سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » فرانسه بازی پلیس بد را خیلی زود آغاز کرد

فرانسه بازی پلیس بد را خیلی زود آغاز کرد

زمان انتشار: 6 نوامبر 2021 ساعت 16:34

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2660797

زمان مطالعه: 8 دقیقه

فرانسه بازی پلیس بد را خیلی زود آغاز کرد

به گزارش سیلاد، به نقل از نورنیوز، علی باقری‌ معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۲ آبان ماه در توئیتر نوشت: «در تماس تلفنی با آقای انریکه مورا، آغاز مذاکرات با هدف لغو تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی، در روز۸ آذرماه در وین مورد موافقت قرار گرفت.»

اعلام این خبر بلافاصله با واکنش مثبت اکثریت کشورهای طرف مذاکره با ایران در پرونده هسته ای روبرو شد.

اما در حالی که تا پیش از اعلام آغاز زمان مذاکرات از سوی ایران،مقام‌های غربی بویژه  امریکایی ها به صورت مکرر از تعلل ایران در بازگشت به  مذاکرات انتقاد می کردند به فاصله یک روز پس از اعلام خبر آمادگی ایران برای آغاز مذاکرات،فرانسه روز پنج‌شنبه ۱۳ آبان در اعلام موضعی کاملا تهدید آمیز، اعلام کرد که مشغول رایزنی با متحدانش در مورد چگونگی واکنش به «عدم همکاری» ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

آن-کلر لوژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز پنج شنبه ۱۳ آبان در نشستی خبری تصریح کرد که این کشور هنوز هم می‌تواند در نشست آتی شورای حکام، به همراه شرکای خود علیه ایران دست به اقدام بزند.

با توجه به این که نشست بعدی شورای حکام قرار است در اواسط ماه جاری میلادی (نوامبر) و پیش از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای برگزار شود، اظهارات سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نشان می دهد که این کشور در آستانه شروع دور جدید مذاکرات هسته ای مجددا لباس پلیس بد را به تن کرده و قصد دارد با استفاده از اهرم آژانس بین المللی انرژی اتمی و به نمایندگی از مذاکره کنندگان غربی ایران را تحت فشار قرار دهد.

تلاش فرانسه برای تحت فشار قرار دادن ایران در حالی است که جمهوری اسلامی با نشان دادن حسن نیت، ۲۲ شهریور امسال موافقت خود را با سرویس دوربین‌های آژانس در تاسیسات هسته‌ای اعلام کرد و تنها با توجه به حمله‌ خرابکارانه به تاسیسات کرج و بدلیل ادامه تحقیقات جنایی، این مرکز را از شمول سرویس دوربین ها مستثنی کرد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز ۱۱ آبان در تازه ترین واکنش نسبت به مخالفت ایران برای سرویس دوربین های مجتمع کرج گفته بود: «تلاش برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران مانند پرواز در ابرهای متراکم است و این وضعیت نمی‌تواند برای مدت طولانی‌تری ادامه یابد».

وی از قدرت‌های جهانی خواسته بود در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اقدامات ایران را محکوم کنند و تهدید ایران از سوی فرانسه نیز باید در چارچوب درخواست گروسی مورد ارزیابی واقع شود.

از زمان قرار گرفتن رافائل گروسی در جایگاه مدیرکلی آژانس که به لطف حمایت ایالات متحده آمریکا انجام شد،این نهاد بین المللی از حوزه اجرای وظایف حقوقی و فنی در قبال ایران خارج و با اتخاذ رویکرد سیاسی عملا به اهرم فشار غرب بویژه آمریکا بر علیه ایران تبدیل شده است.

باز کردن پرونده هایی که قبلا با امضاء توافقنامه برجام بسته شده بود و انجام مصاحبه های تند و بیان مواضع سیاسی غیر سازنده از سوی گروسی که هیچ ارتباطی به وظایف قانونی آژانس ندارد ،عملا آژانس را به بخشی از مشکل در مسیر تداوم مذاکرات هسته ای مبدل نموده است.

پاس کاری آژانس و فرانسه که همواره نقش پلیس بد را در مذاکرات هسته ای برعهده داشته نیز تداوم سناریوی غرب برای بهره گیری از ابزار آژانس در مسیر شکل دادن به جریان فشارسیاسی در آغاز دور جدید مذاکرات است.

اگرچه چینش تکراری مهره های شطرنج از سوی طرفهای غربی در آستانه شروع دور جدید مذاکرات برای جمهوری اسلامی ایران قابل پیش بینی بود لیکن تحرک زود هنگام فرانسه در جایگاه سنتی پلیس بد، نشان داد که از قرار معلوم، حسن نیتی که غرب تا پیش از اعلام آغاز مذاکرات از آن دم می زد چون گذشته بخشی از بازی سیاسی تکراری برای پیشبرد سناریوی «فشارسیاسی- امتیاز گیری » بوده و صداقتی در آن وجود ندارد.

مذاکره در فضای تهدید و فشار سیاسی،عملا اصل گفتگو برای دستیابی به توافق را دچار تناقض می کند و حاصل آن چیزی به جز پیچیده تر شدن شرایط موجود نیست.

اگر غرب هنوز بر اتخاذ شیوه های قبلی برای امتیازگیری یک طرفه اصرار دارد، باید این واقعیت را مورد توجه قرار دهد که شرایط ورود ایران به مذاکرات کاملا تغییر کرده است.

مذاکره کنندگان غربی از ۸ آذرماه یا باید خود را برای مذاکره ای عادلانه،صریح و نتیجه محور آماده کنند و یا از هم اکنون مسئولیت عدم تغییر در وضعیت موجود را بپذیرند.

۳۱۱۳۱۱

برچسب ها
ایران و فرانسه
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 6 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 6 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 6 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 6 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16649
  • اقتصاد 12061
  • بازار مالی 2505
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8050
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1952
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • هدف‌گذاری کرمان برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر/ طرح همیاران انرژی کلید خورد
    هدف‌گذاری کرمان برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر/ طرح همیاران انرژی کلید خورد 11 ساعت پیش
  • لرستان در مسیر مهارت‌محوری/  طرح‌های نوین فنی‌وحرفه‌ای برای آینده اشتغال
    لرستان در مسیر مهارت‌محوری/ طرح‌های نوین فنی‌وحرفه‌ای برای آینده اشتغال 11 ساعت پیش
  • افت آبخوان‌های تاکستان؛ زنگ خطر برای کشاورزی منطقه
    افت آبخوان‌های تاکستان؛ زنگ خطر برای کشاورزی منطقه 11 ساعت پیش
  • آغاز ساخت اولین مدرسه استثنایی در شهر مهرگان
    آغاز ساخت اولین مدرسه استثنایی در شهر مهرگان 11 ساعت پیش
  • ورود موج گرما و گردوخاک به قزوین
    ورود موج گرما و گردوخاک به قزوین 11 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور