سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » جنجال تازه ترامپ در اتاق بیضی با حمله به یک خبرنگار:تو یک احمقی که هیچی حالیت نیست!/رئیس‌جمهور آفریقا: ببخشید من هواپیما ندارم که به شما بدهم!

جنجال تازه ترامپ در اتاق بیضی با حمله به یک خبرنگار:تو یک احمقی که هیچی حالیت نیست!/رئیس‌جمهور آفریقا: ببخشید من هواپیما ندارم که به شما بدهم!

زمان انتشار: 22 می 2025 ساعت 11:53

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2825521

زمان مطالعه: 12 دقیقه

جنجال تازه ترامپ در اتاق بیضی با حمله به یک خبرنگار:تو یک احمقی که هیچی حالیت نیست!/رئیس‌جمهور آفریقا: ببخشید من هواپیما ندارم که به شما بدهم!

جنجال تازه ترامپ در اتاق بیضی با حمله به یک خبرنگار:تو یک احمقی که هیچی حالیت نیست!/رئیس‌جمهور آفریقا: ببخشید من هواپیما ندارم که به شما بدهم!

به گزارش سیلاد، به نقل از آناتولی انگلیسی، سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، روز چهارشنبه ظاهراً به شوخی از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، عذرخواهی کرد که هواپیمایی برای ادای احترام به رهبر آمریکا ندارد.

وقتی خبرنگاری از او در مورد هواپیما پرسید، ترامپ آن روزنامه‌نگار را «احمق» خواند. ترامپ گفت: «تو واقعاً، می‌دانی، تو یک خبرنگار افتضاح هستی. اول از همه، تو آن چیزی که برای خبرنگار بودن لازم است را نداری، به اندازه کافی باهوش نیستی.»

ترامپ، که از دست روزنامه‌نگاری به خاطر پرسیدن سوالی در مورد انتقال هواپیمای ریاست جمهوری به پنتاگون توسط قطر عصبانی بود و او را از اتاق بیضی بیرون انداخته بود، همچنان از «ادعای نسل‌کشی کشاورزان سفیدپوست» در آفریقای جنوبی خشمگینانه در مقابل رئیس جمهور آفریقای جنوبی صحبت می کرد که رامافوسا به طعنه از ترامپ عذرخواهی کرد که نتوانسته مانند قطری‌ها هدیه سخاوتمندانه‌ای به او بدهد و گفت:

ببخشید، من هواپیمایی ندارم که به شما بدهم.

رامافوسا در دفتر بیضی شکل کاخ سفید، در حالی که ترامپ میزبان او برای یک دیدار دوجانبه و ناهار بود، گفت: «متاسفم که هواپیمایی برای اهدای به شما ندارم.»

ترامپ گفت: «کاش این کار را می‌کردی. من آن را می‌پذیرفتم. اگر کشور شما به نیروی هوایی ایالات متحده هواپیمایی پیشنهاد می‌داد، من آن را می‌پذیرفتم.»

«باید از اینجا بری. تو مایه ننگ هستی»؛ عصبانیت ترامپ از سوال خبرنگار درباره جت لوکس قطر

به گزارش وب سایت خبری و تحلیلی اکونومیست، در یک تبادل نظر تند در کاخ سفید، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، خبرنگار NBC را به خاطر سوالش در مورد اهدای یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ توسط دولت قطر به نیروی هوایی ایالات متحده سرزنش کرد. این درگیری در جریان یک حضور رسانه‌ای با سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، رخ داد.

ترامپ با عصبانیت گفت: «درباره چه چیزی صحبت می‌کنی؟ …درباره چه چیزی صحبت می‌کنی؟ می‌دانی… باید از اینجا بری… این چه ربطی به جت قطری دارد…؟ آنها به نیروی هوایی ایالات متحده یک جت می‌دهند و این چیز خیلی خوبی است… ما درباره خیلی چیزهای دیگر صحبت می‌کنیم و این NBC سعی دارد از موضوع چیزی که شما دیدید، طفره برود.»

او به اینجا بسنده نکرد. او افزود: «تو یک خبرنگار وحشتناک هستی. اول از همه، تو آنچه را که برای خبرنگار بودن لازم است، نداری. تو به اندازه کافی باهوش نیستی.» و سوال خبرنگار را به طور کامل رد کرد.

ترامپ با انتقاد شدید از ان‌بی‌سی، خواستار تحقیق شد

ترامپ با ابراز خشم نسبت به ان‌بی‌سی و شرکت مادر آن، کامکست، گفت: «شما باید به استودیوی خود در ان‌بی‌سی برگردید، زیرا برایان رابرتز و افرادی که آن مکان را اداره می‌کنند، باید مورد تحقیق قرار گیرند. آنها در نحوه اداره این شبکه بسیار وحشتناک هستند. و شما مایه ننگ هستید. دیگر سوالی از شما نیست.»

او سپس به دفاع از قرارداد هواپیمایی قطر پرداخت: «اما اینکه شما به موضوعی در مورد جتی که به نیروی هوایی ایالات متحده داده شده است، بپردازید، چیز بسیار خوبی است. آنها علاوه بر جت، 5.1 تریلیون دلار سرمایه‌گذاری نیز انجام داده‌اند.»

ترامپ بعداً در برنامه‌ی Truth Social توضیح داد که این هواپیما یک هدیه‌ی شخصی نیست، بلکه یک ژست دیپلماتیک است: «بوئینگ ۷۴۷ به نیروی هوایی/وزارت دفاع ایالات متحده داده می‌شود، نه به من! این هدیه‌ای از سوی کشوری به نام قطر است که ما سال‌ها با موفقیت از آن دفاع کرده‌ایم. این هواپیما توسط دولت ما به عنوان یک هواپیمای نیروی هوایی موقت استفاده خواهد شد، تا زمانی که بوئینگ‌های جدید ما که تحویل آنها بسیار دیر شده است، برسند.»

طوفان حقوقی و اخلاقی

پنتاگون تأیید کرد که این جت که در زمان نو بودن ۴۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود که توسط پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، پذیرفته شده است. این جت در حال حاضر در سن آنتونیو، تگزاس نگهداری می‌شود.

سخنگوی پنتاگون، شان پارنل، اطمینان داد که این انتقال مطابق با تمام قوانین قابل اجرا در ایالات متحده است. وی گفت: «وزارت دفاع برای اطمینان از در نظر گرفتن اقدامات امنیتی مناسب و الزامات ماموریت عملکردی تلاش خواهد کرد.»

علیرغم این موضع رسمی، قانونگذاران دموکرات هشدارهایی را مطرح کرده‌اند. چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنا، این اقدام را «یک روز تاریک در تاریخ» خواند و افزود: «رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا رسماً بزرگترین رشوه را از یک دولت خارجی در تاریخ آمریکا پذیرفته است.» او ادامه داد: «این اقدام بی‌سابقه لکه ننگی بر دفتر ریاست جمهوری است و نمی‌تواند بی‌پاسخ بماند.»

سناتورها مازی هیرونو و تامی داکورث نیز اظهار نظر کردند. داکورث گفت که هزینه‌های مقاوم‌سازی می‌تواند از یک میلیارد دلار فراتر رود و ایالات متحده نیازی به این هواپیما ندارد، زیرا در حال حاضر دو هواپیمای ایر فورس وان کاملاً کاربردی دارد.

چالش‌های عملیاتی و امنیتی

کارشناسان می‌گویند که این جت لوکس ۱۳ ساله به ارتقاء امنیتی گسترده‌ای نیاز دارد. این موارد شامل سیستم‌های دفاع موشکی، ارتباطات رمزگذاری شده و سایر اصلاحات سطح بالا در صورت استفاده برای سفرهای ریاست جمهوری است. تروی مینک، وزیر نیروی هوایی، به سنا گفت: «هر هواپیمای غیرنظامی اصلاحات قابل توجهی را انجام خواهد داد. ما مطمئن خواهیم شد که هر کاری را که برای تضمین امنیت هواپیما لازم است انجام دهیم.» با این حال، پنتاگون فاش نکرده است که این تغییرات چقدر هزینه خواهد داشت یا چه مدت طول خواهد کشید.

برنامه گسترده‌تر ایر فورس وان با تأخیرها و افزایش هزینه‌ها مواجه شده است. بوئینگ در سال ۲۰۱۸ قراردادی به ارزش ۳.۹ میلیارد دلار برای ساخت دو جت جدید دریافت کرد، اما تحویل آن به سال ۲۰۲۷ موکول شده است که سه سال از برنامه عقب‌تر است. این برنامه همچنین ۲.۴ میلیارد دلار هزینه اضافی داشته است.

ترامپ اوایل امسال در فرودگاه فلوریدا از هواپیمای قطری بازدید کرد. در حالی که او می‌گوید قطر این جت را به عنوان هدیه ارائه داده است، سی‌ان‌ان گزارش داد که دولت ترامپ ابتدا با قطر تماس گرفته و علاقه خود را برای خرید یک فروند ۷۴۷ برای استفاده رسمی اعلام کرده بود. رویترز فاش کرد که شرکت L3 Harris Technologies وظیفه تعمیر اساسی این هواپیما را بر عهده گرفته است.
دولت قطر هیچ اعتراض یا نگرانی در مورد تحویل هواپیما مطرح نکرده است. ترامپ، به نوبه خود، هرگونه تردید اخلاقی را رد کرد و نپذیرفتن هواپیما را «احمقانه» خواند.

با این حال، این اقدام همچنان بار سیاسی دارد. در حالی که قانونگذاران در مورد قانونی بودن و اپتیک بحث می‌کنند، ایالات متحده برنامه‌هایی را برای تبدیل یک هواپیمای جت سلطنتی به نماد موقت قدرت ریاست جمهوری پیش می‌برد. اینکه آیا این هواپیما به عنوان ایر فورس وان پرواز خواهد کرد یا خیر، هنوز مشخص نیست – اما آشفتگی سیاسی از قبل آغاز شده است.

315 315

برچسب ها
ایالات متحده آمریکا
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 2 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 2 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 2 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11615
  • اقتصاد 9054
  • بازار مالی 2062
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7527
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1365
  • ورزش 23483

جدیدترین مقالات

  • رای بی سابقه کمیته اخلاق؛ ۱۹۰ سال محرومیت برای بازی جنجالی
    رای بی سابقه کمیته اخلاق؛ ۱۹۰ سال محرومیت برای بازی جنجالی 10 ساعت پیش
  • سیدحسین در سپاهان بی رقیب شد!
    سیدحسین در سپاهان بی رقیب شد! 10 ساعت پیش
  • بعد از رضازاده،ساعی،دبیر،جدیدی و …/ یک ورزشی دیگر در گود شورای شهر!
    بعد از رضازاده،ساعی،دبیر،جدیدی و …/ یک ورزشی دیگر در گود شورای شهر! 10 ساعت پیش
  • تعریف یک استقلالی از تیم تراکتور
    تعریف یک استقلالی از تیم تراکتور 10 ساعت پیش
  • داداشی شدن پرسپولیس و سپاهان علیه استقلال و تراکتور؛ کار به دادگاه CAS کشیده شد!
    داداشی شدن پرسپولیس و سپاهان علیه استقلال و تراکتور؛ کار به دادگاه CAS کشیده شد! 10 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور