سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری

سرتیتر خبرها

مبارزه با نارکوتروریسم یا تغییر رژیم؟ / آثار تجمع نظامی آمریکا در کارائیب بر کاراکاس / آیا مادورو در مقابل فشار ترامپ دوام می‌آورد؟

مبارزه با نارکوتروریسم یا تغییر رژیم؟ / آثار تجمع نظامی آمریکا در کارائیب بر کاراکاس / آیا مادورو در مقابل فشار ترامپ دوام می‌آورد؟

19 ساعت پیش
عراقچی: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد نه دیکته‌نویسی

عراقچی: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد نه دیکته‌نویسی

19 ساعت پیش
ترامپ: فرصت نشد با کیم دیدار کنم

ترامپ: فرصت نشد با کیم دیدار کنم

19 ساعت پیش

ببینید | توصیه به خروج از NPT خطرناک است اما… / فرصت‌سازی بهتر از تهدید است

19 ساعت پیش
رایزنی روانچی و بوسعیدی / معاون وزیر خارجه در دیدار با وزیر خارجه عمان در مورد چه گفت و گو کرد؟

رایزنی روانچی و بوسعیدی / معاون وزیر خارجه در دیدار با وزیر خارجه عمان در مورد چه گفت و گو کرد؟

19 ساعت پیش
شیرغلامی و موجانی به عنوان سفرای جدید ایران در ارمنستان و گرجستان معرفی شدند

شیرغلامی و موجانی به عنوان سفرای جدید ایران در ارمنستان و گرجستان معرفی شدند

19 ساعت پیش
اینترسپت: نتانیاهو، دونالد ترامپ را بی‌اعتبار کرد

اینترسپت: نتانیاهو، دونالد ترامپ را بی‌اعتبار کرد

19 ساعت پیش
انگلیس یک نام جدید را به فهرست تحریم‌ها علیه ایران افزود

انگلیس یک نام جدید را به فهرست تحریم‌ها علیه ایران افزود

19 ساعت پیش
کابل : هیچ توافق با ایران برای اعزام کارگران افغان صورت نگرفته است

کابل : هیچ توافق با ایران برای اعزام کارگران افغان صورت نگرفته است

19 ساعت پیش
هند: آمریکا معافیت تحریمی بندر چابهار را ۶ ماه تمدید کرد

هند: آمریکا معافیت تحریمی بندر چابهار را ۶ ماه تمدید کرد

19 ساعت پیش

Home » اردوغان تولید موشک ترکیه را افزایش می‌دهد

اردوغان تولید موشک ترکیه را افزایش می‌دهد

زمان انتشار: 21 ژوئن 2025 ساعت 20:57

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2833873

زمان مطالعه: 6 دقیقه

اردوغان تولید موشک ترکیه را افزایش می‌دهد

اردوغان تولید موشک ترکیه را افزایش می‌دهد

به گزارش سیلاد، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در واکنش به تشدید تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی، از برنامه آنکارا برای تقویت توان بازدارندگی نظامی خود و افزایش تولید موشک‌های میان‌برد و دوربرد خبر داد.

به گزارش ایسنا، اردوغان در نشست هیئت دولت اعلام کرد که ترکیه قصد دارد با توسعه زرادخانه موشکی خود، به سطحی از قدرت دفاعی برسد که دیگر از سوی هیچ کشوری تهدید نشود.

اردوغان روز جمعه در تماس تلفنی با «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان درباره تحولات درگیری رژیم صهیونیستی و ایران گفت‌وگو کرد و تأکید نمود که مسئله هسته‌ای ایران تنها از مسیر مذاکرات قابل حل است.

گرچه تحلیلگران گمان نمی‌کنند که این درگیری مستقیم به خاک ترکیه کشیده شود، اما بسیاری از ناظران این اقدام اردوغان را نشانه‌ای از آغاز رقابت تسلیحاتی جدید در منطقه ارزیابی کرده‌اند؛ رقابتی که ممکن است کشورهای غیرمستقیم درگیر را نیز وادار به تقویت توان نظامی‌شان برای مقابله با تهدیدات احتمالی کند.

«احمد قاسم خان» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه بی‌کوز استانبول، نیز با اشاره به بحران نظم جهانی موجود گفت: «دولت ترکیه در حال حرکت به‌سوی آن چیزی است که در حال حاضر در خاورمیانه رایج است؛ تشدید رقابت تسلیحاتی.»

اردوغان دوشنبه گذشته اعلام کرد: «در پرتو تحولات اخیر، برنامه‌ریزی‌هایی برای تولید موشک‌های میان‌برد و دوربرد به‌منظور تضمین بازدارندگی در دست داریم. به یاری خدا، به سطحی از قدرت دفاعی خواهیم رسید کسی جرأت تهدید ما را نداشته باشد.»

وی همچنین در سخنرانی دیگری، با اشاره به پیشرفت‌های دفاعی بومی ترکیه در حوزه پهپاد، جنگنده، خودروهای زرهی و ناوگان دریایی، خواستار تداوم تلاش برای دستیابی به بازدارندگی کامل شد.

یک تحلیلگر بنیاد مارشال آلمان نیز تصریح کرد: «اگرچه ترکیه دومین ارتش بزرگ ناتو را در اختیار دارد، اما قدرت هوایی و سامانه‌های پدافند هوایی آن نسبتاً ضعیف‌تر است. این درگیری بار دیگر اهمیت قدرت هوایی را نشان داد و کشورهای منطقه از جمله ترکیه را به تقویت توان هوایی‌شان ترغیب کرده است.»

از ابتدای جنگ، اردوغان تلاش‌های دیپلماتیکی را برای پایان دادن به درگیری‌ها آغاز کرده و تماس‌هایی با رهبران جهان از جمله «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران داشته است. وی پیشنهاد داده که ترکیه نقش «تسهیل‌گر» در روند مذاکرات هسته‌ای ایران را ایفا کند.

ترکیه که بخش عمده‌ای از انرژی خود را – به‌ویژه از ایران – وارد می‌کند، نگران افزایش قیمت نفت و فشار بیشتر بر اقتصاد شکننده خود است. اردوغان بارها اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و تأکید کرده که ایران حق دفاع مشروع در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی را دارد؛ آن‌هم در شرایطی که مذاکرات هسته‌ای در جریان بود.

ترکیه و رژیم اشغالگر که زمانی روابط نزدیکی داشتند، به‌ویژه از زمان آغاز جنگ غزه در سال ۲۰۲۳ به‌شدت دچار تنش شده‌اند و اردوغان به یکی از منتقدان سرسخت «بنیامین نتانیاهو» بدل شده است.

اختلافات ۲ طرف پس از سرنگونی دولت «بشار اسد» در سوریه نیز افزایش یافت، چرا که این رژیم نسبت به افزایش نفوذ ترکیه در سوریه ابراز نگرانی کرده است. در ماه‌های اخیر، ۲ طرف مکانیزمی برای «کاهش تنش» میان نیروهایشان در سوریه ایجاد کرده‌اند. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که وزارت خارجه سوریه اعلام کرد جنگنده‌های صهیونیست پایگاهی را در سوریه هدف قرار داده‌اند که ظاهراً ترکیه قصد استفاده از آن را داشت.

310310

برچسب ها
رجب طیب اردوغان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • مبارزه با نارکوتروریسم یا تغییر رژیم؟ / آثار تجمع نظامی آمریکا در کارائیب بر کاراکاس / آیا مادورو در مقابل فشار ترامپ دوام می‌آورد؟
    مبارزه با نارکوتروریسم یا تغییر رژیم؟ / آثار تجمع نظامی آمریکا در کارائیب بر کاراکاس / آیا مادورو در مقابل فشار ترامپ دوام می‌آورد؟ 19 ساعت پیش
  • عراقچی: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد نه دیکته‌نویسی
    عراقچی: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد نه دیکته‌نویسی 19 ساعت پیش
  • ترامپ: فرصت نشد با کیم دیدار کنم
    ترامپ: فرصت نشد با کیم دیدار کنم 19 ساعت پیش
  • ببینید | توصیه به خروج از NPT خطرناک است اما… / فرصت‌سازی بهتر از تهدید است 19 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 7576
  • اقتصاد 6810
  • بازار مالی 1496
  • بین الملل 13029
  • تبلیغات 27
  • جامعه 7810
  • دانش 5632
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 6877
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1029
  • ورزش 19447

جدیدترین مقالات

  • زمان معرفی مدیرعامل جدید استقلال مشخص شد
    زمان معرفی مدیرعامل جدید استقلال مشخص شد 6 ساعت پیش
  • معمای مدیرعاملی استقلال؛ تاجرنیا گزینه اول، خطیر و کریمی در انتظار!
    معمای مدیرعاملی استقلال؛ تاجرنیا گزینه اول، خطیر و کریمی در انتظار! 6 ساعت پیش
  • استقلال صدرنشین لیگ شد
    استقلال صدرنشین لیگ شد 6 ساعت پیش
  • ترکیب استقلال مقابل آلومینیوم؛ همان همیشگی
    ترکیب استقلال مقابل آلومینیوم؛ همان همیشگی 6 ساعت پیش
  • عکس| آبگوشت خوری کشتی‌گیران در ظهر جمعه ورزشگاه آزادی
    عکس| آبگوشت خوری کشتی‌گیران در ظهر جمعه ورزشگاه آزادی 6 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار | تجهیزات آزمایشگاهی | کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور