سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

9 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

9 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

9 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

9 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

9 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

9 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

9 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

9 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

9 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

9 ماه پیش

Home » چرا نمی‌شود بازار سهام را پیش‌بینی کرد؟

چرا نمی‌شود بازار سهام را پیش‌بینی کرد؟

زمان انتشار: 15 اکتبر 2021 ساعت 18:09

دسته بندی: بازار مالی

شناسه خبر: 2503615

زمان مطالعه: 8 دقیقه

چرا نمی‌شود بازار سهام را پیش‌بینی کرد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وحید شقاقی در کلاب‌هاوس خبرآنلاین با موضوع زلزله در بورس؛ از زیرزمین مشکوک تا استعفای رییس، اظهار داشت: بنده مشاور آقای دژپسند بودم و بازار را ۲ سال است دنبال می‌کنم. از آخر سال ۹۸ به آقای محمدی و دژپسند و قالیباف‌اصل و بعدا به آقای دهقان‌دهنوی مکرر نامه نوشتم و هشدار دادم و ایرادها را اشاره کردم.

وی با بیان این‌که اقتصاد ایران یک اقتصاد پیش‌بینی‌ناپذیری است و این پیش‌بینی‌ناپذیری در همه بازارها خود را نشان می‌دهد، افزود: در بخش‌های مختلف از جمله بازار سرمایه، این پیش‌بینی‌ناپذیری را می‌بینیم. نوسان نرخ ارز و شاخص‌ها بسیار بالاست و هر یک در بازار سرمایه تخلیه می‌شود، بنابراین تا زمانی که این مساله را نتوانیم حل کنیم مشکل پابر جاست.

این کارشناس اقتصادی با ذکر این نکته که وقتی متغیرهای اقتصاد به‌هیچ‌وجه قابل پیش‌بینی نیستند، همه این پیش‌بینی ناپذیری در بازار سرمایه تخلیه می‌شود، تصریح کرد: از آذر و آبان ۹۸ که تاخر بازار سرمایه نسبت به بقیه بازارهای دارایی مد شد و سیل نقدینگی به این بازار سرازیر شد، پیش‌بینی می‌شد بازارهای تماما سبز از آذر ۹۸ شروع شود و تا ۲۰ مرداد بازار تماما سبز را داشتیم.

چرا نمی‌شود بازار سهام را پیش‌بینی کرد؟

نقدینگی بازارها را تکان می‌دهد

شقاقی عنوان کرد: اقتصادی که ۴۰ درصد رشد نقدینگی اقتصاد است، به طور طبیعی همه بازارها را با تکانه‌های متعدد مواجه می‌کند و مردم را به بحث نوسان‌گیری و ردیابی بازارهای سرمایه ای ترغیب می‌کند.

وی ادامه داد: بازاری که نسبت به ۳، ۴ بازار موازی مانند دلار، طلا، مسکن و خودرو یک عقب‌ماندگی ۱۵ ساله را داشت، این شکاف را به سرعت در ۸ ماه تکمیل کرد. آن موقع بارها با مسوولان صحبت کردم تا حداقل یک گام زودتر پیش‌بینی کنند. همه شاهد بودیم تصویر زشتی از سوداگری افراطی را در اقتصاد دیدیم.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: همچنان پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد را داریم. انتظارات تورمی در اقتصاد به مذاکرات هسته‌ای و سرانجام برجام در نوسانات نرخ ارز خود را نشان می‌دهد. ۲، ۳ روز اخیر دلار از ۲۸۵۰۰ به ۲۷۲۰۰ تومان رسیده است.

شقاقی با بیان این‌که نهادهای بازار سرمایه متناسب با شرایط استاندارد نیست، افزود: نهادهای ما بسیار منفعل و ضعیف است. چند سهم را از فروردین ۹۹ رصد کردم. سهمی از ۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان کشید و هر روز مثبت بود و صف خرید داشت. گروه خاصی دنبال بالا بردن این سهم بودند. هیچ ناظری هم وجود نداشت که جلوی این‌ها را بگیرد. این نهادها همچنان عدم شفافیت دارند.

بیشتر بخوانید:

شاخص کف مقاومتی را دوباره به دست آورد

دنده معکوس قیمت‌ها در بازار سهام/ سقوط ۹۱ هزار واحدی رقم خورد

انتظار فعالان بازار سهام حمایت نیست

وی عنوان کرد: برخی از دوستان حقوقی آمدند در صدا و سیما وعده و وعید دادند. اینها عجیب است که در برهه‌ای وعده حمایتی دادند و هیچ‌یک عمل نشد. انتظار فعالان بازار سرمایه حمایت نیست، شفافیت، حل تعارض منافع، کارآمدی اعضای هیات مدیره سازمان و شرکت‌های زیرمجموعه است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: واژگان حمایتی که مطرح می‌کنیم که از صندوق توسعه ملی قرار بود بیاید، چیزهای نازلی است که عملیاتی هم نشد. بازار سرمایه عمق کافی را ندارد. معاملات الگوریتمی هم در بازار کم عمق که یک گروه می‌توانند یک سهم را بالا پایین کنند، به بازار حاکم می‌شوند.

شقاقی افزود: عدم هماهنگی بین نظام بانکی و بازار سرمایه هم مشکل دیگری است. نرخ سود بین بانکی روند افزایشی داشته است. ناهماهنگی بین سیاست‌های پولی و سیاست‌های بازار سرمایه، تضاد نگاه‌ها بین بانک مرکزی و مسئولان بازار سرمایه اتفاق افتاد که همچنان ادامه دارد. ما نتوانستیم نهاد ثبات مالی را در کشور هماهنگ کنیم.

وی تاکید کرد: حضور مستقیم مردم بدون دانش و آگاهی در بازار سرمایه هم باید توجه شود. هجوم بی رویه نقدینگی به بازار، چنین اثراتی هم دارد.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ناآگاهی‌هایی که نسبت به بازار بوده و نیز آقایی گفت من با ۳ دستور مشکل بازار را حل می‌کنم و دیگران گفتند حمایت می‌کنیم، این مسایل، بازار را آزرده خاطر می‌کند. بازار نیاز به این نگاههای دستوری ندارد.

۲۲۳۲۲۵

اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • بورس تهران دوباره جان گرفت/ ورود ۳.۲ همت پول حقیقی به بازار سهام
    بورس تهران دوباره جان گرفت/ ورود ۳.۲ همت پول حقیقی به بازار سهام 13 ساعت پیش
  • بورس به مرز ۶ میلیون واحد نزدیک شد/ پول حقیقی به بازار هجوم آورد
    بورس به مرز ۶ میلیون واحد نزدیک شد/ پول حقیقی به بازار هجوم آورد 13 ساعت پیش
  • پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵/آزمون ۶ میلیونی بازار سرمایه/ سهامداران فردا  قله جدید را فتح می‌کنند؟
    پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵/آزمون ۶ میلیونی بازار سرمایه/ سهامداران فردا قله جدید را فتح می‌کنند؟ 13 ساعت پیش
  • بورس در یک‌قدمی رکورد تاریخی/شاخص ۵.۹ میلیونی را فتح کرد/ قله جدید نزدیک است؟
    بورس در یک‌قدمی رکورد تاریخی/شاخص ۵.۹ میلیونی را فتح کرد/ قله جدید نزدیک است؟ 13 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 19880
  • اقتصاد 13812
  • بازار مالی 2690
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 32
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8636
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 2300
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • از تعامل تا هم‌افزایی؛ برنامه مدیران جزیره برای تسهیل امور و ارتقای خدمات در کیش
    از تعامل تا هم‌افزایی؛ برنامه مدیران جزیره برای تسهیل امور و ارتقای خدمات در کیش 5 ساعت پیش
  • نوشهر و چالوس یک گام به آینده پاک نزدیک‌تر شدند
    نوشهر و چالوس یک گام به آینده پاک نزدیک‌تر شدند 5 ساعت پیش
  • فرماندار شهرستان ماسال:هفته دولت نماد پیوند پروژه‌های عمرانی و شهری
    فرماندار شهرستان ماسال:هفته دولت نماد پیوند پروژه‌های عمرانی و شهری 5 ساعت پیش
  • بررسی چالش‌های تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی در نشست تخصصی اتاق کرمان
    بررسی چالش‌های تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی در نشست تخصصی اتاق کرمان 5 ساعت پیش
  • ارائه ۲ میلیون خدمت جهادی دامپزشکی مازندران در دولت چهاردهم
    ارائه ۲ میلیون خدمت جهادی دامپزشکی مازندران در دولت چهاردهم 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور