شناسایی مواد سرطانزا در غذاهای روزمره با روشی نوین و دقیق
زمان انتشار: 24 نوامبر 2025 ساعت 11:23
دسته بندی: فناوری اطلاعات
شناسه خبر: 2888720
زمان مطالعه: 4 دقیقه

شناسایی مواد سرطانزا در غذاهای روزمره با روشی نوین و دقیق
به گزارش سیلاد و به نقل از Scitechdaily، هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهایترکیبات ارگانیکی چربیدوست هستند که از دود ناقص چربیها و ترکیبات آلی تشکیل شده و در غذاهای دودی، گوشتهای کبابی مانند بیکن و مرغ باربیکیو، همچنین در سبزیجات و میوههای برشته شده و روغنهای فرآوری شده یافت میشوند. قرارگیری این ترکیبات در مواد غذایی باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان میشود.
در محصولات گیاهی، این مواد میتوانند از طریق آلودگی هوا، آب آلوده یا خاک آلوده به داخل مواد غذایی نفوذ کنند و در محصولات حیوانی به واسطه روشهای فرآوری و پخت در دمای بالا منتشر شوند.
این یافتهها اهمیت نظارت بر وجود ترکیبات سرطانزا در زنجیره غذایی را دوچندان میکند و به تولیدکنندگان اجازه میدهد با کنترل بهتر فرآیندهای تولید و پخت، سلامت مصرفکنندگان را تضمین کنند.
پروفسور جون-گو لی سرپرست این مطالعه ابراز امیدواری کرده است که این روش نه تنها باعث افزایش ایمنی غذایی شود بلکه به کاهش استفاده از مواد شیمیایی خطرناک در آزمایشگاهها کمک خواهد کرد و فرایندهای صنعتی را سریعتر و کمهزینهتر میسازد.
این تحقیق در مجله Food Science and Biotechnology منتشر شده و سرآغاز یک روش دوستدار محیط زیست و کارآمد برای تشخیص مواد سرطانزا در مواد غذایی است.














