سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » مشکل کار با کامپیوتر؟ شاید مسئله هوش باشد، نه کمبود آموزش!

مشکل کار با کامپیوتر؟ شاید مسئله هوش باشد، نه کمبود آموزش!

زمان انتشار: 14 آوریل 2025 ساعت 13:35

دسته بندی: فناوری اطلاعات

شناسه خبر: 2814045

زمان مطالعه: 7 دقیقه

مشکل کار با کامپیوتر؟ شاید مسئله هوش باشد، نه کمبود آموزش!

مشکل کار با کامپیوتر؟ شاید مسئله هوش باشد، نه کمبود آموزش!

بررسی تازه‌ای نشان می‌دهد که هوش و توانایی‌های ذهنی مانند حافظه و توجه، به‌اندازهٔ تجربه در کار با رایانه اهمیت دارند. این یافته‌ها می‌تواند نگاه ما به نابرابری دیجیتال را دگرگون کند—به‌ویژه با توجه به اینکه سن همچنان مهم‌ترین عامل در عملکرد دیجیتالی افراد است.
 
به گزارش سیلاد و به نقل از سای‌تک‌دیلی، بر این اساس، پژوهشی مشترک از دانشگاه آلتو و دانشگاه هلسینکی نشان داده است که توانایی‌های شناختی مانند ادراک، استدلال و حافظه نقشی کلیدی در موفقیت افراد در انجام کارهای رایانه‌ای روزمره دارند؛ حتی بیش از آنچه تاکنون تصور می‌شد.

به باور پژوهشگران، ممکن است تمرین به‌تنهایی برای تسلط کافی نباشد، اگر ظرفیت‌های ذهنی لازم در فرد وجود نداشته باشد.
 
پروفسور آنتی اولاس‌ویرتا (عضو هیئت علمی دانشگاه آلتو)، که به‌همراه تیم خود تعامل انسان و رایانه را به‌طور گسترده بررسی کرده، می‌گوید: «یافته‌های ما نخستین شواهد روشن هستند که نشان می‌دهند توانایی‌های شناختی تأثیر چشمگیر، مستقل و گسترده‌ای بر توانایی افراد در استفاده از رایانه دارند. برخلاف باور پیشین، این توانایی‌ها به‌اندازهٔ تجربهٔ قبلی با رایانه اهمیت دارند».
 
طراحی ساده‌تر رابط‌ها، کلید برابری دیجیتال
 پژوهشگران هشدار می‌دهند که نتایج به‌دست‌آمده زنگ خطری برای برابری دیجیتال است. به‌گفتهٔ آنان، با پیچیده‌تر شدن رابط‌های کاربری، تمرین و آموزش دیگر کافی نیست و توانایی‌های شناختی اکنون به عامل تعیین‌کننده‌ای در موفقیت کاربران در محیط‌های دیجیتال تبدیل شده‌اند.
 
اولاس‌ویرتا تأکید می‌کند: «کاملاً روشن است که تفاوت‌های فردی را نمی‌توان فقط با آموزش از میان برداشت؛ در آینده باید رابط‌های کاربری به‌منظور سادگی بیشتر طراحی شوند.

این هدف کهن، در جایی به فراموشی سپرده شده و طراحی‌های ناپخته باعث شکاف دیجیتال شده‌اند. تا زمانی که این مشکل بنیادین حل نشود، نمی‌توان انتظار داشت استفاده از رایانه در جامعه عادلانه‌تر و فراگیرتر شود».
 

مشکل کار با کامپیوتر؟ شاید مسئله هوش باشد، نه کمبود آموزش!

آزمونی برای سنجش «هوش رایانه‌ای»
 در این پژوهش، به شرکت‌کنندگان از گروه‌های سنی مختلف، ۱۸ وظیفهٔ مختلف داده شد؛ از نصب نرم‌افزار و پیمایش در محیط دیجیتال گرفته تا استفاده از صفحات گسترده و پر کردن فرم‌ها.

این نخستین مطالعه‌ای است که عملکرد واقعی کاربران در انجام کارهای رایانه‌ای روزمره را می‌سنجد، چرا که پژوهش‌های پیشین بیشتر بر پرسش‌نامه‌هایی متکی بوده‌اند که در آن افراد توانایی‌های خود را خوداظهاری می‌کردند.
 
دکتر ویلیامی سالملا (مدرس دانشگاه هلسینکی) می‌گوید: «ما می‌دانیم که بسیاری از افراد درکی نادرست از توانایی‌های خود دارند، و به همین دلیل بسیار مهم بود که ببینیم در عمل چطور از عهدهٔ انجام این وظایف برمی‌آیند».
 
برآورد توانایی‌های شناختی بر پایهٔ روشی استاندارد و شناخته‌شده در روان‌شناسی انجام شد، و نتایج پژوهش اطلاعاتی فراوان دربارهٔ مهم‌ترین توانایی‌های ذهنی مورد نیاز در کار با رایانه در اختیار گذاشت. به‌عنوان نمونه، در حالی که سرعت پردازش اطلاعات در بازی‌های رایانه‌ای اهمیت دارد، در وظایف روزمره چنین نیست.
 
سالملا می‌افزاید: «مطالعه نشان داد که حافظهٔ کاری، تمرکز، و عملکرد اجرایی (مانند برنامه‌ریزی و ترتیب‌دهی فعالیت‌ها) از مهم‌ترین عوامل موفقیت هستند. هنگام استفاده از رایانه باید بدانید که چه کاری را باید به چه ترتیبی انجام دهید و چه چیزی را قبلاً انجام داده‌اید. توانایی صرفاً ریاضی یا منطقی اینجا چندان کارساز نیست».
 
تفاوت بین نرم‌افزارها و کاربران همچنان زیاد است
 به‌گفتهٔ اولاس‌ویرتا، تفاوت‌هایی آشکار میان نرم‌افزارها و رابط‌های کاربری مختلف وجود دارد. او می‌گوید: «برای مثال، در کار با نرم‌افزارهای صفحه‌گسترده، تمرین اهمیت بیشتری دارد؛ اما در جست‌وجوی اطلاعات، توانایی زبانی برجسته است، و در بانکداری آنلاین، عملکرد اجرایی نقش بیشتری ایفا می‌کند».
 
با این حال، یافته‌های پژوهش بار دیگر نشان می‌دهد که سن همچنان عامل اصلی در کارایی دیجیتال افراد است. سالملا می‌گوید: «افراد مسن‌تر زمان بیشتری برای انجام وظایف نیاز داشتند و این فعالیت‌ها را سنگین‌تر از دیگران احساس می‌کردند».
 

برچسب ها
هوش انسان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • ترفندهای مخفی کوپایلوت برای افزایش بهره‌وری
    ترفندهای مخفی کوپایلوت برای افزایش بهره‌وری 8 ساعت پیش
  • پشت پرده درآمد میلیاردی خانواده ترامپ از ارزهای دیجیتال
    پشت پرده درآمد میلیاردی خانواده ترامپ از ارزهای دیجیتال 8 ساعت پیش
  • آنتروپیک از Claude Fable 5 رونمایی کرد؛ جهش بزرگ در کدنویسی AI
    آنتروپیک از Claude Fable 5 رونمایی کرد؛ جهش بزرگ در کدنویسی AI 8 ساعت پیش
  • اپل از نقش واقعی گوگل در ساخت سیری جدید پرده برداشت
    اپل از نقش واقعی گوگل در ساخت سیری جدید پرده برداشت 8 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16345
  • اقتصاد 11931
  • بازار مالی 2471
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7992
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1924
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • سد سرابی سریز کرد
    سد سرابی سریز کرد 12 ساعت پیش
  • مشهد برای تدفین رهبر شهید آماده است
    مشهد برای تدفین رهبر شهید آماده است 12 ساعت پیش
  • توسعه  پایدار بخش معادن نیازمند استفاده حداکثری از توان تخصصی مهندسین است
    توسعه پایدار بخش معادن نیازمند استفاده حداکثری از توان تخصصی مهندسین است 12 ساعت پیش
  • نقش بانک ملی در توسعه زیرساخت‌های اقتصادی کرمان/ هم‌اندیشی نمایندگان مجلس و مدیران بانکی
    نقش بانک ملی در توسعه زیرساخت‌های اقتصادی کرمان/ هم‌اندیشی نمایندگان مجلس و مدیران بانکی 12 ساعت پیش
  • سهمیه سوخت صنایع و معادن قزوین افزایش یافت
    سهمیه سوخت صنایع و معادن قزوین افزایش یافت 12 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور