سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » فقط چند ساعت مانده تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

فقط چند ساعت مانده تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

زمان انتشار: 28 می 2025 ساعت 16:35

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2827513

زمان مطالعه: 8 دقیقه

فقط چند ساعت مانده تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

فقط چند ساعت مانده تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

به گزارش سیلاد، تا ساعاتی دیگر چشم‌های زیادی به اسپیس‌ایکس دوخته خواهند شد. ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت قرار است در ساعت‌های آغازین چهارشنبه به وقت ایران، به‌روزرسانی جدیدی درباره‌ی چشم‌انداز اسپیس‌ایکس برای تبدیل انسان به گونه‌ای چندسیاره‌ای ارائه کند.

پیش از سخنرانی ماسک، نهمین پرتاب آزمایشی استارشیپ انجام خواهد شد. طبق برنامه قرار بود ماسک سخنرانی‌اش را سه‌شنبه ساعت ۲۰:۳۰ به وقت تهران آغاز کند، اما ساعاتی پیش اعلام کرد که این سخنرانی به تعویق افتاده است.

به نقل از زومیت، پنجره پرتاب استارشیپ از ساعت ۰۳:۰۰ بامداد چهارشنبه به وقت تهران گشوده می‌شود و پخش زنده‌ی رویداد پرتاب در ساعت ۰۲:۳۰ از همین صفحه و کانال آپارات زومیت آغاز خواهد شد. براساس اعلام ماسک در ایکس، سخنرانی او بعد از پرتاب استارشیپ، در ساعت ۰۴:۳۰ به وقت ایران آغاز و از صفحه اسپیس‌ایکس در ایکس به‌صورت زنده پخش خواهد شد.

هر دو رویداد در تأسیسات ساخت و آزمایش اسپیس‌ایکس، واقع در جدیدترین شهر رسمی ایالت تگزاس، یعنی «استاربیس» در جنوبی‌ترین نقطه‌ی این ایالت برگزار می‌شوند.

سخنرانی ماسک در شرایطی برگزار می‌شود که انتقادها از او به دلیل نقش‌های سیاسی‌اش، به‌ویژه همکاری با وزارت بهره‌وری دولتی (DOGE) در دولت ترامپ افزایش یافته است. ماسک به‌تازگی در تماس تلفنی با سرمایه‌گذاران تسلا که در آن شرکت نیز به‌عنوان مدیرعامل فعالیت می‌کند، اعلام کرد که قصد دارد از فعالیت در DOGE عقب‌نشینی کند تا تمرکز بیشتری روی پروژه‌های تجاری‌اش داشته باشد. آخرین‌بار که او پیش از پرتاب استارشیپ سخنرانی کرد، در آوریل ۲۰۲۴ بود.

استارشیپ نیز از مشکل وجهه‌ی عمومی رنج می‌برد. دو پرواز اخیر این موشک غول‌پیکر با انفجار مرحله‌ی فوقانی به پایان رسیدند و روند ساخت آن را بیش‌ازپیش به تعویق انداختند.

در پروازهای شماره ۷ و ۸ که به ترتیب در ژانویه (دی ۱۴۰۳) و مارس (اسفند ۱۴۰۳) انجام شدند، «سوپر هوی» به‌عنوان بوستر مرحله‌ی اول با موفقیت به استاربیس بازگشت و توسط بازوهای مکانیکی معروف به «مکازیلا» در هوا گرفته شد؛ اما در هر دو مورد، مرحله‌ی فوقانی استارشیپ به‌طرز غافلگیرکننده در انفجارهایی که از فلوریدا تا باهاما دیده شدند، در آسمان از دست رفت.

فقط چند ساعت مانده تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

شکست‌های پیاپی روند ساخت استارشیپ را کند و ضرب‌العجل‌های زمانی پروژه را فشرده‌تر کرده است. ناسا مسئولیت ساخت نسخه‌ی ماه‌نشین استارشیپ برای مأموریت آرتمیس ۳ را که انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۷ انجام شود، به اسپیس‌ایکس سپرده است؛ اما پیش از آن، اسپیس‌ایکس باید دست‌کم یک بار استارشیپ را بدون سرنشین روی ماه فرود بیاورد و دوباره به مدار ماه بازگرداند. بااین‌حال استارشیپ تاکنون حتی یک بار هم به‌طور کامل به دور زمین نچرخیده است.

فرآیند مهندسی تکرارشونده و سریعی که اسپیس‌ایکس برای ساخت استارشیپ درپیش گرفته، از یک سو تحسین این شرکت را بابت پیشبرد سریع پروژه به‌دنبال داشته و از سوی دیگر، به دلیل انفجارهای پی‌درپی موشک در جو زمین، مورد انتقاد قرار گرفته است.

موشک کامل‌شده‌ی استارشیپ شامل مرحله‌ی فوقانی و بوستر سوپر هوی، حدود ۱۲۲ متر ارتفاع دارد و قدرتمندترین موشک ساخته‌شده در تاریخ محسوب می‌شود. استارشیپ به‌گونه‌ای طراحی شده که به‌طور کامل چندبارمصرف باشد و به‌گفته‌ی ماسک، قرار است سامانه‌ی حمل‌ونقل اصلی برای تحقق رویای زندگی در چند سیاره برای انسان باشد. طبق گزارش‌ها، اسپیس‌ایکس قصد دارد از سال ۲۰۲۶ پرتاب‌های استارشیپ به مریخ را آغاز کند.

انتظار می‌رود پرواز شماره ۹ استارشیپ کمی بیش از یک ساعت طول بکشد و مسیری را بپیماید که پرواز شماره ۸ در ماه مارس نتوانست با موفقیت انجام دهد. در این مأموریت، استارشیپ وظایف متعددی در فضا خواهد داشت؛ از جمله پرتاب ۸ ماهواره‌ی آزمایشی استارلینک و روشن‌کردن دوباره‌ی یکی از موتورهای «رپتور» خود. انتظار می‌رود ماهواره‌های شبیه‌سازی‌شده‌ی استارلینک در هنگام ورود دوباره به جو زمین بسوزند.

در مأموریت پیش‌رو برای نخستین‌بار از یکی از بوسترهای «سوپر هوی» دوباره استفاده خواهد شد. پرواز ۹ با استفاده از همان مرحله‌ی اولی انجام خواهد شد که قبلاً در پرواز ۷ به‌کار رفته بود. اما برخلاف پرتاب‌های قبلی، «سوپر هوی» پس از جداشدن از استارشیپ به پایگاه استاربیس بازنمی‌گردد، بلکه تلاش خواهد کرد تا فرودی نرم روی آب‌های خلیج مکزیک در جنوب استاربیس داشته باشد. این بوستر پس از فرود، دور انداخته خواهد شد.

۵۸۵۸

برچسب ها
موشک
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند
    خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند 5 ماه پیش
  • سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس
    سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس 5 ماه پیش
  • محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟
    محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟ 5 ماه پیش
  • مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟
    مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟ 5 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16271
  • اقتصاد 11883
  • بازار مالی 2469
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7985
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1913
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • شتاب بخشی به طرح آبرسانی غرب مازندران
    شتاب بخشی به طرح آبرسانی غرب مازندران 11 ساعت پیش
  • کارخانه کمپوست  شهرداری خرم‌آباد در آستانه بهره‌برداری
    کارخانه کمپوست شهرداری خرم‌آباد در آستانه بهره‌برداری 11 ساعت پیش
  • وزیر راه: راه‌آهن اردبیل شاهکار مهندسی ایرانی است
    وزیر راه: راه‌آهن اردبیل شاهکار مهندسی ایرانی است 11 ساعت پیش
  • شناسایی و جمع‌آوری ۴ انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان سامان/ اجرای طرح «مهتاب» با هدف مدیریت هوشمند تلفات انرژی
    شناسایی و جمع‌آوری ۴ انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان سامان/ اجرای طرح «مهتاب» با هدف مدیریت هوشمند تلفات انرژی 11 ساعت پیش
  • تبدیل سواحل مازندران به کانون برنامه های فرهنگی و آئینی
    تبدیل سواحل مازندران به کانون برنامه های فرهنگی و آئینی 11 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور