سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » نظر سردار سلیمانی درباره جلیلی/ سیاسیون چه نگاهی به این نامزد و رویکرد او دارند؟

نظر سردار سلیمانی درباره جلیلی/ سیاسیون چه نگاهی به این نامزد و رویکرد او دارند؟

زمان انتشار: 26 ژوئن 2024 ساعت 21:32

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2783205

زمان مطالعه: 8 دقیقه

نظر سردار سلیمانی درباره جلیلی/ سیاسیون چه نگاهی به این نامزد و رویکرد او دارند؟

نظر سردار سلیمانی درباره جلیلی/ سیاسیون چه نگاهی به این نامزد و رویکرد او دارند؟

رسول سلیمی: سعید جلیلی را با توصیف سرسختی او در برابر گفتگو و اقناع بر سر منافع ملی می شناسند. مصطفی پورمحمدی در جریان دومین مناظره ریاست جمهوری با خطاب قرار دادن جلیلی گفت «همین آقای جلیلی، نسبت به تحریم که مواضعش معلوم است. یادم است در شورای عالی امنیت ملی در ۹۵، من مفصل صحبت کردم درباره مشکلات FATF؛ ایشان پایان جلسه گفت اگر تو مسول باشی ما قبول داریم ولی بقیه آقایان را قبول نداریم. ما باید اصل موضوع را حل کنیم!»

این در حالی است که قبلا نیز نقل های تایید شده ای از نظر سردار سلیمانی نسبت به ریاست جمهوری سعید جلیلی منتشر شده بود. مجتبی ذوالنوری اولین نماینده مجلسی بود که از این ماجرا پرده برداشت. او در فایل صوتی گفته بود «اگر سعید جلیلی رئیس جمهور بشود من یک روز در قدس نمی مانم و استعفا خواهم کرد. کار قفل میشه با وجود ایشون»

فعالان اصولگرا نیز این نقل را تایید کردند. محمد مهاجری آبان۱۴۰۲ در کانال تلگرامی خود نوشت: «جلیلی قطعا ناکارآمد است و او حتی سابقه اداره یک مغازه را هم نداشته و هیچ‌کار اجرایی نکرده. از طرفی یک نگاه کاملا منحصر را در سیاست خارجی رهبری می‌کند. از حاج قاسم سلیمانی نقل است که اگر جلیلی رییس جمهور شود از نیروی قدس سپاه می‌روم.»

اما حالا نقل قول سومی از سوی یکی از مقامات عالی کشور، نظر سردار سلیمانی درباره سعید جلیلی را تایید کرده است. محمدجواد ظریف در حسینیه چهل تن کاشان گفته «دوستان خودتان در جبهه پایداری گفتند سردار سلیمانی گفت اگر جلیلی رییس جمهور شود من یک روز نمی مانم، آقای قالیباف اخیرا گفت که سوپر انقلابی ها شهید سلیمانی را هم قبول نداشتند حالا چه کسی دروغگو است؟ دوستان من با خون شهدا بازی نکنید شهدا با صداقت رفتند، کجایید ای شهیدان خدایی؟ آنها برای خدا کار کردند و ما تا پایان عمر وامدار شهدا و ایثارگران هستیم فقط بدانید که پزشکیان به شما قول داد که اجازه نخواهم داد استقلالی که ثمره خون شهداست پایمال شود»

نظر سردار سلیمانی درباره جلیلی/ سیاسیون چه نگاهی به به این نامزد دارند؟

به گفته ی برخی از تحلیلگران، سبک مذاکره ی انعطاف ناپذیر جلیلی دلیلی اصلی است که مذاکرات بین المللی بر سر برنامه هسته ای به نتابج بهتری دست پیدا نکرده است. او حتی پیش از تصدی مقام دبیری شورای عالی امنیت ملی هم، چنین منش و رفتاری داشته است. او حتی به احمدی نژاد در نگارش نامه ی ۱۸ صفحه ای به جرج بوش کمک کرده بود. نامه ای که چون بدون هماهنگی رهبرانقلاب ارسال شده بود از سوی امریکایی ها نادیده گرفته شد و بی پاسخ ماند.

محمدجواد ظریف هم در توصیف چگونگی مذاکره جلیلی با مقامات امریکایی می گوید «آقای جلیلی آیا شما با آمریکایی ها مذاکره نکردید؟ آیا شما به جای اینکه در برابر همپای خود بنشینید در برابر معاون وزیر خارجه آمریکا ننشستید؟ آیا بد بود که من شان کشور را چنان بالا بردم که وزیر خارجه آمریکا به ملاقات من آمد؟ آیا بد بود هر بار مذاکره می کردند یک تحریم جدید و یک بیچارگی جدید بر مملکت تحمیل می کردند، ما هر بار مذاکره کردیم یک تحریم را برداشتیم آیا گناه کردیم؟ آقایان با چه رویی در برابر این مردم می ایستند؟ و دروغ می گویند؟ به مذاکره رفتن و دست خالی برگشتن خوب است؟ آیا شعار دادن و جیب مردم را خالی کردن خوب است؟»

ناظران سیاسی یکی از دلایل عدم اقبال عمومی به سعید جلیلی را عملکرد او به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی ارزیابی می کنند. در میان تمام نامزدهای سال۹۲ او تنها کسی بود که مسئولیت جدی کشوری داشت و مردم در دولت نهم و دهم (دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد) عملکرد او را مشاهده کرده بودند. مردم جلیلی و سیاست‌های او در مسئله هسته‌ای را عامل بدبختی‌های کشور می‌دانستند. بسیاری از مردم ایران سرسختی‌ها و انعطاف ناپذیر بودن او در مذاکرات هسته‌ای را عامل تحریم‌های کشور می‌دانستند همان گونه که ولایتی هم در مناظره ها به آن اشاره کرده بود. تحریم‌هایی که کشور را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده بود. به عقیده جلیلی و دوستانش فقط کافی بود سانتریفیوژها بچرخند و نچرخیدن اقتصاد کشور چندان اهمیت نداشت. آنها رسیدن به فناوری هسته‌ای به هر وسیله‌ای را در دستور کار قرار داده بودند و همین باعث شد تا مردم دیگر به آنها اعتماد نکنند.

از این رو به نظر می رسد نظر سردار سلیمانی درباره عدم پذیرش جلیلی به عنوان رئیس جمهور، حکایت از اجماع حاکمیت و مردم در عدم پیروی از رویکردی در سیاست خارجی دارد که قبلا آزموده شده و از بن بست و تحریم استقبال می کند.

311213

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
سعید جلیلی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 6 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 6 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 6 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 6 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16649
  • اقتصاد 12061
  • بازار مالی 2505
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8050
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1952
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • هدف‌گذاری کرمان برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر/ طرح همیاران انرژی کلید خورد
    هدف‌گذاری کرمان برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر/ طرح همیاران انرژی کلید خورد 13 ساعت پیش
  • لرستان در مسیر مهارت‌محوری/  طرح‌های نوین فنی‌وحرفه‌ای برای آینده اشتغال
    لرستان در مسیر مهارت‌محوری/ طرح‌های نوین فنی‌وحرفه‌ای برای آینده اشتغال 13 ساعت پیش
  • افت آبخوان‌های تاکستان؛ زنگ خطر برای کشاورزی منطقه
    افت آبخوان‌های تاکستان؛ زنگ خطر برای کشاورزی منطقه 13 ساعت پیش
  • آغاز ساخت اولین مدرسه استثنایی در شهر مهرگان
    آغاز ساخت اولین مدرسه استثنایی در شهر مهرگان 13 ساعت پیش
  • ورود موج گرما و گردوخاک به قزوین
    ورود موج گرما و گردوخاک به قزوین 13 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور