سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری

سرتیتر خبرها

القسام: ۳ جسد بدون نام را تحویل دشمن صهیونیستی دادیم

القسام: ۳ جسد بدون نام را تحویل دشمن صهیونیستی دادیم

2 ساعت پیش
فیدان: آماده میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه هستیم

فیدان: آماده میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه هستیم

2 ساعت پیش
مسکو: نیروهای اوکراینی در پوکروفسک محاصره شده‌اند

مسکو: نیروهای اوکراینی در پوکروفسک محاصره شده‌اند

2 ساعت پیش
اقدام کلمبیا علیه آمریکا در سازمان ملل

اقدام کلمبیا علیه آمریکا در سازمان ملل

2 ساعت پیش
نیویورک‌تایمز: عربستان اف-۳۵ می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

نیویورک‌تایمز: عربستان اف-۳۵ می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

2 ساعت پیش
جولانی به آمریکا سفر می‌کند

جولانی به آمریکا سفر می‌کند

2 ساعت پیش
زاخارووا: ارسال «تاماهاوک» بحران اوکراین را حل نمی‌کند

زاخارووا: ارسال «تاماهاوک» بحران اوکراین را حل نمی‌کند

2 ساعت پیش
موشه یعالون: دولت ترامپ متوجه آسیب کابینه نتانیاهو به منافع آمریکا شد

موشه یعالون: دولت ترامپ متوجه آسیب کابینه نتانیاهو به منافع آمریکا شد

2 ساعت پیش
گاتیلوف: امیدواریم آمریکا سیاست خصمانه‌اش را نسبت به روسیه کنار بگذارد

گاتیلوف: امیدواریم آمریکا سیاست خصمانه‌اش را نسبت به روسیه کنار بگذارد

2 ساعت پیش
مالی: در تهران، ایده مذاکره با آمریکا با احساس خیانت روبه‌رو است

مالی: در تهران، ایده مذاکره با آمریکا با احساس خیانت روبه‌رو است

2 ساعت پیش

Home » ادعای جنجالی: ما یک انسان-شامپانزه به دنیا آوردیم و آن را کشتیم!

ادعای جنجالی: ما یک انسان-شامپانزه به دنیا آوردیم و آن را کشتیم!

زمان انتشار: 28 مارس 2025 ساعت 16:35

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2808510

زمان مطالعه: 7 دقیقه

ادعای جنجالی: ما یک انسان-شامپانزه به دنیا آوردیم و آن را کشتیم!

ادعای جنجالی: ما یک انسان-شامپانزه به دنیا آوردیم و آن را کشتیم!

تینا مزدکی_از زمانی که مسیر تکاملی انسان و شامپانزه از یکدیگر جدا شد، برخی از افراد، عمدتاً افرادی عجیب و غریب رویای خلق یک دورگه‌ی انسان-شامپانزه را در سر پرورانده‌اند؛ موجودی که به‌اصطلاح «هیومنزی» (Humanzee) نامیده می‌شود. هرچند که این ایده بیشتر در حوزه‌ی شایعات و گمانه‌زنی‌ها باقی مانده است، اما گزارش‌هایی مبهم و غیرمعتبر از تلاش‌های واقعی در این زمینه وجود دارد.

یکی از مشهورترین این تلاش‌ها توسط ایلیا ایوانوویچ، زیست‌شناس روسی انجام شد، که نه‌تنها از لحاظ اخلاقی بحث‌برانگیز بود، بلکه به دلیل کمبود اسپرم شامپانزه نیز با شکست مواجه شد. بااین‌حال، در طول سال‌ها گزارش‌هایی منتشر شده که ادعا می‌کنند جنین‌های ترکیبی انسان و شامپانزه، که برخی آن‌ها را «چومن» (Chuman) می‌نامند، ایجاد شده و حتی به مرحله‌ی تولد رسیده‌اند.

اما در میان تمام این ادعاها، عجیب‌ترین و مشکوک‌ترین آن‌ها مربوط به تولد یک نوزاد دورگه‌ی انسان-شامپانزه در ایالات متحده است؛ نوزادی که پس از تولد، وقتی دانشمندان متوجه پیامدهای کار خود شدند، او را از بین بردند.

ادعای تکان‌دهنده‌ی یک روان‌شناس تکاملی

در سال ۲۰۱۸، گوردون گالوپ، روان‌شناس تکاملی، این ادعای عجیب را در مصاحبه‌ای با روزنامه‌ی The Sun مطرح کرد. او گفت که در دهه‌ی ۱۹۲۰، در یک مرکز تحقیقاتی روی پستانداران در اورنج پارک، فلوریدا، دانشمندان موفق شدند یک دورگه‌ی انسان-شامپانزه ایجاد کنند.

او در این مصاحبه اظهار داشت:«آن‌ها یک شامپانزه‌ی ماده را با اسپرم انسانی از یک اهداکننده‌ی ناشناس تلقیح کردند و مدعی شدند که نه‌تنها بارداری رخ داد، بلکه این بارداری به‌طور کامل طی شد و منجر به تولد یک نوزاد زنده شد.»

اما درست در همین مرحله، دانشمندان متوجه عمق ماجرایی شدند که در آن گرفتار شده بودند؛ تصمیمی که احتمالاً در حالی گرفته شد که نوزادی با بدن انسان‌مانند اما پوشیده از موهای انبوه در آغوش آن‌ها بود. گالوپ ادعا می‌کند که تنها چند روز یا چند هفته بعد، آن‌ها شروع به بررسی ملاحظات اخلاقی و پیامدهای این آزمایش کردند و در نهایت، نوزاد را از بین بردند.

او این روایت را از یک «دانشمند معتبر» شنیده بود که به گفته‌ی خودش، فردی مورد اعتماد و دارای اعتبار علمی بود.

ادعای جنجالی: ما یک انسان-شامپانزه به دنیا آوردیم و آن را کشتیم!

ادعایی بدون سند

باوجود شگفت‌انگیز بودن این ادعا، گالوپ هیچ مدرک مستندی برای تأیید آن ارائه نکرد. جمله‌ی «یک دانشمند معتبر به من گفت» بدون ذکر نام فرد موردنظر یا هرگونه مدرک علمی دیگر، نمی‌تواند به‌عنوان اثباتی فوق‌العاده برای یک ادعای فوق‌العاده در نظر گرفته شود.

علاوه بر این، هنوز مشخص نیست که آیا ترکیب ژنتیکی انسان و شامپانزه اصلاً ممکن است یا نه. برخی دانشمندان بر این باورند که نیاکان انسان و شامپانزه ممکن بود تا ۴ میلیون سال پیش همچنان قادر به تولید مثل با یکدیگر باشند (درحالی‌که آخرین جد مشترک ما حدود ۶ تا ۷ میلیون سال پیش می‌زیست). اما این فرضیه همچنان مورد بحث است.

برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که زمان انشقاق ژنتیکی در کروموزوم X میان انسان و شامپانزه کوتاه‌تر از حد انتظار است، که می‌تواند به این معنی باشد که نوعی ترکیب ژنتیکی میان آن‌ها در گذشته رخ داده است. البته این پدیده ممکن است ناشی از انتخاب طبیعی باشد و لزوماً به معنای آمیزش دو گونه‌ی متفاوت در دوران‌های اخیر نیست.

در دنیای طبیعت، گونه‌هایی با فاصله‌ی ژنتیکی مشابه انسان و شامپانزه، مانند اسب و گورخر، توانسته‌اند فرزندان دورگه‌ی زنده‌ای تولید کنند. اما این فرزندان معمولاً نابارور هستند. اگر فرض کنیم که شباهت ژنتیکی انسان و شامپانزه به‌اندازه‌ای است که بتوانند یک جنین مشترک تولید کنند، باز هم احتمال اینکه این جنین بتواند به مرحله‌ی تولد برسد، بسیار اندک است.

منبع: iflscience

۲۲۷۳۲۳

برچسب ها
شبه علم
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • آمریکا شمشیر را برای «TP-Link» از رو بست
    آمریکا شمشیر را برای «TP-Link» از رو بست 2 ساعت پیش
  • علائم خرابی و راهکارهای تعمیر ترمز دستی
    علائم خرابی و راهکارهای تعمیر ترمز دستی 1 روز پیش
  • دقیق‌ترین ساعت اتمی جهان / هر ۱۵ میلیارد سال یک ثانیه خطا می‌کند!
    دقیق‌ترین ساعت اتمی جهان / هر ۱۵ میلیارد سال یک ثانیه خطا می‌کند! 1 روز پیش
  • خبر بد برای علاقه‌مندان اتومبیل‌رانی / رانندگی به سرنوشت اسب‌سواری دچار می‌شود
    خبر بد برای علاقه‌مندان اتومبیل‌رانی / رانندگی به سرنوشت اسب‌سواری دچار می‌شود 1 روز پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 7639
  • اقتصاد 6856
  • بازار مالی 1506
  • بین الملل 13089
  • تبلیغات 27
  • جامعه 7870
  • دانش 5657
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 6897
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1031
  • ورزش 19508

جدیدترین مقالات

  • رونمایی از ۹دستگاه اتوبوس و ماشین‌آلات راهسازی در محمدیه
    رونمایی از ۹دستگاه اتوبوس و ماشین‌آلات راهسازی در محمدیه 5 ساعت پیش
  •  آیا مشعل‌های خوزستان سرانجام خاموش می‌شوند؟ بخش خصوصی کلید حل معمای دو دهه‌ای فلرینگ
     آیا مشعل‌های خوزستان سرانجام خاموش می‌شوند؟ بخش خصوصی کلید حل معمای دو دهه‌ای فلرینگ 5 ساعت پیش
  • برگزاری انتخابات شورهای شهر و روستا در ۳۰۰۳ شعبه اخذ رای استان کرمان
    برگزاری انتخابات شورهای شهر و روستا در ۳۰۰۳ شعبه اخذ رای استان کرمان 5 ساعت پیش
  • مرمت ارگ تاریخی شهر راین آغاز شد
    مرمت ارگ تاریخی شهر راین آغاز شد 5 ساعت پیش
  • رزمایش پایداری ارتباطات در قزوین برگزار شد
    رزمایش پایداری ارتباطات در قزوین برگزار شد 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار | تجهیزات آزمایشگاهی | کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور