سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » وزیر ارتباطات: دلیل آلودگی شبکه، استفاده از فیلترشکن است / ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه های ارتباطی، زیست بوم ۱۰ میلیون ایرانی را به خطر انداخته

وزیر ارتباطات: دلیل آلودگی شبکه، استفاده از فیلترشکن است / ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه های ارتباطی، زیست بوم ۱۰ میلیون ایرانی را به خطر انداخته

زمان انتشار: 22 جولای 2025 ساعت 16:34

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2841857

زمان مطالعه: 9 دقیقه

وزیر ارتباطات: دلیل آلودگی شبکه، استفاده از فیلترشکن است / ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه های ارتباطی، زیست بوم ۱۰ میلیون ایرانی را به خطر انداخته

وزیر ارتباطات: دلیل آلودگی شبکه، استفاده از فیلترشکن است / ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه های ارتباطی، زیست بوم ۱۰ میلیون ایرانی را به خطر انداخته

به گزارش خبرگزاری سیلاد، «ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز، ۳۱ تیر ۱۴۰۴ با حضور در جلسه صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت ارتباطات در دوره جنگ ۱۲ روزه به نمایندگان ارائه داد. در ابتدای این گزارش با بیان اینکه هدف اصلی این وزارتخانه در ایام جنگ «حفظ پایداری ارتباطات، استمرار خدمت‌رسانی به مردم و کسب‌وکارهای دیجیتال» بود گفت:« با نگاه به ایجاد امنیت روانی و حفظ آرامش در شرایط بحران، همراهی با نهادهای اجرایی برای تداوم خدمات عمومی مانند توزیع سوخت، خدمات پرداخت، بهداشت و درمان و اطلاع‌رسانی نیز در دستور کار قرار گرفت.»

به گفته هاشمی، از نخستین ساعات جنگ، کارگروه ویژه پایش وضعیت ارتباطات و خدمات عمومی تشکیل شد و به‌صورت روزانه، حتی دوبار در روز، جلساتی برای تصمیم‌گیری فوری برگزار می‌کرد.

او در ادامه ضمن ارائه گزارشی در خصوص خسارات وارد شده به کسب و کارهای فعال و زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال کشور در زمان جنگ دوازده روزه، به مسئله شبکه ملی اطلاعات پرداخت و گفت :«در خصوص شبکه ملی اطلاعات تکلیفی که مطابق ماده ۶۵ برنامه هفتم پیشرفت قرار است تا پایان برنامه محقق بشود، این سند رو یک بار با دقت نظر بیشتری مرور کنیم. بدون تردید و به صورت مشخص یکی از مؤلفه‌های شبکه ملی اطلاعات، ارتباط با دنیاست و البته طبیعتاً با حفظ استقلال و امنیت است.»

او ادامه داد:«بسیاری از مولفه‌هایی که در شبکه ملی اطلاعات قرار دارند نیاز به ارتباط جهانی دارند این واقعیت ماجراست. استفاده از فیلترشکن‌های مجانی در سال‌های گذشته باعث شده است که شبکه کشور شبکه آلوده‌ای شود به گونه‌ای که ۳۰ درصد از درخواست‌های مردم ما به واسطه همین آلودگی‌هایی که در شبکه وجود دارد به دلیل استفاده از فیلترشکن‌ها اجابت نمی شود. باید به این موضوع توجه کنیم رضایت مردم مهم است. پایین آمدن کیفیت شبکه به خاطر عدم سرمایه گذاری است.»

او با اشاره به تصمیم‌گیری در خصوص اجرای فیلترینگ در سال‌های گذشته گفت:«تصمیم گرفتیم در سال ۱۴۰۱ که محدودیت ایجاد کنیم؛ آیا دسترسی ها محدود شد؟ آیا الان فرزندان ما بدون هیچ محدودیتی به همه محتواها دسترسی ندارند؟ چرا همه چیز را فنی نگاه می‌کنیم؟ تمرکز بر بحث محتوا چیزی است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است اگر ما سند تصمیم درآمد محتوا را در این دولت به تصویب رساندیم اعتقادمان است که نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود.»

ستار هاشمی: پایین آمدن کیفیت شبکه به دلیل عدم سرمایه گذاری است / آلودگی شبکه به دلیل استفاده از فیلترشکن

او افزود:«اکنون دوستان صحبت از محدودیت می‌کنند مگر در بحث فناوری می‌شود، با فناوری مقابله کور کرد؟ باید از ظرفیت فناوری که در کشور فراوان است، استفاده کرد. اگر صحبت از شبکه ملی اطلاعات می‌کنیم چرا محتوا در شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟ مگر لایه بالای شبکه ملی اطلاعات محتوا نیست؟ این موضوع اکنون در دستور کار ماست.»

او در ادامه گفت:«برای اشراف بر فضای مجازی و استفاده از ظرفیت های آن، توجه ویژه به بخش خصوصی در دستور کار است زیرا دیده‌ایم وقتی به بخش خصوصی اتکا کرده‌ایم،جواب داده است. اگر الان برخی از مولفه های شبکه ملی اطلاعات از برنامه جلوتر است، به این دلیل است که به بخش خصوصی فضای کار داده‌ایم. نیاز داریم که از درس آموخته‌های جنگ استفاده کنیم و کار را ترمیم کنیم؛ تهدیدی بود که باید به فرصت تبدیل شود.»

او در ادامه گزارش خود به خسارات ناشی از محدودیت‌های اینترنت و کاهش کیفیت در شبکه های ارتباطی پرداخت و گفت:« ایجاد محدودیت و کاهش کیفیت در شبکه های ارتباطی باعث می شود تا زندگی یک زیست بوم به بزرگی ۱۰ میلیون نفر در کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به خطر بیفتد. ممکن است امید جوانان ما دچار خدشه شود؛ باید به بحث مهاجرت توجه ویژه داشته باشید. اگر به ظرفیت نخبگان کشور توجه نکنیم، همین موضوع ممکن است با رفتن جوانان نخبه و نماندن در کشور به یک مساله امنیتی تبدیل شود که به فضل الهی اینگونه نخواهد بود.»

ستار هاشمی همچنین به مسئله پوشش روستایی اشاره کرد و گفت:«در بحث پوشش روستایی ما در دولت چهاردهم بیش از ۱۲۰۰ روستای کشور را به اینترنت پرسرعت با کیفیت متصل کردیم و آماری نخواهیم داد مگر آنکه مردم آن را تایید کنند. اگرچه ۱۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که باید به آنها اینترنت با پوشش با کیفیت ارایه کنیم و برای این کار حداقل به ۴۰ همت منابع نیاز است.»

او ادامه داد:«در موضوع شبکه ملی اطلاعات نیز کنترل دقیق پروژه در دست انجام است. در پاسخ به اینکه گفته شده مراکز داده کشور در یکجا متمرکز است، باید گفت اگر چنین نگاهی بود در این شرایط جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نمی توانستیم خدمات را برپا بداریم.»

به گفته «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس، وزیر ارتباطات پیش از جلسه علنی، در یک جلسه غیرعلنی نیز توضیحاتی را به نمایندگان مجلس داده است.

۵۸۳۲۳

برچسب ها
اینترنت
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند
    خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند 2 هفته پیش
  • سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس
    سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس 2 هفته پیش
  • محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟
    محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟ 2 هفته پیش
  • مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟
    مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟ 2 هفته پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11544
  • اقتصاد 9043
  • بازار مالی 2055
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7523
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1354
  • ورزش 23415

جدیدترین مقالات

  • تلفات استقلال در نقل و انتقالات زمستانی!
    تلفات استقلال در نقل و انتقالات زمستانی! 4 ساعت پیش
  • رکوردی جدید برای فرعون
    رکوردی جدید برای فرعون 4 ساعت پیش
  • وقتی از بالا دستور دادند پنجره خیبر باز شود!
    وقتی از بالا دستور دادند پنجره خیبر باز شود! 4 ساعت پیش
  • چوب حراج پرسپولیس به بازیکنانش برای افزایش سرمایه!
    چوب حراج پرسپولیس به بازیکنانش برای افزایش سرمایه! 4 ساعت پیش
  • تایید رسمی باخت ۳-۰ ملوان مقابل استقلال و تراکتور
    تایید رسمی باخت ۳-۰ ملوان مقابل استقلال و تراکتور 4 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور