سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 هفته پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 هفته پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 هفته پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 هفته پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 هفته پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 هفته پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 هفته پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 هفته پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 هفته پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 هفته پیش

Home » چرا نباید ظروف کثیف را شب تا صبح در سینک رها کنید؟

چرا نباید ظروف کثیف را شب تا صبح در سینک رها کنید؟

زمان انتشار: 28 دسامبر 2025 ساعت 12:03

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2914727

زمان مطالعه: 6 دقیقه

چرا نباید ظروف کثیف را شب تا صبح در سینک رها کنید؟

چرا نباید ظروف کثیف را شب تا صبح در سینک رها کنید؟

به گزارش خبرگزاری سیلاد و براساس گزارش زومیت، همه ما این صحنه را تجربه کرده‌ایم: پس از یک وعده غذای سنگین و خوشمزه، سستی و رخوت به سراغمان می‌آید. نگاهی به کوه ظرف‌های کثیف می‌اندازیم و با خود می‌گوییم: «بگذار کمی خیس بخورند، بعداً به حسابشان می‌رسم.» اما علم می‌گوید این تصمیم، آغاز یک ماجرای میکروبی ناخوشایند است. حقیقت این است که سینک آشپزخانه شما، برخلاف ظاهرش، می‌تواند آلوده‌ترین نقطه‌ی خانه باشد.

ماجرا زمانی جدی می‌شود که به نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۹ انجام شد، نگاهی بیندازیم. دانشمندان دانشگاه متروپولیتن کاردیف با بررسی ۴۶ خانه، متوجه شدند که سینک ظرفشویی و شیرآلات، بیش از هر جای دیگری میزبان باکتری‌ها هستند. دلیلش ساده است: تماس مداوم با مواد غذایی خام، دست‌های آلوده و رطوبت همیشگی، این نقطه را به بهشتی برای تکثیر میکروب‌ها تبدیل کرده است.

در پژوهش، نام‌های آشنا اما ترسناکی به چشم می‌خورد. باکتری‌هایی مثل انتروباکتر کلوآکه (Enterobacter cloacae) و اشرشیا کلی (Escherichia coli) که پتانسیل بالایی برای بیمارکردن ما دارند، در درصد چشمگیری از سینک‌ها پیدا شدند. وقتی شما ظروف را در سینک رها می‌کنید، در واقع این باکتری‌ها را به ضیافت دعوت کرده‌اید.

شاید فکر کنید پرکردن سینک با آب گرم و مایع شوینده راه‌حل مناسبی است، اما اوضاع دقیقاً همین‌جا وخیم‌تر می‌شود. آب گرم و باقی‌مانده‌ی غذا، محیطی ایدئال برای رشد انفجاری باکتری‌ها فراهم می‌کند.

دکتر برایان لبوس، دانشیار همه‌گیرشناسی در دانشگاه نوادا، می‌گوید: «اگر ظروف در حوضچه‌ای از باکتری‌های مضر غوطه‌ور باشند، ازبین‌بردن تمام آلودگی‌ها در طول فرآیند شست‌وشو بسیار دشوارتر خواهد شد. محیط‌های خشک ممکن است مانع رشد باکتری‌ها شوند، اما خیساندن ظروف در باقی‌مانده غذا حتی می‌تواند حشرات موذی را هم جذب کند.»

ساده‌ترین و علمی‌ترین راه این است که بر تنبلی غلبه کنید و ظرف‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن بشویید

نکته‌ی مهم دیگر اینکه حتی اگر به مهارت ظرفشویی خودتان اعتماد دارید، باز هم ممکن است پیروز میدان نباشید. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که برخی باکتری‌های سرسخت مثل سالمونلا (Salmonella‎) حتی پس از شست‌وشو با آب ۴۷ تا ۶۰ درجه و خشک‌کردن معمولی هم می‌توانند زنده بمانند. حتی ماشین‌های ظرفشویی معمولی هم گاهی در برابر این میکروارگانیسم‌ها کم می‌آورند، مگر اینکه مجهز به سیستم‌های بخار فوق‌داغ باشند.

بااین‌حال، لازم نیست بیش از حد نگران و مضطرب شوید. اکثر باکتری‌های نام‌برده نمی‌توانند افراد سالم یا حتی کسانی را که سیستم ایمنی نسبتاً ضعیف دارند، بیمار کنند. بهترین و ساده‌ترین تصمیم این است که بر تنبلی غلبه کنید و ظرف‌ها را در سریع‌ترین زمانی که می‌توانید، بشویید.

اما اگر به هر دلیلی مجبورید شست‌وشو را به تعویق بیندازید، ضدعفونی‌کردن مرتب سینک با محلول‌های حاوی سفیدکننده یا اسپری‌های آنتی‌باکتریال می‌تواند مفید باشد. فراموش نکنید، سینک آشپزخانه فقط محل شست‌وشو نیست، بلکه می‌تواند خط مقدم دفاع از سلامت خانواده‌ی شما باشد.

۲۲۷۲۲۷

برچسب ها
فناوری
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • تغییر بزرگ برای کاربران جیمیل؛ گوگل امکان تغییر آدرس ایمیل را فراهم می‌کند
    تغییر بزرگ برای کاربران جیمیل؛ گوگل امکان تغییر آدرس ایمیل را فراهم می‌کند 7 ساعت پیش
  • ۲۰۰ تریلیون عملیات در ثانیه / هوش مصنوعی پشت فرمان می‌نشیند
    ۲۰۰ تریلیون عملیات در ثانیه / هوش مصنوعی پشت فرمان می‌نشیند 7 ساعت پیش
  • ربات انسان‌نمای جدید ال‌جی، انجام کارهای خانه را آسان می‌کند
    ربات انسان‌نمای جدید ال‌جی، انجام کارهای خانه را آسان می‌کند 7 ساعت پیش
  • خودروساز ایرانی‌تبار با تانک جدید به میدان می‌آید
    خودروساز ایرانی‌تبار با تانک جدید به میدان می‌آید 7 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 10269
  • اقتصاد 8357
  • بازار مالی 1849
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 9714
  • دانش 7169
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7402
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1212
  • ورزش 22229

جدیدترین مقالات

  • فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه :
حماسه  ۹دی وحدت، بصیرت و وفاداری ملت ایران به آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می آید
    فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه : حماسه ۹دی وحدت، بصیرت و وفاداری ملت ایران به آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می آید 10 ساعت پیش
  • آماده‌باش پسماند شهرداری ارومیه برای بارش برف همزمان با هشدار نارنجی
    آماده‌باش پسماند شهرداری ارومیه برای بارش برف همزمان با هشدار نارنجی 10 ساعت پیش
  • نیکزاد: دولت به ۸۰ درصد تعهدات خود برای راه‌آهن اردبیل عمل کرده است
    نیکزاد: دولت به ۸۰ درصد تعهدات خود برای راه‌آهن اردبیل عمل کرده است 10 ساعت پیش
  • عملیات اجرایی جایگاه‌های کوچک‌مقیاس عرضه سوخت و خیابان غذا در ارومیه کلنگ‌زنی شد / ارومیه از ۵ به ۸ منطقه ارتقا یافت
    عملیات اجرایی جایگاه‌های کوچک‌مقیاس عرضه سوخت و خیابان غذا در ارومیه کلنگ‌زنی شد / ارومیه از ۵ به ۸ منطقه ارتقا یافت 10 ساعت پیش
  • انتصابات جدید در سازمان بسیج رسانه استان کرمان 
    انتصابات جدید در سازمان بسیج رسانه استان کرمان  10 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور