سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » ادعای دیپلمات‌های اروپایی: اسرائیل احتمالا سال ۲۰۲۶ به ایران حمله می‌کند / کارزاری شدید، کوتاه و بی‌فایده /ترامپ عجله ندارد و تهران هم تسلیم نخواهد شد

ادعای دیپلمات‌های اروپایی: اسرائیل احتمالا سال ۲۰۲۶ به ایران حمله می‌کند / کارزاری شدید، کوتاه و بی‌فایده /ترامپ عجله ندارد و تهران هم تسلیم نخواهد شد

زمان انتشار: 7 دسامبر 2025 ساعت 12:06

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2898535

زمان مطالعه: 8 دقیقه

ادعای دیپلمات‌های اروپایی: اسرائیل احتمالا سال ۲۰۲۶ به ایران حمله می‌کند / کارزاری شدید، کوتاه و بی‌فایده /ترامپ عجله ندارد و تهران هم تسلیم نخواهد شد

ادعای دیپلمات‌های اروپایی: اسرائیل احتمالا سال ۲۰۲۶ به ایران حمله می‌کند / کارزاری شدید، کوتاه و بی‌فایده /ترامپ عجله ندارد و تهران هم تسلیم نخواهد شد

به گزارش سیلاد، یک منبع دیپلماتیک غربی در گفتگو با وبسایت خبری «المانیتور» مدعی شده است که کارزار احتمالی اسرائیل علیه ایران کوتاه، شدید و در نهایت بی‌فایده خواهد بود و پیامد راهبردی واقعی به همراه نخواهد داشت.

بنا بر گزارش یورونیوز؛ این منبع با تاکید بر این که به‌رغم خسارات احتمالی تعادل راهبردی میان دو کشور تغییری نخواهد کرد، گفت: «ایران هم مشخصا با حمله موشکی تلافی خواهد کرد و این موشک‌ها هم شاید مثل بار قبل که به برج‌های داوینچی در قلب تل‌آویو برخورد کردند، ساختمان‌هایی را هدف قرار دهند.»

او افزود: «تغییر واقعی در موازنه قدرت در ژوئن گذشته اتفاق افتاد و دور جدید درگیری‌ها آن را به عقب باز نمی‌گرداند.»

به گزارش «المانیتور»، با گذشت شش ماه از جنگ ۱۲ روزه دولت آمریکا اکنون بر پیشبرد مرحله دوم طرح صلح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در غزه متمرکز است و حمله مجدد اسرائیل به ایران توجه بین‌المللی را از این طرح منحرف خواهد کرد. با این حال، به گفته دیپلمات‌ها، اگر توافق هسته‌ای حاصل نشود و تهران گام‌های جدی در جهت احیای برنامه غنی‌سازی اورانیوم و توسعه برنامه موشک‌های بالستیک خود بردارد، اسرائیل ممکن است در ۱۲ ماه آینده مجددا تصمیم به حمله به ایران بگیرد.

راز زیمت، مدیر برنامه پژوهشی «ایران و محور شیعی» در موسسه مطالعات امنیت ملی (INSS) در تل‌آویو وضعیت به وجود آمده پس از جنگ ماه ژوئن را به شدت ناپایدار دانست. به گفته او، اکنون هر دو طرف در حال مدیریت درگیری هستند، اما مشخص نیست که این وضعیت تا چه زمانی ادامه پیدا کند.

آقای زیمت گفت: «دو سناریو موجب نگرانی اسرائیل است؛ نخست خطای محاسباتی هر یک از طرفین که البته احتمال آن کمتر است. اما سناریو محتمل‌تر این است که ایران بخواهد غنی‌سازی اورانیوم را از سر بگیرد.»

به گفته این پژوهشگر، اسرائیل هنوز درباره چگونگی واکنش به ازسرگیری برنامه موشک‌های بالستیک ایران و این‌که در چه مقطعی چنین اقداماتی را عبور از خط قرمز تلقی کند، مردد است. اما برخلاف برنامه موشک‌های بالستیک، از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم، تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای یا هر اقدامی در جهت بازیابی ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم با غنای تا ۶۰ درصد که ظاهرا زیر آوار تاسیسات هسته‌ای مورد حمله قرار گرفته ایران مدفون است، احتمالا منجر به واکنش نظامی اسرائیل خواهد شد.

زیمت خاطرنشان کرد: «هر چه زمان بگذرد و ایران و آمریکا به توافق هسته‌ای دست نیابند، احتمال آغاز دور جدیدی از درگیری‌ها افزایش می‌یابد.»

به گفته زیمت، وضعیت کنونی که ایران بر بازسازی سامانه‌های پدافند هوایی، احیای توان موشکی و تقویت تاسیسات هسته‌ای برای محافظت از آن‌ها دربرابر حملات آینده، متمرکز است، می‌تواند تا شش ماه یا حتی یک‌سال بدون تحریک اسرائیل برای واکنش ادامه یابد. با این حال، به نظر این پژوهشگر، مساله این‌جاست که تهران اکنون خود را در وضعیت «نه جنگ، نه صلح» می‌داند.

او با اشاره به این که در حال حاضر اقتصاد ایران زیر فشار تحریم‌ها آسیب دیده و همزمان تهران از غنی‌سازی اورانیوم که حق خود می‌داند، منع شده است، گفت: «مشخص نیست که حکومت تهران تا کی می‌تواند به این شکل ادامه دهد.»

به گزارش «المانیتور»، از نگاه اسرائیل هر توافقی میان ایران و آمریکا باید سه محور کلی یعنی غنی‌سازی اورانیوم، بازگشت و اجرای دقیق و سخت‌گیرانه سازوکارهای بین‌المللی نظارت بر تاسیسات هسته‌ای ایران و حل‌وفصل مساله ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم با غنای تا ۶۰ درصد که اکنون «گم‌شده» تلقی می‌شود، را در برگیرد. به باور بخشی از ساختار قدرت در اسرائیل، توافقی که این سه محور را به طور کامل در بر نگیرد، توجیه‌کننده لغو تحریم‌ها نخواهد بود. به بیان دیگر، اگر تهران در برابر این مطالبات کوتاه نیاید، بهتر است توافقی اصلا حاصل نشود.

راز زیمت گفت: «طرف آمریکایی هیچ عجله‌ای برای دستیابی به توافق با ایران ندارد. بنابر اظهارات ترامپ، او بر این باور است که برنامه هسته‌ای ایران نابود شده است و یا دست‌کم دیگر تهدیدی به شمار نمی‌آید.»

زیمت افزود که چنین دیدگاهی برای اسرائیل مشکل جدی به حساب می‌آید. درخواست‌های آمریکا یعنی غنی‌سازی صفر و وضع محدودیت بر برنامه موشک‌های بالستیک ایران برای تهران غیرقابل پذیرش و به منزله تسلیم کامل است. در نتیجه به نظر نمی‌رسد که ایران آن‌چنان که اسرائیل انتظار دارد، از مواضع خود عقب‌نشینی کند.

315

برچسب ها
رژیم صهیونیستی اسرائیل
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 2 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 2 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 2 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11434
  • اقتصاد 8990
  • بازار مالی 2040
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7498
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1352
  • ورزش 23260

جدیدترین مقالات

  • تصمیمات حمایتی مهم برای صنعت و تولید لرستان
    تصمیمات حمایتی مهم برای صنعت و تولید لرستان 4 ساعت پیش
  • تخصیص ۱۲هزار میلیارد ریال ارزش افزوده به سلامت قزوین
    تخصیص ۱۲هزار میلیارد ریال ارزش افزوده به سلامت قزوین 4 ساعت پیش
  • رعایت حقوق داوطلبان، اولویت هیات‌های‌ اجرایی است
    رعایت حقوق داوطلبان، اولویت هیات‌های‌ اجرایی است 4 ساعت پیش
  • کلاهبرداری با وام مهربانی در قزوین
    کلاهبرداری با وام مهربانی در قزوین 4 ساعت پیش
  • حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در احیای کاروانسرای سعدالسلطنه
    حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در احیای کاروانسرای سعدالسلطنه 4 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور