سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » مدیرعامل اسبق استقلال: خطیر و جویباری مقصرند/ حق با نکونام بود

مدیرعامل اسبق استقلال: خطیر و جویباری مقصرند/ حق با نکونام بود

زمان انتشار: 5 اکتبر 2025 ساعت 3:56

دسته بندی: ورزش

شناسه خبر: 2850534

زمان مطالعه: 15 دقیقه

مدیرعامل اسبق استقلال: خطیر و جویباری مقصرند/ حق با نکونام بود

مدیرعامل اسبق استقلال: خطیر و جویباری مقصرند/ حق با نکونام بود

به گزارش خبرگزاری سیلاد؛ برنامه شب گذشته «شب‌های فوتبالی» بار دیگر به صحنه طرح یکی از پرحاشیه‌ترین پرونده‌های استقلال تبدیل شد. موضوع اصلی این بار، فسخ غیرموجه قرارداد منتظر محمد و پیامدهای آن بود؛ فسخی که در نهایت به بسته شدن دو پنجره نقل‌وانتقالاتی استقلال منجر شد و تبعات سنگینی برای باشگاه در پی داشت. این پرونده که طی روزهای گذشته محل بحث‌های فراوان در فضای رسانه‌ای و بین هواداران بوده، در گفت‌وگوی ویژه برنامه مورد واکاوی قرار گرفت.

در همین رابطه، فرشید سمیعی مدیرعامل اسبق استقلال که در آن مقطع مسئولیت اداره باشگاه را بر عهده داشت، مهمان برنامه بود و در پاسخ به پرسش‌های مطرح‌شده توضیحاتی مفصل ارائه داد. او با اشاره به روند جذب منتظر محمد، مخالفت جواد نکونام با ادامه همکاری، ماجرای قرارداد سه‌ساله و تلاش‌های ناکام برای واگذاری قرضی این بازیکن، تلاش کرد ابعاد حقوقی و مدیریتی این پرونده را روشن کند. سمیعی همچنین به نحوه رسیدگی به شکایت در فیفا، نقش وکلا، و تفاوت این پرونده با مواردی مانند شکایت ارسلان مطهری و کوین یامگا پرداخت و تأکید داشت که باشگاه می‌توانست قبل از صدور رأی فیفا به توافق برسد و مانع محرومیت سنگین شود.

متن کامل دیالوگ‌های رد و بدل شده در این گفتگو را می‌خوانید:

سمیعی: درباره منتظر محمد باید بگویم یک موضوعی وجود دارد اما به قصد تخریب من مطرح نشده است. شما نزدیک به یک ساعت درباره بازیکنان بوسنیایی صحبت کردید، حالا سؤال این است که آقای منتظر محمد چگونه وارد فوتبال ایران شد؟ آیا او بازیکن تاپ عراق بود؟ خیر! پیش از حضور در ایران حتی در لیگ برتر عراق هم بازی نکرده بود.

توتونچی: می‌خواهید به این نتیجه برسید که آقای خطیر او را به استقلال آورد؟

سمیعی: من کاری به این موضوع ندارم، روند را ببینید. او چند بازی در تیم مس رفسنجان انجام داد؟ چند بازی در تیم نساجی مازندران داشت؟ همان دوستانی که او را به استقلال آوردند، او را به نساجی بردند. اما در نساجی هم چند مسابقه بازی کرد؟
توتونچی: او در جام حذفی برابر استقلال خوب بازی کرد. فرض کنیم سه بازی انجام داده، چه نتیجه‌ای می‌توان گرفت؟

سمیعی: پس آقای نکونام درست می‌گفت که این بازیکن در حد استقلال نیست. چرا باید چنین بازیکنی به استقلال بیاید؟ نکونام چند جلسه هم با او تمرین کرد و بعد گفت این بازیکن به درد تیم نمی‌خورد. قرار شد او را قرض بدهیم. از آقای فتاحی، قائم‌مقام وقت تیم مس، خواستیم که منتظر محمد را بگیرند و بخشی از قراردادش را بپردازند. او یک فصل به مس رفت اما وقتی برگشت، نکونام اجازه تمرین به او نداد و تأکید کرد نباید در تمرینات باشد. بعد تلاش کردیم او را به تیم‌هایی مثل آلومینیوم اراک قرض بدهیم و آقای رجائیان نیز لطف کردند و برای جذب او نامه زدند اما خود منتظر محمد مخالفت کرد و گفت یا در استقلال بازی می‌کنم یا جدا می‌شوم. او می‌گفت چرا هر سال باید مرا قرض بدهید، مگر من در به در هستم؟ اگر نمی‌خواهید فسخ کنید. منتظر محمد بازیکن خوبی است اما در حد استقلال نبود. او برای فسخ قرارداد درخواست مبلغ بالایی داشت، حدود ۳۰۰ هزار دلار، و همین مانع جدایی‌اش شد.

توتونچی: چرا با او توافق نکردید؟

سمیعی: او قرارداد دو ساله داشت. یک سال قرضی رفت و یک سال دیگر مانده بود اما متوجه شدیم قراردادش برای سال سوم هم تمدید شده است.

توتونچی: چگونه تمدید شد؟

سمیعی: مدیرعامل وقت قراردادش را تمدید کرد و سه‌ساله شد.

توتونچی: منظورتان آقای خطیر است؟

سمیعی: قرارداد سه ساله شد. من چه کاری می‌توانستم انجام بدهم وقتی دو سال دیگر از قراردادش باقی مانده بود؟

توتونچی: وقتی نکونام او را نمی‌خواست، چطور قراردادش تمدید شد؟

سمیعی: نکونام هم قرارداد سه‌ساله داشت اما با وجود این مدت قرارداد، به هیچ عنوان این بازیکن را نمی‌خواست.

توتونچی: شما آن زمان عضو هیئت‌مدیره بودید؟

سمیعی: خیر، در جریان تمدید قرارداد او نبودم.

توتونچی: پس در جریان چه چیزی بودید؟

سمیعی: تا زمانی که به ما اعلام نکنند، نمی‌توانیم از همه جزئیات مطلع شویم. بعداً فهمیدیم قرارداد تمدید شده است. در دوره مالکیت وزارت ورزش، مدیرعامل عملاً همه‌کاره باشگاه بود و خودش کارها را انجام می‌داد چون بودجه‌ای در کار نبود و مدیرعامل وقتی خودش پول می‌آورد، همه تصمیم‌ها را هم می‌گرفت. اما در دوره مالکیت هلدینگ، همه چیز با نظر اکثریت هیئت‌مدیره و نماینده تام‌الاختیار انجام می‌شود. در نهایت بازیکن گفت یا قرارداد فسخ کنید یا قرضی نمی‌روم.

سمیعی: زمانی که می‌خواستیم تصمیم بگیریم مشکل منتظر محمد چگونه حل شود، وکیل او یک نوتیس ارسال کرد و پرسید چرا بازیکنم را رجیستر نکردید. بعد از آن، منتظر محمد شروع به مذاکره با تیم‌های دیگر کرد و حتی در تمرین برخی تیم‌ها هم شرکت داشت. این موضوع جزو مدارک و مستندات ما در فیفا بود. متأسفانه در مقطع رسیدگی به این پرونده، ما دیگر در باشگاه حضور نداشتیم که بتوانیم دفاع کنیم. من لیست آن پرونده‌ها را دارم و می‌توانم منتشر کنم. می‌توانم نشان بدهم که موفق‌ترین تیم حقوقی استقلال به اتفاق آقای بیات و سایر دوستان، در دوره مدیریت من شکل گرفت؛ هیچ تیم حقوقی در تاریخ استقلال به اندازه ما موفق نبود. تنها در یک پرونده که مربوط به قرارداد ۵ ساله با یک اسپانسر بود و مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان علیه باشگاه مطرح شده بود، توانستیم جلوی صدور حکم را بگیریم و آن پرونده را با موفقیت به پایان رساندیم.

سمیعی: نکته اصلی این است که قرارداد دوساله منتظر محمد به سه ساله تبدیل شد و خود او هم تمایلی به جدایی نداشت. بحث بعدی این بود که ما معتقد بودیم فسخ قرارداد با او موجه است، اما این بازیکن ادعا داشت فسخ غیرموجه بوده است. شما می‌توانید با هر وکیلی که بخواهید تماس بگیرید؛ فیفا قانونی ندارد که اگر باشگاهی چند فسخ غیرموجه داشته باشد، دو پنجره نقل‌وانتقالاتی‌اش بسته شود. چنین چیزی در قانون وجود ندارد. اما یک عرف وجود دارد: باشگاه‌هایی که در بازه زمانی کوتاه، مثلاً در دو سال، چهار یا پنج فسخ یک‌طرفه غیرموجه داشته باشند، دیگر از تخفیف یا جهات مخففه فیفا برخوردار نمی‌شوند و قانون به‌طور کامل درباره آن‌ها اعمال می‌شود.

سمیعی: یکی از دلایلی که استقلال در فیفا بدنام شد مربوط به سال قبل از مدیریت من بود. زمانی که مدیرعامل استقلال شدم، دیدم شکایت مربوط به فسخ غیرموجه آقای ارسلان مطهری به باشگاه رسیده است. رئیس کمیته مجوز حرفه‌ای هر هفته به من زنگ می‌زد و می‌گفت استقلال از آسیا حذف می‌شود، پنجره‌تان بسته می‌شود و امسال اگر حذف نشوید، سال بعد حتماً حذف خواهید شد. چون وکلای مطهری ۳۰ لایحه به فیفا داده بودند و فیفا و AFC را به شدت تحت فشار گذاشته بودند. هفته‌ای نبود که لایحه‌ای درباره مطهری ارسال نشود. خب من چه کردم؟ اجازه ندادم پرونده مطهری به مرحله رأی برسد. می‌دانستم اگر به رأی برسد و واژه غیرموجه در آن قید شود، می‌تواند استقلال را دچار بحران کند. بنابراین، با وجود اینکه برخی خواسته‌های او غیرمنطقی بود، همه تلاشمان را کردیم که توافق کنیم تا پرونده بسته شود.

سمیعی: درباره منتظر محمد هم باید بگویم او بازیکنی بود که مربی نمی‌خواست و در حد استقلال هم نبود. قراردادش افزایش پیدا کرد در حالی که سرمربی صراحتاً او را نمی‌خواست. بعد برخی از دوستان هم این را می‌گویند که اگر بازیکن دادخواست داد دیگر کاری نمی‌توان کرد؛ این حرف اشتباه است. حتی اگر بازیکن دادخواست داده باشد، تا زمان صدور رأی فرصت برای توافق وجود دارد. همان‌طور که من درباره مطهری این کار را کردم، می‌شد در پرونده منتظر محمد هم با خودش یا وکیلش توافق کرد.

توتونچی: خب چه کسی این کار را نکرد؟ همین حالا بگویید؛ آقای تاجرنیا؟

سمیعی: در زمان آقای نظری جویباری این پرونده ابلاغ شد. البته مدیرعامل مستقیماً پیگیری حقوقی نمی‌کند، بخش حقوقی وظیفه دارد این کار را انجام دهد و به مدیرعامل گزارش بدهد. قرار نیست مدیرعامل متخصص حقوقی باشد. چه آقای نظری جویباری باشد و چه آقای تاجرنیا، بخش حقوقی باید هشدار بدهد. همان‌طور که پرونده کوین یامگا با مبلغ ۸۰۰ هزار دلار حل شد، در حالی که او مصدومیت پزشکی هم داشت، می‌توانستند پرونده منتظر محمد را هم مدیریت و حل کنند.

برچسب ها
جواد نکونام
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • عکس | قیمت ۲۱ میلیون تومانی برای بلیت بازی استقلال!
    عکس | قیمت ۲۱ میلیون تومانی برای بلیت بازی استقلال! 4 ماه پیش
  • عکس | قیمت ۲۱ میلیون تومانی برای بلیت بازی استقلال!
    عکس | قیمت ۲۱ میلیون تومانی برای بلیت بازی استقلال! 4 ماه پیش
  • غیبت مشکوک شکاری در لیست پرسپولیس
    غیبت مشکوک شکاری در لیست پرسپولیس 4 ماه پیش
  • غیبت مشکوک شکاری در لیست پرسپولیس
    غیبت مشکوک شکاری در لیست پرسپولیس 4 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16345
  • اقتصاد 11931
  • بازار مالی 2471
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7992
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1924
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • سد سرابی سریز کرد
    سد سرابی سریز کرد 13 ساعت پیش
  • مشهد برای تدفین رهبر شهید آماده است
    مشهد برای تدفین رهبر شهید آماده است 13 ساعت پیش
  • توسعه  پایدار بخش معادن نیازمند استفاده حداکثری از توان تخصصی مهندسین است
    توسعه پایدار بخش معادن نیازمند استفاده حداکثری از توان تخصصی مهندسین است 13 ساعت پیش
  • نقش بانک ملی در توسعه زیرساخت‌های اقتصادی کرمان/ هم‌اندیشی نمایندگان مجلس و مدیران بانکی
    نقش بانک ملی در توسعه زیرساخت‌های اقتصادی کرمان/ هم‌اندیشی نمایندگان مجلس و مدیران بانکی 13 ساعت پیش
  • سهمیه سوخت صنایع و معادن قزوین افزایش یافت
    سهمیه سوخت صنایع و معادن قزوین افزایش یافت 13 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور