جامعه

نمای ۳۶۰ درجه از جوجه بزرگ‌ترین کرکس آمریکا، داخل تخم / عکس

به گزارش سیلاد، سر برآوردن دویست‌وپنجاهمین جوجه کُندُر کالیفرنیا از تخم در باغ‌وحش سن‌دیه‌گو، نقطه عطف قابل‌توجهی برای این گونه پروازی است که تا مرز انقراض کامل پیش رفته بود؛ اما دامپزشکان و زیست‌شناسان این باغ‌وحش با اسکن تخم این جوجه کندر کالیفرنیایی (Gymnogyps californianus) توانستند نگاهی به دنیای جنینی این پرنده بیندازند.

نمای ۳۶۰ درجه از جوجه بزرگ‌ترین کرکس آمریکا، داخل تخم / عکس

شرح عکس: سی‌تی-اسکن چرخشی از جنین کندر کالیفرنیا داخل تخم

مانند دیگر ۲۴۹ تخم کندری که در برنامه مشارکتی پرورش حیات‌وحش در باغ‌وحش سن‌دیه‌گو به جوجه‌زایی منتهی شد، کارکنان دامپزشکی نظارت دقیقی نیز بر این تخم داشتند تا از رشد طبیعی آن اطمینان حاصل کنند. در بخشی از این معاینات منظم، کارشناسان چراغی را در برابر پوسته تخم در حال رشد قرار می‌دهند تا با استفاده از آن به عنوان منبع نور، موقعیت جوجه را در داخل تخم بررسی کنند.

همه تخم‌ها دارای محفظه هوا هستند، اما این تخم‌مرغ در موقعیتی غیرعادی قرار داشت که نشان می‌داد جوجه از حالت معمول خود منحرف شده است. چنین موقعیتی می‌توانست احتمال تولد جوجه زنده را کاهش دهد؛ ازاین‌رو پژوهشگران تصمیم گرفتند با سی‌تی‌اسکن (تصویربرداری توموگرافی کامپیوتری) به داخل پوسته نگاه کنند.

نورا ویلیس از کارشناسان باغ‌وحش سن‌دیه‌گو می‌گوید: «ما می‌توانیم اسکلت و حفره‌های هوا را درون تخم ببینیم. من هنوز مست تماشای این تصویرم!»

تصاویر سی‌تی‌اسکن نشان داد که جوجه درون تخم، به‌خوبی رشد می‌کند و اندکی بعد، جوجه کندر شروع به «پاپ زدن» (یکی از مراحل اولیه شکستن پوسته) کرد. پژوهشگران با خیال راحت، تخم را به لانه‌اش بازگرداندند و درنهایت، صبح ۱۶ مارس ۲۰۲۴، کرکس‌های والد به جوجه جوان کمک کردند تا از تخم بیرون بیاید.

پژوهشگران، جوجه نورسیده را Emaay (با تلفظ اِه-مای) نامیده‌اند که در زبان مودم کومیای (بومیان کالیفرنیا) به معنی «آسمان» است. جنسیت این جوجه هنوز مشخص نشده، اما تولد آن نقطه عطف مهمی برای بزرگ‌ترین کرکس آمریکای شمالی است که با خوش‌شانسی به انقراض کامل نرسیده است. پدر جوجه، Xol-Xol (با تلفظ هول-هول) یکی از تنها ۲۲ کندر زنده دهه ۱۹۸۰ / ۱۳۶۰ بود که در برنامه احیای نسل کندرهای کالیفرنیا موردحمایت قرار گرفت.

منبع: نیچر

۵۴۵۴

مجله خبری سیلاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا