سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » سفر ترامپ به خاورمیانه/ تجارت یا سیاست، کدام در اولویت قرار دارد؟

سفر ترامپ به خاورمیانه/ تجارت یا سیاست، کدام در اولویت قرار دارد؟

زمان انتشار: 12 می 2025 ساعت 11:46

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2822495

زمان مطالعه: 9 دقیقه

سفر ترامپ به خاورمیانه/ تجارت یا سیاست، کدام در اولویت قرار دارد؟

سفر ترامپ به خاورمیانه/ تجارت یا سیاست، کدام در اولویت قرار دارد؟

به گزارش سیلاد به نقل از ایرنا روزنامه واشنگتن پست، انتظار می‌رود سفر قریب الوقوع ترامپ به خاورمیانه در درجه اول بر تقویت روابط تجاری متمرکز باشد. رئیس‌جمهوری آمریکا قصد دارد امروز دوشنبه در یک سفر چهار روزه از عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی بازدید کند که پیش‌بینی می‌شود به شدت بر معاملات تجاری و سرمایه‌گذاری‌های جدید در این منطقه نفت‌خیز متمرکز باشد.

این روزنامه پرشمارگان آمریکایی، سفر به کشورهای ثروتمند خاورمیانه‌ای که نخستین بازدید خارجی ترامپ در دولت دوم وی محسوب می‌شود را نشان‌دهنده‌ اولویت‌های رئیس‌جمهوری آمریکا و قصد وی برای کم‌اهمیت جلوه دادن متحدان دیرینه واشنگتن توصیف کرده که بر اساس سنت قدیمی معمولا اولین مقاصد خارجی بودند. این سفر همچنین نشان‌دهنده‌ علاقه‌ ترامپ به منطقه، ثروت آن و شکوهی است که کشورهای میزبان قصد دارند برای او به نمایش بگذارند. علاوه بر این، برنامه ریزی این دیدار در گرماگرم نگرانی‌های امنیتی منطقه‌ای از جمله وضعیت غزه، برنامه هسته‌ای ایران و هدف دیرینه ترامپ برای میانجی گری در عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و رپیم صهیونیستی صورت می‌گیرد.

مشاوران کاخ سفید نیز تائید کرده‌اند که در طول این سفر چهار روزه، مسائل امنیتی محور اصلی گفت‌وگوها نخواهد بود که خود گواه دیگر تمرکز رئیس‌جمهوری ایالات متحده بر معاملات تجاری و سرمایه‌گذاری‌ است.

موضوع غیرمعمول دیگر این سفر از دیدگاه تحلیلگر این روزنامه، آن است که ترامپ قصد ندارد در طول این سفر از سرزمین‌های اشغالی بازدید کند که بی‌اعتنایی به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل است.

نویسنده این مطلب همچنین خاطرنشان کرده است که بازدید امروز ترامپ از ریاض، ادامه سفر اریک ترامپ پسر رئیس‌جمهور است که در هفته‌های اخیر از قطر و امارات متحده عربی بازدید کرد تا بر معاملات مربوط به املاک و مستغلات خانواده ترامپ و سرمایه‌گذاری‌های ارز دیجیتال نظارت داشته باشد.

واشنگتن پست یادآور شده است که ترامپ اگرچه ماه گذشته برای مراسم تشییع پیکر پاپ فرانسیس یک سفر شبانه‌ غیرمنتظره به ایتالیا داشت، اما سفر امروز وی به خاورمیانه نخستین سفر بین‌المللی دولت دوم وی بشمار می‌رود.

ریچارد هاس دیپلمات شناخته شده آمریکایی و رئیس بازنشسته شورای روابط خارجی در مورد این سفر به واشنگتن پست گفت: «تمرکز این سفر بر تجارت و اقتصاد است. این سفر به شما می‌گوید که دولت ترامپ نخستین دولت در دوران مدرن است که به جای رویکرد استراتژیک یا دیپلماتیک، رویکردی عمدتا اقتصادی و تجاری در پیش گرفته است».

این روزنامه در ادامه این تحلیل استدلال کرده است که ترامپ با انتخاب عربستان سعودی به عنوان اولین مقصد در سال جاری بالاترین پیشنهاد را در نظر گرفته است؛ به این ترتیب که با سفر به این کشور ثروتمند خاورمیانه ای در گام نخست، ریاض هم سرمایه‌گذاری خود را در ایالات متحده افزایش دهد.

سی ان ان: سفر ترامپ به ۳ کشور ثروتمند جهان؛ در فهرست آرزوهای آنها چه چیزهایی وجود دارد؟

شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز در مطلبی با پرداختن به نخستین مقاصد خارجی دولت ترامپ آن را پاداشی برای سه کشور حاشیه خلیج فارس دانسته که علاوه بر تعهد برای سرمایه‌گذاری های تریلیون‌ها دلاری در ایالات متحده، میانجی بسیاری از درگیری‌ها از غزه تا اوکراین هستند.

نویسنده این مطلب با تاکید بر ثروت این سه کشور حوزه خلیج فارس، آورده است که عربستان، قطر و امارات در این سفر برای تبدیل نفوذ خود به دستاوردهای ملموس با یکدیگر رقابت دارند.

این رسانه آمریکایی سپس به رویکرد معامله‌گرایانه ترامپ در سیاست خارجی اشاره و اضافه کرده است که با توجه این خط مشی، سه کشور یاد شده حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

حسن الحسن عضو ارشد سیاست خاورمیانه «موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» در بحرین در این زمینه به سی‌ان‌ان گفت: «در کتاب ترامپ، کشورهای خلیج فارس همه معیارهای لازم را دارند. آنها متعهد می‌شوند که تریلیون‌ها دلار در اقتصاد ایالات متحده سرمایه‌گذاری کنند و مبالغ هنگفتی صرف خرید سامانه‌های تسلیحاتی ساخت آمریکا کنند. و در ازایش کشورهای خلیج فارس مایل به تثبیت و رسمیت بخشیدن به مواضع خود به عنوان شرکای امنیتی و اقتصادی قطعی ایالات متحده و کسب حداکثر منافع هستند».

تحلیلگر سی ان ان معتقد است که روابط ایالات متحده و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از زمان بازگشت ترامپ به قدرت به طور قابل توجهی بهبود یافته است. به عبارتی عربستان و امارات که از بی‌توجهی دولت جو بایدن به نیازهای خود ناامید شده بودند، اکنون به دنبال تنوع بخشیدن به روابط نظامی، فناوری و اقتصادی هستند و با بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید چیزی می‌بینند که یکی از مقامات کشورهای حوزه خلیج فارس آن را «فرصتی تکرارنشدنی» برای رسیدن به اهداف نامید.

ابتسام الکتبی بنیانگذار و رئیس اندیشکده «مرکز سیاست امارات در ابوظبی» نیز در همین زمینه تشریح کرد: «از دیدگاه کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس، اکنون زمان تقویت روابط با واشنگتن و حتی کسب امتیازات بیشتر در روابط با قدرتمندترین کشور جهان است».

311311

برچسب ها
دونالد ترامپ
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 6 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 6 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 6 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 6 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16301
  • اقتصاد 11883
  • بازار مالی 2469
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7985
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1913
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • پرداخت  ۲۶۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک کشاورزی کرمان/تمرکز بر امنیت غذایی و حمایت از تولیدات استان کرمان
    پرداخت ۲۶۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک کشاورزی کرمان/تمرکز بر امنیت غذایی و حمایت از تولیدات استان کرمان 6 ساعت پیش
  • تولید ۶۸۹۵ متر مربع فرش دستباف توسط مددجویان کمیته امداد کرمان در سال گذشته
    تولید ۶۸۹۵ متر مربع فرش دستباف توسط مددجویان کمیته امداد کرمان در سال گذشته 6 ساعت پیش
  • طرح اعتباری گندم (اعتبار بدون انتظار) بانک کشاورزی/طرح «نوی‌پو»؛ راهکاری نوین برای تأمین مالی زنجیره تولید در بخش دام و طیور
    طرح اعتباری گندم (اعتبار بدون انتظار) بانک کشاورزی/طرح «نوی‌پو»؛ راهکاری نوین برای تأمین مالی زنجیره تولید در بخش دام و طیور 6 ساعت پیش
  • مانور پایش آفت کش و نظارت‌های قرنطینه ایی در میناب
    مانور پایش آفت کش و نظارت‌های قرنطینه ایی در میناب 6 ساعت پیش
  • استاندار گیلان:گیلان پیشگام در اهدای سند اراضی ملی به روستائیان
    استاندار گیلان:گیلان پیشگام در اهدای سند اراضی ملی به روستائیان 6 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور