سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

ترامپ: زلنسکی قدرنشناس است

ترامپ: زلنسکی قدرنشناس است

2 ساعت پیش
واکنش سفارت ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت

واکنش سفارت ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت

2 ساعت پیش
جوزف عون در واکنش به حمله تل آویو به ضاحیه: جامعه جهانی وارد عمل شود!

جوزف عون در واکنش به حمله تل آویو به ضاحیه: جامعه جهانی وارد عمل شود!

2 ساعت پیش
حزب الله: شخصیت بارز جهادی هدف قرار گرفته است؛ هر احتمالی وارد است

حزب الله: شخصیت بارز جهادی هدف قرار گرفته است؛ هر احتمالی وارد است

2 ساعت پیش
رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان در مسقط

رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان در مسقط

2 ساعت پیش
ممدانی: ترامپ فاشیست و مستبد است

ممدانی: ترامپ فاشیست و مستبد است

2 ساعت پیش
آیا اسرائیل یک ایالت آمریکاست؟

آیا اسرائیل یک ایالت آمریکاست؟

2 ساعت پیش

ببینید | دیدگاه متفاوت عراقچی درباره تحریم‌ها: همه به مشکلات اقتصادی، سیاسی نگاه می‌کنند اما…

2 ساعت پیش
زلنسکی مجبور شد از ترامپ تشکر کند

زلنسکی مجبور شد از ترامپ تشکر کند

2 ساعت پیش
واکنش نخست وزیر لبنان به تجاوز صهیونیست‌ها به ضاحیه

واکنش نخست وزیر لبنان به تجاوز صهیونیست‌ها به ضاحیه

2 ساعت پیش

Home » شناسایی مواد سرطان‌زا در غذاهای روزمره با روشی نوین و دقیق

شناسایی مواد سرطان‌زا در غذاهای روزمره با روشی نوین و دقیق

زمان انتشار: 24 نوامبر 2025 ساعت 11:23

دسته بندی: فناوری اطلاعات

شناسه خبر: 2888720

زمان مطالعه: 4 دقیقه

شناسایی مواد سرطان‌زا در غذاهای روزمره با روشی نوین و دقیق

شناسایی مواد سرطان‌زا در غذاهای روزمره با روشی نوین و دقیق

گروهی از دانشمندان دانشگاه ملی علوم و فناوری سئول، با بهره‌گیری از تکنیکی به نام QuEChERS-GC-MS  توانسته‌اند مواد سرطان‌زایی به نام هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) را در غذاهای رایج روزمره شناسایی کنند. این مواد در اثر فرآیندهای پخت و پز مانند سرخ کردن، دود دادن، کباب کردن و برشته کردن به ویژه در روغن‌های پخت و گوشت‌ها ایجاد می‌شوند.

به گزارش سیلاد و به نقل از Scitechdaily، هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ایترکیبات ارگانیکی چربی‌دوست هستند که از دود ناقص چربی‌ها و ترکیبات آلی تشکیل شده و در غذاهای دودی، گوشت‌های کبابی مانند بیکن و مرغ باربیکیو، همچنین در سبزیجات و میوه‌های برشته شده و روغن‌های فرآوری شده یافت می‌شوند. قرارگیری این ترکیبات در مواد غذایی باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان می‌شود.

در محصولات گیاهی، این مواد می‌توانند از طریق آلودگی هوا، آب آلوده یا خاک آلوده به داخل مواد غذایی نفوذ کنند و در محصولات حیوانی به واسطه روش‌های فرآوری و پخت در دمای بالا منتشر شوند.
 

شناسایی مواد سرطان‌زا در غذاهای روزمره با روشی نوین و دقیق
مطالعه یادشده با استخراج این ترکیبات به کمک متانول اکسیژن‌شده و تحلیل دقیق با کروماتوگرافی گازی و طیف‌سنجی جرمی، حساسیت و دقت بالایی در شناسایی و اندازه‌گیری PAHs به دست آورده است. نتایج نشان داده که این روش می‌تواند به‌سرعت و با دقت بالا برای تست ایمنی غذاهای مختلف به کار گرفته شود و جایگزینی بهتر برای روش‌های پیشین و وقت‌گیر باشد.

این یافته‌ها اهمیت نظارت بر وجود ترکیبات سرطان‌زا در زنجیره غذایی را دوچندان می‌کند و به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد با کنترل بهتر فرآیندهای تولید و پخت، سلامت مصرف‌کنندگان را تضمین کنند.

پروفسور جون-گو لی سرپرست این مطالعه ابراز امیدواری کرده است که این روش نه تنها باعث افزایش ایمنی غذایی شود بلکه به کاهش استفاده از مواد شیمیایی خطرناک در آزمایشگاه‌ها کمک خواهد کرد و فرایندهای صنعتی را سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر می‌سازد.

این تحقیق در مجله Food Science and Biotechnology  منتشر شده و سرآغاز یک روش دوستدار محیط زیست و کارآمد برای تشخیص مواد سرطان‌زا در مواد غذایی است.

برچسب ها
مواد سرطان‌زا در غذا
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • ترانس‌نورون: انقلابی در هوش مصنوعی با شبیه‌سازی چندمنظوره مغز
    ترانس‌نورون: انقلابی در هوش مصنوعی با شبیه‌سازی چندمنظوره مغز 3 ساعت پیش
  • لیزر رنگین‌کمانی: انقلابی در نانوفوتونیک و محاسبات کوانتومی
    لیزر رنگین‌کمانی: انقلابی در نانوفوتونیک و محاسبات کوانتومی 3 ساعت پیش
  • شب‌زنده‌داران باهوش‌ترند؟ حقایقی شگفت‌انگیز از تحقیقات جدید
    شب‌زنده‌داران باهوش‌ترند؟ حقایقی شگفت‌انگیز از تحقیقات جدید 3 ساعت پیش
  • خطای فایروال Cloudflare؛ درس بزرگ برای زیرساخت‌ها
    خطای فایروال Cloudflare؛ درس بزرگ برای زیرساخت‌ها 3 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 8668
  • اقتصاد 7364
  • بازار مالی 1607
  • بین الملل 13728
  • تبلیغات 29
  • جامعه 8554
  • دانش 6193
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7101
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1090
  • ورزش 20632

جدیدترین مقالات

  • بسیج اصناف خوزستان برنامه‌ریزی برای مدیریت بازار در شرایط بحرانی را کلید زد
    بسیج اصناف خوزستان برنامه‌ریزی برای مدیریت بازار در شرایط بحرانی را کلید زد 5 ساعت پیش
  • کارگاه طرح همنوا در مرکز فنی حرفه ای ازنا افتتاح شد
    کارگاه طرح همنوا در مرکز فنی حرفه ای ازنا افتتاح شد 5 ساعت پیش
  • رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان :
بیش از ۹۲ صادرات گیاهی ایران از آستارا انجام می شود
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان : بیش از ۹۲ صادرات گیاهی ایران از آستارا انجام می شود 5 ساعت پیش
  • اهدای ۵کیلومتر لوله آبرسانی به روستاهای آوج
    اهدای ۵کیلومتر لوله آبرسانی به روستاهای آوج 5 ساعت پیش
  • مشارکت گسترده در همایش نهج‌البلاغه فراجای سمنان؛ بیش از ۶۰۰ اثر در پنج رشته به دبیرخانه رسید
    مشارکت گسترده در همایش نهج‌البلاغه فراجای سمنان؛ بیش از ۶۰۰ اثر در پنج رشته به دبیرخانه رسید 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور