سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری

سرتیتر خبرها

دستور پادشاه انگلیس برای خلع عنوان نظامی برادرش

دستور پادشاه انگلیس برای خلع عنوان نظامی برادرش

20 ساعت پیش
مقتدی صدر بار دیگر خواستار تحریم انتخابات پارلمانی عراق شد

مقتدی صدر بار دیگر خواستار تحریم انتخابات پارلمانی عراق شد

20 ساعت پیش
وزیر خزانه داری آمریکا: نمی‌خواهیم از نظر اقتصادی از چین جدا شویم

وزیر خزانه داری آمریکا: نمی‌خواهیم از نظر اقتصادی از چین جدا شویم

20 ساعت پیش

هیل: هدف آمریکا از حضور در کارائیب، تقابل با روسیه و چین است

20 ساعت پیش
نواف سلام: تجاوزات اسرائیل در خاک لبنان ادامه دارد

نواف سلام: تجاوزات اسرائیل در خاک لبنان ادامه دارد

20 ساعت پیش
ترامپ: چین از عواقب حمله به تایوان آگاه است

ترامپ: چین از عواقب حمله به تایوان آگاه است

20 ساعت پیش
زلنسکی از دریافت پاتریوت از آلمان خبر داد

زلنسکی از دریافت پاتریوت از آلمان خبر داد

20 ساعت پیش
تاکید وزیر خارجه قطر بر اجرای راه حل ۲ دولتی

تاکید وزیر خارجه قطر بر اجرای راه حل ۲ دولتی

20 ساعت پیش
عضو انصارالله: به هرگونه تجاوز اسرائیل فوراً و به شدت پاسخ می‌دهیم

عضو انصارالله: به هرگونه تجاوز اسرائیل فوراً و به شدت پاسخ می‌دهیم

20 ساعت پیش
عراقچی: هنوز برای اصلاح مسیر دیر نشده‌است / اسرائیل نگران بود که پروژه دشمن‌تراشی از ایران شکست بخورد / تهدید هسته‌ای قریب‌الوقوع ایران دروغی شنیع بود

عراقچی: هنوز برای اصلاح مسیر دیر نشده‌است / اسرائیل نگران بود که پروژه دشمن‌تراشی از ایران شکست بخورد / تهدید هسته‌ای قریب‌الوقوع ایران دروغی شنیع بود

20 ساعت پیش

Home » آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟

زمان انتشار: 24 اکتبر 2025 ساعت 12:15

دسته بندی: جامعه

شناسه خبر: 2865308

زمان مطالعه: 6 دقیقه

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟

فاخره بهبهانی: به طور کلی خیارشورها به دو دسته اصلی تخمیری و سرکه‌ای (غیرتخمیری) تقسیم می‌شوند. خیارشورهای تخمیری از طریق فرآیند طبیعی تخمیر، تولید شده و حاوی نمک بیشتری هستند و عطر و طعم و تردی بهتری دارند، در حالی که خیارشورهای سرکه‌ای با استفاده از سرکه بدون طی روند تخمیر، تهیه می‌شوند.

دکتر فاطمه امینی نجفی، دامپزشک، متخصص پاتولوژی، میکروبیولوژیست و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبر آنلاین می‌گوید: ما برای رسیدن به پاسخ درست، مبنی بر اینکه لایه سفیدرنگ روی آب خیار شورهای فله ای ناشی از چیست، از خیار شورهای فله ای و بسته بندی چند نقطه از شهر تهران نمونه برداری کردیم. نکته جالب این که، این لایه سفیدرنگ اصلا روی خیارشورهای سرکه‌ای دیده نمی‌شد اما بر روی خیارشورهای آب نمکی فله‌ای که تخمیری بودند دیده می‌شد. این تست به دو روش بر روی دو محیط کشت متفاوت انجام شد. نتایج نشان داد که خبری از رشد کپک و باکتری در لایه سفیدرنگ خیارشورهای فله، نیست و کلونی‌های تشکیل شده، همه از نوع مخمر هستند.

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟/ احتمال افزودن «کات کبود» به خیارشورها

این لایه سفیدرنگ خطری برای سلامت ندارد

این لایه ناشی از رشد مخمرهای‌ هالوفین یا نمک دوست است که احتمالا در اثر عدم رعایت بهداشت در فرایند تولید یا نگهداری محصول ایجاد می‌شود که معمولا خطری برای سلامت ندارند. با این حال اگر تغییری در بو یا طعم خیارشور مشاهده شود، بهتر است مصرف نشود. اما اگر می‌خواهید بدانید وقتی در خانه خیارشور تهیه می‌کنید چگونه باید نگهداری کنید تا این لایه سفید رنگ تشکیل نشود، اقدامات زیر را انجام دهید.

نمک‌های یددار ممکن است فرایند تخمیر را مختل کنند و باعث رشد مخمر شوند، بنابراین برای تهیه خیارشورهای تخمیری از نمک بدون ید استفاده کنید. استفاده از آب جوشیده و سرد شده توصیه می‌شود چون از رشد مخمرهای ناخواسته جلوگیری می‌کند. بهتر است خیارشور را در محیط خنک و تاریک نگه دارید. نور و گرما رشد مخمرها را تحریک می‌کند. اضافه کردن یک قاشق سرکه به ازای هر لیتر آب می‌تواند از رشد مخمرها جلوگیری کند. اطمینان از غوطه ور بودن خیارها در آب نمک نکته مهمی است. خیارها باید کاملاً زیر آب باشند تا از تماس با هوا و رشد مخمر جلوگیری شود. می‌توانید از یک جسم سنگین مثل بشقاب یا سنگ تمیز برای نگهداشتن خیارها زیر آب استفاده کنید.

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟/ احتمال افزودن «کات کبود» به خیارشورها

احتمال افزودن «کات کبود» به خیار شور

اخیراً کلیپی در فضای مجازی منتشر شده که ادعا می‌شود به خیارشورها کات کبود می زنند. دکتر امینی نجفی می‌گوید: واقعیت این است که کات کبود یا همان سولفات مس باعث تردی، سبزتر شدن رنگ خیارشور و مشتری پسندی آن می‌شود که البته می‌تواند برای سلامت مضر باشد. برای اینکه صحت و سقم این موضوع را دریابیم، چند نمونه از خیارشورهای موجود در بازار را جهت تست کات کبود آماده کردیم. این آزمون با دستگاه آی سی پی یکی از بهترین و دقیق‌ترین دستگاه‌ها سنجش شد. نتایج نشان داد، از میان سه نمونه، دو نمونه از خیارشورهای فله حاوی کات کبود بودند و خیار شور کارخانه ای بسته بندی شده فاقد کات کبود بود.

اما شاید این سوال مطرح شود که چگونه باید متوجه وجود کات کبود در خیار شورهای فله شویم؟ این پاتولوژیست معتقد است که تشخیص کات کبود در خیارشورهای فله که هیچ نظارتی بر روی آن‌ها وجود ندارد، توسط مصرف کنندگان امکان پذیر نیست و بهتر است از خیارشورهای کارخانه ای که تحت نظارت اداره استاندارد و بهداشت است، استفاده شود.

۴۷۲۳۲

برچسب ها
مواد غذایی
اشتراک گذاری

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟

زمان انتشار: 24 اکتبر 2025 ساعت 12:15

دسته بندی: جامعه

شناسه خبر: 2865309

زمان مطالعه: 6 دقیقه

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟

فاخره بهبهانی: به طور کلی خیارشورها به دو دسته اصلی تخمیری و سرکه‌ای (غیرتخمیری) تقسیم می‌شوند. خیارشورهای تخمیری از طریق فرآیند طبیعی تخمیر، تولید شده و حاوی نمک بیشتری هستند و عطر و طعم و تردی بهتری دارند، در حالی که خیارشورهای سرکه‌ای با استفاده از سرکه بدون طی روند تخمیر، تهیه می‌شوند.

دکتر فاطمه امینی نجفی، دامپزشک، متخصص پاتولوژی، میکروبیولوژیست و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبر آنلاین می‌گوید: ما برای رسیدن به پاسخ درست، مبنی بر اینکه لایه سفیدرنگ روی آب خیار شورهای فله ای ناشی از چیست، از خیار شورهای فله ای و بسته بندی چند نقطه از شهر تهران نمونه برداری کردیم. نکته جالب این که، این لایه سفیدرنگ اصلا روی خیارشورهای سرکه‌ای دیده نمی‌شد اما بر روی خیارشورهای آب نمکی فله‌ای که تخمیری بودند دیده می‌شد. این تست به دو روش بر روی دو محیط کشت متفاوت انجام شد. نتایج نشان داد که خبری از رشد کپک و باکتری در لایه سفیدرنگ خیارشورهای فله، نیست و کلونی‌های تشکیل شده، همه از نوع مخمر هستند.

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟/ احتمال افزودن «کات کبود» به خیارشورها

این لایه سفیدرنگ خطری برای سلامت ندارد

این لایه ناشی از رشد مخمرهای‌ هالوفین یا نمک دوست است که احتمالا در اثر عدم رعایت بهداشت در فرایند تولید یا نگهداری محصول ایجاد می‌شود که معمولا خطری برای سلامت ندارند. با این حال اگر تغییری در بو یا طعم خیارشور مشاهده شود، بهتر است مصرف نشود. اما اگر می‌خواهید بدانید وقتی در خانه خیارشور تهیه می‌کنید چگونه باید نگهداری کنید تا این لایه سفید رنگ تشکیل نشود، اقدامات زیر را انجام دهید.

نمک‌های یددار ممکن است فرایند تخمیر را مختل کنند و باعث رشد مخمر شوند، بنابراین برای تهیه خیارشورهای تخمیری از نمک بدون ید استفاده کنید. استفاده از آب جوشیده و سرد شده توصیه می‌شود چون از رشد مخمرهای ناخواسته جلوگیری می‌کند. بهتر است خیارشور را در محیط خنک و تاریک نگه دارید. نور و گرما رشد مخمرها را تحریک می‌کند. اضافه کردن یک قاشق سرکه به ازای هر لیتر آب می‌تواند از رشد مخمرها جلوگیری کند. اطمینان از غوطه ور بودن خیارها در آب نمک نکته مهمی است. خیارها باید کاملاً زیر آب باشند تا از تماس با هوا و رشد مخمر جلوگیری شود. می‌توانید از یک جسم سنگین مثل بشقاب یا سنگ تمیز برای نگهداشتن خیارها زیر آب استفاده کنید.

آیا لایه سفید روی آب خیارشورهای فله خطرناک است؟/ احتمال افزودن «کات کبود» به خیارشورها

احتمال افزودن «کات کبود» به خیار شور

اخیراً کلیپی در فضای مجازی منتشر شده که ادعا می‌شود به خیارشورها کات کبود می زنند. دکتر امینی نجفی می‌گوید: واقعیت این است که کات کبود یا همان سولفات مس باعث تردی، سبزتر شدن رنگ خیارشور و مشتری پسندی آن می‌شود که البته می‌تواند برای سلامت مضر باشد. برای اینکه صحت و سقم این موضوع را دریابیم، چند نمونه از خیارشورهای موجود در بازار را جهت تست کات کبود آماده کردیم. این آزمون با دستگاه آی سی پی یکی از بهترین و دقیق‌ترین دستگاه‌ها سنجش شد. نتایج نشان داد، از میان سه نمونه، دو نمونه از خیارشورهای فله حاوی کات کبود بودند و خیار شور کارخانه ای بسته بندی شده فاقد کات کبود بود.

اما شاید این سوال مطرح شود که چگونه باید متوجه وجود کات کبود در خیار شورهای فله شویم؟ این پاتولوژیست معتقد است که تشخیص کات کبود در خیارشورهای فله که هیچ نظارتی بر روی آن‌ها وجود ندارد، توسط مصرف کنندگان امکان پذیر نیست و بهتر است از خیارشورهای کارخانه ای که تحت نظارت اداره استاندارد و بهداشت است، استفاده شود.

۴۷۲۳۲

برچسب ها
مواد غذایی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • این سد در تهران فقط ۲ هفته ذخیره آب دارد
    این سد در تهران فقط ۲ هفته ذخیره آب دارد 20 ساعت پیش
  • راهنمای تغذیه‌ مغز در پاییز/ چه بخوریم که ذهن‌مان فعال بماند؟
    راهنمای تغذیه‌ مغز در پاییز/ چه بخوریم که ذهن‌مان فعال بماند؟ 20 ساعت پیش
  • رشوه ۱۰۰ دلاری راننده متخلف به مأموران پلیس نامحسوس
    رشوه ۱۰۰ دلاری راننده متخلف به مأموران پلیس نامحسوس 20 ساعت پیش
  • ۶ گام ساده برای تغذیه سالم‌تر
    ۶ گام ساده برای تغذیه سالم‌تر 20 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 7747
  • اقتصاد 6880
  • بازار مالی 1512
  • بین الملل 13119
  • تبلیغات 27
  • جامعه 7900
  • دانش 5715
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 6906
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1040
  • ورزش 19604

جدیدترین مقالات

  • عکس| بی محلی مایلی‌کهن به قلعه‌نویی!
    عکس| بی محلی مایلی‌کهن به قلعه‌نویی! 7 ساعت پیش
  • ایران – اسپانیا فروردین 1405
    ایران – اسپانیا فروردین 1405 7 ساعت پیش
  • دربی در تهران بدون تماشاگر شد؟
    دربی در تهران بدون تماشاگر شد؟ 7 ساعت پیش
  • عکس| بازگشت مرد پرنده به استقلال
    عکس| بازگشت مرد پرنده به استقلال 7 ساعت پیش
  • بازی مضحک با روح و روان هواداران
    بازی مضحک با روح و روان هواداران 7 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار | تجهیزات آزمایشگاهی | کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور