سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » جزئیات تعرفه برق در ۵ اقلیم مختلف کشور/ هشدار به مشترکان بدمصرف

جزئیات تعرفه برق در ۵ اقلیم مختلف کشور/ هشدار به مشترکان بدمصرف

زمان انتشار: 11 ژوئن 2024 ساعت 18:55

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2779500

زمان مطالعه: 12 دقیقه

جزئیات تعرفه برق در ۵ اقلیم مختلف کشور/ هشدار به مشترکان بدمصرف

جزئیات تعرفه برق در ۵ اقلیم مختلف کشور/ هشدار به مشترکان بدمصرف

به گزارش سیلاد در همین راستا وزارت نیرو امسال نیز با هدف فرهنگ سازی در جهت مصرف بهینه برق طی ماه‌های گرم سال، برنامه‌های متنوعی تدارک دیده است. این مجموعه با راه‌اندازی پویش باانرژی و اپلیکیشن آن سعی دارد ضمن آموزش و فرهنگ سازی در راستای مدیریت بهینه مصرف برق و انرژی، با در نظر گرفتن جوایزی نفیس، شهروندان را نسبت به این مهم ترغیب کند.

پویش باانرژی از اواسط اردیبهشت آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد. طی این پویش شهروندان می‌توانند با مراجعه به سایت پویش باانرژی به نشانی https://ba-energy.ir و یا دانلود اپلیکیشن آن، ضمن آگاهی از روش‌ها و راهکارهای کاهش مصرف برق، از جزئیات هدایایی این پویش نیز مطلع شوند.

استفاده از وسایل سرمایشی در فصول گرم و پلکانی بودن تعرفه برق، در کنار یکدیگر باعث درج مبالغ بالا در قبض برق مشترکان خانگی می‌شوند. یکی از دلایل اصلی این موضوع ناآشنایی از شیوه صحیح مصرف و چگونگی محاسبه هزینه آن است.

ایران از نظر تعرفه برق به ۵ اقلیم تقسیم‌بندی می‌شود که ۴ اقلیم از آن، گرمسیر به حساب می‌آیند. در این میان حدود ۸۰ درصد از مشترکان در یک اقلیم غیرگرمسیر زندگی می‌کنند.

محاسبه پلکانی هزینه برق در فصول گرم به این‌صورت است که هزینه مصرف تا سقف ۳۰۰ کیلووات‌ساعت با نرخ تعرفه عادی محاسبه می‌شود و مصرف مازاد بر آن، با ضریبی متفاوت در قبض برق درج خواهد شد. این ضریب تا سقف مصرف ۴۵۰ کیلووات‌ساعت، ۱.۵ برابر نرخ مصرف عادی، از ۴۵۰ تا ۶۰۰ کیلووات‌ساعت ۲.۵ برابر و برای مصارف بیش از ۶۰۰ کیلووات‌ساعت ۳.۵ برابر مقدار تعرفه الگو است. مقدار مصرف الگو در مناطق عادی در روزهای غیر گرم (از پایان شهریور تا آغاز خرداد) برابر با ۲۰۰ کیلووات ساعت است.

برای مناطق گرمسیر ۱، ۲، ۳ و ۴ نیز مقدار مصرف الگو به‌ترتیب برابر با ۲۵۰۰، ۱۵۰۰، ۶۰۰ و ۴۵۰ کیلووات‌ساعت است و مصرف تا سقف مقادیر ذکر شده با تعرفه عادی محاسبه خواهد شد.

جزئیات تعرفه برق در ۵ اقلیم مختلف کشور/ هشدار به مشترکان بدمصرف

هشدار به مشترکان پرمصرف

در همین رابطه، رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق ضمن هشدار به مشترکان پرمصرف برق، با بیان اینکه مشترکان پر مصرف ۲.۵ درصد کل مشترکان برق کشور را تشکیل می‌دهند، عنوان کرده که این دسته تقریباً چندین برابر الگوی مصرف از برق استفاده می‌کنند. لذا این مشترکان باید بدانند که در صورت عدم تجدیدنظر در نوع مصرف، قطعاً در تابستان با قبض‌های میلیونی روبرو می‌شوند.

مدیریت مصرف برق با اپلیکیشن «باانرژی»

وزارت نیرو برای آموزش بهینه‌سازی مصرف برق و مدیریت مصرف خانگی اپلیکیشنی را به نام با انرژی طراحی کرده‌است که نسخه تحت وب آن نیز از طریق نشانی https://ba-energy.ir قابل دسترسی است. با ورود به این اپلیکیشن می‌توان در پویش ۱۵۲۴ شرکت کرد که برنامه‌ای است برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف برق در مدت ۲۴ هفته که از نیمه دوم اردیبهشت آغاز شده‌است.

در این اپلیکیشن همچنین بخشی به نام شبیه‌ساز مصرف وجود دارد که با ورود به آن می‌توان مبلغ احتمالی قبض برق منزل خود را باتوجه به نوع و مدت مصرف وسایل برقی تخمین زد. در بخشی دیگر امکان گفت‌وگو با چت‌بات و پرسیدن سوال‌های مربوط به بهینه‌سازی مصرف وجود دارد. چندین ویدئوی آموزشی جهت ارائه راهکارهایی برای مصرف بهینه برق نیز در این اپلیکیشن قابل دسترسی است.

چند راهکار کلیدی برای کاهش مصرف برق

شیوه محاسبه هزینه برق باعث شده‌، حتی مقادیر جزئی مصرف نیز غیرقابل چشم‌پوشی باشد. برای استفاده از هرکدام از وسایل برقی نکات و راهکارهایی در راستای بهینه‌کردن مصرف وجود دارد؛ اما به‌طور کلی تأثیر موارد زیر در قبض برق چشم‌گیر خواهد بود:

استفاده از لامپ‌های LED

پیش از این توصیه می‌شد که برای کاهش مصرف برق در بخش روشنایی، لامپ‌های کم مصرف فلوئورسنت جایگزین لامپ‌های رشته‌ای شوند؛ اکنون لامپ‌های کم‌مصرف نیز نسبت به لامپ‌های LED پرمصرف به حساب می‌آیند. لامپ LED به‌علت نداشتن جیوه و سرب، سالم‌تر بوده، اشعه فرابنفش ساطع نکرده و عمری بیشتر از ۶ برابر لامپ‌های کم‌مصرف دارند. در کنار تمام این مزیت‌ها باید دانست که مصرف لامپ‌های LED نسبت به لامپ‌های کم‌مصرف، ۷۵ درصد پایین‌تر است.

جایگزینی کولرهای گازی با کولرهای آبی یا سلولزی

طبق آماری که مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر ارائه داد، در مناطق معتدل کشور، در ماه‌های گرم سال، تأمین سرمایش خانه از طریق کولر گازی، مصرف برق سرمایشی را تا ۶ برابر نسبت به کولر آبی بالا می‌برد و هزینه برق را نیز به ۲۴ برابر بیشتر می‌رساند.

کولرهای سلولزی از کولرهای آبی معمولی نیز به‌صرفه‌تر هستند؛ زیرا علاوه بر طول عمر بالاتر و نیاز کمتر به سرویس دوره‌ای راندمان بالاتری را نیز از نظر مصرف برق دارند.

سهم بزرگی از مصرف برق خانگی در تابستان مربوط به بخش سرمایش است. همان‌طور که گفته شد، جایگزین کردن کولرهای گازی با کولر آبی، مصرف برق سرمایشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد اما با اجرای چند راهکار می‌توان برق سرمایشی مصرف شده را باز هم کمتر کرد. یکی از آن راهکارها استفاده از ترموستات کولر آبی است. با تنظیم درجه ترموستات روی دمای استراحت، از فعالیت اضافه آن و درنتیجه سرد شدن هوای خانه و مصرف برق اضافه جلوگیری می‌شود.

توجه به ساعات اوج مصرف برق

در ساعات ابتدایی شب (۲۰ تا ۲۴) که وسایل روشنایی و بعضی از وسایل برقی به شبکه برق متصل می‌شوند، فشار بر شبکه به میزان اوج خود می‌رسد. در نیمه نخست سال، بازه زمانی دیگری نیز به ساعات مذکور اضافه می‌شود که زمان روشن شدن سیستم‌های سرمایشی است. این ساعات را ساعات اوج مصرف برق می‌گویند.

در نیمه اول سال علاوه بر این زمان، با ساعات اوج مصرف روز نیز مواجهیم که بین ساعات ۱۲ تا ۱۶ اتفاق می‌افتد. در این زمان وسایل سرمایشی شروع به کار می‌کنند. استفاده از وسایل برقی پرمصرف در این ساعت، علاوه بر خطر آتش‌سوزی با فشار بر سیم‌کشی ساختمان، به‌علت محاسبه شدن با تعرفه متفاوت هزینه برق بالاتری را نیز به مشترک تحمیل می‌کند.

برای مثال هزینه استفاده از اتو با توان ۲۶۰۰ وات در ساعات کم‌بار، به مدت ۱ ساعت در روز در شهر تهران در ماه خرداد برابر با ۳ هزار و ۱۲۷ تومان است. همین مقدار مصرف در ساعت اوج بار هزینه‌ای برابر با ۱۲ هزار و ۵۲۵ تومان دارد. پلکانی بودن هزینه قبض برق، این مقدار را درصورت روشن بودن سایر وسایل برقی از این نیز بیشتر می‌کند.

استفاده از گزینه اکو در وسایل برقی

برنامه اقتصادی یا اکو، گزینه‌ای است که در لوازم برقی مانند ماشین لباس‌شویی و ظرفشویی و یا یخچال و فریزر وجود دارد. با انتخاب این گزینه تنظیمات دستگاه به‌گونه‌ای تغییر می‌کند که مصرف انرژی برق به بهینه‌ترین حالت ممکن برسد. برای مثال این گزینه در ماشین لباس‌شویی، دمای آب، دور موتور، زمان شست‌وشو و استراحت را به‌گونه‌ای انتخاب می‌کند که مصرف انرژی در حالت بهینه قرار بگیرد.

۲۲۰

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
برق
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • هدف از انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی چیست؟
    هدف از انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی چیست؟ 18 ساعت پیش
  • واگذاری ایرلاین کیش به زیان شهروندان کیش تمام می‌شود
    واگذاری ایرلاین کیش به زیان شهروندان کیش تمام می‌شود 18 ساعت پیش
  • نرخ تورم بهمن ماه ۴۶.۳ درصد اعلام شد/ دخانیات و مسکن صدرنشین لیست تورم
    نرخ تورم بهمن ماه ۴۶.۳ درصد اعلام شد/ دخانیات و مسکن صدرنشین لیست تورم 18 ساعت پیش
  • افزایش حقوق تا ۵۰ میلیون تومان چقدر جدی است؟ / هزینه سبد معیشتی کارگران مشخص شد
    افزایش حقوق تا ۵۰ میلیون تومان چقدر جدی است؟ / هزینه سبد معیشتی کارگران مشخص شد 18 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 12645
  • اقتصاد 9601
  • بازار مالی 2207
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 31
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7724
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1501
  • ورزش 23778

جدیدترین مقالات

  • پیگیری آخرین وضعیت پروژه‌های راه و راه‌آهن استان با حضور معاون وزیر راه
    پیگیری آخرین وضعیت پروژه‌های راه و راه‌آهن استان با حضور معاون وزیر راه 9 ساعت پیش
  • پزشکیان: درد مردم، درد مشترک همه است؛ دولت برای کاهش رنج‌ها تلاش می‌کند
    پزشکیان: درد مردم، درد مشترک همه است؛ دولت برای کاهش رنج‌ها تلاش می‌کند 9 ساعت پیش
  • بررسی بازسازی تجهیزات راهبردی بویلر واحد دو و سه بخار نیروگاه بندرعباس
    بررسی بازسازی تجهیزات راهبردی بویلر واحد دو و سه بخار نیروگاه بندرعباس 9 ساعت پیش
  • کدپستی به امنیت غذایی عشایر فارس کمک می کند
    کدپستی به امنیت غذایی عشایر فارس کمک می کند 9 ساعت پیش
  • لاهوتی: ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از چایکاران در بودجه پیش‌بینی شد
    لاهوتی: ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از چایکاران در بودجه پیش‌بینی شد 9 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور