فناوری اطلاعات

دیجی‌تک؛ داستان ممنوعیت واردات گوشی‌های شیائومی چیست؟

چند روز گذشته این نگرانی در کابران و حتی واردکنندگان موبایل به وجود آمده که با ممنوعیت واردات برخی از گوشی‌های شیائومی، ریلمی، نوکیا و وان پلاس به کشور، چه بر سر بازار موبایل می‌آید و آیا برندهای دیگر نیز دچار این مشکل می‌شوند یا نه؟ در این ویدیو به سراغ این موضوع رفته‌ام.

تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:

تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:

اصل داستان این جاست که نیروی انتظامی و ستاد مدیریت بحران کشور از چندین ماه پیش به رگولاتوری اعلام کرده بودند برای مسیریابی تماس‌های اضطراری برخی از گوشی‌های موجود در کشور چاره‌ای اندیشیده شود. رگولاتوری هم با وجود پیگری‌های فراوان و جلسات بسیار نتوانست این موضوع را به نتیجه درستی برساند و از همین رو به وزارت صنعت ابلاغ کرد که ثبت سفارش تعدادی از گوشی‌ها به کشور ممنوع شود و در آینده نیز بر تعداد این گوشی‌ها اضافه خواهد شد.

به صورت خلاصه این گوشی‌ها در حالتی که آنتن‌دهی وجود نداشته یا سیم کارن درون گوشی قرار نگرفته باشد، نمی‌توانند با شماره‌های اضطراری مثل ۱۱۰ یا ۱۱۵ تماس بگیرند و به جای آن به شماره‌های اضطراری بین‌المللی ۱۱۲ یا ۹۱۱ متصل می‌شوند. این موضوع نه کاربر را به مقصود خود می‌رساند و هم باعث اشغال شدن بی‌مورد شماره‌های اضطراری بین‌المللی می‌شود.

با این حال بر اساس گفته‌های رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، سامسونگ توانسته طی جلسه‌ای با اپراتورها و رگولاتوری به نتیجه رسیده و بسیاری از مدل‌های گوشی‌های خود را به این پیش‌نیاز مجهز کند. با این حال برخی از کمپانی‌ها اصلا نمایندگی رسمی در ایران ندارند و هیچ راه رسمی نیز برای مذاکره با آن‌ها به منظور شخصی‌سازی گوشی‌ها برای بازار ایران وجود ندارد و این به دغدغه بسیاری از علاقه‌مندان برندهایی نظیر اپل تبدیل شده است.

ممنوعیت واردات

البته انجمن واردکنندگان موبایل در نامه‌ای به رگولاتوری از سه راه‌حل موقت در دوران تحریم برای لغو ممنوعیت واردات این گوشی‌ها پرده برداشته که به نظر اجرای آن‌ها از شروع این بحران در بازار موبایل کشور جلوگیری می‌کند. راه‌حل اول چسباندن یک برچسب روی جعبه این موبایل‌ها توسط واردکننده رسمی است که به کاربر نحوه درست تماس با شماره‌های اضطراری را آموزش می‌دهد. راه‌حل دوم ارسال یک پیامک از سمت سامانه همتا به منظور آموزش صحیح برقراری تماس با این گوشی‌هاست و راه‌حل سوم نیز ارائه یک راهکار نرم‌افزاری از سمت اپراتورها به منظور مسیریابی این تماس‌هاست.

در هر صورت باید دید آیا این مشکل نیز با این راه‌حل‌ها حل و فصل می‌شود یا کاربران و واردکنندگانی که پس از چندین سال بالاخره روی آرام بازار موبایل را می‌بند، خود را آماده تنش‌های جدید خواهند کزد. پیشنهاد می‌کنم برای دریافت اطلاعات تکمیلی ویدیو این مطلب را حتما تماشا کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا