سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

آکسیوس: ترامپ می‌خواهد به صورت مستقیم با مادورو رایزنی کند!

آکسیوس: ترامپ می‌خواهد به صورت مستقیم با مادورو رایزنی کند!

21 ساعت پیش
انفجار در دادگاه ترکیه

انفجار در دادگاه ترکیه

21 ساعت پیش
عراقچی: همه دولت‌ها برای کمک به ارتقای حاکمیت قانون مسئولند

عراقچی: همه دولت‌ها برای کمک به ارتقای حاکمیت قانون مسئولند

21 ساعت پیش
ای‌بی‌سی نیوز: اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد

ای‌بی‌سی نیوز: اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد

21 ساعت پیش
نواف سلام: لبنان در وضعیت جنگ فرسایشی یک طرفه قرار دارد

نواف سلام: لبنان در وضعیت جنگ فرسایشی یک طرفه قرار دارد

21 ساعت پیش
تاکید الخزعلی بر لزوم خروج نیروهای ترکیه‌ای از شمال عراق

تاکید الخزعلی بر لزوم خروج نیروهای ترکیه‌ای از شمال عراق

21 ساعت پیش
هدف لشکرکشی آمریکا به کارائیب از نگاه نیویورک‌تایمز

هدف لشکرکشی آمریکا به کارائیب از نگاه نیویورک‌تایمز

21 ساعت پیش
نتانیاهو به دنبال برکناری وزیر جنگ خود است

نتانیاهو به دنبال برکناری وزیر جنگ خود است

21 ساعت پیش
پشت پرده دیدار هفته پیش ولیعهد سعودی و رئیس جمهور آمریکا / مجادله ترامپ و بن سلمان بر سر عادی‌سازی روابط سعودی و اسرائیل

پشت پرده دیدار هفته پیش ولیعهد سعودی و رئیس جمهور آمریکا / مجادله ترامپ و بن سلمان بر سر عادی‌سازی روابط سعودی و اسرائیل

21 ساعت پیش
ترامپ برکناری مدیر اف‌بی‌آی را بررسی می‌کند

ترامپ برکناری مدیر اف‌بی‌آی را بررسی می‌کند

21 ساعت پیش

Home » حمایت دولت از توسعه کشاورزی گیلان با تسهیل واردات ماشین‌آلات نوین

حمایت دولت از توسعه کشاورزی گیلان با تسهیل واردات ماشین‌آلات نوین

زمان انتشار: 18 اکتبر 2025 ساعت 0:10

دسته بندی: استانها

شناسه خبر: 2859766

زمان مطالعه: 8 دقیقه

حمایت دولت از توسعه کشاورزی گیلان با تسهیل واردات ماشین‌آلات نوین

حمایت دولت از توسعه کشاورزی گیلان با تسهیل واردات ماشین‌آلات نوین

به گزارش خبرنگارسیلاد گیلان ؛ هادی حق‌شناس در سی و هشتمین دوره تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی به میزبانی جهاد کشاورزی استان گیلان در سالن اجتماعات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، با تبریک به تولیدکنندگان منتخب استانی و ملی و قدردانی از فعالان عرصه تولید، کشاورزی را رکن اصلی امنیت غذایی کشور دانست و اظهار کرد: نظریه‌پردازان قرن نوزدهم رشد جمعیت را تهدیدی برای تأمین غذا می‌دانستند، اما پیشرفت علم و فناوری در کشاورزی این نگرانی را برطرف کرد و امروز مشکل جهان نه کمبود تولید، بلکه توزیع ناعادلانه منابع غذایی است. 

وی با اشاره به نقش دولت‌ها در حمایت از تولید افزود: تعیین قیمت تضمینی محصولات از سیاست‌های مؤثر اقتصادی برای جلوگیری از نوسانات بازار و حمایت از تولیدکنندگان است و تجربه جهانی نشان می‌دهد مداخله هوشمندانه دولت‌ها می‌تواند از آسیب‌های ناشی از نوسانات عرضه و تقاضا جلوگیری کند.  افزایش ۶۵ درصدی بارش‌ها و رشد چشمگیر تولیدات کشاورزی در گیلان استاندار گیلان با بیان اینکه این استان با وجود وسعت محدود، ۲۸ درصد از اراضی خود را به فعالیت‌های کشاورزی اختصاص داده است، گفت: این رقم در مقایسه با میانگین ۱۸ درصدی کشور قابل توجه است و نشان‌دهنده جایگاه برجسته گیلان در تولید محصولات کشاورزی است. 

  حق‌شناس با اشاره به افزایش ۶۵ درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری نسبت به میانگین ۴۰ سال گذشته تصریح کرد: گیلان با زمین‌های حاصلخیز، منابع آبی فراوان و تنوع اقلیمی، ظرفیت کم‌نظیری برای تولید محصولات متنوع دارد؛ به‌گونه‌ای که امسال بیش از ۷۰۰ هزار تن برنج، ۲۰۰ هزار تن کیوی، ۲۰۰ هزار تن مرکبات و مقادیر قابل توجهی زیتون در استان برداشت خواهد شد.  لزوم بهره‌گیری از فناوری و پژوهش برای ارتقای بهره‌وری کشاورزی  وی افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی را ضرورتی اساسی دانست و افزود: برای بهره‌برداری حداکثری از این ظرفیت‌ها باید ارزش افزوده تولیدات کشاورزی افزایش یابد و این مهم جز با اتکا به علم، پژوهش و فناوری‌های نوین محقق نخواهد شد.  نماینده عالی دولت در گیلان همچنین با اشاره به ضرورت تقویت نهادهای تحقیقاتی و کاربردی‌سازی دانش بومی و دانشگاهی اظهار داشت: کشورهای پیشرفته با بهره‌گیری از فناوری نوین به بهره‌وری بالا دست یافته‌اند و ما نیز باید از توان علمی و ظرفیت پژوهشی کشور برای ارتقای عملکرد کشاورزی استفاده کنیم.  حق‌شناس با اشاره به موقعیت ممتاز گیلان در منابع طبیعی، جنگل، دریا و اقلیم متنوع گفت: این استان با دارا بودن زمین‌های حاصلخیز و منابع آبی غنی، شایسته جایگاهی فراتر از سهم سه درصدی در تولید ناخالص ملی است و می‌تواند به یکی از قطب‌های اقتصادی و تولیدی کشور در حوزه کشاورزی و شیلات تبدیل شود.

 وی با تأکید بر اهمیت مدیریت بهینه منابع آب افزود: بخشی از فاضلاب‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی بدون تصفیه وارد رودخانه‌ها می‌شود که این امر علاوه بر آسیب به محیط زیست، بر تولیدات کشاورزی و آبزی‌پروری نیز اثر منفی دارد؛ از این رو باید با مشارکت صنایع، از آب تصفیه‌شده در چرخه تولید صنعتی استفاده کرد تا فشار بر منابع آب شیرین کاهش یابد.  استاندار گیلان در ادامه با گرامیداشت روز جهانی زنان روستایی نقش آنان را در پویایی کشاورزی و پایداری خانواده‌های روستایی بی‌بدیل توصیف کرد و افزود: زنان روستایی با تلاش و مهارت خود، سلامت و اقتصاد خانوارهای روستایی را تضمین کرده‌اند.

حق‌شناس با تأکید بر نقش پژوهشکده کشاورزی در توسعه گیلان گفت: اگر می‌خواهیم بخش کشاورزی استان جایگاه واقعی خود را در اقتصاد ملی پیدا کند، باید پژوهش‌های علمی به میدان عمل بیاید و با بهره‌گیری از فناوری‌های نو و رویکردی دانش‌محور، ارزش افزوده تولیدات افزایش یابد.  وی همچنین استفاده از تجهیزات پیشرفته را راهکاری مؤثر برای نوسازی ناوگان کشاورزی دانست و اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت منطقه آزاد و تسهیل واردات ماشین‌آلات برداشت و کمباین‌های مدرن، می‌توان بهره‌وری را در مزارع افزایش داد.  استاندار گیلان در پایان تصریح کرد: دولت از هر اقدامی که به نفع بخش کشاورزی باشد حمایت می‌کند و استانداری آماده است با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط، زمینه تأمین تجهیزات و تسهیل فعالیت‌های تولیدی را فراهم کند؛ البته هر اقدامی که مغایر قانون یا به زیان مردم و محیط زیست باشد مورد تأیید نیست.

ی
ی
برچسب ها
استان گیلان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • پرده‌برداری از «دانشنامه اصفهان»؛ روایت جامع از ریشه‌ها، تجربه‌ها و هویت شهر
    پرده‌برداری از «دانشنامه اصفهان»؛ روایت جامع از ریشه‌ها، تجربه‌ها و هویت شهر 9 ساعت پیش
  • ژیمناست‌های هرمزگانی خوش درخشیدند
    ژیمناست‌های هرمزگانی خوش درخشیدند 9 ساعت پیش
  • فرماندار لنگرود: گیلان جزو استانهای برتر در انتصاب مدیران زن
    فرماندار لنگرود: گیلان جزو استانهای برتر در انتصاب مدیران زن 9 ساعت پیش
  • فرمانده سپاه قدس گیلان: بسیج هویت مشترک ملت ایران است
    فرمانده سپاه قدس گیلان: بسیج هویت مشترک ملت ایران است 9 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 8771
  • اقتصاد 7419
  • بازار مالی 1612
  • بین الملل 13787
  • تبلیغات 29
  • جامعه 8614
  • دانش 6239
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7118
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1095
  • ورزش 20760

جدیدترین مقالات

  • ایران از بازی افتتاحیه جام جهانی خط خورد
    ایران از بازی افتتاحیه جام جهانی خط خورد 9 ساعت پیش
  • قرعه‌کشی یک‌هشتم نهایی جام حذفی؛ استقلال مقابل تیم لیگ دویی!
    قرعه‌کشی یک‌هشتم نهایی جام حذفی؛ استقلال مقابل تیم لیگ دویی! 9 ساعت پیش
  • برد پرگل دختران فوتسال در جام جهانی؛ شانس صعود زنده شد
    برد پرگل دختران فوتسال در جام جهانی؛ شانس صعود زنده شد 9 ساعت پیش
  • واکنش سپاهان به امضای قرارداد با تیام
    واکنش سپاهان به امضای قرارداد با تیام 9 ساعت پیش
  • احتمال تغییر محل بازی استقلال در جام حذفی
    احتمال تغییر محل بازی استقلال در جام حذفی 9 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور