بین الملل

ابراز نگرانی آمریکا از تکرار سناریوی افغانستان در عراق

متیو تولر، سفیر آمریکا در بغداد، در گفت‌وگو با گروهی از شبکه‌های رسانه‌ای کردزبان به مسائل مربوط به حضور نیروهای آمریکایی در عراق و روابط عراق و آمریکا پرداخت.

او گفت که تا پایان سال جاری میلادی هیچ نیروی رزمی آمریکایی در خاک عراق نخواهد بود و افزود که حضور آمریکا از تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ منحصر به حضور مستشاران و نیروهای آموزشی می‌شود.

تولر افزود که طی چند روز آینده نیروی آمریکایی بیشتری از عراق خارج خواهند شد و تأکید کرد که دولت عراق به صراحت خواستار حفظ «روابط راهبردی» با آمریکا ازجمله در بخش امنیتی و نظامی شده است.

به گزارش میدل ایست نیوز، او ادعا کرد که حضور نظامی آمریکا در عراق براساس دعوت رسمی دولت عراق بوده و مأموریت این نیروها جنگ با داعش بوده و اکنون نقش آنها در این عرصه به سطح مستشاری تغییر یافته است.

سفیر آمریکا در بغداد حضور حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) را نیز تهدیدی جدی برای عراق و اقلیم کردستان دانست و افزود که این گروه که آمریکا آن را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده با همکاری برخی گروه‌های مسلح عراقی مانع از اعمال قانون و اجرای توافقات انجام‌شده در برخی مناطق عراق به خصوص سنجار می‌شود.

او نسبت به ادامه حملات ترکیه به خاک عراق نیز ابراز نگرانی کرد و آن را موجب تضعیف حاکمیت ارضی عراق دانست.

تولر درباره نگرانی‌ها از تکرار سناریوی افغانستان در عراق گفت که رئیس جمهوری آمریکا از اهمیت عراق آگاه است و آمریکا هرگز نمی‌خواهد عراق مبدأ تهدید کشورهای دیگر در منطقه باشد.

او درباره وضعیت نیروهای آمریکایی در پایگاه نظامی حریر در اربیل نیز مدعی شد که شمار نیروهای آمریکایی در این پایگاه اندک است و کار آنها حمایت از نیروهای پیشمرگ و نیروهای عراقی علیه داعش است و تصمیم‌گیری درباره انتقال یا جابه‌جایی آنها با ستاد مرکزی عملیات آمریکاست.

وی افزود که اگر دولتی قدرتمند در اقلیم کردستان بر سر کار باشد و در مناطق مرکزی و جنوبی هم گروه‌های سیاسی وابسته به گروه‌های مسلح وارد مجلس و دولت نشوند منافع عراق و اقلیم کردستان بهتر تأمین می‌شود.

تولر ابراز امیدواری کرد که در انتخابات پیش روی عراق معادله سیاسی کشور عوض شود و احزاب وابسته به گروه‌های مسلح ضعیف شوند.

۳۱۱۳۱۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا