سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » پیش‌بینی جدید سازمان برنامه از نرخ تورم/ مقصودی: تا پایان سال منتظر چه نرخ تورمی باشیم؟

پیش‌بینی جدید سازمان برنامه از نرخ تورم/ مقصودی: تا پایان سال منتظر چه نرخ تورمی باشیم؟

زمان انتشار: 27 می 2024 ساعت 18:54

دسته بندی: اقتصاد

شناسه خبر: 2773356

زمان مطالعه: 12 دقیقه

پیش‌بینی جدید سازمان برنامه از نرخ تورم/ مقصودی: تا پایان سال منتظر چه نرخ تورمی باشیم؟

پیش‌بینی جدید سازمان برنامه از نرخ تورم/ مقصودی: تا پایان سال منتظر چه نرخ تورمی باشیم؟

به گزارش خبرگزاری سیلاد، حمیدرضا مقصودی مدیر کل امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم گفت: یکی از اتفاقاتی که سال گذشته محقق شد، تکمیل اتوبان ۲۰۰ کیلومتری اصفهان شیراز بود. این اتفاق مسیر اصفهان به شیراز را بیش از یک ساعت و نیم کوتاه کرد. در حوزه کریدورها توانستیم بازی را تغییر دهیم و از همه عناصر قدرت خودمان استفاده کنیم. برخی کشورهای اطراف در تلاش بودند تا اقداماتی در این زمینه انجام دهند اما ما تلاش کردیم تا اثبات کنیم کریدور تاریخی ایران است.

وی افزود: سال گذشته ترانزیت ۴۷ درصد رشد داشته است. در دو ماهه اول سال جاری نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل، شاهد رشد ۶۷ درصدی ترانزیت بوده‌ایم. بیش از ۷ هزار واحد تولیدی احیا شده است. همچنین برخی تئوری‌های اقتصادی منسوخ شده که همچنان در کشور مورد استفاده قرار می‌گرفت و مورد استناد بود، حذف شد.

در یکی از این موارد این بحث مطرح بود که هدایت اعتبار ممکن نیست و نمی‌توان با وجود کنترل نقدینگی شاهد رشد تولید بود. شاهد تغییر این رویکرد بودیم و دیدیم که رشد تولید و رشد اقتصادی به بیش از ۵ درصد افزایش پیدا کرد.

محقق شدن ثبات در رشد اقتصادی در دولت سیزدهم

مدیر کل امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه براساس نمودار رشد اقتصادی از سال ۱۳۸۶ تا به امروز، شاهد نوسانات عجیبی در این زمینه بوده‌ایم، گفت: با این وجود در سه سال اخیر به ثباتی در این زمینه رسیدیم. متوسط رشد در سه سال اخیر ۵.۵ درصد بوده است. اگر متوسط رشد اقتصادی را با دولت‌های گذشته مقایسه کنیم، باید گفت که رشد اقتصادی در دولت آقای هاشمی، ۴.۲ درصد، در دوره آقای خاتمی ۱ درصد، آقای احمدی نژاد ۱- درصد و دوره آقای روحانی ۱.۱- درصد بوده است.

معتقد هستیم که اگر دولت با همان روند گذشته ادامه دهد روند مثبت رشد اقتصادی فعلی ادامه پیدا می‌کند و تقویت نیز خواهد شد.

رشد میانگین سالانه منفی ۱۶ درصدی صنعت نفت پیش از دولت سیزدهم

وی ادامه داد: رشد بخش‌های مختلف اقتصادی را می‌توانید برای دهه ۹۰، سه ساله منتهی به دولت آقای رئیسی و سه ساله دولت سیزدهم قبل مقایسه هستند. بخش صنعت در این بازه زمانی شاهد رشد ۳.۹ بوده‌ایم اما در سه سال قبل از آن شاهد رقم ۴.۷- درصد و برای دهه ۹۰ شاهد عدد ۳.۶- درصد بوده‌ایم.

در حوزه استخراج نفت و گاز نیز متوسط دهه ۹۰، شاهد عدد ۵- درصد هستیم. این موضوع به معنای افول سالانه ۵ درصد در صنعت نفت است. در سه ساله منتهی به دولت سیزدهم به طور متوسط شاهد رشد ۱۶- درصد حوزه استخراج نفت و گاز بودیم. در دولت سیزدهم اما شاهد رشد متوسط سالانه ۱۱.۵ درصد بوده‌ایم.

مقصودی با اشاره به اینکه عموماً وقتی از ناترازی صحبت می‌کنیم به سراغ مردم و مصرف‌کننده می‌رویم و می‌گوییم که مصرف شما زیاد بوده است، گفت: اما باید به سراغ سمت دیگر برویم و ببینیم در بخش صنعت نفت و گاز چه اتفاقاتی رخ داده است.

وی گفت: در گروه خدمات مجموعه دهه ۹۰ وضعیت بدی نداشته است(۴.۲ درصد) با این وجود در سه ساله منتهی به دولت سیزدهم شاهد رشد ۳.۱- درصد بودیم اما در دولت آقای رئیسی رشد بخش خدمات ۵.۸ درصد بوده است.

همچنین در گروه صنایع و معادن(بدون نفت و گاز) در دهه ۹۰ شاهد رشد ۲.۹- درصد و در سه ساله منتهی به دولت سیزدهم رشد ۸- درصد رخ داده است که این رقم در سه ساله دولت ۷.۱ درصد بوده است. در طول دهه ۹۰ مجموعه تولید ۰.۷ درصد رشد و در سه ساله منتهی به دولت ۲.۱- درصد و ۵.۵ درصد رشد نیز در این دولت رخ داده است.

تبدیل نرخ منفی ۱۳ درصدی تشکیل سرمایه به مثبت ۴.۵ درصد در سه سال

مدیر کل امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه در خصوص شاخص تشکیل سرمایه گفت: در سه ساله منتهی به دولت نرخ تشکیل سرمایه به طور میانگین سالانه ۱۳- درصد بوده است. نرخ تشکیل سرمایه در سال ۱۳۹۸، ۱۸- درصد، ۱۳۹۸، ۱۵- درصد، سال ۱۳۹۹، ۷.۷- درصد بوده است. این رقم در طول سه ساله دولت سیزدهم به مثبت ۴.۵ درصد رسیده است.

در بین ۳۳ کشور منتخب که بیش از ۸۳ درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا را دارند، هند رتبه اول بالاترین رشد اقتصادی و در رتبه بعد ایران قرار داشت.

تغییر شیب نمودار تورم تولیدکننده در دولت سیزدهم

وی با بیان اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در زمان تغییر دولت، ۵۸.۹ درصد بوده است، گفت: این نرخ هشداری بود که به دولت سیزدهم داده می‌شد. با این وجود شاهد تغییر شیب نمودار این شاخص بودیم. با توجه به کنترل نرخ تورم تولیدکننده، مواد اولیه با شرایط بهتری در اختیار تولیدکننده قرار می‌گیرد.

ممکن است در برخی حوزه‌های تولید تحت رانت‌ها و مسائل خاصی کار از اختیار دولت خارج شده باشد و تولید نیز آسیب دیده باشد اما در مجموع شاهد تغییر شیب نمودار تورم تولیدکننده هستیم. البته همچنان این نرخ ظرفیت کاهش بیشتر را دارد.

بازگشت تورم به کانال ۳۰ درصد و امیدواری برای کانال ۲۰ درصد

مقصودی در خصوص تغییرات نرخ تورم در سه سال گذشته گفت: در بازه‌ای تورم به حدود ۴۶ درصد رسید و همچنان تورم بالاتر پیش‌بینی می‌شد. با این وجود نرخ تورم کنترل شد و در عین حال یک سیاست باز توزیع به توصیه کارشناسان اتفاق افتاد. این سیاست باز توزیعی تورم ایجاد کرد. با وجود این تاثیر بود که مسیر تورم مصرف‌کننده نیز کنترل شده است.

در حال حاضر شاهد هستیم که تورم وارد کانال ۳۰ درصد شده و امیدوار هستیم تا پایان سال وارد کانال ۲۰ درصد شود.

جزئیات ۳ ابزار دولت برای مقابله با تورم

وی با اشاره به ابزارهای دولت در کنترل تورم گفت: دولت با سه ابزار تلاش کرد تا تورم را کنترل کند. یک ابزار کنترل ترازنامه بانک‌ها بود. ابزار دیگر انضباط در بودجه کشور بود. سازمان برنامه و بودجه به تبعیت از دولت به شدت از ایجاد کسری بودجه پرهیز دارد. ابزار سوم نیز کنترل قیمت‌ها و نظام قیمت‌ها بود.

دولت به سمت درآمدهای پیادار در بودجه حرکت کرد. شاهد رشد ۶۵ درصدی درآمدهای مالیاتی و همچنین رسیدن سهم مالیات از بودجه به ۴۱ درصد هستیم. سهم تامین وجه از اوراق در دولت قبل به طور متوسط ۱۳ درصد و در این دولت حدود ۵ درصد است.

در حوزه تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق، در سال ۱۳۹۹ رقم اوراق ۸۲ همت بوده که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۲۰۲ همت رسیده است. این رقم به معنای افزایش حدود ۲.۵ برابری است. این رقم در دولت بعد کاهش پیدا کرده است.

۲۲۳۲۲۵

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
تورم
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • امکان لغو روش دوم کالابرگ از این تاریخ فعال می‌شود/ دارندگان کالابرگ بخوانند
    امکان لغو روش دوم کالابرگ از این تاریخ فعال می‌شود/ دارندگان کالابرگ بخوانند 3 ساعت پیش
  • پیش‌بینی مهم قیمت طلا و سکه از سوی رییس اتحادیه طلا /نوسانات تا چه زمانی ادامه دارد؟
    پیش‌بینی مهم قیمت طلا و سکه از سوی رییس اتحادیه طلا /نوسانات تا چه زمانی ادامه دارد؟ 3 ساعت پیش
  • سیگنال جدید همتی به بازار ارز/محدوده نرخ رسمی دلار اعلام شد
    سیگنال جدید همتی به بازار ارز/محدوده نرخ رسمی دلار اعلام شد 3 ساعت پیش
  • خبر مهم درباره تردد کشتی‌های ایرانی در بنادر امارات/ تجارت بین المللی که با شرکت‌های هندی برقرار است 3 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11500
  • اقتصاد 9043
  • بازار مالی 2048
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7515
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1354
  • ورزش 23352

جدیدترین مقالات

  • مدارس لنگرود پیشتاز ثبت نام در جشنواره نوجوان  خوارزمی استان گیلان است
    مدارس لنگرود پیشتاز ثبت نام در جشنواره نوجوان خوارزمی استان گیلان است 6 ساعت پیش
  • فرماندارشهرستان لنگرود از افق روشن قطارخدمت وسازندگی در این شهرستان خبر داد
    فرماندارشهرستان لنگرود از افق روشن قطارخدمت وسازندگی در این شهرستان خبر داد 6 ساعت پیش
  • زنجان رکورد سردترین مرکز استان کشور را ثبت کرد
    زنجان رکورد سردترین مرکز استان کشور را ثبت کرد 6 ساعت پیش
  • خرید هزار میلیارد تومانی زنجانی‌ها با کالابرگ حمایتی
    خرید هزار میلیارد تومانی زنجانی‌ها با کالابرگ حمایتی 6 ساعت پیش
  • ۱۹ هزار تماس با اورژانس زنجان در کمتر از دو ماه از اجرای طرح زمستانی
    ۱۹ هزار تماس با اورژانس زنجان در کمتر از دو ماه از اجرای طرح زمستانی 6 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور