سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

پیام مقاومت فلسطین برای اسرائیلی‌ها

پیام مقاومت فلسطین برای اسرائیلی‌ها

12 ساعت پیش
پیام مقاومت فلسطین برای اسرائیلی‌ها

پیام مقاومت فلسطین برای اسرائیلی‌ها

12 ساعت پیش
بهبود روابط ورشو و کی‌یف کلید حل و فصل مسائل اوکراین / چگونه روسیه تلاش می‌کند با تحریف تاریخ جهان را فریب دهد / درس تاریخی لهستان برای جنگ اوکراین

بهبود روابط ورشو و کی‌یف کلید حل و فصل مسائل اوکراین / چگونه روسیه تلاش می‌کند با تحریف تاریخ جهان را فریب دهد / درس تاریخی لهستان برای جنگ اوکراین

12 ساعت پیش
روسیه از پیشرفت در مذاکرات با آمریکا دلگرم شده است

روسیه از پیشرفت در مذاکرات با آمریکا دلگرم شده است

12 ساعت پیش
روسیه از پیشرفت در مذاکرات با آمریکا دلگرم شده است

روسیه از پیشرفت در مذاکرات با آمریکا دلگرم شده است

12 ساعت پیش
نفرت از اسرائیل در آمریکا بالا گرفت

نفرت از اسرائیل در آمریکا بالا گرفت

12 ساعت پیش
عراق تروریستی اعلام شدن حزب الله و انصارالله را تکذیب کرد

عراق تروریستی اعلام شدن حزب الله و انصارالله را تکذیب کرد

12 ساعت پیش
عراق تروریستی اعلام شدن حزب الله و انصارالله را تکذیب کرد

عراق تروریستی اعلام شدن حزب الله و انصارالله را تکذیب کرد

12 ساعت پیش
روسیه و هند: موضوع هسته‌ای ایران باید از مسیر گفت‌وگو حل‌وفصل شود

روسیه و هند: موضوع هسته‌ای ایران باید از مسیر گفت‌وگو حل‌وفصل شود

12 ساعت پیش
روسیه و هند: موضوع هسته‌ای ایران باید از مسیر گفت‌وگو حل‌وفصل شود

روسیه و هند: موضوع هسته‌ای ایران باید از مسیر گفت‌وگو حل‌وفصل شود

12 ساعت پیش

Home » خبرگزاری قوه قضاییه جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی منتشر کرد

خبرگزاری قوه قضاییه جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی منتشر کرد

زمان انتشار: 1 می 2024 ساعت 21:44

دسته بندی: جامعه

شناسه خبر: 2760003

زمان مطالعه: 12 دقیقه

خبرگزاری قوه قضاییه جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی منتشر کرد

خبرگزاری قوه قضاییه جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی منتشر کرد

به گزارش سیلاد، استرداد کلیه اموال و بدهی‌های بابک زنجانی حتی بیش از میزان محکومیت و خسارت، موجب استحقاق وی در استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی و تبدیل مجازات اعدام به ۲۰ سال حبس شد.

میزان در خبری نوشت: برخورد با مفسدان اقتصادی و عوامل اصلی فساد و صیانت از بیت‌المال یکی از وظایف مهم قوه قضائیه در عرصه مبارزه با فساد و حمایت از حقوق عامه است.

در همین راستا پرونده «بابک زنجانی» از پرونده‌های بسیار مهم قوه قضائیه در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی در یک دهه گذشته بود که با تلاش‌های مجموعه دستگاه قضا و همکاری نیروهای اطلاعاتی و امنیتی پس از ده سال در سال ۱۴۰۲ به نتیجه رسید.

باتوجه به اینکه استرداد اموال و بدهی‌های بابک زنجانی به قیمت ارزی و به نرخ روز انجام شده و حتی میزان اموال مسترد شده، بیش از مبلغ محکومیت و بدهی وی بوده، همین امر موجب شد حکم اعدام او با استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی به ۲۰ سال حبس تبدیل شود.

شروع رسیدگی به پرونده بابک زنجانی

دریافت گزارشی از سوی بانک مرکزی و شرکت ملی نفت، در سال ۱۳۹۱ در رابطه با اخذ مبلغ قابل توجهی ارز از بانک مرکزی و عدم بازپرداخت کامل آن و فروش مبلغ قابل توجهی ارز در بازار آزاد و همچنین عدم بازپرداخت مابه‌ازای مبلغ نفت دریافتی، نقطه شروع پیگیری پرونده بابک زنجانی در قوه قضائیه بود.

پس از بررسی گزارش از سوی مراجع قضائی، بابک زنجانی با نام کامل «بابک مرتضی زنجانی» در تاریخ نهم دی ماه سال ۱۳۹۲، بازداشت شد.

رسیدگی به پرونده «بابک زنجانی»

پس از بررسی گزارش‌های واصله و انجام تحقیقات مقدماتی، دی ماه سال ۱۳۹۳، قرار مجرمیت بابک زنجانی صادر شد و کیفرخواست ۲۳۷ صفحه‌ای برای متهم صادر شد. پس از صدور کیفرخواست، پرونده جهت بررسی و صدور حکم به دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد.

اتهام‌های بابک زنجانی بر اساس کیفرخواست صادره: افساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی با رهبری شبکه سازمان یافته، استفاده از سند مجعول، پولشویی کلان و عمده با علم به مؤثر بودن و ضربه زدن به نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری گسترده از چند بانک و وزارت نفت، جعل ۲۴ فقره اسناد بانکی و پولشویی به مبلغ ۱ میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و نشر اکاذیب، بود.

احکام صادره برای پرونده بابک زنجانی

رسیدگی به پرونده و اتهامات بابک زنجانی، از مهرماه ۱۳۹۴ در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد و بعد از برگزاری ۲۶ جلسه، در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۴ به پایان رسید.

حکم دادگاه انقلاب به اعدام، رد مال و جزای نقدی

اسفندماه ۱۳۹۴ حکم بابک زنجانی مبنی بر محکومیت وی به اعدام، رد مال به شاکی (شرکت ملی نفت ایران) و جزای نقدی معادل یک چهارم مبلغ پولشویی، صادر شد.

تأیید حکم اعدام در دیوان‌عالی کشور با شرط تخفیف در صورت رد اموال

پس از صدور حکم، وکیل بابک زنجانی در مهلت قانونی نسبت به حکم صادره اعتراض کرد و پرونده اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ به دیوان‌عالی کشور رفت.

نهایتاً در آذرماه ۱۳۹۵ حکم اعدام بابک زنجانی از سوی دیوان‌عالی کشور تأیید شد، البته با این قید که اگر محکوم‌علیه، کلیه اموال را مسترد کند و خسارات را جبران کند، می‌تواند از ارفاقات قانونی ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی بهره‌مند شود.

در دادنامه صادره از دیوان‌عالی کشور آمده است: «بدیهی است در صورت استرداد اموال و جبران خسارات وارده و اظهار ندامت و پشیمانی و توبه، محکوم علیه استحقاق برخورداری از مقررات ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی را خواهد داشت»

پس از اعلام نظر دیوان‌عالی کشور، توجه دستگاه قضائی بر بازگرداندن اموال «بابک زنجانی» متمرکز شد.

پس از صدور این حکم، در این مرحله، بابک زنجانی اعلام کرد در کشورهای مختلف مبالغ ارزی دارد و اسنادی هم در این رابطه ارائه کرد، اما تحقیقات مراجف ذی‌صلاح نشان داد این ادعا صحیح نبوده و هم موضوع برگرداندن اموال به نتیجه نرسید.

بعد از آن، دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی نیز برای استرداد اموال بابک زنجانی به کشور تلاش‌هایی انجام دادند و حتی مدت زمان طولانی در عین اینکه با تأکید قضائی متهم همچنان در زندان نگهداری می‌شد در اختیار دستگاه اطلاعاتی قرار گرفت، اما باز هم، استرداد وجوه محقق نشد و اموال شناسایی‌شده از متهم نیز، تکافوی بدهی وی و خسارات مرتبط با آن را نمی‌داد.

در مرحله بعد، جمعی از اشخاص یک دستگاه مسئول به دستگاه قضا اعلام کردند، برای شناسایی و بازگرداندن اموال «بابک زنجانی» کار جدیدی را آغاز خواهند کرد و رئیس قوه قضائیه با تعیین یک اولتیماتوم با این موضوع موافقت کرد و مهلت زمانی مشخصی برای این کار تعیین شد تا اگر باز هم اموالی از سوی محکوم مسترد نشد حکم قطعی و قانونی در مورد او اجرایی شود.

مدت تعیین‌شده برای بازگرداندن اموال «بابک زنجانی» یک بار دیگر از سوی رئیس قوه قضائیه تمدید شد؛ تا اینکه، بابک زنجانی اعلام کرد قصد همکاری دارد و نشانه‌هایی از صداقت او آشکار شد و اموال قابل‌توجهی را در خارج از کشور معرفی کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه (۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۲)، این خبر را اعلام کرد که در نتیجه تلاش‌های همه بخش‌های ذی‌ربط، اموال «بابک زنجانی» در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شد.

رئیس کل بانک مرکزی نیز در روز اول اسفندماه این خبر را تأیید کرد و گفت: اموال بازگردانده شده بابک زنجانی که به‌صورت دارایی‌های ارزی است، تماماً به خزانه بانک مرکزی منتقل شده است؛ بنابراین بدهی زنجانی به مبلغ یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسویه شد و این اموال به عنوان پشتوانه پولی کشور به خزانه بانک مرکزی بازگشت.

مجموعاً، ارزش دارایی‌های وارد شده بابک زنجانی به کشور با احتساب اموال قبلی مصادره شده، از کل مبلغ بدهی وی و خسارات وارده بیشتر بود.

تبدیل اعدام به ۲۰ سال حبس با اعمال ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی

به همین دلیل، از آنجا که استرداد اموال و بدهی‌های بابک زنجانی به قیمت ارزی و حتی بیش از میزان مبلغ محکومیت و بدهی وی بود، همین امر موجب شد حکم اعدام او مشمول استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی شود.

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری (۱۱ اردیبهشت‌ماه) در این رابطه گفت: با گزارش مقامات ذی‌صلاح در مورد استرداد اموال، درخواست تخفیف مجازات «بابک زنجانی» از سوی دادگستری استان تهران مطرح شد و با تائید رئیس قوه قضائیه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام وی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.

به این نحو یکی دیگر از پرونده‌های قوه قضائیه در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی و بازگرداندن اموال بیت‌المال در سال ۱۴۰۲ به نتیجه رسید.

۴۷۲۳۶

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
قوه قضاییه
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • هشدار هواشناسی؛ آغاز تشدید آلودگی هوا در ۹ شهر/ اسامی
    هشدار هواشناسی؛ آغاز تشدید آلودگی هوا در ۹ شهر/ اسامی 12 ساعت پیش
  • هواشناسی تهران اطلاعیه داد
    هواشناسی تهران اطلاعیه داد 12 ساعت پیش
  • بودجه دانشگاه بیشتر صرف رفاه دانشجو می‌شود تا حقوق استاد؛ فقط ۲۵ صدم بودجه کشور برای پژوهش است
    بودجه دانشگاه بیشتر صرف رفاه دانشجو می‌شود تا حقوق استاد؛ فقط ۲۵ صدم بودجه کشور برای پژوهش است 12 ساعت پیش
  • کشف یک محموله تاریخی ۲۸۰۰ ساله در این شهر
    کشف یک محموله تاریخی ۲۸۰۰ ساله در این شهر 12 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 9167
  • اقتصاد 7685
  • بازار مالی 1709
  • بین الملل 14189
  • تبلیغات 29
  • جامعه 8981
  • دانش 6458
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7206
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1121
  • ورزش 21178

جدیدترین مقالات

  • با رعایت نکات ساده و اصول پیشگیری، موج آنفلوانزا قابل کنترل است
    با رعایت نکات ساده و اصول پیشگیری، موج آنفلوانزا قابل کنترل است 4 ساعت پیش
  • تشییع و خاکسپاری شهید گمنام در شهرستان سیریک
    تشییع و خاکسپاری شهید گمنام در شهرستان سیریک 4 ساعت پیش
  • سومین همایش نماز نیروهای مسلح استان قزوین برگزار شد
    سومین همایش نماز نیروهای مسلح استان قزوین برگزار شد 4 ساعت پیش
  • خبر خوب مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در مورد مسکن زوج های جوان
    خبر خوب مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در مورد مسکن زوج های جوان 4 ساعت پیش
  • ضرورت بهسازی مراکز اقامتی فارس  براساس استاندارد های جهانی
    ضرورت بهسازی مراکز اقامتی فارس  براساس استاندارد های جهانی 4 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور