سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری

سرتیتر خبرها

مقام فلسطینی: اسرائیل با تمام توان برای عدم توافق فتح و حماس تلاش می‌کند

مقام فلسطینی: اسرائیل با تمام توان برای عدم توافق فتح و حماس تلاش می‌کند

13 دقیقه پیش
لندن اتهام علیه ایران را رد کرد/ تهران  از جبهه پولیساریو حمایت نمی‌کند

لندن اتهام علیه ایران را رد کرد/ تهران از جبهه پولیساریو حمایت نمی‌کند

14 دقیقه پیش
کاتز: «کت و شلوار پوشان» مصونیت نخواهند داشت!

کاتز: «کت و شلوار پوشان» مصونیت نخواهند داشت!

17 دقیقه پیش
پیام تبریک عراقچی به فیدان

پیام تبریک عراقچی به فیدان

18 دقیقه پیش
پوتین: یک اژدر هسته‌ای آزمایش کردیم

پوتین: یک اژدر هسته‌ای آزمایش کردیم

19 دقیقه پیش
معاون ترامپ: در مسیر صلح اوکراین- روسیه پیشرفت‌هایی حاصل شده است

معاون ترامپ: در مسیر صلح اوکراین- روسیه پیشرفت‌هایی حاصل شده است

20 دقیقه پیش
پنتاگون: از اروپا خارج نشده‌ایم

پنتاگون: از اروپا خارج نشده‌ایم

20 دقیقه پیش
ادعای اوکراین: ۲ پالایشگاه نفت روسیه هدف قرار گرفتند

ادعای اوکراین: ۲ پالایشگاه نفت روسیه هدف قرار گرفتند

22 دقیقه پیش
ریابکوف شرط دیدار پوتین با ترامپ را اعلام کرد

ریابکوف شرط دیدار پوتین با ترامپ را اعلام کرد

22 دقیقه پیش
عضو ارشد حماس: هیچ نقشی در کمیته اداره نوار غزه نخواهیم داشت

عضو ارشد حماس: هیچ نقشی در کمیته اداره نوار غزه نخواهیم داشت

23 دقیقه پیش

Home » شهر کرمان با وضعیت بحرانی کمبود مدرسه مواجه است / استان کرمان ۱۵۰۰ مدرسه تخریبی دارد

شهر کرمان با وضعیت بحرانی کمبود مدرسه مواجه است / استان کرمان ۱۵۰۰ مدرسه تخریبی دارد

زمان انتشار: 30 اکتبر 2025 ساعت 12:23

دسته بندی: استانها

شناسه خبر: 2869508

زمان مطالعه: 9 دقیقه

شهر کرمان با وضعیت بحرانی کمبود مدرسه مواجه است / استان کرمان ۱۵۰۰ مدرسه تخریبی دارد

شهر کرمان با وضعیت بحرانی کمبود مدرسه مواجه است / استان کرمان ۱۵۰۰ مدرسه تخریبی دارد

به گزارش خبرگزاری سیلاد ؛ سیدرضا واعظی‌نژاد مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان در نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد مدارس تخریبی استان کرمان و وضعیت مدارس کپری و کانکسی گفت : استان کرمان هم اکنون ۱۵۰۰ مدرسه تخریبی دارد و ضریب مدارس تخریبی در استان کرمان ۳۰ درصد است که نیازمند توجه ویژه است.

وی ، شهرستان های منوجان، رودبار جنوب و ریگان را جزو سه شهرستان بحرانی استان کرمان از نظر وضعیت مدارس اعلام کرد و گفت : سرانه آموزشی در این شهرستان ها زیر سه متر است؛ وضعیت مدارس در شهر کرمان به عنوان مرکز استان نیز از این ۳ شهرستان بحرانی تر است و از برخی مناطق جنوب کرمان نیز بحرانی تر است.

واعظی‌نژاد در مورد مدارس کپری نیز گفت : مدارس کپری در استان وجود دارند ولی جزو نا ایمن ها نیستند و به دلیل بوم مناطقی از استان همچنان تداوم فعالیت می دهند؛ دو مدرسه کانکسی داریم که هدف گذاری برای مدارس مستقل کانکسی بالای ۱۰ نفر است و مربوط بقیه به عشایر کوچ رو هستند.  

وی با بیان اینکه نهضت مدرسه سازی هیچ وقت تمام نمی شود، اعلام کرد : مدارس کانکسی مستقل بالای ده نفر نداریم ولی مدارسی وجود دارند که به دلیل کمبود کلاس، کانکس به آنها الحاق شده است، تعداد مدارس سنگی که دانش آموز داشته اند ۱۱ مورد بوده که ۵ مدرسه را بنیاد علوی مقرر شد تا بسازد و تا پایان سال جمع می شوند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان، استاندارد جهانی سرانه آموزشی را  ۸، ۵ اعلام کرد و افزود : سرانه آموزشی در  استان ۵، ۲ متر و در کشور ۵، ۴۵ است که تا پایان برنامه توسعه باید به ۶، ۱۵ باید برسد؛ این سرانه در ناحیه یک شهر کرمان با ۵۶ هزار  دانش آموز ۴، ۹۸ و در ناحیه دو شهر کرمان با ۶۰ هزار دانش آموز که وضع خراب تر است ۳، ۶۹ می باشد.

وی بیان کرد : با توجه به وضع بحرانی کمبود مدرسه در شهر کرمان نیاز به ۲۵۰۰ کلاس نیاز داریم تا به متوسط کشوری برسیم، باید ۲۰۰ مدرسه ۱۲ کلاسه صرفا در شهر کرمان ساخته شود؛ ساخت یک مدرسه از صفر تا صد به ازای هر کلاس بین ۲، ۵ تا ۳ میلیارد تومان یعنی به ازای هر متر مربع ۲۵ میلیون هزینه دارد؛ استان کرمان در انتهای جدول است و رتبه ۲۵ کشور را از نظر وضعیت مدارس دارد.

واعظی نژاد با تاکید بر توجه دولت چهاردهم و شخص رییس جمهور به آموزش‌وپرورش و با اشاره به اینکه نظام‌ مسائل استان‌ها درباره فضاهای آموزشی در ۶ مورد احصا شد، افزود: ۲ مسئله اصلی شامل سرانه فضای آموزشی و مناطق سیاه زیر سه متر فضای آموزشی و تراکم دانش‌آموزی بالای ۳۵ نفر مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در مهرماه امسال ۵۳ پروژه با ۳۴۰ کلاس درس تحویل آموزش‌وپرورش استان کرمان شده و ساخت بقیه کلاس‌ها در دستور کار است، اظهار کرد : مصوبه اعتبار سال جاری برابر یک‌هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان است که ۸۰۰ میلیارد تومان ملی و بقیه استانی است.

واعظی نژاد با اشاره به اینکه ۱۵۸ پروژه با یک‌هزار و ۶۲ کلاس درس در استان کرمان در دستور کار اداره کل نوسازی قرار دارد، گفت : استاندار کرمان همچنین صنایع استان را پای کار مدرسه‌سازی آورد و آنها از محل مسئولیت‌های اجتماعی خود برای ساخت ۸۵۰ کلاس درس در مدارس تعهد دادند.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان کرمان توضیح داد : در مردادماه امسال با همکاری استانداری و صنایع بزرگ استان، تفاهم‌نامه‌ای برای ساخت 850 کلاس درس با پنج شرکت صنعتی از جمله شرکت ملی مس، گل‌گهر، گوهرزمین، کرمان موتور و مدیران خودرو امضا شد. بر اساس ماده 20 برنامه هفتم توسعه، این شرکت‌ها موظف شدند 25 درصد از مسئولیت اجتماعی خود را در حوزه ساخت فضاهای آموزشی هزینه کنند.

وی افزود : استان کرمان همچنین پایلوت طرح باهمکلاسی بود زیرا برای اولین‌بار دانش‌آموزان گذشته یکی از مدارس در جیرفت بعد از سال‌ها دور هم جمع شدند و تصمیم گرفتند مدرسه خود را بازسازی کنند که یک طرح ملی شد.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان کرمان اعلام کرد : در حالی در گذشته ۱۵ هزار کلاس درس دارای سیستم گرمایشی ناایمن داشتیم که اکنون به ۲ هزار کلاس درس رسیده که البته استاندارد لازم را دارند اما برای بچه‌ها ایمن نیستند و این کلاس‌ها هم در یک تا دو سال آینده تعیین‌تکلیف می‌شوند؛ موتورخانه‌های ۱۰۹ مدرسه نیز تعمیر اساسی می‌شود تا مدارس از سیستم‌های گرمایشی مناسب استفاده کنند.

وی به پویش بساز مدرسه که اخیراً با حضور رئیس‌جمهور در اصفهان رونمایی شد اشاره کرد و گفت: این پویش، با هدف شفاف‌سازی و جلب مشارکت مردمی طراحی شده است؛ با مشارکت دولت، صنایع و مردم، آینده آموزش و پرورش استان کرمان روشن‌تر از همیشه خواهد بود.

واعظی نژاد با اشاره به پروژه‌های نشاندار مالیاتی گفت: در سال گذشته، 16 پروژه از محل مالیات شرکت‌ها نشاندار شد که 13 مورد از آن‌ها به‌طور کامل تأمین اعتبار شدند. با بهره‌گیری از این ظرفیت، تلاش داریم نسل دوم مدارس را در استان کرمان طراحی کنیم.

برچسب ها
استان کرمان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • حضور حماسی در راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان پیام استکبار ستیزی ملت ایران را به جهانیان می رساند 13 ثانیه پیش
  • افزایش چهار برابری ظرفیت اشتغال مهندسان در جزیره کیش
    افزایش چهار برابری ظرفیت اشتغال مهندسان در جزیره کیش 39 ثانیه پیش
  • اعلام حکم پرونده بزرگ قاچاق ٣٠ میلیون لیتر سوخت در جنوب استان کرمان / محکومیت ٢٠٠ سال زندان برای ١٥ نفر
    اعلام حکم پرونده بزرگ قاچاق ٣٠ میلیون لیتر سوخت در جنوب استان کرمان / محکومیت ٢٠٠ سال زندان برای ١٥ نفر 2 دقیقه پیش
  • روح‌الله مرادی‌زاده رئیس هیئت کبدی هرمزگان شد
    روح‌الله مرادی‌زاده رئیس هیئت کبدی هرمزگان شد 3 دقیقه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 7510
  • اقتصاد 6787
  • بازار مالی 1495
  • بین الملل 13000
  • تبلیغات 27
  • جامعه 7783
  • دانش 5615
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 6867
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1027
  • ورزش 19366

جدیدترین مقالات

  • دلیل حذف پنجره‌های سرنوشت‌ساز از هواپیماهای بوئینگ 4 ساعت پیش
  • حضور حماسی در راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان پیام استکبار ستیزی ملت ایران را به جهانیان می رساند 4 ساعت پیش
  • افزایش چهار برابری ظرفیت اشتغال مهندسان در جزیره کیش
    افزایش چهار برابری ظرفیت اشتغال مهندسان در جزیره کیش 4 ساعت پیش
  • شاسی‌بلند جدید سایپا / عکس
    شاسی‌بلند جدید سایپا / عکس 4 ساعت پیش
  • کشف یک ابرزمین در فاصله ۲۰ سال نوری / سیاره‌ زمین‌مانند و زیست‌پذیر در آسمان
    کشف یک ابرزمین در فاصله ۲۰ سال نوری / سیاره‌ زمین‌مانند و زیست‌پذیر در آسمان 4 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار | تجهیزات آزمایشگاهی | کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور