سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » اروپا در مقابل آمریکای ترامپ، تا کجا کوتاه می آید؟/ بسیاری به تلاش‌های ترامپ برای صلح بدبین هستند

اروپا در مقابل آمریکای ترامپ، تا کجا کوتاه می آید؟/ بسیاری به تلاش‌های ترامپ برای صلح بدبین هستند

زمان انتشار: 22 فوریه 2025 ساعت 11:49

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2799453

زمان مطالعه: 8 دقیقه

اروپا در مقابل آمریکای ترامپ، تا کجا کوتاه می آید؟/ بسیاری به تلاش‌های ترامپ برای صلح بدبین هستند

اروپا در مقابل آمریکای ترامپ، تا کجا کوتاه می آید؟/ بسیاری به تلاش‌های ترامپ برای صلح بدبین هستند

به گزارش سیلاد، روزنامه هم میهن نوشت: این تغییرات نه‌تنها بر روابط فراآتلانتیکی تأثیر گذاشته، بلکه امنیت اروپا و تلاش‌ها برای ایجاد صلح در اوکراین را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است. یکی از ویژگی‌های اصلی سیاست خارجی ترامپ، نگاه سوداگرانه و معامله‌محور به روابط بین‌الملل است.

ترامپ بارها تأکید کرده که آمریکا باید از هر توافق یا مشارکت بین‌المللی سود مستقیم ببرد و از هزینه‌های غیرضروری اجتناب کند. این نگاه در رویکرد او به ناتو، اتحادیه اروپا و حتی بحران اوکراین به وضوح دیده می‌شود. در کنفرانس امنیتی مونیخ در فوریه ۲۰۲۵، کیث کلوگ، فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین، اعلام کرد که اتحادیه اروپا در مذاکرات صلح برای پایان جنگ اوکراین شرکت داده نخواهد شد.
این اظهارات نشان‌دهنده تمایل آمریکا به حذف اروپا از فرآیند مذاکرات و تمرکز بر یک توافق سریع و عملی با روسیه است. کلوگ تاکید کرد که حضور بیش از حد کشورها در مذاکرات قبلی برای مثال در قالب گروه مینسک باعث اختلال در روند شده است. این رویکرد نشان می‌دهد که آمریکا به جای همکاری چندجانبه، در پی توافقی دوجانبه با روسیه است که منافع خود را به حداکثر برساند.

این نگاه سوداگرانه باعث شده است که اروپایی‌ها نسبت به نقش آمریکا به عنوان یک متحد قابل اعتماد تردید کنند. نظرسنجی‌های انجام‌شده توسط شورای روابط خارجی اروپایی (ECFR)  نشان می‌دهد که اکثر اروپایی‌ها آمریکا را نه به‌عنوان متحد، بلکه به‌عنوان یک شریک ضروری می‌بینند که باید با آن همکاری راهبردی داشت. این تغییر نگرش نشان‌دهنده کاهش اعتماد به آمریکا در دوران ترامپ است.

شعار «اول آمریکا»ی ترامپ نه‌تنها بر سیاست داخلی، بلکه بر سیاست خارجی این کشور نیز سایه افکنده است. این نگاه باعث شده است که آمریکا از تعهدات سنتی خود در قبال اروپا فاصله بگیرد و بیشتر در پی منافع کوتاه‌مدت خود باشد. برای مثال، ترامپ بارها از کشورهای عضو ناتو خواسته است که بودجه دفاعی خود را افزایش دهند و حتی پیشنهاد کرده است که این کشورها باید ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه دفاعی اختصاص دهند.

این فشارها باعث شده است که اروپایی‌ها به فکر افزایش توان دفاعی خود بیفتند. فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان، در کنفرانس مونیخ تأکید کرد که هزینه‌های امنیتی باید افزایش یابد تا از وقوع جنگ جلوگیری شود. او همچنین هشدار داد که توافق‌های سریع و بدون مشارکت اروپا می‌تواند امنیت این قاره را تضعیف کند. این نگرانی‌ها نشان می‌دهد که اروپا در حال آماده‌سازی خود برای یک آینده نامطمئن است.

با این حال، افزایش هزینه‌های دفاعی به تنهایی نمی‌تواند جایگزین همکاری راهبردی با آمریکا شود. اروپا هنوز به حمایت آمریکا در مواجهه با تهدیداتی مانند روسیه و چین نیاز دارد. اما رویکرد ترامپ به این معناست که اروپا نیازمند آن است تا بیشتر به خود متکی باشد و راه‌حل‌های مستقل برای تضمین امنیت خود پیدا کند.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی اروپا و آمریکا، بحران اوکراین است. ترامپ بارها اعلام کرده است که به دنبال یک توافق سریع با روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین است. اما این رویکرد با نگرانی‌های اروپایی‌ها مواجه شده است.

بسیاری از رهبران اروپایی، از جمله اورسلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، هشدار داده‌اند که هر توافقی باید به نفع اوکراین باشد و نباید به روسیه اجازه دهد که با حمله به همسایگان خود بدون پیامدهای جدی مواجه شود. نظرسنجی‌های ECFR نشان می‌دهد که اکثر اروپایی‌ها انتظار دارند جنگ اوکراین از طریق مذاکرات به یک توافق منجر شود، اما بسیاری به تلاش‌های ترامپ برای صلح بدبین هستند.

در برخی کشورها، مانند دانمارک و لهستان، اکثریت معتقدند که اروپا باید از اوکراین حمایت کند تا به جنگ ادامه دهد، درحالی‌که در کشورهایی مانند مجارستان و بلغارستان، تمایل بیشتری برای فشار بر اوکراین به منظور پذیرش مذاکرات وجود دارد.

این اختلافات داخلی در اروپا می‌تواند به تضعیف موضع این قاره در هر گونه مذاکرات صلح منجر شود. اگر اروپا نتواند یک موضع واحد در قبال اوکراین اتخاذ کند، ممکن است مجبور شود به توافقی تن دهد که به نفع روسیه باشد و امنیت بلندمدت اروپا را تهدید کند.

23302

برچسب ها
دونالد ترامپ
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 2 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 2 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 2 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11434
  • اقتصاد 8990
  • بازار مالی 2040
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7498
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1352
  • ورزش 23260

جدیدترین مقالات

  • تصمیمات حمایتی مهم برای صنعت و تولید لرستان
    تصمیمات حمایتی مهم برای صنعت و تولید لرستان 9 ساعت پیش
  • تخصیص ۱۲هزار میلیارد ریال ارزش افزوده به سلامت قزوین
    تخصیص ۱۲هزار میلیارد ریال ارزش افزوده به سلامت قزوین 9 ساعت پیش
  • رعایت حقوق داوطلبان، اولویت هیات‌های‌ اجرایی است
    رعایت حقوق داوطلبان، اولویت هیات‌های‌ اجرایی است 9 ساعت پیش
  • کلاهبرداری با وام مهربانی در قزوین
    کلاهبرداری با وام مهربانی در قزوین 9 ساعت پیش
  • حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در احیای کاروانسرای سعدالسلطنه
    حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در احیای کاروانسرای سعدالسلطنه 9 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور