سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

5 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

5 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

5 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

5 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

5 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

5 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

5 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

5 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

5 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

5 ماه پیش

Home » انفجار مصرف برق؛ هوش مصنوعی متهم جدید قبض‌های سنگین!

انفجار مصرف برق؛ هوش مصنوعی متهم جدید قبض‌های سنگین!

زمان انتشار: 2 نوامبر 2025 ساعت 11:06

دسته بندی: فناوری اطلاعات

شناسه خبر: 2871668

زمان مطالعه: 7 دقیقه

انفجار مصرف برق؛ هوش مصنوعی متهم جدید قبض‌های سنگین!

انفجار مصرف برق؛ هوش مصنوعی متهم جدید قبض‌های سنگین!

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد در حالی که شرکت‌های فناوری با سرعت فزاینده‌ای در حال احداث مراکز داده عظیم هستند، نگرانی مصرف‌کنندگان درباره تأثیر رشد سریع هوش مصنوعی بر افزایش بهای برق نیز به‌طور محسوسی افزایش یافته است.

به گزارش سیلاد و به نقل از تک کرانچ، بر اساس گزارشی که به سفارش شرکت آمریکایی سان‌ران، فعال در حوزه نصب پنل‌های خورشیدی تهیه شده، حدود هشتاد درصد از مصرف‌کنندگان نگران آن هستند که گسترش مراکز داده، موجب افزایش قبوض آب و برق خانوارها شود.

این نگرانی‌ها بی‌اساس نیست. طبق داده‌های اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA)، تقاضای برق در این کشور طی بیش از یک دهه تقریباً ثابت مانده است. با این حال، در پنج سال اخیر، مصرف برق در میان کاربران تجاری و صنعتی (از جمله مراکز داده) رشد چشمگیری داشته و به ترتیب سالانه ۲/۶ درصد و ۲/۱ درصد افزایش یافته است؛ در حالی که مصرف خانگی تنها ۰/۷ درصد رشد سالانه را تجربه کرده است.

در حال حاضر، مراکز داده حدود ۴ درصد از کل برق تولیدی ایالات متحده را مصرف می‌کنند؛ سهمی که نسبت به سال ۲۰۱۸ بیش از دو برابر شده است. طبق پیش‌بینی‌های آزمایشگاه ملی لارنس برکلی، این رقم تا سال ۲۰۲۸ ممکن است بین ۶/۷ تا ۱۲ درصد افزایش یابد.

افزایش ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی، بادی و سامانه‌های ذخیره‌سازی باتری، تاکنون امکان پاسخ‌گویی به این تقاضای فزاینده را فراهم کرده است. شرکت‌های بزرگ فناوری نیز به‌ویژه به‌دلیل هزینه پایین، سرعت احداث و ماهیت مدولار این منابع، قراردادهای گسترده‌ای برای تأمین انرژی خورشیدی در مقیاس شبکه امضا کرده‌اند. در بسیاری از موارد، مزارع خورشیدی پیش از تکمیل پروژه، برق‌رسانی به مراکز داده را آغاز می‌کنند. فرآیند احداث چنین پروژه‌هایی معمولاً حدود هجده ماه زمان می‌برد.
 

انفجار مصرف برق؛ هوش مصنوعی متهم جدید قبض‌های سنگین!

اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی می‌کند که انرژی‌های تجدیدپذیر دست‌کم تا سال آینده میلادی (۲۰۲۶) سهم غالب ظرفیت تولید جدید برق را به خود اختصاص دهند. با این حال، کارشناسان هشدار داده‌اند که در صورت لغو بخش‌هایی از قانون کاهش تورم توسط جمهوری‌خواهان، رشد این بخش با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد.

از سوی دیگر، گاز طبیعی (که یکی از منابع محبوب برای تأمین انرژی مراکز داده به‌شمار می‌رود) در حال حاضر با محدودیت عرضه در بازار داخلی روبه‌رو است. گرچه تولید گاز افزایش یافته، اما بخش عمده منابع جدید به صادرات اختصاص یافته است. مصرف گاز توسط نیروگاه‌های برق از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ (۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳) حدود ۲۰ درصد افزایش یافته، در حالی که مصرف صادرکنندگان ۱۴۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، نیروگاه‌های جدید گاز طبیعی نیز تا چند سال آینده وارد مدار نخواهند شد؛ زیرا تکمیل آن‌ها به‌طور میانگین حدود چهار سال زمان می‌برد. علاوه بر این، کمبود توربین‌های مورد استفاده در این نیروگاه‌ها نیز اوضاع را پیچیده‌تر کرده است. برخی تولیدکنندگان زمان تحویل توربین‌ها را تا هفت سال آینده اعلام کرده‌اند، بنابراین افزایش ظرفیت تولید در کوتاه‌مدت بعید به نظر می‌رسد.

کندی روند توسعه در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و محدودیت‌های ساخت نیروگاه‌های گازی، شرکت‌های توسعه‌دهنده مراکز داده را در وضعیت دشواری قرار داده است.

به گزارش سیلاد، اگرچه تنها عامل رشد تقاضای برق، هوش مصنوعی و مراکز داده نیستند (زیرا صنایع سنگین نیز به همان اندازه به مصرف انرژی وابسته‌اند) اما تمرکز رسانه‌ها و افکار عمومی عمدتاً بر فناوری هوش مصنوعی است.

بر اساس نظرسنجی مؤسسه Pew، بیشتر مردم نسبت به هوش مصنوعی احساس نگرانی دارند تا هیجان. این موضوع، به‌ویژه با توجه به استفاده برخی کارفرمایان از فناوری‌های هوش مصنوعی برای کاهش نیروی انسانی به‌جای افزایش بهره‌وری، نگرانی‌ها را تشدید کرده است.

در چنین شرایطی، افزایش بهای انرژی می‌تواند نارضایتی عمومی را به سطحی جدید برساند و واکنش‌های اجتماعی و سیاسی گسترده‌ای را در پی داشته باشد.

برچسب ها
هوش مصنوعی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • سفر دو ساعته از ژاپن به آمریکا: پایان عصر پروازهای ۱۰ ساعته؟
    سفر دو ساعته از ژاپن به آمریکا: پایان عصر پروازهای ۱۰ ساعته؟ 10 ساعت پیش
  • وقتی غول تبلیغات، سازنده محتوا می‌شود: داستان اپ‌لاوین و گیست
    وقتی غول تبلیغات، سازنده محتوا می‌شود: داستان اپ‌لاوین و گیست 10 ساعت پیش
  • گام اول بازگشت اینترنت
    گام اول بازگشت اینترنت 10 ساعت پیش
  • خداحافظی مایکروسافت با پیامک‌های تأیید؛ گامی علیه کلاهبرداری سایبری
    خداحافظی مایکروسافت با پیامک‌های تأیید؛ گامی علیه کلاهبرداری سایبری 10 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 15630
  • اقتصاد 11559
  • بازار مالی 2388
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7893
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1767
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • هم‌افزایی برای صیانت از میراث و توسعه گردشگری در سمنان؛ از توران و قلعه‌بالا تا سرخه و آرادان
    هم‌افزایی برای صیانت از میراث و توسعه گردشگری در سمنان؛ از توران و قلعه‌بالا تا سرخه و آرادان 12 ساعت پیش
  • پایان کار سارقان خودروهای پراید در اصفهان با اعتراف به هشت فقره سرقت
    پایان کار سارقان خودروهای پراید در اصفهان با اعتراف به هشت فقره سرقت 12 ساعت پیش
  • تولید  بیش از ۱۰۷ تن گوشت مرغ در لرستان
    تولید بیش از ۱۰۷ تن گوشت مرغ در لرستان 12 ساعت پیش
  • چهارمین جشنواره ورزشی کارکنان دانشگاه فرهنگیان لرستان آغاز شد
    چهارمین جشنواره ورزشی کارکنان دانشگاه فرهنگیان لرستان آغاز شد 12 ساعت پیش
  • راه اندازی دو پروژه برق در کرمان
    راه اندازی دو پروژه برق در کرمان 12 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور