فناوری اطلاعات

آمازون آماده رقابت با استارلینک؛ آغاز پرتاب ماهواره‌های پروژه کویپر از هفته آینده

آمازون آماده رقابت با استارلینک؛ آغاز پرتاب ماهواره‌های پروژه کویپر از هفته آینده

آمازون قرار است در این هفته نخستین دسته از ماهواره‌های اینترنتی پروژه کویپر خود را به فضا پرتاب کند. این ماموریت که KA-01 نام دارد (مخفف Kuiper Atlas 1)، شامل ۲۷ ماهواره خواهد بود که توسط موشک Atlas V از شرکت United Launch Alliance از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به مدار پایینی زمین (LEO) ارسال می‌شوند. زمان برنامه‌ریزی شده برای پرتاب، چهارشنبه ۹ آوریل، ساعت ۱۲ ظهر به وقت شرق آمریکاست، به شرط مساعد بودن وضعیت هوا و تجهیزات.

به گزارش سیلاد و به نقل از ورج، این ماهواره‌ها بخشی از پروژه بزرگ‌تر آمازون برای ایجاد یک منظومه ماهواره‌ای متشکل از بیش از ۳۲۰۰ ماهواره LEO هستند که با سرعت حدود ۲۷۳۵۹ کیلومتر در ساعت، در ارتفاع ۶۳۰ کیلومتری از سطح زمین حرکت می‌کنند و هر ۹۰ دقیقه یک بار زمین را دور می‌زنند. هدف از این پروژه ارائه اینترنت پرسرعت و با تأخیر کم در سراسر جهان، حتی در مناطق دورافتاده، است.

کاربران برای دسترسی به این سرویس نیاز به آنتن‌هایی خاص دارند. آمازون اعلام کرده کوچک‌ترین ترمینال آن، صفحه‌ای هفت اینچی و سبک‌وزن است که سرعتی تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ارائه می‌دهد و رقیبی برای استارلینک مینی محسوب می‌شود. همچنین آنتن‌های بزرگ‌تری نیز برای کاربران خانگی و تجاری با سرعت‌هایی تا ۱ گیگابیت بر ثانیه در نظر گرفته شده که قیمت تولید آنها زیر ۴۰۰ دلار است.

 

آمازون آماده رقابت با استارلینک؛ آغاز پرتاب ماهواره‌های پروژه کویپر از هفته آینده
آمازون تاکنون دو ماهواره آزمایشی را به فضا فرستاده، اما این ماموریت نخستین پرتاب با طراحی نهایی ماهواره‌ها و به‌کارگیری تعداد زیادی ماهواره در یک ماموریت است. این موضوع به گفته راجیو بادیال، معاون پروژه کویپر، با ریسک‌هایی همراه است، اما فرصتی برای یادگیری و بهینه‌سازی بیشتر در مأموریت‌های آینده خواهد بود.

یکی از نکات برجسته در این ماموریت، استفاده از پوششی خاص بر روی ماهواره‌هاست که بازتاب نور خورشید را کاهش داده و مانع از مزاحمت آنها برای منجمان زمینی می‌شود.

در مجموع، آمازون قصد دارد با همکاری شرکت‌هایی مانند Arianespace، بلو اوریجین و حتی اسپیس‌ایکس، ۸۰ ماموریت پرتاب ماهواره انجام دهد تا به رقیبی جدی برای منظومه استارلینک با بیش از ۷۰۰۰ ماهواره تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا