سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

9 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

9 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

9 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

9 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

9 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

9 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

9 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

9 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

9 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

9 ماه پیش

Home » آخرین گزارش درباره تامین ارز کالاهای اساسی

آخرین گزارش درباره تامین ارز کالاهای اساسی

زمان انتشار: 2 اکتبر 2021 ساعت 7:34

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2175693

زمان مطالعه: 8 دقیقه

آخرین گزارش درباره تامین ارز کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از بانک مرکزی، «شیوا راوشی» در تشریح دلایل نوسان قیمت ارز و این مساله که آیا تقاضای مازادی در بازار وجود دارد که بانک مرکزی آن را پاسخ نداده است، اظهار داشت: تقاضاهای وارداتی کشور کاملا مشخص و شفاف است و به تشخیص و قید قانون بودجه امسال هشت میلیارد دلار برای تامین کالای اساسی نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تکلیف شده بود که این میزان در ۶ ماهه اول به طور کامل تامین ارز شد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن یک و نیم میلیارد دلار برای واکسن کرونا تامین ارز شد که در مقایسه با سال قبل و از آنجا که به لحاظ شرایط و فشارهای تحریمی مشابه سال ٩٩ هستیم نشان می‌دهد که این ٩.۵ میلیارد دلاری که تا نهم مهرماه تامین ارز شده برابر کل ارز تامین شده برای همین اقلام در سال١٣٩٩ بوده است.
مدیر کل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی تصریح کرد: این اعداد بیانگر آن است که در سال جاری از لحاظ تامین نیاز واقعی جامعه در اقلام مشمول دریافت ارز ترجیحی پیشرو بوده، موفقیت بیشتری داشته‌ایم و در مورد سایر اقلام کالاهای واسطه‌ای و مورد نیاز تولید کنندگان و همه وارداتی که مشمول ارزهای غیرترجیجی و نیمایی می‌شوند نیز بیش از ۱۸ میلیارد دلار تامین ارز صورت گرفته که نشان می‌دهد نیازهای وارداتی کشور به طور واقعی تامین شده است.
راوشی گفت: مواردی که روی نرخ ارز تاثیر گذار هستند غیر از مولفه‌های اقتصادی و ظرفیت تولید و تجارت کشور، شامل اخبار سیاسی هم هست که البته این وقایع گذرا هستند و هر دو مورد توسط دولت کنترل می شود،

وی افزود: اتفاق مهم این است که فاکتورهای اساسی و بنیادین اقتصادی که ناشی از ظرفیت تولید واقعی و تجارت کشور و ظرفیت صادرات و واردات کشور هستند با استناد به اعداد و ارقام در وضعیت بهبود نسبت به گذشته قرار دارد.
مدیرکل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی درباره برنامه بانک مرکزی برای ثبات در بازار ارز توضیح داد: بازار ارز و نیاز ارزی کشور باید ابتدا از نظر واقعی بودن شناسایی شود، نیاز واقعی کشور واردات کالا است که با ظرفیت برگشت حاصل از صادرات صادرکنندگان تامین می‌شود.
وی با بیان اینکه سیاست چند سال اخیر کشور، بانک مرکزی و دولت همواره بر تقویت برگشت ارز حاصل از صادرات بوده است، اضافه کرد: اینکه در شرایط تحریم و کاهش انکارناپذیر درآمدهای نفتی توانسته‌ایم نیازهای اساسی کشور و حتی مواد لازم برای کارخانجات و برپا ماندن ظرفیت تولیدی کشور را به این شکل تامین کنیم، یک توفیق برای کشور به شمار می‌رود و بیانگر آن است که ظرفیت صادرات غیرنفتی کشور همچنان رو به افزایش است.
دولت برای برگشت ارز حاصل از صادرات، ابزارهای تشویقی اعمال کند
راوشی بیان کرد: دولت یکی از مهمترین و منسجم‌ترین برنامه‌های خود را برگشت ارز حاصل از صادرات قرار داده که اگر برای تحقق آن، برای صادرکنندگان ابزارهای تشویقی اعمال شود این برگشت ارز تقویت خواهد شد و عملا برای تامین نیاز واقعی ارز کشور نگرانی وجود ندارد و ما نسبت به آینده در وضعیت بهتری قرار می گیرد.
به گفته راوشی از نظر نیاز به مصارف خدماتی و نیاز به اسکناس، بازار متشکل ارز از ظرفیت برگشت ارز صادرات صادرکنندگان تامین و تغذیه می شود و به قدر کفایت تمام نیازهای خدماتی کشور را تامین می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: اما اگر این بازار در یک مقطعی از زمان با فزونی تقاضا نسبت به عرضه مواجه شود، بانک مرکزی با قدرت ورود پیدا کرده و این موضوع را مدیریت می‌کند.
مدیر کل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این سیاست و اقدامات دولت و بانک مرکزی، مدیریت عرضه ارز را برای نیازهای واقعی برای ۶ ماهه آینده و سال‌های بعد به طور هدفمند و برنامه‌ریزی شده پیش می‌برد.

بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه با هماهنگی وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت درمان و آموزش پزشکی نسبت به تامین ارز کالاهای اساسی و دارو به میزان ۷ میلیارد و ۲۵۲ میلیون دلار از محل سهمیه ارزی سال ۱۴۰۰ به صورت نقدی و اعتباری اقدام کرده است.

بر این اساس، پنج میلیون و ۶۴۱ هزار دلار ارز ترجیحی از ابتدای امسال تا پایان مردادماه برای وزارت صنعت تامین شده که از این میزان ۵۸۰ میلیون دلار برای جو، ۹۳۹میلیون دلار برای دانه‌های روغنی، یک میلیون و ۴۰۸ هزار دلار برای ذرت، یک میلیون و ۲۵۷ هزار دلار روغن خام یا نباتی، ۵۷۱ میلیون دلار برای کنجاله سویا، ۵۶۴ میلیون دلار برای گندم و ۳۲۲ میلیون دلار برای سایر اقلام بوده است.
در این بازه زمانی یک میلیون و ۶۱۱ هزار دلار ارز ترجیحی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت شده است.

223223

اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • سوال تهرانی‌ها درباره یک طرح: آیا با «خانه‌ریز» می‌شود واقعا خانه‌دار شد؟/ فقط افراد فاقد مسکن می‌توانند خانه‌ریز بخرند؟
    سوال تهرانی‌ها درباره یک طرح: آیا با «خانه‌ریز» می‌شود واقعا خانه‌دار شد؟/ فقط افراد فاقد مسکن می‌توانند خانه‌ریز بخرند؟ 12 ساعت پیش
  • مسیر جدید صادرات نفت ایران باز شد/ جزییات
    مسیر جدید صادرات نفت ایران باز شد/ جزییات 12 ساعت پیش
  • گزارس رسمی مرکز آمار از جهش کم‌سابقه کالاهای اساسی/روغن مایع ۳۴۰ درصد و برنج ۲۰۱ درصد گران شد
    گزارس رسمی مرکز آمار از جهش کم‌سابقه کالاهای اساسی/روغن مایع ۳۴۰ درصد و برنج ۲۰۱ درصد گران شد 12 ساعت پیش
  • قیمت نفت شکست/ هر بشکه نفت چند شد؟
    قیمت نفت شکست/ هر بشکه نفت چند شد؟ 12 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 19850
  • اقتصاد 13812
  • بازار مالی 2690
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 32
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 8636
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 2300
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • طلای قهرمان قهرمانان بر گردن کاراته‌کای لرستانی
    طلای قهرمان قهرمانان بر گردن کاراته‌کای لرستانی 15 ساعت پیش
  • خیبر همچنان نمی‌بَرد / تساوی در اراک
    خیبر همچنان نمی‌بَرد / تساوی در اراک 15 ساعت پیش
  • بهره برداری از دستگاه ماموگرافی در بیمارستان علی ابن ابیطالب رودان
    بهره برداری از دستگاه ماموگرافی در بیمارستان علی ابن ابیطالب رودان 15 ساعت پیش
  • آغاز نصب ۱۴ آلاچیق جدید در ساحل دامون کیش؛ گامی برای ارتقای امکانات رفاهی سواحل
    آغاز نصب ۱۴ آلاچیق جدید در ساحل دامون کیش؛ گامی برای ارتقای امکانات رفاهی سواحل 15 ساعت پیش
  • پوشش ۱۰۰ درصدی گازرسانی شهری در فارس محقق شد/بلغان به شبکه گاز طبیعی پیوست
    پوشش ۱۰۰ درصدی گازرسانی شهری در فارس محقق شد/بلغان به شبکه گاز طبیعی پیوست 15 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

فاماسرور |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور