سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 ماه پیش

Home » آیا ارمنستان از سیونیک عقب‌نشینی کرده است؟

آیا ارمنستان از سیونیک عقب‌نشینی کرده است؟

زمان انتشار: 29 اکتبر 2021 ساعت 8:33

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2621495

زمان مطالعه: 8 دقیقه

آیا ارمنستان از سیونیک عقب‌نشینی کرده است؟

منابع رسانه‌ای در ارمنستان خبر دادند، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر این کشور در جلسه چهارشنبه (دیروز) پارلمان ارمنستان به ادعاها درباره خروج نظامیان ارمنستان از استان سیونیک واکنش نشان داد.

به گزارش «پان آرمنین»، نخست‌وزیر ارمنستان به قانونگذاران پارلمان این کشور اعلام کرد که هیچ تغییری در وضعیت استقرار ارتش ارمنستان در استان سیونیک ایجاد نشده است.

نیکول پاشینیان خطاب به اعضای پارلمان ارمنستان گفت: «فرمانده نیروهای مرزی سرویس امنیت ملی (ارمنستان) تصریح کرد که چنین تغییری صورت نگرفته است».

نخست‌وزیر ارمنستان افزود: «مرزبانان ما از دسامبر ۲۰۲۰ در همین پست‌ها خدمت می‌کنند، نمی دانم چه چیز دیگری می‌توان گفت».

طبق گزارش وبگاه ارمنستانی پان ارمنین، سخنان نیکول پاشینیان در بحبوحه تردیدها و اطلاعات متناقض تعدادی از مقامات درباره خروج ادعایی نیروهای نظامی ارمنستان از مواضع استراتژیک خودشان در سیونیک مطرح شد.

«گِواک پارسیان» شهردار شهر «کاپان» در استان سیونیک اولین مقامی بود که موضوع عقب نشینی از سیونیک را مطرح کرد.

به دنبال اظهارات شهردار کاپان، «ملیکست پوقوسیان» استاندار سیونیک این ادعا را رد کرد و بعد از آن، سرویس امنیت ملی ارمنستان هم خروج از سیونیک را تکذیب نمود.

تکذیب مکرر مقام‌های ارشد ارمنستانی درباره خروج از سیونیک در شرایطی مطرح شده که ادعاهای مقام‌های جمهوری آذربایجان درباره ایجاد یک کریدور در این استان هم مرز با ایران همچنان ادامه دارد.

آیا ارمنستان از سیونیک عقب‌نشینی کرده است؟
کریدور ادعایی زنگه‌زور

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان بارها از «کریدور زنگه‌زور» نام برده و تهدید کرده زنگه‌زور را خلاف منشور سازمان ملل و قواعد حقوق بین‌الملل با زور چه ارمنستان بخواهد و چه نخواهد از این کشور خواهد گرفت.

«الهام علی‌اف» و دیگر مقام‌های باکو مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ در نوامبر ۲۰۲۰ که به درگیری‌های مرگبار ۴۴ روزه بین دو جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر این منطقه پایان داد، به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدوری موسوم به «زنگه‌زور» روی آوردند.

آن‌ها مدعی هستند که در جریان توافق آتش‌بس و طبق مفاد آن، بر سر یک مسیر زمینی برای اتصال جمهوری خودمختار نخجوان به جمهوری آذربایجان توافق شده است؛ این در حالی است که هیچ یک از بندهای این توافق ۹ بندی چنین الزامی را مشخص نمی‌کند.

در بند ۹ توافق مزبور که به آن استناد می‌شود، ارمنستان پذیرفته که مسیرهای بسته حمل و نقل بین بخش غربی جمهوری آذربایجان با جمهوری خودمختار نخجوان را باز کرده و امنیت حمل و نقل در مسیرهای مذکور را تضمین کند اما در هیچ کجای آن از ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ارمنستان با ایران که باعث حذف این مرز و محروم‌شدن ایران از دسترسی به مسیر ترانزیتی جمهوری ارمنستان می‌شود، حرفی زده نشده است.

در این توافق نه نامی از «جاده»، «کریدور» و «دالان» خاصی آمده و نه مسیری برای چنین جاده، کریدور یا دالانی تعریف شده است؛ آنچه رخ داده این است که باکو در حال جا انداختن قرائت، برداشت و یا به بیان بهتر، خواسته مورد نظر خود از بند ۹ توافق از طریق پروپاگانداست.

در بند ۹ این توافق آمده است: باید همه اتصالات اقتصادی و حمل و نقلی در منطقه باز شود. جمهوری ارمنستان باید امنیت محورهای مواصلاتی حمل و نقلی بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان را تضمین کند تا حرکت بدون مانع افراد، وسایل نقلیه و بار در هر دو جهت ترتیب داده شود. گارد مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه مسئول نظارت بر محورهای حمل و نقل خواهد بود. مطابق توافق طرف‌ها، محورهای حمل و نقل جدیدی برای اتصال جمهوری خودمختار نخجوان و مناطق غربی جمهوری آذربایجان ایجاد می‌شود.

ادعاهای رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان درباره این کریدور ادعایی همچنان ادامه دارد و او و رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در نشست اخیر مشترکشان باز هم ادعاهایی را تکرار کردند.

علی‌اف گفت: کریدور زنگه‌زور کل جهان تُرک‌ (کشورهای ترک‌زبان) را به هم متصل خواهد کرد. (جمهوری) آذربایجان و ترکیه در حال انجام اقدامات ملموس برای اجرای کریدور زنگه‌زور هستند.

اردوغان هم مدعی شد: «روزی می‌رسد که بتوانیم از زنگه‌زور به استانبول، ایغدیر و قارص (استان‌های ترکیه) سفر کنیم. امکان تبدیل منطقه به مرکز ترانزیتی و لجستیکی گسترش خواهد یافت. تمامی همسایگان (جمهوری) آذربایجان از جمله ایران، گرجستان و ارمنستان می‌توانند از این پیشرفت بهره ببرند».

311311

اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 6 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 6 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 6 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 6 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 16649
  • اقتصاد 12061
  • بازار مالی 2505
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8050
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1952
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • هدف‌گذاری کرمان برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر/ طرح همیاران انرژی کلید خورد
    هدف‌گذاری کرمان برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر/ طرح همیاران انرژی کلید خورد 5 ساعت پیش
  • لرستان در مسیر مهارت‌محوری/  طرح‌های نوین فنی‌وحرفه‌ای برای آینده اشتغال
    لرستان در مسیر مهارت‌محوری/ طرح‌های نوین فنی‌وحرفه‌ای برای آینده اشتغال 5 ساعت پیش
  • افت آبخوان‌های تاکستان؛ زنگ خطر برای کشاورزی منطقه
    افت آبخوان‌های تاکستان؛ زنگ خطر برای کشاورزی منطقه 5 ساعت پیش
  • آغاز ساخت اولین مدرسه استثنایی در شهر مهرگان
    آغاز ساخت اولین مدرسه استثنایی در شهر مهرگان 5 ساعت پیش
  • ورود موج گرما و گردوخاک به قزوین
    ورود موج گرما و گردوخاک به قزوین 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور