سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری

سرتیتر خبرها

نتانیاهو: ما غزه را در یک روز با ۱۵۳ تُن بمب بمباران کردیم

نتانیاهو: ما غزه را در یک روز با ۱۵۳ تُن بمب بمباران کردیم

20 ساعت پیش
ترامپ: اگر چین توافق‌نامه‌ای با ما امضا نکند، ۱۵۵ درصد تعرفه می‌دهد

ترامپ: اگر چین توافق‌نامه‌ای با ما امضا نکند، ۱۵۵ درصد تعرفه می‌دهد

20 ساعت پیش
بوداپست: اتحادیه اروپا به‌دنبال اخلال در نشست پوتین ـ ترامپ است

بوداپست: اتحادیه اروپا به‌دنبال اخلال در نشست پوتین ـ ترامپ است

20 ساعت پیش
عراقچی: از پاسخگویی فرار نکنید

عراقچی: از پاسخگویی فرار نکنید

20 ساعت پیش
لاپید: ما یک دولت تابع و وابسته به آمریکا نیستیم

لاپید: ما یک دولت تابع و وابسته به آمریکا نیستیم

20 ساعت پیش
مقام لبنانی: اسرائیل درخواست مذاکرات سیاسی کرد، اما نپذیرفتیم

مقام لبنانی: اسرائیل درخواست مذاکرات سیاسی کرد، اما نپذیرفتیم

20 ساعت پیش
مخالفت آمریکا با استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای اوکراین

مخالفت آمریکا با استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای اوکراین

20 ساعت پیش
گفت وگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دبیرکل سازمان ملل متحد

گفت وگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دبیرکل سازمان ملل متحد

20 ساعت پیش
تاکید السودانی بر حمایت از گفت‌وگو با ایران به دور از سیاست فشار

تاکید السودانی بر حمایت از گفت‌وگو با ایران به دور از سیاست فشار

20 ساعت پیش
ورود تجهیزات جدید آمریکا به خاک سوریه

ورود تجهیزات جدید آمریکا به خاک سوریه

20 ساعت پیش

Home » غذا برای فضانوردان طعم دیگری دارد!

غذا برای فضانوردان طعم دیگری دارد!

زمان انتشار: 20 جولای 2024 ساعت 22:25

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2795727

زمان مطالعه: 6 دقیقه

غذا برای فضانوردان طعم دیگری دارد!

غذا برای فضانوردان طعم دیگری دارد!

به گزارش خبرگزاری سیلاد، این تحقیق که در مجله بین‌المللی علوم و فناوری غذایی منتشر شده است، نتایج ارزشمندی برای بهبود رژیم غذایی افراد منزوی، از جمله ساکنان خانه سالمندان، با شخصی‌سازی عطرها برای افزایش اشتهای این افراد دارد.

تحقیقات قبلی نشان داده است که عطر نقش زیادی در طعم غذا دارد؛ در مطالعه‌ای که انجام شد، محققان نحوه تغییر عصاره‌های وانیل، بادام و لیمو از محیط‌های معمولی روی زمین به محیط محدود ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی برای شبیه‌سازی VH بررسی کردند.

محقق ارشد دکتر جولیا لو از دانشکده علوم گفت که رایحه وانیل و بادام در محیط شبیه‌سازی شده، شدیدتر است، در حالی که رایحه لیمو بدون تغییر باقی مانده است. این تیم یک ماده شیمیایی شیرین خاص در رایحه وانیل و بادام به نام بنزآلدئید پیدا کردند که می‌تواند تغییر در ادراک را توضیح دهد.

لو گفت:« احساس تنهایی و انزوا نیز ممکن است در تغییر ادراک عطر غذا تاثیرگذار باشد.»

غذا برای فضانوردان طعم دیگری دارد!
استادیار دانشگاه RMIT در حال انجام آزمایش بررسی رایحه‌ها با عینک واقعیت مجازی

این همچنین اولین مطالعه‌ای است که حجم نمونه بزرگی با ۵۴ بزرگسال را شامل می‌شود و تنوع تجربه شخصی افراد از عطرها و طعم‌ها را در محیط‌های مجزا نشان می‌دهد.

لو گفت:«یکی از اهداف بلندمدت این تحقیق، تهیه غذاهای مناسب‌تر برای فضانوردان و همچنین سایر افرادی است که در محیط‌های ایزوله هستند، تا مصرف مواد غذایی آن‌ها تا ۱۰۰ درصد افزایش یابد.»

او گفت که یافته‌های آن‌ها مبنی بر اینکه ادراک فضایی نقش مهمی در چگونگی استشمام عطر افراد دارد، نتایج مطالعات دیگر در مورد تجربه غذا خوردن فضانوردان در فضا، از جمله پدیده جابجایی مایعات را تکمیل کرد. بی وزنی باعث انتقال مایعات از قسمت‌های پایینی به قسمت‌های بالایی بدن می‌شود که باعث تورم صورت و احتقان بینی می‌شود که بر حس بویایی و چشایی تأثیر می‌گذارد. این علائم معمولاً در عرض چند هفته پس از حضور در ایستگاه فضایی شروع به ناپدید شدن می‌کنند.

لو گفت: «فضانوردان هنوز از غذای خود لذت نمی‌برند، حتی بعد از اینکه اثرات جابجایی مایعات از بین رفته است، که نشان می‌دهد چیز دیگری در این مورد وجود دارد.»

علیرغم برنامه‌های غذایی که به دقت طراحی شده بود، فضانوردان نمی‌توانستند نیازهای تغذیه‌ای خود را برآورده کنند، که برای ماموریت‌های طولانی مدت خطرناک بود. آنچه در آینده با مأموریت‌های آرتمیس خواهیم دید، مأموریت‌های بسیار طولانی‌تر، به طول سال‌ها، به ویژه زمانی که به مریخ می‌رویم، است، بنابراین ما واقعاً باید مشکلات رژیم غذایی و غذا و نحوه تعامل خدمه با غذای خود را درک کنیم.

پروفسور جایانی چاندراپالا، کارشناس شیمی مواد غذایی از RMIT، گفت که رایحه شیرین بنزآلدئید، یک ترکیب شیمیایی رایج در وانیل و بادام، نقش مهمی در تغییر درک مردم از عطر در شبیه سازی فضایی ایفا می کند.

لو گفت: «نتایج این مطالعه می‌تواند به شخصی‌سازی رژیم غذایی افراد در موقعیت‌های منزوی از نظر اجتماعی، از جمله در خانه‌های سالمندان و بهبود مصرف مواد مغذی آنها کمک کند.»

منبع: SCITECHDAILY

۲۲۷۲۲۷

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
فعالیت فضایی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • غول نارنجی دریاچه / وقتی ماهی گلی تبدیل به هیولای ۳۰ کیلویی می‌شود
    غول نارنجی دریاچه / وقتی ماهی گلی تبدیل به هیولای ۳۰ کیلویی می‌شود 19 ساعت پیش
  • خبر خوش برای کاربران گوشی سامسونگ گلکسی «A73»
    خبر خوش برای کاربران گوشی سامسونگ گلکسی «A73» 19 ساعت پیش
  • قطعی سه ساعته سرویس‌های اپل
    قطعی سه ساعته سرویس‌های اپل 19 ساعت پیش
  • ده هزارمین ماهواره استارلینک به مدار رسید
    ده هزارمین ماهواره استارلینک به مدار رسید 19 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 7106
  • اقتصاد 6566
  • بازار مالی 1458
  • بین الملل 12731
  • تبلیغات 27
  • جامعه 7489
  • دانش 5370
  • عمومی 1925
  • فناوری اطلاعات 6781
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1007
  • ورزش 18908

جدیدترین مقالات

  • رونالدو هندی‌ها را خشمگین کرد
    رونالدو هندی‌ها را خشمگین کرد 8 ساعت پیش
  • ستاره سینما و روایت تنیس بازی در ساحل!
    ستاره سینما و روایت تنیس بازی در ساحل! 8 ساعت پیش
  • عکس| پیاده‌روی قبل از استعفا از تیم‌ملی!
    عکس| پیاده‌روی قبل از استعفا از تیم‌ملی! 8 ساعت پیش
  • حسینی در ترکیب سپاهان مقابل آخال
    حسینی در ترکیب سپاهان مقابل آخال 8 ساعت پیش
  • هشدار نویدکیا به سپاهانی‌ها
    هشدار نویدکیا به سپاهانی‌ها 8 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار | تجهیزات آزمایشگاهی | کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور