سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

6 روز پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

6 روز پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

6 روز پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

6 روز پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

6 روز پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

6 روز پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

6 روز پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

6 روز پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

6 روز پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

6 روز پیش

Home » زنگ خطر به صدا درآمد: هرکسی می‌تواند تماس‌های شما را از آسمان شنود کند

زنگ خطر به صدا درآمد: هرکسی می‌تواند تماس‌های شما را از آسمان شنود کند

زمان انتشار: 17 اکتبر 2025 ساعت 12:05

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2859440

زمان مطالعه: 11 دقیقه

زنگ خطر به صدا درآمد: هرکسی می‌تواند تماس‌های شما را از آسمان شنود کند

زنگ خطر به صدا درآمد: هرکسی می‌تواند تماس‌های شما را از آسمان شنود کند

به گزارش خبرگزاری سیلاد و به نقل از سیتنا، پژوهشی تازه نشان می‌دهد بخش بزرگی از ارتباطات ماهواره‌ای جهان، از تماس‌های تلفنی و پیامک‌های کاربران گرفته تا داده‌های نظامی آمریکا و اطلاعات زیرساخت‌های حیاتی، بدون رمزگذاری در فضا پخش می‌شود و هر فردی با تجهیزاتی اندک می‌تواند به آن‌ها دسترسی یابد.

تیمی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیه‌گو و دانشگاه مریلند طی سه سال با استفاده از تجهیزات ساده‌ای به ارزش کمتر از ۸۰۰ دلار، موفق شد مجموعه‌ای حیرت‌انگیز از داده‌های رمزگذاری‌نشده را از ماهواره‌ها دریافت کند. آن‌ها با نصب یک گیرنده ماهواره‌ای روی پشت‌بام دانشگاه، سیگنال‌های ماهواره‌های ژئواستیشنری را از آسمان جنوب کالیفرنیا جمع‌آوری کردند و به گفته خودشان، تنها با «نگاه کردن به بالا» توانستند داده‌هایی را دریافت کنند که از تماس‌های خصوصی تا ارتباطات نظامی را دربر می‌گرفت.

پژوهشگران اعلام کردند که در این بررسی، محتوای تماس‌ها و پیامک‌های کاربران T-Mobile، داده‌های مربوط به مرور اینترنت در پروازها، ارتباطات زیرساخت‌های حیاتی مانند شبکه‌های برق و سکوهای نفت و گاز دریایی و حتی پیام‌های نظامی آمریکا و مکزیک را در حالت «بدون رمز» مشاهده کرده‌اند.

یافته‌هایی شوکه‌کننده

آرون شولمن، استاد دانشگاه یوسی‌اس‌دی و سرپرست این تحقیق، گفت: «این موضوع کاملا ما را شوکه کرد. بخش‌های بسیار حساسی از زیرساخت‌های ما به این اکوسیستم ماهواره‌ای وابسته‌اند و ما تصور می‌کردیم همه این داده‌ها رمزگذاری شده باشند. اما هر بار که داده جدیدی را بررسی کردیم، دیدیم این‌طور نیست.»

به گفته پژوهشگران، نتایج این تحقیق که با عنوان «به بالا نگاه نکنید» در کنفرانس انجمن ماشین‌های محاسباتی در تایوان ارائه شده، نشان می‌دهد بسیاری از شرکت‌ها و نهادها امنیت داده‌هایشان را صرفا بر این فرض استوار کرده‌اند که «هیچ‌کس به بالا نگاه نخواهد کرد».

در واکنش به این یافته‌ها، بیشتر شرکت‌ها از جمله تی-موبایل به‌سرعت ارتباطات خود را رمزگذاری کردند. با این حال، برخی مالکان زیرساخت‌های حیاتی در آمریکا هنوز اقدامی نکرده‌اند. به گفته محققان، برخی از این شرکت‌ها حتی پس از هشدار مستقیم نیز از افزودن رمزگذاری خودداری کردند. پژوهشگران تنها حدود ۱۵ درصد از ماهواره‌های فعال را بررسی کرده‌اند، اما همین میزان کافی بوده تا نشان دهد حجم عظیمی از داده‌ها هنوز در معرض افشا قرار دارند.

مت گرین، استاد دانشگاه جانز هاپکینز که مطالعه را مرور کرده، گفت: «این واقعا دیوانه‌کننده است. این‌که این‌همه داده از طریق ماهواره‌ها منتقل می‌شود و هر کسی می‌تواند با یک آنتن آن‌ها را دریافت کند، باورکردنی نیست. این پژوهش تنها بخش کوچکی از مشکل را برطرف می‌کند، اما بیشتر آن تغییر نخواهد کرد.»

در بخشی از یافته‌ها، پژوهشگران داده‌های تماس و پیامک کاربران آمریکایی را از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای مربوط به دکل‌های مناطق دورافتاده شناسایی کردند.

زنگ خطر به صدا درآمد: هرکسی می‌تواند تماس‌های شما را از آسمان شنود کند

دسترسی به اطلاعات تماس صدها کاربر با ۹ ساعت شنود

در تنها ۹ ساعت شنود، آن‌ها موفق شدند شماره تلفن بیش از دو هزار و ۷۰۰ کاربر و محتوای تماس‌ها و پیامک‌هایشان را جمع‌آوری کنند. دیو لوین، استاد دانشگاه مریلند و از نویسندگان مقاله، گفت: «وقتی همه این‌ها را دیدیم، اولین سوالم این بود: آیا همین الان مرتکب جرم شدیم؟ آیا استراق سمع کردیم؟ این سیگنال‌ها در هر لحظه بیش از ۴۰ درصد از سطح زمین را پوشش می‌دهند.»

پژوهشگران همچنین ارتباطات رمزگذاری‌نشده‌ Telmex و AT&T مکزیک را شناسایی کردند که شامل داده‌های کاربران و فراداده‌های تماس بود. پس از تماس با شرکت‌ها، تی-موبایل ظرف چند هفته نقص را برطرف کرد و شرکت ای‌تی.‌اند.تی اعلام کرد یک پیمانکار ماهواره‌ای پیکربندی اشتباهی در تعداد کمی از دکل‌های دورافتاده در مکزیک انجام داده بود. با این‌حال نگرانی‌ها تنها به ارتباطات تلفنی محدود نمی‌شود.

دسترسی به ارتباطات اینترنتی نظامی آمریکا و مکزیک

پژوهشگران به پیام‌های نظامی رمزگذاری‌نشده نیز دست یافتند؛ از جمله ارتباطات اینترنتی کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا و نام شناورها. در مورد نیروهای نظامی مکزیک، داده‌های افشاشده شامل پیام‌های فرماندهی، اطلاعات مربوط به عملیات ضد قاچاق و حتی موقعیت و ماموریت بالگردهای «بلک‌هاوک» و «Mi-۱۷» بود. شولمن گفت: «وقتی شروع کردیم به دیدن اطلاعات مربوط به بالگردهای نظامی، نگرانی ما فقط حجم داده‌ها نبود، بلکه حساسیت فوق‌العاده بالای آن‌ها بود.»

پژوهشگران همچنین به داده‌های رمزگذاری‌نشده از شرکت‌های بزرگ و زیرساخت‌های حیاتی مانند «کمیسیون فدرال برق مکزیک» دست یافتند که ارتباطات داخلی خود، از نام و آدرس مشتریان گرفته تا گزارش خرابی تجهیزات، را بدون رمز ارسال می‌کرد. آن‌ها علاوه بر این، به داده‌های وای‌فای پرواز شرکت‌های پاناسونیک، Intelsat، ایمیل‌های وال‌مارت مکزیک و داده‌های بانک‌های Santander، Banorte و Banjercito نیز دست یافتند. برخی شرکت‌ها پس از دریافت هشدار، رمزگذاری را آغاز کردند.

سخنگوی پاناسونیک گفت: «ما از یافته‌های پژوهشگران استقبال می‌کنیم، اما برخی اظهارات منسوب به ما نادرست یا گمراه‌کننده است. سامانه‌های ما طوری طراحی شده‌اند که هر ارتباط کاربر طبق پروتکل‌های امنیتی انجام می‌شود.»

پژوهشگران تاکید کردند که همه داده‌ها را با تجهیزات کاملا تجاری و ارزان جمع‌آوری کردند؛ یک دیش ۱۸۵ دلاری، پایه ۱۴۰ دلاری با موتور ۱۹۵ دلاری و کارت تیونر ۲۳۰ دلاری. به گفته مت بلیز، استاد دانشگاه جورج‌تاون، این پروژه از منابع در حد آژانس امنیت ملی استفاده نکرد، بلکه از تجهیزات کاربران عادی DirecTV بهره برد. 

با وجود این نگرانی که این یافته‌ها ممکن است به سوءاستفاده برخی افراد منجر شود، پژوهشگران معتقدند انتشار یافته‌ها باعث می‌شود شرکت‌ها به رمزگذاری داده‌ها ترغیب شوند. نادیا هنینگر، استاد رمزنگاری یوسی‌اس‌دی و از نویسندگان تحقیق، گفت: «ما همیشه فکر می‌کردیم باید همه چیز را رمزگذاری کنیم تا جلوی دولت‌هایی که کابل‌های فیبر نوری را شنود می‌کنند گرفته شود. اما حالا می‌بینیم همان نوع داده‌ها به‌سادگی در حال پخش شدن برای بخش بزرگی از سیاره زمین است.»

۲۲۷۳۲۳

برچسب ها
ماهواره
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • اگر هنگام فکر کردن به مسئله بخوابیم، جواب را پیدا می‌کنیم؟
    اگر هنگام فکر کردن به مسئله بخوابیم، جواب را پیدا می‌کنیم؟ 6 ساعت پیش
  • نتیجه شگفت‌انگیز رها کردن موش‌های آزمایشگاهی در طبیعت
    نتیجه شگفت‌انگیز رها کردن موش‌های آزمایشگاهی در طبیعت 6 ساعت پیش
  • غافلگیری هایپرسونیک در حیاط خلوت آمریکا / کابوس جدید ناوهای هواپیمابر
    غافلگیری هایپرسونیک در حیاط خلوت آمریکا / کابوس جدید ناوهای هواپیمابر 6 ساعت پیش
  • کشف حیرت‌آور در فضای میان‌ستاره‌ای / رفتار غیرعادی ۳I/ATLAS شگفتی‌ساز شد
    کشف حیرت‌آور در فضای میان‌ستاره‌ای / رفتار غیرعادی ۳I/ATLAS شگفتی‌ساز شد 6 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 9937
  • اقتصاد 8174
  • بازار مالی 1787
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 9480
  • دانش 6920
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7346
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1172
  • ورزش 21870

جدیدترین مقالات

  • واکنش امام جمعه اردبیل در پی توهین به شهید رئیسی
    واکنش امام جمعه اردبیل در پی توهین به شهید رئیسی 10 ساعت پیش
  • بازدید استاندار اردبیل از پیست اسکی آلوارس برای برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی
    بازدید استاندار اردبیل از پیست اسکی آلوارس برای برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی 10 ساعت پیش
  • اقتصاد استان اردبیل فصلی است
    اقتصاد استان اردبیل فصلی است 10 ساعت پیش
  • به کار گیری استارت آپ‌های برتر در شهرک‌های صنعتی قم
    به کار گیری استارت آپ‌های برتر در شهرک‌های صنعتی قم 10 ساعت پیش
  • بازرسی از ۷۰۱ واحد صنفی قم در آستانه شب یلدا
    بازرسی از ۷۰۱ واحد صنفی قم در آستانه شب یلدا 10 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور