بین الملل

شاخه زیتون تایوان به چین؛می‌خواهیم صلح کنیم/آماده شدن برای جنگ بهترین راه برای جلوگیری از آن است

شاخه زیتون تایوان به چین؛می‌خواهیم صلح کنیم/آماده شدن برای جنگ بهترین راه برای جلوگیری از آن است

به گزارش سیلاد به نقل از وب سایت خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور لای چینگ-ته روز سه‌شنبه در پایان یک سال ریاست جمهوری خود گفت که تایوان خواهان صلح و گفتگو با چین است، زیرا جنگ هیچ برنده‌ای ندارد، اما دولت باید به تقویت دفاع از جزیره ادامه دهد.

چین، لای را “جدایی‌طلب” می‌نامد و پیشنهادهای متعدد او برای مذاکره را رد کرده است. لای ادعاهای حاکمیت چین بر این جزیره دموکراتیک و جداگانه را رد می‌کند و می‌گوید فقط مردم تایوان می‌توانند آینده خود را تعیین کنند.

سخنگوی دولت هفته گذشته گفت که تایوان نمی‌تواند این احتمال را که چین بتواند سالگرد را با رزمایش‌های نظامی جشن بگیرد، رد کند.

لای در گفتگو با خبرنگاران در دفتر ریاست جمهوری در مرکز تایپه گفت که مردم تایوان عاشق صلح هستند.

او گفت: “من هم به صلح متعهد هستم. زیرا صلح بی‌قیمت است و جنگ هیچ برنده‌ای ندارد. اما وقتی صحبت از جستجوی صلح می‌شود، نمی‌توانیم رویا یا توهم داشته باشیم.”

لای افزود که تایوان به تقویت دفاع خود ادامه خواهد داد، زیرا آماده شدن برای جنگ بهترین راه برای جلوگیری از آن است.

«من همچنین اینجا تکرار می‌کنم – تایوان از تبادل و همکاری با چین تا زمانی که کرامت متقابل وجود داشته باشد، خوشحال است. استفاده از تبادلات به جای دخالت، و گفتگو به جای رویارویی.»
دفتر امور تایوان چین بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

وزارت دفاع چین هفته گذشته اعلام کرد که لای «عامل بحران تنگه تایوان» است که خصومت و رویارویی را افزایش داده و صلح و ثبات را تضعیف کرده است.

ماه گذشته، چین رزمایش‌هایی با نام رمز «تندر تنگه-۲۰۲۵A» در اطراف تایوان برگزار کرد که «A» در انتهای آن نشان می‌دهد که ممکن است رزمایش‌های بیشتری در راه باشد.

چین رزمایش‌های مه ۲۰۲۴ خود را درست پس از روی کار آمدن لای «شمشیر مشترک-۲۰۲۴A» نامید و در اکتبر همان سال «شمشیر مشترک-۲۰۲۴B» را برگزار کرد.

۳۱۵ ۳۱۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا