سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » نسل جدید جنگنده‌های بدون خلبان وارد میدان می‌شوند / مرگ و زندگی انسان در دست ربات

نسل جدید جنگنده‌های بدون خلبان وارد میدان می‌شوند / مرگ و زندگی انسان در دست ربات

زمان انتشار: 8 اکتبر 2025 ساعت 12:36

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2853641

زمان مطالعه: 8 دقیقه

نسل جدید جنگنده‌های بدون خلبان وارد میدان می‌شوند / مرگ و زندگی انسان در دست ربات

نسل جدید جنگنده‌های بدون خلبان وارد میدان می‌شوند / مرگ و زندگی انسان در دست ربات

تینا مزدکی_مک‌مولن خلبان آمریکایی اکنون در حال آموزش پرواز در کنار XQ-۵۸ است، پهپادی که توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شود. مک‌مولن توضیح می‌دهد که او در چندین مأموریت برای حفظ ایمنی، در کنار این پهپاد پرواز کرده و به‌طور مداوم با سیستم خودران درون آن پیام‌هایی را رد و بدل می‌کند.

او اعتراف می‌کند که مانور دادن در کنار یک پهپاد با هدایت هوش مصنوعی، کمی نیاز به عادت کردن دارد و می‌گوید: «ما انسان‌ها بسیار روان پرواز می‌کنیم، اما این پهپاد می‌تواند کمی سریع‌تر و ناگهانی‌تر از یک خلبان انسان اوج بگیرد و بپیچد. پرواز شاید کمی خشن‌تر باشد، اما انسانی در آن نیست.»

هوش مصنوعی در این پهپاد قرار داده شده و اکنون در حال یادگیری نحوه جنگیدن است. یکی از وضایف این هوش مصنوعی می‌تواند رهگیری یک هواپیمای دشمن باشد؛ به همین منظور اکنون برخی از اصول اولیه درگیری هوایی که خلبان‌ها نیز هنگام یادگیری پرواز آموزش می‌بینند، به آن آموزش داده شده است. علاوه بر این XQ-۵۸ مانند یک موشک پرتاب می‌شود، اما مدلی که در مقیاس کامل آن است برای اولین بار در ماه اوت از روی باند پرواز بلند شده است.

هوش مصنوعی به جای خلبان در نسل جدید جنگنده‌ها / مرگ و زندگی انسان در دست ربات

آدریان اسپین، رئیس فرماندهی نبرد هوایی ایالات متحده، در حال تدوین برنامه‌هایی برای عملیات پهپادهای هوش مصنوعی در کنار هواپیماهای سرنشین‌دار است. به گفته او امروزه پهپادهای هوش مصنوعی می‌توانند طبق دستورالعمل، حمله‌ای را بر روی مجموعه‌ای پیچیده از اهداف انجام دهند و حتی به سلاح مجهز شوند.

یک جنگنده F-۱۶ با هدایت هوش مصنوعی، پیش از این در یک داگ‌فایت در برابر یک خلبان جنگنده باتجربه، توانایی خود را نشان داده است. در مرکز تاپ گان هوش مصنوعی، جنگنده‌های F-۱۶ دیگری برای نبردی واقع‌بینانه‌تر در حال طراحی مجدد هستند. این هواپیماها همچنان دارای کابین خلبان و یک خلبان هستند که می‌تواند سیستم هوش مصنوعی «اتصال و اجرا» (Plug-and-play) را فعال کند و سپس به عنوان یک خلبان که صرفا برای مواقع اضطراری حضور دارد در هواپیما باقی بماند.

هنگامی که از مک‌مولن سؤال شد که آیا با فعال شدن هوش مصنوعی، کنترل فیزیکی از دست خلبان خارج می‌شود، او پاسخ داد: «بله، آن‌ها سیستم را نظارت می‌کنند و آماده هستند تا در یک لحظه کنترل را در دست بگیرند. اما هواپیماهای واقعی سرنشین‌داری در آنجا خواهند بود که هوش مصنوعی در مقابل آن‌ها بجنگد. این جت‌ها توسط خلبانان جنگنده واقعی هدایت می‌شوند که تمام تلاش خود را می‌کنند تا از هوش مصنوعی پیشی بگیرند.»

سپهبد بازنشسته نیروی هوایی، کلینت هینوت، می‌گوید این انقلابی است که از سر ضرورت متولد شده است. او معتقد است نیروی هوایی برای مدت طولانی نیازی به تغییر نداشت، اما اکنون نیاز به تغییر دارد.

پهپادهای هوش مصنوعی حدود نصف طول یک جت جنگنده سرنشین‌دار را دارند و هزینه هر کدام بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار، یعنی یک چهارم یک جنگنده کلاسیک است؛ بنابراین، می‌توان بدون ورشکستگی هواپیماهای بیشتری خریداری کرد و به میدان فرستاد. نکته کلیدی هم این است: انسانی در آن وجود ندارد که نگران زنده ماندنش باشیم.

هوش مصنوعی به جای خلبان در نسل جدید جنگنده‌ها / مرگ و زندگی انسان در دست ربات

تصمیم‌گیری‌ برای مرگ و زندگی

اسپین بر این باور است که قطعاً هوش مصنوعی قرار نیست در مورد مرگ و زندگی تصمیمی بگیرد. این انسان است که به هوش مصنوعی برای گرفتن تصمیم در مورد مرگ و زندگی آزادی عمل می‌دهد. اما هینوت بر این باور است که ارتش‌ها در سراسر جهان، به طور فزاینده‌ای تحت فشار قرار می‌گیرند که به ماشین‌ها برای تصمیم‌گیری در مورد مرگ و زندگی آزادی عمل بیشتری بدهند.

اسپین می‌گوید اگر اجازه دهند هوش مصنوعی این تصمیمات را بگیرد به ضرر خودشان تمام خواهد شد. او توضیح داد که هوش مصنوعی می‌تواند فریب بخورد، تحت فشار قرار گیرد و نتایج اشتباهی به بار آورد. همچنین پیش از این شاهد بوده‌ایم که هوش مصنوعی قادر به توهم زدن است؛ بنابراین، این فناوری تضمین موفقیت نیست، اما آنچه موفقیت را تضمین می‌کند این است که کاری را بسیار سریع انجام خواهد داد.

منبع: cbsnews

۵۸۳۲۳

برچسب ها
هوش مصنوعی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند
    خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند 1 هفته پیش
  • سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس
    سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس 1 هفته پیش
  • محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟
    محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟ 1 هفته پیش
  • مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟
    مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟ 1 هفته پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11434
  • اقتصاد 8990
  • بازار مالی 2040
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7498
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1352
  • ورزش 23260

جدیدترین مقالات

  • تصمیمات حمایتی مهم برای صنعت و تولید لرستان
    تصمیمات حمایتی مهم برای صنعت و تولید لرستان 5 ساعت پیش
  • تخصیص ۱۲هزار میلیارد ریال ارزش افزوده به سلامت قزوین
    تخصیص ۱۲هزار میلیارد ریال ارزش افزوده به سلامت قزوین 5 ساعت پیش
  • رعایت حقوق داوطلبان، اولویت هیات‌های‌ اجرایی است
    رعایت حقوق داوطلبان، اولویت هیات‌های‌ اجرایی است 5 ساعت پیش
  • کلاهبرداری با وام مهربانی در قزوین
    کلاهبرداری با وام مهربانی در قزوین 5 ساعت پیش
  • حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در احیای کاروانسرای سعدالسلطنه
    حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در احیای کاروانسرای سعدالسلطنه 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور