سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

5 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

5 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

5 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

5 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

5 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

5 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

5 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

5 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

5 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

5 ماه پیش

Home » ۵٠٠ هزار مهندس بیکار داریم/چینی‌ها در ایران ساختمان می‌سازند؟

۵٠٠ هزار مهندس بیکار داریم/چینی‌ها در ایران ساختمان می‌سازند؟

زمان انتشار: 14 اکتبر 2021 ساعت 11:45

دسته بندی: مسکن

شناسه خبر: 2480363

زمان مطالعه: 14 دقیقه

۵٠٠ هزار مهندس بیکار داریم/چینی‌ها در ایران ساختمان می‌سازند؟

به گزارش خبرآنلاین، از نیمه سال 1398 و و به ویژه از بهار 1399، همراه با افزایش قیمت مسکن و مصالح ساختمانی شاهد بالارفتن هزینه ساخت و ساز بودیم به طوری که تحت تاثیر این موارد، صنعت ساختمان در رکود عظیمی فرو رفته است و در ماه‌های اخیر و با تاکیدات رییس دولت سیزدهم مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون مسکن، بار دیگر مردم و حتی برخی از سازندگان خرد و انبوه‌سازان نسبت به رونق این بخش در ماه‌های آتی تاحدودی امیدوار شدند. اما در روزهای اخیر و با مصاحبه اقبال شاکری ، عضو کمیسیون عمران مجلس خبری مبنی بر مذاکره با چینی‌ها برای ورود به ساخت مسکن دولتی در ایران مطرح شد.

بیشتر بخوانید:

برای خرید مسکن در تهران باید چند سال پس‌انداز کرد؟

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: وزیر راه‌وشهرسازی در نشست اخیر خود با اعضای کمیسیون این موضوع را اعلام کرده و جزئیاتی در مورد آن نگفته است؛ اما فقط منحصر به شرکت‌های چینی نیست و شرکت‌های دارای تکنولوژی در سایر کشورها نیز امکان مشارکت در ساخت مسکن ایران با شرط انتقال تکنولوژی را دارند. شاکری تاکید کرده است: انتقال تکنولوژی شرط اصلی موافقت با حضور خارجی‌ها در ساختمان‌سازی ایران است. انتشار این خبر موجب واکنش‌هایی در میان فعالان این صنف و حتی مردم جامعه شد.

۵٠٠ هزار مهندس بیکار داریم/چینی‌ها در ایران ساختمان می‌سازند؟

نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در گفت‌و گو با خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که آیا انبوه‌سازان ایرانی قادر به ساخت مسکن با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا نیستند که دولت به دنبال مذاکره با شرکت‌های خارجی برای حضور در این بخش است، اظهار کرد: متاسفانه وزیر راه و شهرسازی اطلاعات کافی از امکانات و توانایی‌های داخلی در بخش صنعت ساختمان ندارد.

ایرج رهبر تصریح کرد: ایران دومین کشور جهان از نظر سدسازی، تعداد مهندسان راه و ساختمان و … است و خوشبختانه در کشور دارای 7 تا 8 تکنولوژی روز در زمینه صنعت ساختمان هستیم و برخی از این تکنولوژی‌ها در زمان مسکن مهر راه‌اندازی شد اما به دلیل عدم برخورد درست با این پروژه و همچنین نبود پیوستگی و ادامه کار، تکنولوژی‌ها به اصطلاح روی زمین ماند.

وی ادامه داد: اکنون در صنعت ساختمان و به ویژه در پرند دارای تکنولوژی سوپر پانل هستیم اما با وجود تولید مشتری برای آن وجود ندارد. همچنین سیستم قالب تونلی که توسط ترکیه‌ای وارد کشور شد و در پردیس 10 هزار واحد به صورت قالب تونلی اجرا شد که متاسفانه به دلیل عدم استقبال از مسکن مهر و ادامه نیافتن کار سبب شد تا انبوه‌سازان استفاده از این تکنولوژی را رها کنند و بخشی از قالب‌ها به قیمت ضایعات فروخته شد.

رهبر عنوان کرد: باید صنعتی سازی در کشور متداول شود یعنی از حالت سنتی‌سازی در صنعت ساختمان باید خارج شویم اما متاسفانه عدم همکاری دولتمردان یازدهم و دوازدهم و ادامه نیافتن پروژه‌ مسکن مهر سبب شد تا بسیاری از تکنولوژی‌های وارد شده و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این بخش با استقبال مواجه نشود.

بی‌اطلاعی وزیر راه و شهرسازی از تکنولوژی‌های موجود در کشور

وی خاطرنشان کرد: بنده قبل از تشکیل دولت سیزدهم در جلسه‌ای با رئیس جمهور این موارد را به عنوان عوامل ورشکستگی انبوه‌سازان مطرح کردم؛ اکنون نیز به علت عدم آگاهی وزیر راه و شهرسازی نسبت به وجود تکنولوژی‌های موجود در بخش صنعت ساختمان کشور و همچنین حضور افراد توانمند، اکنون شاهد طرح چنین مواردی از سوی وی هستیم .

این انبوه‌ساز گفت: این موارد در حالی بیان می‌شود که متاسفانه برخلاف سیاست‌گذاری‌ها که تا زمانی که تولید داخل داریم نباید نسبت به واردات اقدام کرد. در آزادراه تهران- شمال از شرکت‌های چینی استفاده کردیم اما آنها پس از 20 سال پروژه را نیمه‌کار رها کردند و از ایران خارج شدند؛ این‌گونه موارد متاسفانه برای ما درس عبرت نشده است.

استفاده از تکنولوژی‌های روز و موجود در ایران در صورت حمایت، موجب رکودزنی در ساخت و ساز خواهد شد

وی ادامه داد: تکنولوژی‌های مورد استفاده در صنعت ساختمان از سایر کشورها وارد شده و می‌توان به مواردی مانند سیستم قالب تونلی، تکنولوژی سوپر پانل، سیستم سازه ال اس اف ( lsf )، سیستم پیچ‌ و مهره‌ای و … اشاره کرد که در کشور کارخانه‌ای مربوط به این تکنولوژی‌ها در حال فعالیت هستند اما متاسفانه مشتری برای آنها وجود ندارد به طوری که برای سیستم قالب تونلی تکنسین تربیت کرده‌ایم و قالب‌سازان محصولات خود را عراق و سلیمانیه و اربیل صادر می‌کنند.

رکوردزنی در ساخت و ساز با استفاده از تکنولوژی روز دنیا

رهبر گفت: استفاده از تکنولوژی‌های روز و موجود در ایران در صورت حمایت، موجب رکودزنی در ساخت و ساز خواهد شد به طوری که در پردیس و با استفاده از این تکنولوژی‌ها توانستیم اسکلت 450 واحد مسکونی را در عرض یک روز انجام دهیم که نشان‌دهنده میزان تفاوت استفاده از تکنولوژی‌ها و سیستم‌های روز دنیا در ساخت و ساز نسبت به روش‌های سنتی است. در بلوک‌های 4 تا 6 واحده یک روز زمان نیاز است تا قالب‌ها بسته شود بنابراین به جرأت می‌توان گفت با حمایت‌های مالی می‌توان پروژه‌ ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام داد.

۵٠٠ هزار مهندس بیکار داریم/چینی‌ها در ایران ساختمان می‌سازند؟

الزامات دستیابی به ساخت و ساز سریع

وی تاکید کرد: اگر به دنبال تسریع در ساخت و ساز هستیم به همان نسبت نیز باید تزریق مالی نیز با سرعت انجام شود در غیر این‌صورت پروژه مشمول زمان می‌شود زیرا سازنده برای خرید میلگرد و سیمان و سایر مصالح ساختمانی نیازمند نقدینگی است که باید به سرعت مرتفع شود. برای دستیابی به سرعت عمل مورد نیاز پروژه‌ها نیازمند هماهنگی بین تمام بخش‌ها و ارگان هستیم.

با استفاده از این تکنولوژی‌ها توانستیم اسکلت 450 واحد مسکونی را در عرض یک روز انجام دهیم

وی توضیح داد: در صورت تامین بودجه می‌توان به صورت همزمان اسکلت بندی و حتی ساخت دیوار و … پروژه‌ها را انجام داده به طوری که برای سایر طبقات مشکلی ایجاد نشود. هر مرحله جداگانه و به صورت هم‌زمان امکانپذیر است.

رهبر گفت: اگر در صنعت ساختمان تکنولوژی روز دنیا استفاده شود به حتم شاهد کاهش مدت زمان اجرای پروژه‌ها و همچنین هزینه‌ها خواهیم بود؛ سرعت عمل به هماهنگی میان مدیریت اجرای پروژه، حمایت دولت، تزریق منظم مالی متقاضی و … وابسته است که تاکنون شاهد این هماهنگی در صنعت ساختمان نبوده‌ایم.

لزوم به‌کارگیری نیروهای متخصص در صنعت ساختمان ایران

وی افزود: طرح ورود سازنده بخش مسکن از خارج اصلا درست نیست زیرا برای تربیت مهندسان و نیروهای متخصص وقت و هزینه‌های فراوانی صرف شده و این عده توان بهبود وضعیت و شرایط صنعت ساختمان را دارا هستند و می‌توانیم به صادرات خدمات فنی بپردازیم.

وی توضیح داد: در سال 1391 در کشور ونزوئلا توانستیم با استفاده از سیستم قالب تونلی نسبت به ساخت 3 هزار واحد اقدام کنیم و با توجه به ساخت این تعداد واحد در دورترین نقطعه جغرافیایی نسبت به ایران چگونه نمی‌توانیم در داخل کشور دست به چنین کاری بزنیم؟

وی گلایه کرد: عوض تقویت صدور خدمات از ایران برعکس عمل می‌کنند که به اعتقاد بنده انحراف و اطلاعات نادرستی است که شاید به وزیر راه و شهرسازی ارائه شده است.

دلسردی انبوه‌سازان داخلی

رهبر درباره ناامیدی و دلسردی انبوه‌سازان داخلی از طرح چنین مواردی بیان کرد: طرح این موارد تاثیر بسیار منفی بر روی کار انبوه‌سازان می‌گذارد زیرا ما اکنون در کشور بیش از 500 هزار مهندس داریم که به جرات می‌توان گفت تقریبا همه آنها بیکار هستند و در کنار آنها دارای نیروی انسانی متخصص در صنعت ساختمان هستیم که با حمایت از این بخش می‌توانیم شاهد اشتغالزایی باشیم. اما متاسفانه برخی به دنبال ورود نیروی خارجی به بخش صنعت ساختمان هستند که در مقابل باید ارز به آنها پرداخت شود در حالی که نیازی به این کار نیست زیرا در این بخش دارای تکنولوژی و همچنین نیروی انسانی متخصص و کارآمد هستیم.

223224

اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • ۳ سناریو برای تعیین سقف اجاره بهای مسکن در پایتخت/ احتمال افزایش تا دو برابر پارسال وجود دارد؟
    ۳ سناریو برای تعیین سقف اجاره بهای مسکن در پایتخت/ احتمال افزایش تا دو برابر پارسال وجود دارد؟ 18 ساعت پیش
  • پشت پرده جهش شدید قیمت خودرو و مسکن مشخص شد/ چند درصد از قیمت تمام‌شده مسکن و خودرو مربوط به فولاد است؟
    پشت پرده جهش شدید قیمت خودرو و مسکن مشخص شد/ چند درصد از قیمت تمام‌شده مسکن و خودرو مربوط به فولاد است؟ 18 ساعت پیش
  • قراردادهای اجاره تمدید یکساله می‌شوند؟
    قراردادهای اجاره تمدید یکساله می‌شوند؟ 18 ساعت پیش
  • لیست قیمت خرید مسکن در میرداماد / خرید آپارتمان ۲ خوابه در این منطقه چقدر هزینه دارد؟ + جدول اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
    لیست قیمت خرید مسکن در میرداماد / خرید آپارتمان ۲ خوابه در این منطقه چقدر هزینه دارد؟ + جدول اردیبهشت ماه ۱۴۰۵ 18 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 15657
  • اقتصاد 11559
  • بازار مالی 2388
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7893
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1767
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • کمک ۳۰۰ میلیاردی وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال
    کمک ۳۰۰ میلیاردی وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال 9 ساعت پیش
  • ساماندهی پسماند آمل باید به نتیجه نهایی برسد
    ساماندهی پسماند آمل باید به نتیجه نهایی برسد 9 ساعت پیش
  • پایان نبرد شبانه با حادثه در خط انتقال آب چالوس
    پایان نبرد شبانه با حادثه در خط انتقال آب چالوس 9 ساعت پیش
  • توافق 100 مگاواتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بخش خصوصی
    توافق 100 مگاواتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بخش خصوصی 9 ساعت پیش
  • ترافیک سنگین در جاده‌های ورودی استان مازندران
    ترافیک سنگین در جاده‌های ورودی استان مازندران 9 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور