کند.

جنگنده اف-۳۵ که با فناوری پنهان‌کاری ساخته شده و توانایی گریز از شناسایی دشمن را دارد، پیشرفته‌ترین جنگنده جهان محسوب می‌شود. اسرائیل نزدیک به یک دهه است که این هواپیما را در اختیار دارد و چندین اسکادران عملیاتی از آن تشکیل داده و همچنان تنها کشور خاورمیانه است که این سامانه تسلیحاتی را در اختیار دارد.

عربستان سعودی که بزرگترین مشتری تسلیحات آمریکایی است، سال‌هاست به دنبال خرید این جنگنده بوده و تلاش دارد نیروی هوایی خود را نوسازی کرده و با تهدیدات منطقه‌ای مقابله کند.

تلاش مجدد ریاض برای خرید دو اسکادران اف-۳۵ در حالی صورت می‌گیرد که دولت ترامپ آمادگی خود را برای گسترش همکاری‌های دفاعی با عربستان نشان داده است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر ترکیبی از جنگنده‌های اف-۱۵ ساخت شرکت بوئینگ و جنگنده‌های تورنادو و تایفون اروپایی را در اختیار دارد.

از سوی دیگر موضوع اف-۳۵ همچنین با تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تری گره خورده است؛ دولت جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا پیشتر بررسی فروش این جنگنده‌ها به عربستان را در قالب توافقی جامع آغاز کرده بود که شامل عادی‌سازی روابط ریاض با رژیم صهیونیستی نیز می‌شد اما این تلاش‌ها در نهایت متوقف شد.

ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید، فروش تسلیحات به عربستان را در اولویت قرار داده است.

در ماه مه، ایالات متحده با فروش بسته تسلیحاتی به ارزش نزدیک به ۱۴۲ میلیارد دلار به عربستان موافقت کرد؛ بسته‌ای که کاخ سفید آن را «بزرگ‌ترین توافق همکاری دفاعی» در تاریخ واشنگتن توصیف کرد.

بررسی‌های کنگره نیز ممکن است چالش‌هایی برای فروش اف-۳۵ ایجاد کند؛ برخی قانون‌گذاران آمریکایی پیش‌تر به دلیل قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار سعودی در سال ۲۰۱۸، نسبت به معاملات تسلیحاتی با ریاض ابراز نگرانی کرده‌اند و همچنان نسبت به گسترش همکاری‌های نظامی با این کشور محتاط هستند.

این فروش احتمالی در حالی مطرح شده که عربستان سعودی در چارچوب برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان ولیعهد این کشور، به‌دنبال نوسازی اقتصادی و نظامی گسترده است.

این کشور در حالی که همچنان روابط امنیتی چند دهه‌ای خود با واشنگتن را حفظ کرده در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا همکاری‌های دفاعی خود را متنوع کند.

یک رسانه عرب زبان پیش تر گزارش داد که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در سفر به واشنگتن دیدار خواهد کرد و دو کشور در انتظار توافقی بزرگ هستند.

«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی قرار است ۲۷ آبان ( ۱۸ نوامبر) عازم آمریکا شود و با ترامپ رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت وگو کند.

سفر بن سلمان واشنگتن درحالی انجام خواهد شد که ترامپ در تکاپوی تشویق عربستان برای پیوستن به توافق سازش با رژیم صهیونیستی موسوم به «توافق آبراهام» است.

این توافق سازش در سال ۲۰۲۰ بین رژیم صهیونیستی با امارات، بحرین، سودان و مغرب برای عادی سازی روابط با این رژیم امضا شد. این درحالی است که عربستان به دلیل اینکه تاکنون هیچ گام عملی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی برداشته نشده است، برای پیوستن به توافق تردید دارد.

اما ترامپ در گفت وگو با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه «سی. بی. اس» ادعا کرد که عربستانی‌ها در نهایت به توافق سازش آبراهام ملحق خواهند شد.

بنابر اعلام منابع خبری، توافق دفاعی بین آمریکا و عربستان یکی از موضوعات مورد بحث در دیدار بن سلمان و ترامپ خواهد بود.

315

برچسب ها
جنگنده اف۳۵
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 6 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 6 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 6 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 6 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16271
  • اقتصاد 11883
  • بازار مالی 2469
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7985
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1913
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • شتاب بخشی به طرح آبرسانی غرب مازندران
    شتاب بخشی به طرح آبرسانی غرب مازندران 8 ساعت پیش
  • کارخانه کمپوست  شهرداری خرم‌آباد در آستانه بهره‌برداری
    کارخانه کمپوست شهرداری خرم‌آباد در آستانه بهره‌برداری 8 ساعت پیش
  • وزیر راه: راه‌آهن اردبیل شاهکار مهندسی ایرانی است
    وزیر راه: راه‌آهن اردبیل شاهکار مهندسی ایرانی است 8 ساعت پیش
  • شناسایی و جمع‌آوری ۴ انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان سامان/ اجرای طرح «مهتاب» با هدف مدیریت هوشمند تلفات انرژی
    شناسایی و جمع‌آوری ۴ انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان سامان/ اجرای طرح «مهتاب» با هدف مدیریت هوشمند تلفات انرژی 8 ساعت پیش
  • تبدیل سواحل مازندران به کانون برنامه های فرهنگی و آئینی
    تبدیل سواحل مازندران به کانون برنامه های فرهنگی و آئینی 8 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور