حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
به گزارش خبرگزاری سیلاد از قزوین؛ دکتر سیدعلی قاسمزاده، رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.
وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰نفر عضو هیئتعلمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالشبرانگیز و طاقتفرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً در همه استانها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیأت ارزیابیکننده میگیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالتها و مقاومتهای بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.
قاسمزاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومتهای خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهیاوقات باعث میشود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضیوقتها مجبور میشویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.
وی ادامه داد: به این شکل وادار میشویم که از توقعاتمان بکاهیم تا کمکم بتوانیم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیمگیریها در این حوزه وجود دارد.
نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسههایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرامترین شکل افتاد.
قاسمزاده ابراز امیدواری کرد با حمایتها و کمکهای وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.
وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایههای جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقلهای این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.
قاسمزاده ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین فعال شده و گزارشهای هیأتهای ارزیاب به وزارت علوم میرسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت دانشگاهی در استان قزوین است.
روحالله رازینی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم هم در این نشست گفت: تعدد مراکز نظارتی در حوزه وزارت علوم مطلوب نیست و تضمینکننده کیفیت بالای آموزشی و علمی در دانشگاههای ما نخواهد بود.
وی اضافه کرد: تسلسل در نظارت کیفیت آموزشی خوب را ضمانت نمیکند و حتی در مواردی از بازوهای نظارتی سلب مسئولیت میکند، اما به هر حال میشود با تقسیم نقشها و وظایف این تسلسل را تا حدودی توجیه کرد. با این حال اصل کار ما توجه به هدف غایی ارزیابی و نظارت در حوزه علمی و دانشگاهی است.
همچنین در حاشیه این نشست رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و هیات همراه از تالار قزوین شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بازدید کردند.
۴۶
مجله خبری سیلاد