سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

7 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

7 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

7 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

7 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

7 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

7 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

7 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

7 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

7 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

7 ماه پیش

Home » اولویت‌های اقتصادی روی میز دولت چهاردهم چه باید باشد؟/ مهدی‌زاد: کیک اقتصاد ایران به زحمت به رقم ۲۵۰ میلیارد دلار می‌رسد

اولویت‌های اقتصادی روی میز دولت چهاردهم چه باید باشد؟/ مهدی‌زاد: کیک اقتصاد ایران به زحمت به رقم ۲۵۰ میلیارد دلار می‌رسد

زمان انتشار: 27 ژوئن 2024 ساعت 19:01

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2783481

زمان مطالعه: 10 دقیقه

اولویت‌های اقتصادی روی میز دولت چهاردهم چه باید باشد؟/ مهدی‌زاد: کیک اقتصاد ایران به زحمت به رقم ۲۵۰ میلیارد دلار می‌رسد

اولویت‌های اقتصادی روی میز دولت چهاردهم چه باید باشد؟/ مهدی‌زاد: کیک اقتصاد ایران به زحمت به رقم ۲۵۰ میلیارد دلار می‌رسد

مریم فکری: شرایط اقتصادی کشور، تورم بالای ۴۰ درصد، کاهش سرمایه‌گذاری، تحریم‌ها، تراز تجاری منفی، این روزها این سوال را پیش پای رییس‌جمهور آینده کشور قرار داده است که چه برنامه‌ای برای آینده اقتصاد ایران دارد.

از نگاه کارشناسان، رفع محدودیت‌های داخلی و خارجی مهم‌ترین اولویت‌های اقتصادی دولت جدید باید باشد که بحث نخست با گذر از اقتصاد دستوری میسر می‌شود و موضوع دوم به رفع تحریم‌های اقتصادی از بدنه اقتصاد کشور بازمی‌گردد.

از سوی دیگر، تداوم مسیر اصلاحات اقتصادی برای مهار تورم و بهبود رشد اقتصادی، اولویت‌های دیگر دولت جدید است. شفاف‌سازی سیاست ارزی، اصلاحات صندوق بازنشستگی در کنار مردمی‌سازی اقتصاد با توجه به بخش خصوصی واقعی، پازل اولویت‌های دولت چهاردهم را تکمیل می‌کند

کاهش سرمایه‌گذاری به دلیل کمبود منابع است یا عدم تقاضا؟

در همین خصوص حسین مهدی‌زاد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری سیلاد می‌گوید: اگر مشکلات امروز جامعه ایران را در قالب اینفوگرافی مشاهده کنیم، بیش از ۷۰ درصد این مشکلات، ریشه در موضوعات اقتصاد و تعادل غیرمنطقی ذینفعان دارد.

وی می‌افزاید: غلبه ساختار دولتی و بروکرات بر بدنه نحیف بخش خصوصی، امکان هر تغییری را به نفع اقتصاد توسعه‌گرا غیرممکن و یا بسیار سخت کرده است و پیامد این چرخه معیوب را می‌توان در کاهش ممتد نرخ سرمایه‌گذاری و تورم مزمن به وضوح دید.

مهدی‌زاد با طرح این سوال که آیا تورم مزمن در ایران منشا داخلی دارد یا خارجی؟ و یا کاهش سرمایه‌گذاری به دلیل کمبود منابع است یا عدم تقاضا؟ عنوان می‌کند: باید قبول کنیم امروز تورم ۴۰ درصدی و رکود حاصل از آن به عنوان مهم‌ترین و اساسی‌ترین مشکل اقتصاد کشور است. به عبارتی، تورم خود به خروجی سیاست‌گذاری‌هایی که دولت برای کاهش آثار تحریم و مدیریت نوسانات بازار، بدل شد.

وی تصریح می‌کند: متاسفانه اصرار دولت برای مدیریت کاهش آثار تورم از طریق مداخله غیرمنطقی در قیمت‌گذاری، به دلیل کاهش عرضه و تولید و تحریک تقاضا خود به گستردگی ابعاد تورم و سرعت رشد آن افزود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: از طرف دیگر، دولت با سیاست‌گذاری غیرکارشناسی در حوزه ارز و تعیین غیرواقعی نرخ آن نه تنها برای تولید مازاد کشور (متاثر از کاهش قدرت خرید داخلی) بستری ایجاد نکرد، بلکه با اصرار بر اعمال رفع تعهد ارزی صادرکنندگان، شرایط را برای تولید صادرات‌محور غیرقابل پیش‌بینی کرد و خروجی جز کاهش شدید صادرات غیرنفتی نصیب کشور نشد.

مهدی‌زاد متذکر می‌شود: ثبت رکورد تراز تجاری منفی ۱۷ میلیارد دلاری که در سال ۱۴۰۲ برای اولین بار اتفاق افتاد، مبین این سیاست‌گذاری اشتباه بود که برخلاف نظرات اتاق‌های بازرگانی و صادرکنندگان بود.

وی بیان می‌کند: سوال این است که آیا در دولت چهاردهم همچنان تعهد ارزی با همین رویه اجرا خواهد شد و یا همانند بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته به سمت نظام تک‌نرخی خواهیم رفت.

اولویت‌های اقتصادی روی میز دولت چهاردهم چه باید باشد؟/ مهدی‌زاد: کیک اقتصاد ایران به زحمت به رقم ۲۵۰ میلیارد دلار می‌رسد

می‌توان به ایجاد طرحی نو در دیپلماسی اقتصادی امید داشت؟

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در ادامه می‌گوید: مساله مهم دیگر اقتصاد ایران، کاهش میزان سرمایه‌گذاری و قرار گرفتن این شاخص در سیر نزولی است و عملا باید آن را به لیست ابرچالش‌های کشور اضافه کرد.

مهدی‌زاد می‌افزاید: براساس آمارهای موجود، کیک اقتصاد ایران به زحمت به رقم ۲۵۰ میلیارد دلار می‌رسد؛ در حالی که طی سال‌های گذشته حتی با رشد اقتصادی کند به مرز ۵۰۰ میلیارد دلار نزدیک شده بود. این درحالی است علی رغم موقعیت ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک کشور و ظرفیت ۱۵۰۰ میلیارد دلاری جذب سرمایه گذاری، در باشگاه رقابت با همسایگانی همچون ترکیه امارات و عربستان غایب هستیم.

وی عنوان می‌کند: سوال این است که آیا دولت چهاردهم با فرض امکانات و قوانین موجود سعی در جذب سرمایه‌گذاری دارد و یا می‌توان به ایجاد طرحی نو در دیپلماسی اقتصادی امید داشت؟

می‌توان همچنان تحریم را نعمت دانست؟

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران همچنین می‌گوید: مساله مهم و اساسی دیگر کشور که سال‌هاست بسیاری از فعالان بخش خصوصی را چالش کشیده، نامناسب بودن فضای کسب و کار داخلی است. محیطی که مهمترین خصیصه آن براساس گزارش‌های مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، غیرقابل پیشینی بودن و تغییرات پی در پی مقررات است.

مهدی‌زاد می‌افزاید: پیچیده بودن صدور مجوز فعالیت در ایران و فقدان مشوق برای سرمایه‌گذاری گواه این موضوع است.

وی تصریح می‌کند: گویا هنوز موضوع اقتصاد در ذهن مسوولان و تصمیم‌گیران با آنچه در دنیای امروز در حال رخ دادن است، تفاوت دارد و نتیجه این دیگاه تولید غیرقابل رقابت و عدم حضور در زنجیره‌های ارزش جهانی است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران عنوان می‌کند: این گفتار منکر وجود ظرفیت‌های خاص کشور همچون انرژی و معدن و پیشرفت‌های تکنولوژیک نیست، اما بی‌توجهی به وضعیت سرمایه‌گذاری در فضای قانونی حاکم بر کشور نمی‌تواند جهش و تغییر قابل باوری حتی در زمینه‌های مزیت‌دار برای کشور ایجاد کند.

مهدی‌زاد بیان می‌کند: مهمترین سوالی که رییس دولت چهاردهم باید به آن پاسخ و چاره‌جو حل آن باشد، این است که با توجه به اثر کتمان‌ناپذیری که تحریم بر اقتصاد ایران و حذف از زنجیره‌های ارزش جهانی داشته، می‌توان همچنان تحریم را نعمت دانست و با صرف اتکا به توانمندی‌های داخل راه پیموده را مجدد پیمود؟ و یا با برنامه‌ای منسجم و ملی زمینه‌ساز رفع تحریم و ترمیم روابط بین المللی خواهید شد؟
۲۲۳۲۲۵

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
اقتصاد ایران
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • کمر صادرات نفت عربستان شکست/ میزان صادرات نفت عربستان اعلام شد
    کمر صادرات نفت عربستان شکست/ میزان صادرات نفت عربستان اعلام شد 8 ساعت پیش
  • دستمزد یک روز کار برابر با قیمت یک شانه تخم‌مرغ/ سفره کارگران به چند روز کار نیاز دارد؟ + جدول
    دستمزد یک روز کار برابر با قیمت یک شانه تخم‌مرغ/ سفره کارگران به چند روز کار نیاز دارد؟ + جدول 8 ساعت پیش
  • رییس‌کل بانک مرکزی تکلیف رقم جدید کالابرگ را یکسره کرد/ جزییات افزایش رقم کالابرگ اعلام شد
    رییس‌کل بانک مرکزی تکلیف رقم جدید کالابرگ را یکسره کرد/ جزییات افزایش رقم کالابرگ اعلام شد 8 ساعت پیش
  • موج جدید نگرانی در بازارها/ نفت ۱۰۰ دلاری بورس آمریکا را لرزاند
    موج جدید نگرانی در بازارها/ نفت ۱۰۰ دلاری بورس آمریکا را لرزاند 8 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 18119
  • اقتصاد 12950
  • بازار مالی 2601
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8358
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 2102
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • کاهش محدودیت برق شهرک‌های صنعتی سمنان با حمایت مسئولان و مدیریت مصرف
    کاهش محدودیت برق شهرک‌های صنعتی سمنان با حمایت مسئولان و مدیریت مصرف 12 ساعت پیش
  • ثبت تردد بیش از ۳۶ هزار زائر اربعین از مرز شلمچه در یکم مرداد
    ثبت تردد بیش از ۳۶ هزار زائر اربعین از مرز شلمچه در یکم مرداد 12 ساعت پیش
  • حمایت۵۰۰ میلیون تومانی بانک مهر ایران از باشگاه آبیدر سنندج
    حمایت۵۰۰ میلیون تومانی بانک مهر ایران از باشگاه آبیدر سنندج 12 ساعت پیش
  • روایت گروه صنعتی آریا ترانسفو از مسئولیتی که به انسان ختم می‌شود
    روایت گروه صنعتی آریا ترانسفو از مسئولیتی که به انسان ختم می‌شود 12 ساعت پیش
  • فرمانده انتظامی سمنان: هم افزایی پلیس و بهزیستی، زمینه ساز کاهش آسیبهای اجتماعی است
    فرمانده انتظامی سمنان: هم افزایی پلیس و بهزیستی، زمینه ساز کاهش آسیبهای اجتماعی است 12 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور