سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

یاسر ابوشباب که بود و چرا مرگ او اهمیت دارد؟

یاسر ابوشباب که بود و چرا مرگ او اهمیت دارد؟

44 دقیقه پیش
دعوت از وزیر خارجه لبنان برای سفر به تهران / پیام وزیر امور خارجه ایران به همتای لبنانی

دعوت از وزیر خارجه لبنان برای سفر به تهران / پیام وزیر امور خارجه ایران به همتای لبنانی

46 دقیقه پیش
کناره‌گیری مذاکره کننده برجام از مسوولیت در کالج اروپا پس از اتهام فساد / موگرینی استعفا داد

کناره‌گیری مذاکره کننده برجام از مسوولیت در کالج اروپا پس از اتهام فساد / موگرینی استعفا داد

60 دقیقه پیش
ماجرای قرار گرفتن حزب‌الله و انصارالله در فهرست تروریستی عراق چه بود؟

ماجرای قرار گرفتن حزب‌الله و انصارالله در فهرست تروریستی عراق چه بود؟

1 ساعت پیش
استقبال گسترده اسرائیلی‌ها از جاسوسی برای ایران/ اسرائیل مقابله با تلاش ایران برای جذب جاسوس را تشدید کرد

استقبال گسترده اسرائیلی‌ها از جاسوسی برای ایران/ اسرائیل مقابله با تلاش ایران برای جذب جاسوس را تشدید کرد

1 ساعت پیش
صلح اوکراین؛ قربانی عطش شهرت ترامپ

صلح اوکراین؛ قربانی عطش شهرت ترامپ

1 ساعت پیش
پخش شیرینی و شادی مردم در لبنان و فلسطین بعد از کشته شدن «یاسر ابوشباب»

پخش شیرینی و شادی مردم در لبنان و فلسطین بعد از کشته شدن «یاسر ابوشباب»

1 ساعت پیش
عراق و چرایی یک تصمیم؟!

عراق و چرایی یک تصمیم؟!

1 ساعت پیش
ایران: تحریم‌های یک‌جانبه، ظالمانه و فراسرزمینی باید پایان یابند

ایران: تحریم‌های یک‌جانبه، ظالمانه و فراسرزمینی باید پایان یابند

1 ساعت پیش
شکایت نیویورک‌تایمز از پنتاگون و هگست به دلیل نقض آزادی بیان

شکایت نیویورک‌تایمز از پنتاگون و هگست به دلیل نقض آزادی بیان

1 ساعت پیش

Home » صلح اوکراین؛ قربانی عطش شهرت ترامپ

صلح اوکراین؛ قربانی عطش شهرت ترامپ

زمان انتشار: 5 دسامبر 2025 ساعت 12:42

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2897027

زمان مطالعه: 12 دقیقه

صلح اوکراین؛ قربانی عطش شهرت ترامپ

صلح اوکراین؛ قربانی عطش شهرت ترامپ

به گزارش سیلاد، در شرایطی که جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد، نشریه پالتیکو در گزارشی اشاره می‌کند که در دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، هیچ روند منظم و مشخصی برای تصمیم‌گیری درباره جنگ اوکراین وجود ندارد؛ چند فرد محدود، هرکدام جداگانه عمل می‌کنند و حتی مواضع متناقض ارائه می‌دهند. تلاش‌ها برای مذاکره با روسیه بارها تغییر کرده و طرح‌ها ناهماهنگ و گیج‌کننده‌اند؛ هدف اصلی، برآورده کردن خواست ترامپ برای مطرح شدن به‌عنوان «صلح‌ساز» است، نه پایان واقعی جنگ.

به گزارش ایسنا، در این گزارش که به قلم «ایوو دالدر» سفیر پیشین آمریکا در ناتو و پژوهشگر ارشد مرکز بلفر دانشگاه هاروارد و مجری پادکست هفتگی «مرور جهان با ایوو دالدر» است، اشاره می‌شود که بدون یک روند رسمی سیاست‌گذاری، ترامپ نمی‌تواند جنگ اوکراین را پایان دهد.

سفیر پیشین آمریکا در ناتو می‌نویسد: «تا زمانی که تعداد محدودی از بازیگران در دولت ترامپ هر کدام جداگانه عمل کنند، هر طرح صلحی برای اوکراین با آشفتگی و سردرگمی همراه خواهد بود. اگر در پیگیری آخرین تلاش‌های آمریکا برای مذاکره جهت پایان دادن به جنگ اوکراین دچار سردرگمی شده‌اید، شما تنها نیستید. چند ماه گذشته سرسام‌آور بوده؛ با دیدارهایی در مسکو، انکوریج، نیویورک، واشنگتن، میامی، کی‌یف و ژنو و بی‌شمار تماس غیررسمی بین فهرست بزرگی از بازیگران.»

او معتقد است، یکی از دلایل این وضعیت، مأموریت تقریباً غیرممکنی است که دونالد ترامپ برای تیمش تعیین کرده: «پایان دادن به جنگی میان دو کشور که هر دو مصمم‌اند برای اهداف کاملاً متضاد به جنگ ادامه دهند؛ روسیه برای به‌زانو درآوردن اوکراین، و اوکراین برای حفظ حاکمیت و استقلال خود.»

به اعتقاد نویسنده، اما دلیل دیگر آشفتگی چند ماه اخیر — از نشست‌هایی که اعلام و سپس لغو شدند، ضرب‌الاجل‌هایی که اعلام و بعد کنار گذاشته شدند، و طرح‌هایی که قطعی اعلام و سپس اصلاح شدند، آن هم با ترکیب متغیری از مذاکره‌کنندگان — نبود یک روند رسمی سیاست‌گذاری در دولت ترامپ است؛ روندی برای تدوین سیاست، ارائه راهنما، تعامل با دولت‌های خارجی و تعیین مسیر روشن.

سفیر پیشین آمریکا می‌گوید: «این فقدان روند رسمی، ویژگی — یا ایراد — منحصر به فرد این ریاست‌جمهوری است. البته ترامپ اولین رئیس‌جمهور آمریکا نیست که به حلقه کوچکی از مشاوران درباره مسائل مهم سیاست خارجی تکیه می‌کند. جورج بوش پدر جنگ خلیج فارس را با هفت مقام ارشد اداره کرد و جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین، بسیاری از تصمیمات امنیت ملی را در جلسه روزانه اطلاعاتی می‌گرفت که فقط چند مشاور اصلی در آن حضور داشتند.»

او ادامه داد، تفاوت اینجاست که مشاوران ارشد در دولت‌های دیگر بر فرآیند بین‌سازمانی و تیم‌های تخصصی برای بحث، تدوین گزینه‌های سیاستی و نظارت بر اجرا تکیه می‌کردند. در مقابل، ترامپ دولت را همان‌طور اداره می‌کند که کسب‌وکار خانوادگی‌اش را اداره می‌کرد — از پشت میز دفتر بیضی، با دیدار با هر فرد، تماس با هر شخص، و تصمیم‌گیری لحظه‌ای. مشاوران او نیز تقریباً کاملاً مستقل عمل می‌کنند.

در موضوع اوکراین و روسیه، عملاً فقط چند نفر در حلقه نزدیک ترامپ حضور دارند: «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور، «مارکو روبیو» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی، «سوزی وایلز» رئیس دفتر، «استیو ویتکاف» نماینده ویژه صلح و از اکتبر، «جارد کوشنر» داماد ترامپ. در این چرخه، وزیر جنگ، رئیس ستاد مشترک و رؤسای سیا و اطلاعات ملی اساساً حضور ندارند.

از میان این افراد، تنها روبیو دارای تیم‌های بزرگ در وزارت خارجه و شورای امنیت ملی است، اما نشانه‌ای وجود ندارد که مانند پیشینیان خود از این تیم‌ها استفاده کند. هر بحث بین‌سازمانی که در جریان باشد، تأثیری ناچیز — اگر وجود داشته باشد — بر شکل‌گیری سیاست در بالاترین سطح دارد. به‌گفته دیپلمات‌ها و مقامات خارجی، حتی کارمندان وزارت خارجه و جنگ نیز قابل دسترس‌اند اما عملاً نمی‌دانند چه می‌گذرد.

ایوو دالدر می‌گوید: «مشکل بزرگ‌تر این است که به‌جز روبیو، دیگر بازیگران اصلی این پرونده هیچ تیم یا فرآیندی ندارند.»

ویتکاف، برای مثال، در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و دیگر مقامات روس بدون یادداشت‌برداری شرکت می‌کند و حتی از مترجم شخصی پوتین استفاده کرده است. کوشنر نیز به‌طور عمیق در مذاکرات دخیل است اما هیچ سمت رسمی ندارد. و «دنیل دریسکل» وزیر ارتش، که ماه پیش ناگهان وارد گفت‌وگوها با اوکراین شد، تنها یک آخر هفته فرصت داشت تا درباره جنگ، تاریخ آن و روند مذاکرات مطالعه کند، قبل از آن‌که برای ارائه آخرین طرح به کی‌یف اعزام شود.

به گفته این مقام پیشین آمریکایی، فقدان روند، بخش بزرگی از آشفتگی هفته‌های گذشته را توضیح می‌دهد.

در اواسط اکتبر، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه یادداشتی برای روبیو فرستاد که ایده‌های مسکو برای پایان جنگ را توضیح می‌داد. قرار بود پوتین و ترامپ در بوداپست این موارد را بررسی کنند.

این یادداشت همان خواسته‌های قبلی روسیه را داشت: واگذاری سرزمین از سوی اوکراین، محدودیت‌های شدید بر ارتش اوکراین و منع حضور یا عضویت اوکراین در ناتو. اما روبیو بعد از تماس با لاوروف دریافت که قطعا موضع مسکو همین است و به ترامپ توصیه کرد به بوداپست نرود. ترامپ نیز نشست را لغو کرد و گفت نمی‌خواهد «جلسه‌ای بیهوده» برگزار کند.

اما در حالی که روبیو و ترامپ مشغول اعمال فشار بر روسیه بودند — از جمله اعلام نخستین تحریم‌های جدید از زمان بازگشت ترامپ — ویتکاف با افراد نزدیک به روسیه در حال تلاش برای احیای مذاکرات بود. او در تماس با «یوری اوشاکوف» مشاور ارشد پوتین، ظاهرا گفته: «رئیس‌جمهور به من اختیار کامل داده تا به توافق برسیم.»

دو هفته بعد، ویتکاف و کوشنر در میامی با «کریل دیمیتریف» فرستاده نزدیک دیگر پوتین، نشسته بودند تا یک طرح ۲۰ بندی برای پایان جنگ را ترسیم کنند — همان‌طور که چند هفته قبل برای غزه انجام داده بودند. اما برخلاف روبیو، آنان عمدتاً مواضع روسیه را پذیرفتند. دیمیتریف بعدها گفت که متن پیشنهادی به گونه‌ای تنظیم شده که «تا حد ممکن به مواضع روسیه نزدیک باشد.»

ایوو دالدر می‌گوید: «وقتی روبیو برای اولین بار این طرح ۲۸ بندی را از آنها دریافت کرد، آن را “فهرستی از ایده‌های احتمالی” توصیف کرد و ظاهرا به سناتورها گفت که “این نه توصیه ماست و نه طرح صلح ما.” اما ترامپ از طرح خوشش آمد و به اوکراین گفت باید تا روز شکرگزاری آن را بپذیرد، وگرنه تنها خواهند ماند. به‌دنبال این موضوع روبیو موضع خود را تغییر داد و اعلام کرد “این پیشنهاد صلح توسط آمریکا نوشته شده است.”»

سفیر پیشین آمریکا در ناتو و پژوهشگر ارشد مرکز بلفر دانشگاه هاروارد می‌گوید: «در نهایت، آنچه تمام این افراد را هدایت می‌کند، نه یک روند رسمی و نه ارزیابی واقعی از شرایط پایان جنگ، بلکه تلاش دائمی برای برآوردن خواسته ترامپ است: این‌که به‌عنوان صلح‌ساز جهانی شناخته شود. تا زمانی که این وضعیت ادامه داشته باشد، آشفتگی و سردرگمی نیز ادامه خواهد داشت و هیچ‌کدام این‌ها پایان جنگ را نزدیک‌تر نخواهد کرد.»

۳۱۰۳۱۰

برچسب ها
دونالد ترامپ
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • یاسر ابوشباب که بود و چرا مرگ او اهمیت دارد؟
    یاسر ابوشباب که بود و چرا مرگ او اهمیت دارد؟ 44 دقیقه پیش
  • دعوت از وزیر خارجه لبنان برای سفر به تهران / پیام وزیر امور خارجه ایران به همتای لبنانی
    دعوت از وزیر خارجه لبنان برای سفر به تهران / پیام وزیر امور خارجه ایران به همتای لبنانی 46 دقیقه پیش
  • کناره‌گیری مذاکره کننده برجام از مسوولیت در کالج اروپا پس از اتهام فساد / موگرینی استعفا داد
    کناره‌گیری مذاکره کننده برجام از مسوولیت در کالج اروپا پس از اتهام فساد / موگرینی استعفا داد 60 دقیقه پیش
  • ماجرای قرار گرفتن حزب‌الله و انصارالله در فهرست تروریستی عراق چه بود؟
    ماجرای قرار گرفتن حزب‌الله و انصارالله در فهرست تروریستی عراق چه بود؟ 1 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 9104
  • اقتصاد 7661
  • بازار مالی 1706
  • بین الملل 14133
  • تبلیغات 29
  • جامعه 8951
  • دانش 6442
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7196
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1117
  • ورزش 21068

جدیدترین مقالات

  • بسیج رسانه چهارمحال و بختیاری؛ پیشتاز جهاد تبیین و توسعه توانمندی خبرنگاران
    بسیج رسانه چهارمحال و بختیاری؛ پیشتاز جهاد تبیین و توسعه توانمندی خبرنگاران 4 ساعت پیش
  • بازدید معاون عمرانی استانداری لرستان از پروژه کمربندی شرقی خرم‌آباد
    بازدید معاون عمرانی استانداری لرستان از پروژه کمربندی شرقی خرم‌آباد 4 ساعت پیش
  • اقتدار موشکی سپاه، پایان جنگ ۱۲روزه را رقم زد
    اقتدار موشکی سپاه، پایان جنگ ۱۲روزه را رقم زد 4 ساعت پیش
  • تحقق ۱۰۰ درصدی حقوق دولتی معادن در کردستان 
    تحقق ۱۰۰ درصدی حقوق دولتی معادن در کردستان  4 ساعت پیش
  • رونمایی از میکا کارت یکصد میلیون تومانی برای کیشوندان و گردشگران
    رونمایی از میکا کارت یکصد میلیون تومانی برای کیشوندان و گردشگران 4 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور